Web Analytics Made Easy - Statcounter

معاون مالی و اداری شهردار شیراز از راه‌اندازی صراف‌های الکترونیک در این کلان‌شهر با همکاری بانک شهر خبر داد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از شیراز، به نقل از روابط عمومی شهرداری شیراز٬ محمدحسن اسدی با بیان اینکه بانک شهر به زودی خدمتی جدید برای پیشرفت صنعت گردشگری در شیراز ارائه می‌دهد، اظهار داشت: شهرداری شیراز از بانک شهر تقاضای 2 دستگاه صرافی الکترونیک کرده است که بعد از صدور مجوز بانک مرکزی در شیراز دایر می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: بر اساس نیازسنجی و برنامه‌ریزی‌های انجام شده، فرودگاه شهید دستغیب شیراز و ارگ کریمخان زند به دلیل تمرکز بناهای تاریخی در آن منطقه برای نصب دستگاه‌های صرافی الکترونیک در نظر گرفته شده است.

معاون مالی و اداری شهردار شیراز خاطرنشان کرد: در مورد صرافی الکترونیک امید است در سال 96 مجوز از طرف بانک مرکزی صادر شود تا گردشگران در شهر شیراز بتوانند از امکانات این صرافی استفاده کنند.

اسدی با اشاره به اینکه کشور ما در دوران تحریم قرار دارد و گردشگران خارجی نمی‌توانند از کارت‌های بین‌المللی خود استفاده کنند، بیان کرد: باید شرایط سفر در کشور را برای آنها تسهیل کرد.

وی با تاکید بر اینکه بانک شهر همواره در ارائه خدمات به شهروندان پیشگام بوده و اکنون تنها بانکی است که خدمات شهرنت را ارائه می‌دهد، عنوان کرد: شهرداری در زمینه تسهیل امور گردشگران به این بانک مراجعه و تاکنون خدمات بسیار مناسبی دریافت کرده است.

از سوی کارشناسان بهداشت محیط دانشگاه علوم پزشکی شیراز، از 458 مکان و مرکز تهیه و توزیع مواد غذایی در فارس بازدید و 506 کیلوگرم مواد غذایی غیربهداشتی معدوم‌ شد.

معدوم‌سازی 506 کیلوگرم مواد غذایی غیربهداشتی در فارس

از سوی کارشناسان بهداشت محیط دانشگاه علوم پزشکی شیراز، از 458 مکان و مرکز تهیه و توزیع مواد غذایی در فارس بازدید و 506 کیلوگرم مواد غذایی غیربهداشتی معدوم‌ شد.

نماینده حوزه معاونت بهداشتی در ستاد تسهیلات نوروزی این دانشگاه، اظهار داشت: کارشناسان بهداشت محیط این دانشگاه، در ششمین روز از سال نو، با تمام تلاش، از اماکن، مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی، رستوران‌ها، کمپ‌ها و اقامتگاه‌های مسافران در سطح این استان، در مورد مسائل بهداشتی و سلامت مردم، بازدید و نظارت کردند.

کرم توانی، افزود: در این روز، 458 بازدید از مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی، 141 بازدید از اماکن عمومی، 16 بازدید از اماکن بین‌راهی، 30 بازدید از سامانه آب‌رسانی و سه بازدید از مراکز عرضه قلیان، انجام شد.

وی ادامه داد: از دیگر اقدامات کارشناسان بهداشت محیط دانشگاه در ششمین روز از سال نو، معدوم‌سازی 506 کیلوگرم مواد غذایی غیربهداشتی و 601 مورد کلرسنجی، است.

بازدید 20 هزار گردشگر از آثار تاریخی فیروزآباد

رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری فیروزآباد گفت: 20 هزار گردشگر و مسافر نوروزی از ابتدای سال 96 تاکنون برای بازدید از آثار باستانی قلعه دختر وارد این شهرستان تاریخی شدند.

