Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-29@03:23:41 GMT

کمبود نظارت به نشت متادون در جامعه منجر می شود

تاریخ انتشار: ۱۰ دی ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۱۷۹۵۱۷

کمبود نظارت به نشت متادون در جامعه منجر می شود

تهران- ایرنا- سخنگوی ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: نشت متادون در جامعه وجود دارد و باید مکانیزم های کنترل و نظارت بر تولید و توزیع متادون افزایش یابد.

پرویز افشار روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار اجتماعی ایرنا افزود: بیش از هفت هزار مرکز درمان اعتیاد و نگهدارنده با متادون در کشور داریم و مشخص است که وقتی این همه مرکز درمان در کشور است، احتمال دارد که نشت متادون هم در جامعه وجود داشته باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی ادامه داد: آنچه مهم است این است که با کار کارشناسی مشخص شود آیا متادون از مراکز درمانی نشت می کند یا نه؛ چند سالی است که این موضوع را در دستور کار جدی قرار داده ایم، اما مسلم است که نشت متادون وجود دارد.
افشار اضافه کرد: زمانی که یک دارو وارد کشور می شود، حتی اگر تحت کنترل بسیار شدید هم باشد، یک مقدار نشت پیدا می کند، نه فقط از کلینیک ها، بلکه برخی داروهای تحت کنترل کامل نیز که در اختیار داروخانه ها هستند، در جامعه نشت دارند.
سخنگوی ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: یک زمانی ترامادول فقط با نسخه برای دردهای شدید و ارتوپدی بود، ولی آنچنان در دسترس قرار گرفت که باعث اعتیاد زیادی شد و موجب مسمومیت های کبدی و امراضی مانند تشنج شد که در نهایت به کاهش تولید آن منجر شد.
افشار با بیان اینکه متادون ماده ای نیست که بتوانیم تولید آن در کشور را کم کنیم، افزود: باید مکانیزم هایی باشد که نظارت و کنترل بر تولید و توزیع این ماده افزایش یابد.
وی ادامه داد: به عنوان یک کارشناس اعتقاد دارم که از کلینیک ها نشت متادون وجود دارد، اما مقدار نشت آن آنچنان کم است که آنچه در بازار می بینید، قطعا نمی شود همه را منتصب به کلینیک ها کرد؛ چرا که هر کلینیک سهمیه مشخصی دارد. میزان دارویی که به هر فرد داده می شود، مشخص است و با سامانه (آی داتیس یا سامانه اطلاعات درمان سوء مصرف مواد ایران) همه اطلاعات جمع آوری می شود.
سخنگوی ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: اگر هم یک کلینیک متخلف پیدا شود، می تواند بخشی از داروی یک بیمار را کم کند، اما اگر دارو به بیمار نرسد، وی رضایتمندی ندارد و به نحوه درمان اعتراض می کند؛ بنابراین نشت این طور نیست که فقط از کیلینک ها باشد.
وی در مورد جلوگیری از نشت متادون در جامعه تاکید کرد: باید جلوی نشت از مبدا تولید از کارخانجات و انبارهای دارو و شرکت های پخش تا سهمیه بیماران کنترل شود و همه اینها باید در کنار هم انجام شود.
افشار افزود: مصوبه ای در کمیته درمان داریم که وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی و سازمان غذا و دارو در این زمینه مسئولیت دارند و با توجه به فعالیت سامانه (تی تک یا سامانه رهگیری، ردیابی و کنترل اصالت فرآورده های سلامت محور سازمان غذا و دارو) می توان مشخص کرد که نشت از کجا بوده است.
وی در مورد احتمال نشت متادون از مراکز تولید نیز گفت: این موضوع مهمی است زیرا کاملا میزان نیاز و داروی تحویلی به مراکز تولید مشخص است که چه میزان دارو مصرف می شود چه میزان صادرات می شود، اما اگر همه اینها دارای هولوگرام باشند، می شود آن را رصد کرد و می توان گفت که دارو حتی اگر به خارج رفته و دوباره برگشته است باز هم در کجاست و می توان بر آن کنترل و نظارت کرد و می توان گفت که از کجا نشت پیدا کرده است.
اجتمام *2181*1834

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اجتماعي مواد مخدر متادون افشار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۱۷۹۵۱۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تابستان چقدر کمبود برق داریم؟

رئیس کنفدراسیون صادرات انرژی و صنایع وابسته ایران گفت: ما از گذشته بین تولید و مصرف ناترازی داریم و این ناترازی سال به سال به خاطر رشد مصرف ۵ تا ۶ درصد افزایش می‌یابد، هرچند اقداماتی هم در رابطه با تولید انجام شده ولی ناترازی حل نمی‌شود.

به گزارش ایلنا، حمیدرضا صالحی، درباره اوضاع ناترازی برق در سال جاری اظهار داشت: مهم‌ترین دلیل چالشی که اکنون در رابطه با ناترازی برق و گاز با آن مواجهیم به‌عدم سرمایه‌گذاری به‌موقع در این حوزه‌ها برمی‌گردد زیرا تکمیل پروژه‌های نیروگاهی ۲ تا ۳ سال زمان می‌برد و با توجه به تاخیر در اجرای پروژه‌ها که مهمترین عامل‌عدم سرمایه بوده؛ سال به سال به رقم ناترازی افزوده شده است.

