Web Analytics Made Easy - Statcounter

سفیر اسبق ایران در سازمان ملل با اشاره به مشکلات مردم و ظلم آشکار آمریکایی‌ها در موضوع تحریم‌ها گفت: این موضوع بیانگر این است حق مسلم مردم ایران است که دغدغه‌های خود را داشته باشند.  به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، برنامه «اینجا» با محوریت «بررسی خروج آمریکا از سوریه، منطق منطقه‌ای ایران» از شبکه چهار سیما پخش شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



صادق خرازی سفیر اسبق ایران در سازمان ملل در خصوص تحولات منطقه خاورمیانه و عملکرد بازیگر منطقه‌ای اظهار داشت: تصمیم جدیدی که ایالت متحده آمریکا و یا بهتر بگویم ترامپ و تیم مخفی او گرفته است جهان را با معادلات جدید و منطقه را با معادلات پیچیده‌ای روبه‌رو کرده است.

وی افزود: این استراتژی جدید مهم‌ترین استراتژی در ایالت متحده در سال ۲۰۱۹ خواهد بود. چرا که اجرا و برنامه‌های آن حجم سنگین فشار را در آغاز سال ۲۰۱۹ هم در منطقه و هم در ایالت متحده آمریکا خواهد گذاشت.

سفیر اسبق ایران در سازمان ملل همچنین خاطرنشان کرد: آنچه تا کنون برداشت ما بوده است آن هم براساس اطلاعات موجود در ایالت متحده آمریکا موافقان و مخالفان جدی نسبت به این استراتژی جدید وجود دارد. از هر دو حزب حاکم در ایالت متحده و مقامات سیاسی و امنیتی و یا شخصیت‌هایی که در سیاست خارجه ایالت متحده نقش دارند به صورت جدی مخالفت‌های جدی دارند و سردرگم هستند.

خرازی اضافه کرد: از طرفی هم برخی شخصیت‌های سیاسی که در کنگره و سنا هستند از این استراتژی جدید دفاع می‌کنند. جالب است که یکی از تندروترین چهره‌های سیاسی، امنیتی و نظامی ایالت متحده آمریکا یعنی آقای متیس که از سردمداران مهار ایران و برنامه‌های بازدارنده برای ایران است با پروژه مذکور مخالف است.

وی ادامه داد: از طرف دیگر هم برخی همفکران و شخصیت‌های دانشگاهی افرادی در مراکز پژوهشی را می‌بینیم که این استراتژی ایالت متحده را استراتژی بسیار مهمی قلمداد کرده‌اند.

خرازی همچنین خاطرنشان کرد: در داخل ایالت متحده آمریکا در منطقه و میان هم‌پیمانان این ایالت در ناتو ما با پژواک‌های مثبت و منفی روبه‌رو هستیم و باید صبر کرد و دید که پشت این تفکر و این فکر بیشتر چه کسی است.
«آنچه به عنوان برداشت اولیه وجود دارد این است که تردیدی نیست که منطقه گیج است. سوری‌ها بهت و بحران‌زده هستند و نمی‌دانند چه اتفاقی می‌افتد و روسیه و مسکو باور نمی‌کردند و ایران و ترکیه هم در یک موضع دیگر قرار دارند.»

وی افزود: البته ایران با یا یک خویشتنداری معادله را پیچیده‌تر کرده برداشت من این است برخی چهره‌هایی که در سیاست خارجی آمریکا اخیراً مات شده‌اند متأثر از این سیاست بوده‌اند.

سفیر اسبق ایران در سازمان ملل در مورد تیم مخفی ترامپ و استراتژی ایالت متحده آمریکا گفت: البته این برنامه دیگر مخفی نیست چرا که همه می‌دانند، اما معلوم است که در یک جایی این فکر و اندیشه پخته و در اختیار ترامپ گذاشته شده است. شخص رئیس جمهور ایالت متحده بیشتر از اینکه متفکر و صاحب فکر باشد مجری است. یعنی یک سیاستی را به او ابلاغ می‌کنند که در شورای امنیت ملی این ایالت و کاخ سفید و در موارد دیگر معمولاً ارزیابی و ابلاغ می‌شود.

