Web Analytics Made Easy - Statcounter

فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی گفت: عملیات کربلای ۴، عملیات اصلی ما بود نه فرعی چراکه بعد از موفقیت کربلای ۵ دشمن تصور کرد کربلای ۴ عملیات فرعی ما بوده است.

به گزارش گروه سیاسی قدس آنلاین، سردار قاسم سلیمانی، فرمانده سپاه قدس و از فرماندهان ۸ سال دفاع مقدس صبح امروز در برنامه حالا خورشید شبکه سوم سیما که با حضور محسن رضایی دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام برگزار شد، با اشاره به حواشی پیش‌آمده پیرامون ماهیت عملیات کربلای ۴ اظهار داشت: آقای محسن رضایی یا آقا محسن ما و همه مردم ایران حق بزرگی به گردن همه ما دارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آقا محسن طراح عملیات‌های بسیار بزرگی مثل بیت‌المقدس، فتح‌المبین، طریق‌القدس و رمضان بودند که اغلب این عملیات‌ها موفق بودند، چون در همه اینها نظر، نگاه و طراحی ایشان نقش برجسته‌ای داشت.

وی افزود: البته بزرگواران دیگری نیز مثل شهید حسن باقری نیز نقش ارزنده‌ای در کنار ایشان داشتند و بخشی نیز شهید زنده هستند و هنوز مسئولیت دارند. نباید در موضوعی که بیان می‌شود یک فرد که دوره طولانی ۸ سال دفاع مقدس که رمز موفقیت‌های ما بوده محور انتقادات و به نحوی مورد عقده‌گشایی و شماتت قرار گیرد.

سردار سلیمانی با بیان این‌که عملیات کربلای ۴، عملیات اصلی ما بود، خاطرنشان کرد: ما سالانه عملیات‌های مهمی داشتیم که در طول سال بر روی آن کار می‌کردیم و برای آن اقدامات مهمی انجام می‌دادیم. عملیات‌ کربلای ۴ هم از همان عملیات‌ها بود و ما در طول سال و بیشتر ۵ یا ۶ ماه روی آن کار کردیم ولی به موفقیت دست یافتیم. فقط عملیات کربلای ۴ نبود و عملیات رمضان هم یکی از آن عملیات‌ها بود که به رغم این‌که تقریبا به اهداف‌مان نزدیک شدیم، ولی موفق نشد و به نتیجه نرسید. عملیات والفجر مقدماتی از عملیاتی بود که کارهای فراوانی پیرامونش انجام شد و عملیات هم صورت گرفت ولی به نتیجه نرسید. همچنین عملیات بدر جزو عملیاتی بود موفق نبود و در طول جنگ ۵ یا ۶ عملیاتی بود که تلاش‌های فراوانی برای آن صورت گرفت ولی منجر به موفقیت نشد.

فرمانده ۸ سال جنگ تحمیلی با اشاره به بحث‌هایی که در فضای مجازی مطرح می‌شود، خاطرنشان کرد: بعضی‌ها شماتت می‌کنند که چرا عملیات لو رفت و چرا آقای رضایی دستور عملیات داد؟ البته دستور ایشان دستور شخصی نبوده و یک جمعی تصمیم‌گیرنده در مسئله جنگ بودند. اما یک منطق نظامی وجود دارد و آن این‌که ما تقریبا در همه عملیات‌مان نسبتی از لورفتگی را داشتیم. برای مثال در عملیات والفجر ۸ که یکی از غافلگیرانه‌ترین عملیات دفاع مقدس بود، شب لب رودخانه نشسته بودم. وقتی غواص‌های ما داخل آب شدند، دشمن نورافکن روی آب باز کرد و روی ساحل ما شلیک کرد. معنایش این است که ما باید عملیات را لغو می‌کردیم یا در عملیات کربلای ۵ روی دژ ایستاده بودم و نیروها آماده می‌شدند که وارد آب شوند. دشمن نزدیک ۱۰۰ کاتیوشا روی خط ما ریخت و این به این معناست که عملیات لو رفته و باید آن را لغو کنیم. اگر ما چنین تصوراتی را در جنگ مبنا قرار می‌دادیم، قادر به اجرای هیچ عملیاتی نبودیم و باید همه آنها را متوقف می‌کردیم‌.