درنا شهبازی با اشاره به استقبال خوب مسافران و میهمانان نوروزی از آثار باستانی این شهرستان، به‌ویژه قلعه دختر که با ارائه خدمات مناسب از سوی عوامل اجرایی همراه است، اظهار داشت: برای اسکان گردشگران در منطقه،مسؤولان مربوطه در آموزش‌وپرورش و شهرداری این شهرستان، امکانات مناسبی را فراهم کرده‌اند.

رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری فیروزآباد افزود: پیش از ایام نوروز، چند جلسه ستاد خدمات سفر در فرمانداری این شهرستان تشکیل شد و با همکاری تمام دستگاه‌های اجرایی تمهیدات لازم در راستای استقبال و پذیرایی از مسافران و میهمانان نوروز اتخاذ شد.

وی ادامه داد:‌ با آغاز طرح نوروزی آرامش بهاری فعالیت‌های فرهنگی و خدمات ارزشمندی از سوی اداره‌ اوقاف و امور خیریه فیروزآباد در بقاع متبرکه و روبه‌روی کاخ اردشیر این شهرستان انجام‌ گرفته است.

رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری فیروزآباد، ادامه داد: امسال در اطراف آثار تاریخی نیز سیاه‌چادر عشایری، سفره هفت‌سین نوروزی و غرفه‌های صنایع‌دستی را دایر کرده‌ایم که میزان استقبال گردشگران را افزایش داده است.

وی عنوان کرد: در سال‌های گذشته پارکینگ خودرو در اطراف آثار تاریخی این شهرستان بسیار محدود بود و گردشگران با دشواری از آثار تاریخی قلعه دختر بازدید می‌کردند، اما امسال با توسعه پارکینگ خودرو تمهیدات بهتر و مناسبی در راستای خدمات‌رسانی به مسافران و میهمانان نوروزی در این منطقه فراهم کردیم.

دبیر ستاد تسهیلات نوروزی شهرستان فیروزآباد خاطرنشان کرد: با آغاز سال جدید و تعطیلات نوروز 96 تا روز هفتم فروردین‌ماه جاری درمجموع بیش از 20 هزار گردشگر وارد این شهرستان تاریخی شده‌اند و از آثار باستانی و جاذبه‌های گردشگری منطقه بازدید به عمل آوردند.

انتهای پیام/

R41382/P1377/S6,61/CT12

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۲۷۴۳۶۸۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

استفاده از ظروف چدنی برای این افراد مشکل‌ساز می‌شود

برای انتخاب ظرف مورد نیاز برای پخت غذا باید به امکان تمیز کردن و شست‌وشوی ظرف دقت شود، زیرا اگر ظرف از نظر فیزیکی به گونه‌ای باشد که نتوان خوب آن را تمیز کرد و موجب تجمع باکتر‌های و میکروب‌ها شود، موجب بیماری روده‌ای می‌شود.

به گزارش ایسنا، مدیر غذا، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی دزفول با اشاره به انواع ظروف برای پخت غذا، گفت: یک ظرف مناسب باید دارای قوام و داوم باشد و با این وجود هنگام استفاده از ظروف باید از کفی چوبی استفاده شود تا خط و خش روی ظرف ایجاد نشود و پوشش ظرف دچار مشکل نشود.

غلامرضا مهشاد با اشاره به انواع ظروف مورد استفاده برای پخت غذا اظهار کرد: ظروف با جنس‌های مختلفی در بازار وجود دارند و در این شرایط مساله بروز بیماری‌های مختلف در پی استفاده از برخی از ظروف مطرح است و مردم باید به ایمنی غذا دقت کنند، زیرا ممکن است بهترین مواد غذایی و با بیشترین هزینه تهیه و تامین شود، اما در فرآیند پخت دچار اشکال شود و غذای مصرفی به نوعی سلامت را به مخاطره بیندازد.