خرازی در همین رابطه خاطرنشان کرد: آنچه ما امروز در ایالت متحده با آن مواجه هستیم معلوم است که هیچکدام از این مسیر‌ها را طی نکرده است. جالب است که براساس آخرین اطلاعاتی که جمهوری اسلامی و کارشناسان و مسئولان سیاست خارجی ما دارند معتقدند مخالفت‌های جدی در وزارت خارجه ایالت متحده بوده است و یکی از مخالفان جدی این طرح آقای بولتون مشاور امنیت ملی ایالت متحده است.

وی با اشاره به حضور سه هزار نیروی آمریکایی در سوریه بیان کرد: آمریکایی‌ها نیرو‌های بسیاری در عراق و افغانستان دارند. ضرباتی که این‌ها داشته و دوگانگی‌هایی که در سیاست و عملکردشان دارند مأمور این سیاست‌ها دوگانگی‌ها و پارادوکس‌های جدی را به همراه خواهد داشت.

*نجاح: نیرو‌های آمریکایی تمام داعشی‌ها را حمایت می‌کردند

در بخش دیگری از این برنامه نجاح محمدعلی تحلیلگر مسائل غرب آسیا در ارتباط زنده‌ای از لندن با این برنامه طی سخنانی عنوان کرد: من فکر نمی‌کنم سیاست ترامپ، سیاست جدیدی است یعنی همان عقب‌نشینی کردنش از سوریه از اول حتی قبل از انتخابات جزو شعار‌های انتخاباتی وی بود.
وی افزود: ترامپ قبلاً اعلام کرده بود که در سوریه نخواهد ماند و وقتی هم که در عراق آمد مخفیانه و مانند یک دزد به یک پایگاه نظامی سفر کرد و در آنجا سخنرانی داشت که گفت: ما نیروهای‌مان را از عراق خارج نمی‌کنیم؛ بنابراین بنده معتقدم سیاست ترامپ همان سیاست قبلی است که خودشان تصویب کرده بودند.
محمدعلی گفت: درست است که مشکلاتی بین ترامپ، کنگره و حزب دموکرات و حتی حزب خودش وجود دارد، اما تماماً او امیدش به انتخابات ۲۰۲۰ است. ترامپ می‌خواهد ریاست جمهوری خود را در انتخابات آینده تجدید کند.
وی خاطرنشان کرد: ترامپ می‌خواهد نشان بدهد که وعده‌هایی که در انتخابات قبلی داده بود به آن عمل کرده است.
محمدعلی درباره رسانه‌های خارجی و عملکرد آن‌ها گفت: در این رابطه رسانه‌هایی که به ویژه به اسرائیل وابسته هستند در حال بزرگنمایی هستند و این یک جنگ روانی و حالتی است که می‌خواهند نشان دهند که عقب‌نشینی ترامپ یک هدیه به ایران و به خصوص برای روسیه بوده است.

وی همچنین یادآور شد: من فکر می‌کنم ممکن است خروج ترامپ از سوریه، ایران و روسیه را برای رسیدن به یک معادله و توافق تشویق می‌کند و این تفاهم به هر حال باعث می‌شود که همه نیرو‌های خارجی از جمله مستشاران ایران، حزب‌الله و گروه‌های عراقی از سوریه خارج شوند و این هدف جمهوری اسلامی ایران که حفظ سوریه و بقای رئیس جمهور آن است کمک می‌کند در واقع این یک پیروزی است.

محمدعلی خروج آمریکا از سوریه را یک پیروزی برای جمهوری اسلامی ایران، حزب‌الله، سوریه و عراق خواند و بیان داشت: این موضوع باعث شده است که به مجلس فشار وارد شده تا در بر این اساس قانونی تصویب شود که آقای عبدالمهدی را وارد مذاکره برای خروج نیرو‌های آمریکا از عراق کند.

وی نقش آمریکا در داعش را مورد تشریح قرار داد و گفت: اصلاً آمریکا نه فقط نقش در شکست داعش در سوریه و عراق داشت بلکه به داعش در این زمینه کمک کرده است. در آن زمان حتی نیرو‌های آمریکایی، داعشی‌ها را حمایت کردند.

محمدعلی افزود: بیش از ۱۰ هزار جنگجو اعضای داعش را از رقه به جا‌های دیگر منتقل کردند از جمله لیبی، افغانستان و جا‌های دیگر.

در ادامه برنامه هم خرازی به وعده‌های انتخاباتی ترامپ و تعمیم آن به موضوع خروج آمریکا از سوریه عنوان کرد: اتفاقاً بنده نگفتم که سیاست جدیدی است بلکه گفتم این موضوع یک استراتژی در ایالت متحده مبتنی بر شعار‌هایی است که آمریکا داده، اما اجرای آن جدید است.