سردار سلیمانی با بیان این‌که منطق این‌که بگویند چون دشمن آتش باز کرد پس باید عملیات را لغو کنیم، نمی‌تواند مانع و متوقف‌کننده عملیاتی باشد که ۸ ماه روی آن کار انجام شده است، تصریح کرد: وقتی در حین عملیات کربلای۴ با مواجهه شدید دشمن روبه‌رو شدیم و دیدیم امکان عبور از جزیره وجود ندارد، آن وقت تصمیم‌گیری شد که عملیات متوقف شود.

وی با بیان این‌که یک نکته وجود دارد که آقای رضایی در بیانشان شاید می‌خواستند به آن اشاره کنند، تصریح کرد: ما وقتی با فاصله کمتر از ۱۵ روز عملیات کربلای ۵ را که پیچیده‌تر از کربلای ۴ بود انجام دادیم و بزرگ‌ترین موفقیت را به دست آوردیم‌ و خود بنده هم در عملیات کربلای۴ بودم و بلافاصله وارد عملیات کربلای۵ شدیم، آن وقت هم موافق نبودیم‌. بحث مفصلی محضر آقای هاشمی رفسنجانی پیرامون عملیات کربلای۵ شد. ایشان اصرار داشتند که عملیات انجام بگیرد.

وی در پاسخ به این پرسش مجری برنامه که آیا شما موافق کربلای۵ نبودید، افزود: در کربلای ۵ بحثی پیرامون این موضوع بود که با توجه به چسبندگی در زمین عملیات کربلای۴ و کربلای۵ وجود دارد، این دو زمین یک زمین هستند، بنابراین این تصور وجود دارد که دشمن در آنجا هم هوشیار است‌. به این دلیل خیلی از فرماندهان اساسی جنگ مخالف بودند، اما فرماندهی جنگ اصرار داشت که این عملیات انجام بگیرد و این اصرار درست بود. بعدا معلوم شد که دشمن در کربلای۵ دچار غافلگیری شد، نه این‌که کربلای۴ عملیات فرعی ما بود، تصور دشمن بعد از این‌که عملیات کربلای۵ را شروع کردیم و یک پیروزی بزرگی به دست آمد و توانستیم از کانال ماهی و دریاچه عبور کنیم و خودمان را به کرانه کناره بصره برسانیم، دشمن به این جمع‌بندی رسید که کربلای ۴ عملیات فرعی ما بوده ولی درواقع کربلای۴ عملیات اصلی ما بود. اما با توجه به سرعتی که در اجرای عملیات کربلای۵ به خرج دادیم، این تصور در دشمن به وجود آمد که کربلای ۴ فرعی بوده و عملیات اصلی ما کربلای۵ بوده است‌.

وی در پاسخ به این سؤال مجری برنامه که آیا می‌توانیم در مورد جنگ پرسش‌هایی را مطرح کنیم و یا باید حرمت و احترام جنگ را بدون پرسش نگه داریم، خاطرنشان کرد: جنگ به اندازه کافی منطق برای دفاع از خودش دارد که می‌تواند هر ذهنی را که آگاهی لازم در آن نباشد روشن کند. 

فرمانده ۸ سال دفاع مقدس، گفت: جنگ ما مردمی‌ترین، معنوی‌ترین و بی‌نظیرترین جنگ بوده و غیر از دوران پیامبر اکرم(ص) با هیچ جنگی قابل مقایسه نیست. من همه جهادها را دیده‌ام و هیچ جهادی به پاکی جهاد ما نیست. اگر بنا باشد بحث بکنیم، آن قدر در دفاع از دفاع مقدس ملت ایران خصوصا با فرماندهی بزرگ، فقیه و حکیم، ارزشمند و بی‌نظیر امام(ره) منطق داریم. در آخر جنگ شما فرمایشات امام را وقتی بعضی‌ها اعلام کردند که دیدید که امام(ره) فرمودند؛ جنگ را ادامه بدهید گفتند من در تصمیم خودم شوخی ندارم و جدی هستم‌.