وی افزود: اکنون اطلاعات مردم در زمینه ظروف، قدیمی است و به روز رسانی نشده است؛ به عنوان مثال شاید مردم ندانند که ابتلا به برخی از بیماری‌ها مانند تجمع آهن در بدن یا بیماری هموکروماتوز می‌تواند مشکل‌ساز شود و معمولا برای پخت غذای مبتلایان به این بیماری از ظروف چدنی استفاده نمی‌شود، زیرا در صورت استفاده از این ظروف، تجمع آهن در بدن این افراد زیاد می‌شود.

برای انتخاب ظرف پخت غذا باید به چه نکاتی توجه کرد؟

مدیر غذا، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی دزفول بیان کرد: برای انتخاب ظرف مورد نیاز برای پخت غذا باید به امکان تمیز کردن و شست‌وشوی ظرف دقت شود، زیرا اگر ظرف از نظر فیزیکی به گونه‌ای باشد که نتوان خوب آن را تمیز کرد و موجب تجمع باکتر‌های و میکروب‌ها شود، موجب بیماری روده‌ای می‌شود بنابراین برای تهیه یک ظرف باید به نحوه تمیز کردن آن توجه شود.

مهشاد ادامه داد: یک ظرف مناسب باید دارای قوام و داوم باشد و با این وجود هنگام استفاده از ظروف باید از کفگیر چوبی استفاده شود تا خط و خش روی ظرف ایجاد نشود و پوشش ظرف دچار مشکل نشود.

وی با اشاره به ویژگی‌های ظروف آلومینیومی عنوان کرد: آلومینیوم فلز سبکی است و گرما به سرعت به این ظروف منتقل می‌شود. از طرف دیگر شست‌وشوی این ظروف بسیار آسان است، اما مشکلی که این ظروف دارند این است که تجمع رسوبات آلومینیوم در بدن موجب بروز برخی از بیمار‌های به ویژه آلزایمر و بروز مشکلات عصبی در کودکان می‌شود.

مدیر غذا، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی دزفول افزود: ممکن است بروز برخی از سرطان‌ها نیز به استفاده از این ظروف ارتباط داشته باشد.

وی بیان کرد: بنابراین باید توجه شود در صورت استفاده از ظروف آلومینومی، اگر مواد غذایی اسیدی باشد انتقال آلومینیوم از ظرف به مواد غذایی افزایش می‌یابد و موجب بروز بیماری می‌شود.

مهشاد گفت: در حال حاضر نوعی از ظروف آلومینیوم وارد بازار شده‌اند که زیباتر هستند و راحت‌تر شسته می‌شوند و علاوه بر آن، دارای پوششی هستند که انتقال مواد آلومینیوم به مواد غذایی را کمتر می‌کند بنابراین اگر قرار است برای پخت غذا از ظروف آلومینیومی استفاده شود باید از ظروف آلومینیومی آنودایز شده که بسیار مناسب و مقاوم‌تر هستند استفاده شود.

وی عنوان کرد: ظرف دیگری که استفاده از آن بسیار رایج است و معمولا یکی از سالم‌ترین ظروف است، ظروف نوع استیل یا فولاد ضدزنگ است که از طریق آلیاژی مرکب از آهن، کروم و نیکل ساخته شده است.

مدیر غذا، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی دزفول گفت: این ظرف در برابر خوردگی و زنگ‌زدگی بسیار مقاوم است. از سوی دیگر معمولا آلیاژ به صورت یکسان گرما را به مواد غذایی می‌رساند و در نتیجه غذایی که در این ظروف تهیه می‌شود خوشمزه‌تر است.

وی افزود: هنوز شواهدی وجود ندارد که بگوییم خرده‌های این فولاد ضد زنگ وارد مواد غذایی می‌شود و سلامتی را به خطر می‌اندازد. تنها توصیه این است که برای پخت و پز‌های طولانی یا در صورت دمای بالا به صورت نامتعارف یا جوشاندن مواد غذایی اسیدی در این ظروف، احتمال افزایش نیکل یا کروم وجود دارد و باید حواس‌مان را جمع کنیم، زیرا افرادی که به این مواد حساسیت دارند ممکن است آلرژی‌شان تشدید شود.