وی افزود: خوشبختانه بخش خصوصی توانایی خوبی در حوزه صنعت نیروگاهی دارد و اکنون ۶۰ درصد نیروگاه‌ها دست بخش خصوصی است، ما از نظر ساخت نیروگاه هم مشکلی نداریم و تولید توربین‌های مورد نیاز هم در داخل کشور در حال انجام است، در حال حاضر دولت گام‌هایی برداشته و در بخش صنعت پروژه ۱۰ هزار مگاواتی تعریف شده؛ که بخشی از این نیروگاه‌ها در سال گذشته وارد مدار تولید شدند و در بخش نیروگاه‌های تجدیدپذیر هم پروژه‌های بزرگی استارت خورده از جمله پروژه ۴۵۰۰ مگاوتی با همکاری و هماهنگی صندوق توسعه ملی که وام مورد نیاز را فاینانس می‌کند که امیدواریم تا پیک امسال وارد مدار شود.

لزوم اصلاح سیاست انرژی

رئیس کنفدراسیون صادرات انرژی و صنایع وابسته ایران گفت: اگر سیاست‌های اقتصاد انرژی کشور اصلاح شود، بخش خصوصی کشور پتانسیل لازم برای رفع ناترازی موجود را دارد و باید اجازه دهیم بخش خصوصی در این حوزه ورود کند، بر پایه شعار امسال که از سوی مقام معظم رهبری تعیین شده مردم در بخش تولید مشارکت داده شوند و در معادلات اقتصاد انرژی نقش دولت کمرنگ‌تر شود.

وی تاکید کرد: دغدغه ما این است که امسال در بخش صنعت خاموشی‌های مدیریت شده تحمیل نشود، در این رابطه بخش خصوصی می‌تواند از منابع مالی که صنعت در اختیارش می‌گذارد ناترازی را برطرف کند و اگر هرچه زودتر این اقدام صورت گیرد ما نسبت به عقب‌ماندگی در حوزه برق پیشرفت خوبی خواهیم کرد.

صالحی تصریح کرد: ما از گذشته بین تولید و مصرف ناترازی داریم و این ناترازی سال به سال به خاطر رشد مصرف ۵ تا ۶ درصد رشد دارد، هرچند اقداماتی هم در رابطه با تولید انجام می‌شود ولی ناترازی حل نمی‌شود. فقط با کمک بخش خصوصی و مردم امکان عبور از این وضعیت را داریم که امیدواریم امسال گام‌های خوبی برداشته شود.

وی خاطرنشان کرد: برای حل مشکل کمبود برق اجرای پروژه‌های بهینه‌سازی هم مهم است یعنی مصرف هم باید کنترل و واقعی شود بعبارت دیگر حرکت در مسیر صحیح تولید و مصرف منجر به این خواهد شد که تا ۲ سال آینده به طور کلی ناترازی رفع شود.

شرایط رفع ناترازی

رئیس کنفدراسیون صادرات انرژی و صنایع وابسته ایران اظهار داشت: در بخش تولید اقداماتی صورت گرفته و نیروگاه‌هایی وارد مدار شده‌اند، شاید به اندازه پیش‌بینی شده رقم تولید تحقق پیدا نکند اما اقداماتی صورت گرفته که امیدواریم که بخش زیادی از نیروگاه‌ها در بخش فسیلی و تجدیدپذیر وارد مدار شوند.

آسیب‌های کمبود برق

وی یادآور شد: در هر حال اصل ناترازی باید از بین برود چراکه ناترازی به قدری است که می‌تواند تولید را در بخش صنعت مختل کند، صادرات کم شود، به اشتغال آسیب برساند و درآمدهای کشور را کاهش دهد و همه اینها نیز به صنعت برمی‌گردد، یعنی اگر برق مورد نیاز صنعت تامین نشود آسیب‌ها به بخش‌های دیگر کشور نیز تعمیم پیدا خواهد کرد. بنابراین عدم‌النفع صنعت باید حذف شود و اکنون با اقدامات انجام شده نمی‌توانیم کل ناترازی را از بین ببریم باید برنامه‌های جدی‌تری در این حوزه در دستور کار قرار گیرد.

دیگر خبرها

  • کمبود این ویتامین‌ها، دلیل شدت شوره سر!
  • تشدید گشت کنترل و نظارت بر ناوگان حمل و نقل عمومی استان همدان
  • کشف و ضبط هشت هزار عدد قرص متادون ۴۰ خارج از شبکۀ توزیع در تربت حیدریه
  • مستاجران بخوانند؛ پیش‌بینی تازه از قیمت اجاره در سال ۱۴۰۳
  • افزایش قیمت‌های اجاره در سال ۱۴۰۳ چقدر خواهد شد؟
  • پیش‌بینی رییس اتحادیه املاک از قیمت اجاره در سال ۱۴۰۳
  • خواسته‌های بحق جامعه کارگری، تشکیل تشکلات کارگری در واحد‌های تولیدی
  • تابستان چقدر کمبود برق داریم؟
  • افرادی که فشار خون بالا دارند ماست را با این ماده غذایی ترکیب کنند
  • کلنگ احداث طرح زنجیره تولید و پرورش ماهیان سردابی