سردار سلیمانی با بیان این‌که نمی‌توان تصمیم‌گیری جنگ را برای لغو یک عملیات بر مبنای تصور از این‌که فهمیده در صورتی که روی این عملیات ۶ تا ۸ ماه کار شده لغو کرد، تصریح کرد: اگر این را مبنا قرار دهیم ما در هیچ یک از عملیات‌ها دفاع مقدس نمی‌توانستیم کاری انجام دهیم. تصور شما این است که عملیات خرمشهر لو نرفته بود؟ عملیات بیت‌المقدس لو نرفته بود؟ لو رفته بود. دشمن می‌داند که بعد از فتح‌المبین عملیات دیگری را شروع کنیم‌. ما در شب عملیات فتح‌المبین یک شب تا پای عملیات رفتیم و برگشتیم‌. دشمن قبل از حمله ما، به ما حمله کرد و به تیپ قم در جبهه شوش حمله کرد. ما اگر می‌خواستیم بر مبنای این تصمیم‌گیری کنیم، هیچ عملیاتی را نمی‌توانستیم انجام دهیم‌. این تصمیم‌گیری‌هایی بود که در فضایی پر از ابهام انجام شد، اما هر وقت به نقطه‌ای رسیدیم که نمی‌توانستیم ادامه دهیم متوقف کردیم و به جای دیگری رفتیم.

وی در بخش دیگری از این مصاحبه تلویزیونی با بیان این‌که تصور من این است که شاید این نکته مدنظر آقای رضایی بود، گفت: عملیات کربلای۴ ما عملیات اصلی بود اما وقتی با سرعت کمتر از ۱۵ روز عملیات کربلای۵ را که بسیار بزرگ‌تر و توفنده‌تر از کربلای۴ بود و ما را به کرانه بصره رساند، انجام دادیم، دشمن تصور کرد عملیات کربلای۴، عملیات فرعی بوده است ولی از دید ما عملیات کربلای۴، عملیات اصلی بود و روی آن سرمایه‌گذاری‌های بزرگی کرده بودیم.

سردار سلیمانی افزود: دشمن بعدا به این جمع‌بندی رسید که این عملیات فرعی بوده است. وقتی ما پشت کانال ماهی رسیدیم و دشمن دچار یک غافلگیری شدید شد، آن وقت فرماندهان ارتش عراق بحث کردند که کربلای۴ یک عملیات فرعی بود، کمااینکه ما وقتی می‌خواستیم عملیات والفجر ۸ را انجام دهیم در همین منطقه عملیاتی کربلای۴ و کربلای۵ یک تک فریب انجام دادیم و توانستیم این عملیات را مواجه با موفقیت کنیم.

فرمانده سپاه قدس در بخش پایانی این مصاحبه تأکید کرد: هیچ وقت در میدان نگاه نمی‌کردیم که در صحنه مقابل چه اتفاقی می‌افتد و چون فرماندهی مثل امام داشتیم عملیات مهران و کربلای یک را عملیات مهمی نمی‌دانستیم، وقتی آقای هاشمی در قرارگاه حاضر شدند و اعلام کردند امام با این لفظ لطیف فرموده به بچه‌ها بگویید مهران را پس بگیرند، این انگیزه ما شد. هیچ وقت صحنه جنگ درگیر موضوعات نفسانی این‌گونه نبود، همیشه بر مبنای تکلیف عمل می‌کرد.

منبع: فارس

انتهای پیام/

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: سردار سلیمانی عملیات کربلای 4 قاسم سلیمانی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۱۸۱۵۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دشوارترین عملیات نظامی در دوران جنگ با عراق /کدام فرمانده سپاه به در روز اول به شهادت رسید؟

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، سایت مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس به مناسبت سالروز انجام عملیات بیت‌المقدس در دهم اردیبهشت سال ۱۳۶۱، در گزارشی به بازنشر وقایع این عملیات پرداخت.