شرط استفاده از ظروف سرامیکی برای داشتن غذای سالم

مهشاد بیان کرد: ظروف دیگری که بسیار در بازار رایج‌اند و جوان‌پسند هستند، ظروف سرامیکی هستند. بسیاری می‌گویند سرامیک یکی از سالم‌ترین ظروف برای پخت و پز است و با سایر ظروف مانند تفلون مقایسه می‌شود.

وی افزود: ظروف سرامیکی در دمای بالا ضرری ندارند. البته باید توجه شود ظروف سرامیکی کاملا سرامیک نیستند و از فلز ساخته شده‌اند و با ماده‌ای مانند پایه سرامیکی پوشانده شده‌اند.

مدیر غذا، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی دزفول ادامه داد: معمولا این ظروف بسیار مناسب هستند، اما توصیه می‌شود افرادی که از این ظروف استفاده می‌کنند ظرف را با دست بشویند.

مهشاد ادامه داد: ظروف دیگری که در بازار زیاد هستند و استقبال خوبی از آن‌ها شده ظروف چدنی هستند؛ این ظروف دوام زیادی دارند و از آهن ساخته شده‌اند، اما استفاده از این ظروف برای افراد کم خون انتخاب مناسبی است و جزو سالم‌ترین ظروف برای پخت و پز هستند. مواد غذایی دارای بافت سخت مانند گوشت، در این ظروف بسیار خوب پخته می‌شوند و نسبت به حرارت‌های بالا مقاوم هستند.

وی افزود: با این حال استفاده از این ظروف برای کسانی که دچار بیماری هموکروماتوز هستند به علت تجمع آهن در بدن‌شان مشکل‌ساز می‌شود و این افراد نباید از این ظروف استفاده کنند.

وی عنوان کرد: مردم به سمت پخت و پز با استفاده از ظروف مسی نیز رفته‌اند؛ این ظروف به راحتی حرارت را به مواد غذایی انتقال می‌دهند و کیفیت غذا با استفاده از این ظروف بالا می‌رود، اما باید توجه شود این ظروف کاملا از مس ساخته نشده‌اند و با فلز ساخته و تنها روکش مس دارند.

مهشاد افزود: اگر بیش از اندازه از ظروف مسی استفاده شود موجب تجمع مس در کبد می‌شود در نتیجه در آینده این موضوع برای فرد مشکل‌ساز می‌شود بنابراین روی این مس روکشی از نیکل زده می‌شود و باید حواس‌مان باشد اگر این ظروف روکش قلع یا نیکل دارند، زیاد ساییده نشوند تا این پوشش از بین نرود و موجب آزاد شدن بیش از حد مس در غذا و تجمع آن در بدن نشود، زیرا در صورت وقوع این اتفاق مشکلات زیادی برای افراد ایجاد می‌شود.

مدیر غذا، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی دزفول گفت: ظروف دیگر مورد استفاده، ظروف تفلون هستند. شست‌وشوی این ظروف بسیار راحت است و روغن کمی استفاده می‌کنند بنابراین این ظروف بسیار مورد استقبال قرار گرفته‌اند، اما این ظروف برای سلامتی مناسب نیستند.

وی ادامه داد: تفلون ماده شیمیایی مضری است که موجب بروز برخی بیماری‌ها از جمله سرطان‌ها می‌شود و با آسیب‌های بیماری ریوی نیز ارتباط دارد.

مدیر غذا، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی دزفول ادامه داد: اگر یک ظرف تفلون را بدون روغن روی گاز قرار دهیم بوی خاصی می‌دهد که موجب بروز سرفه و برخی مشکلات برای افراد دچار بیماری تنفسی می‌شود.