وی با اشاره به پیروزی مقاومت در سال ۲۰۰۶ گفت: ما دیدیدم که چگونه اسرائیلی‌ها از جانب لبنان با مقاومت نیرو‌های جنبش مقاومت اسلامی داشتند خارج شدند.

خرازی اضافه کرد: بنابراین ظرفیتی که امروز در منطقه نیرو‌های مقاومت دارند و اگر مورد واکاوی قرار دهیم می‌بینیم در هر جایی که صحبت از منطق مبارزه زدیم در ابتدا با یکسری مخالفت‌های بسیار پوشالی و ظاهری روبه‌رو شدیم، اما پایداری و استمرار باور‌هایی که داشتیم و با مقاومت نشان داد که حق با مقاومت و آن استراتژی است که در عمق امنیت خاورمیانه و نگاه ایرانی به مسائل سیاسی، اقتصادی، نظامی و امنیتی وجود دارد.

سفیر اسبق ایران در سازمان ملل همچنین خاطرنشان کرد: بنده معتقدم نتیجه و جمع‌بندی و در نهایت آنچه در منطقه رخ می‌دهد در راستای تقویت مقاومت در منطقه خواهد بود.
وی در بخش دیگری از سخنانش بیان کرد: همکاری و هماهنگی که بین دو جریان اصلی کشور یعنی از طرفی نیروی قدس به عنوان نیرو‌های واکنش‌زده ایران و از طرف دیگر هم وزارت امور خارجه به عنوان مجری سیاست خارجی ایران در ۵-۶ سال گذشته رخ داده در تاریخ سیاست خارجه ایران و امنیت خارجی ایران بی‌سابقه بوده است.

خرازی در ادامه گفت: ایران با داشتن دو بال یعنی یکی در سیاست خارجه وزارت امور خارجه و دیگری داشتن نیروی قدس به عنوان نیروی اقدام‌کننده سریع ملی ایران توانست قدرت بسیار بالای بازدارنده‌ای را برای ایران ترسیم کنند.

وی در همین رابطه افزود: این قدرت به قدری قوی است که آمریکایی‌ها نه با عنوان ترس بلکه با امید و آرزوی همکاری با این‌ها یاد می‌کند. یعنی می‌گفتند که آمریکایی‌ها هر چند روز یک بار نامه‌ای می‌نوشتند و خواهان همکاری نیرو‌های قدس به فرماندهی سردار سلیمانی و نیرو‌های خود در منطقه بودند و آروز می‌کنند که این اتفاق بیافتد. ما برای این مقاومتی که در منطقه داریم خون دادیم.

سفیر اسبق ایران در سازمان ملل با اشاره به مشکلات مردم و گرفتاری‌های مردم در داخل کشور و ظلم آشکار و تجاوز بسیار صریح و روشن آمریکایی‌ها در موضوع تحریم گفت: این موضوع بیانگر این است حق مسلم مردم ایران است که دغدغه‌های خود را داشته باشند. از طرفی هم یک گلوله در مرز‌های ایران منفجر نشده است. هر چند دو سه اتفاق افتاد که آن‌ها هم مهار شد.

وی در ادامه مطلب فوق گفت: اگر نیرو‌های ما در باب‌المندب و یا سرحداد مدیترانه مدیریت نمی‌کردند بعید نبود که ما باید در کشور با این بحران‌ها دست و پنجه نرم می‌کردم.
خرازی در بخش پایانی سخنانش بیان کرد: بنده هیچ کم‌کاری در منطقه نمی‌بینم و سیاست خارجی ما در منطقه بسیار سریع عمل کرده است در کنار آن نیرو‌های قدس بسیار عالی عمل کرده‌اند یعنی اگر یک رژیم سیاسی چه در جمهوری اسلامی و چه در هر حکومت دیگری جای خود را با جمهوری اسلامی می‌خواست عوض کند اگر بزرگترین استراتژیست‌های دنیا هم می‌خواستند جمع شوند و طرحی را طراحی کنند طرحی را که خداوند به این صورت طراحی کرده و ما نیروی قدرتمندی را در منطقه داریم اصلاً امکانپذیر نیست.