بنابر روایت ایرنا، پس از حدود ۲۰ روز تلاش پیگیر برای اجرای عملیات آزادسازی منطقه غرب رودخانه کارون و خرمشهر، فرماندهان ارشد سپاه و ارتش در قرارگاه مرکزی کربلا حضور دارند.

آیت‌الله مشکینی امام‌جمعه قم، آیت‌الله محمد صدوقی امام‌جمعه یزد و فخرالدین حجازی نماینده تهران در مجلس شورای اسلامی نیز با هدف تقویت روحیه رزمندگان، به جمع فرماندهان قرارگاه کربلا پیوسته‌اند. خبرنگاران هم آمده‌اند تا وقایع عملیات را از مرکز فرماندهی آن گزارش کنند.

رزمندگان سه قرارگاه عملیاتی قدس، فتح و نصر که از غروب روز گذشته به‌طرف خطوط تعیین‌شده برای آغاز عملیات عزیمت کرده بودند، با استقرار در مواضع پیش‌بینی‌شده، به انتظار نشسته بودند تا فرمان حمله صادر شود.

پس از اعلام آمادگی اغلب یگان‌ها برای درگیر شدن با دشمن و نیز تلاوت آیاتی از سوره مبارکه فتح در مرکز فرماندهی، فرمان عملیات بیت‌المقدس در ساعت ۰: ۳۰ بامداد روز دهم اردیبهشت ۱۳۶۱ با اعلام رمز بسم‌الله القاصم الجبارین، یا علی بن ابیطالب (ع)، از سوی فرماندهی مشترک قرارگاه کربلا (محسن رضایی و سرهنگ علی صیاد شیرازی) به فرماندهان سپاهی و ارتشی قرارگاه‌های عملیاتی قدس، فتح و نصر ابلاغ شد.

در خصوص علت این نام‌گذاری (بیت‌المقدس)، محسن رضایی فرمانده کل سپاه پاسداران، در ساعت ۲ و ۱۵ دقیقه بامداد (دهم اردیبهشت سال ۱۳۶۱) در قرارگاه کربلا در یک پیام رادیویی گفت: علت نام‌گذاری عملیات این بوده که به تمام دنیا فلسفه و خط‌مشی آینده خودمان را بعدازاین عملیات اعلام کنیم که راه ما به‌سوی بیت‌المقدس است.

صدام و صدامیان تبلیغات خواهند کرد که این‌ها قصد تجاوز دارند. اما با اسم‌گذاری عملیاتمان ثابت کردیم که به‌هیچ‌وجه قصد تجاوز به هیچ کشوری را نداریم و قصد ما راندن اجنبی‌ها و مزدورانی است که وارد خاک کشورمان شده‌اند و هدف اساسی ما هم درنهایت بیت‌المقدس و آزادی خانه خداست که باید این خانه را از لوث صهیونیست‌های بین‌الملل و امپریالیست‌های جهان خوار آزاد بکنیم.

اما پس از صدور حمله، رزمندگان بسیجی، سپاهی و ارتشی که از قبل در نقطه رهایی به انتظار نشسته بودند، حرکت خود را در سکوت و تاریکی شب به سمت مواضع دشمن آغاز کردند.

در نتیجه عملکرد سه قرارگاه عملیاتی در اولین روز عملیات، فقط قرارگاه فتح موفق شد تقریباً به همه اهداف خود دست یابد و منطقه حدفاصل کارون (رحمانی تا دارخوین) و جاده اهواز - خرمشهر (از کیلومتر ۷۰ تا ۸۸) را به‌عنوان سرپل تصرف کرده، خط پدافندی خود را در شانه شرقی جاده برقرار کند و تا ساعت ۵ بعدازظهر، ۱۰۰۲ نفر را نیز به اسارت بگیرد.