مهشاد عنوان کرد: فرمول ساخت ظروف تفلون در سال ۲۰۱۳ مقداری تغییر کرد و بهتر شد، اما باز هم داغ کردن بیش از حد این ظروف بسیار خطرناک است و نمی‌توانیم آن‌ها را جزو سالم‌ترین ظروف برای پخت و پز حساب کنیم.

وی افزود: ظروف دیگر مورد استفاده برای پخت و پز ظروف سفالی و سنگی هستند که استفاده از این ظروف حالت نوستالژیک دارد. باید توجه شود معمولا لعابی که روی ظروف سفالی ایجاد می‌شود غیر استاندارد است و موجب می‌شود مقدار زیادی کاتیون که یک ماده خطرناک و سرطان‌زا است در فرآیند پخت وارد مواد غذایی شود.

مهشاد ادامه داد: بیشتر رنگ‌هایی که در ظروف سفالی استفاده می‌شود مناسب نیستند بنابراین استفاده از این ظروف زیاد توصیه نمی‌شود.

خوب و بد ظروف شیشه‌ای

مدیر غذا، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی دزفول گفت: یکی از بهترین ظروف برای پخت غذا ظروف شیشه‌ای هستند. این ظروف تحمل دمای بسیار بالا را دارند، اما باید توجه شود کمتر از ظروف شیشه‌ای رنگی استفاده شود یا اصلا استفاده نشود، زیرا حرارت بالا موجب می‌شود یک سری یون‌ها و فلزات سنگین از این ظروف رنگی آزاد و وارد غذا شود.

وی افزود: باید حواس‌مان باشد که ضربه‌ای وارد نشده باشد و این ظروف لب پریدگی نداشته باشند یا از دمای خیلی داغ وارد دمای خنک نشوند.

مهشاد گفت: توصیه می‌شود هرگز برای آشپزی از کفگیر‌های فلزی استفاده نشود، زیرا استفاده از این ابزار موجب خراشیدگی ظرف و به خطر افتادن سلامت غذا می‌شود.

وی گفت: همچنین زمانی که غذایی در ظرف فلزی پخت می‌شود باید به ظرف شیشه‌ای یا ظرف دیگری منتقل شود و زیاد در ظرفی که پخته شده نگهداری نشود. ظروف نچسب یا تفلون و آلومینیوم حتی اگر سالم باشند باید بعد از دو سه سال استفاده عوض شوند.

مدیر غذا، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی دزفول توصیه کرد: بهتر است بعد از پخت مواد غذایی به ویژه در ظروف شیشه‌ای یا سنگی، در ظروف فلزی نگهداری نشوند مگر اینکه جنس ظرف شیشه‌ای یا سنگی باشد.

وی عنوان کرد: در مجموع بهترین ظروف مورد استفاده برای پخت مواد غذایی، ظروف استیل هستند و در مرحله بعد ظروف شیشه‌ای قرار دارند؛ استاندارد ظروف شیشه‌ای بسیار خوب است، اما نمی‌توان هر جایی از این نوع ظروف استفاده کرد و مراقبت‌های خاصی نیاز دارند.

دیگر خبرها

  • کدام مواد غذایی را نباید با معده خالی خورد؟
  • آیا غذا‌های دریایی سرطان زا هستند؟
  • ۲۰ دلیل برای این‌که تخم‌مرغ و پنیر را باهم نخورید
  • امحای هزار و ۵۳۹ کیلوگرم مواد غذایی تاریخ گذشته در هشترود
  • استفاده از ظروف چدنی برای این افراد مشکل‌ساز می‌شود
  • معدوم سازی ۲۸ تن مواد غذایی فاسد در کبودراهنگ
  • راه اندازی خط جدید صدرا تا فلکه اطلسی شیراز
  • مواد غذایی ضد التهاب
  • دور دوم انتخابات در حوزه شیراز و زرقان تمام الکترونیک
  • دور دوم انتخابات در حوزه شیراز و زرقان تمام الکترونیک برگزار می‌شود