قرارگاه نصر اگرچه توانست منطقه حدفاصل کارون (دارخوین تا نزدیکی سلیمانیه) تا قسمتی از جاده در محدوده ایستگاه ۱۰۰ (گرمدشت) را به‌عنوان سرپل تصرف و بخشی از قوای زرهی لشکر ۳ عراق را منهدم کند، لیکن از ادامه عملیات تا نهر عرایض بازماند. نیروهای این قرارگاه تا ساعت ۵ بعدازظهر، توانستند ۱۵۹۲ نفر را به اسارت در آورند.

شهادت محسن وزوایی در اولین روز

در این روز محسن وزوایی از فرماندهان محور عملیاتی تیپ ۲۷ محمد رسول‌الله (ص) قرارگاه نصر به همراه تنی چند از همرزمانش به شهادت رسید. احمد متوسلیان فرمانده تیپ ۲۷ محمد رسول‌الله (ص)، در خصوص این حادثه گفت: وقتی این مواضع تانک دشمن در شرق جاده سقوط کرد، نیروها را برای عبور به‌طرف جنوب حرکت دادیم، یعنی طوری بود که این قسمت را به‌صورت پیاده بیاوریم که اولاً ماشین نداشتیم، درثانی می‌خواستیم تأمین باشد که بیاوریم و فکر کردیم که اینجا مواضع دشمن در جنوب شرقی گرمدشت سقوط کرده؛ یعنی نیرویی از دشمن در سر راه ما نیست. ما فکر کردیم که در اینجا خودی است؛ هم از پشت می‌خوردیم و هم از طرفین...برادر وزوایی و برادر شعف، مسئول گردان میثم را شهید دادیم، به‌اضافه ۷۰ نفر. حدود ساعت ۱۰ صبح بود.

قرارگاه قدس هم باوجودآنکه فقط سه سرپل کوچک را در جنوب کرخه کور به دست آورده بود، موفق شد با درگیر نگه‌داشتن لشکر ۵ مکانیزه و لشکر ۶ زرهی عراق، از یاری‌رساندن آن‌ها به جبهه نبرد علیه قرارگاه‌های فتح و نصر جلوگیری کند. همچنین تا ساعت ۵ بعدازظهر ۲۸۰ عراقی به اسارت نیروهای این قرارگاه درآمدند.

بدین ترتیب قرارگاه مرکزی کربلا در اطلاعیه شماره ۳ خود نتایج عملیات تا عصر (دهم اردیبهشت سال ۱۳۶۱) را چنین برشمرد: هزاران کشته و زخمی؛ تخلیه ۳۲۰۵ اسیر به پشت جبهه؛ آزادسازی ۸۰۰ کیلومتر از خاک ایران؛ انهدام صدها تانک و نفربر و خودرو؛ به غنیمت درآوردن تعداد زیادی تانک، نفربر و خودرو؛ ساقط کردن ۶ هواپیما.

۲۷۲۱۹

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1901113

دیگر خبرها

  • نقش موثر معلمان در مقابله با جنگ نرم دشمن
  • رزم جانانه لرها در عملیات کربلای پنج زبانزد فرماندهان است
  • انتشار تصاویری از عملیات منفجر کردن یک تونل توسط نیروهای القسام
  • مخالفت حاج‌قاسم سلیمانی با شهید شدن بابا پنجعلی
  • ماجرای علاقه زیاد سردار سلیمانی به نوه اش، عسل /زینب گفت ببین یه ذره بچه داره من رو تهدید می‌کنه!
  • دشوارترین عملیات نظامی در دوران جنگ با عراق /کدام فرمانده سپاه به در روز اول به شهادت رسید؟
  • ماجرای اظهار نظر سردار سلیمانی در سریال پایتخت ۵
  • چرا سردار سلیمانی با شهید شدن بابا پنجعلی در سریال پایتخت ۵ مخالفت کرد؟
  • دشمن می‌داند دست ما پُر است/ وعده صادق به ملت ایران ابهت داد
  • وضعیت دریاچه ارومیه برخلاف خوش‌بینی‌ها بحرانی است!