وی با اشاره به وضعیت یمنی‌ها، سوری‌ها و کشور‌هایی مشابه آن گفت: زمانی که بحث بهار عربی و دموکراسی در ایالت متحده مطرح شد آمریکایی‌ها شعار عجیب و غریب آسمان‌کوبی قرار دادند و گفتند که باید بهار عربی ایجاد شده و روند دموکراسی در منطقه چنین و چنان باشد، اما دیدیم که چه اتفاقی افتاد. غایت اندیشه آن‌ها این بود که مقاومت را سرکوب کنند نهایت اندیشه آمریکایی‌ها این بود که به بهانه بهار عربی مهار مقاومت کنند و حزب‌الله را از موقعیت خود پایین بکشند و دست ایران را از خاورمیانه قطع کنند.

خرازی گفت: ما دیدیم که نتیجه این بهار عربی این شد که در مصر کودتا شد و استبدادی بدتر از استبداد مبارک در آنجا حاکم شد در لیبی هم چند صد هزار آدم کشته شدند و هنوز مردم دچار بحران ناامنی، بدبختی، فقر، فساد و ناعدالتی هستند.

در بخش پایانی برنامه نجاح محمدعلی این تحلیلگر مسائل غرب آسیا با اشاره مجدد خروج آمریکا از سوریه اظهار داشت: بنده در همین رابطه دست آقای خرازی را به گرمی می‌فشارم و حرف وی را تأیید می‌کنم. چراکه سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران بسیار قوی و فعال است و آقای ظریف و سردار سلیمانی نقش بسیار بزرگی در حفظ منطقه و برقراری صلح و ثبات به خصوص در سوریه و عراق و البته در نقاط دیگر دارند.

وی افزود: ما اکنون در عراق و کشور‌های مختلف وقتی اسم آقای ظریف و یا سردار سلیمانی می‌آید بدون اغراق دوستان‌مان از عشق و علاقه به آن‌ها گریه می‌کنند.

محمدعلی گفت: هرچند ترکیه با ایران همکاری خوبی بعد از خروج آمریکا از سوریه داشته است، اما نمی‌شود به رفتار‌های ترکیه به ویژه شخص اردوغان اعتماد کرد. آن‌ها معمولاً اهداف خاص خود را دارند به عنوان مثال رسانه‌های که وابسته به اخوان المسلمین هستند وقتی از ایران صحبت می‌کنند علیه ایران سخن می‌گویند در حالیکه ایران به نفع آن‌ها درباره فلسطین کار می‌کند و به خاطر آزادی فلسطین تلاش می‌کند.
وی افزود: در هر یک از دستگاه‌های دیپلماسی، جمهوری اسلامی ایران و دستگاه دیپلماسی این کشور خیلی قوی و فعال است، اما متأسفانه دستگاه تبلیغاتی جمهوری اسلامی ایران ضعیف عمل می‌کند منظور من این است که چگونه با رسانه‌های خارجی مواجه می‌شوند. آن هم رسانه‌های که هدف‌شان جنگ روانی و سیاسی در داخل ایران است باید با آن‌ها بسیار جدی‌تر برخورد شود چرا که این رسانه‌های خارجی می‌خواهند به سمت بهار ایرانی حرکت کنند که فشار اقتصادی و تحریک مردم ایران بروند.

وی گفت: بنابراین سیاست دستگاه تبلیغاتی ایران باید به جوانان و این مسائلی که ذکر کردم توجه بیشتری داشته باشد. باید به جوانانی که شعار نه غزه نه لبنان سر می‌دهند توضیح داده شود که امنیت ملی ایران و حفظ این امنیت به دخالت مستقیم ایران در منطقه به خصوص در عراق و سوریه دارد.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: صادق خرازی نیروهای قدس سپاه پاسداران تحریم آمریکا علیه ایران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۱۸۲۲۲۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رمزگشایی از سیگنال‌های برجامی آمریکایی‌ها پس از عملیات وعده صادق/ آیا ایران به دنبال تغییر در دکترین ساختن بمب اتمی است؟

دکترین هسته‌ای ایران کاملاً روشن و شفاف بوده اما از همه ظرفیت‌های موجود در حوزه هسته‌ای به‌منظور دستیابی به فنّاوری‌های روز نیز استفاده خواهد کرد.

سرویس سیاست مشرق- ارسال چند پیام از سوی آمریکایی‌ها و سپس تکذیب آن حکایت از سردرگمی کاخ سفید در تحلیل وقایع منطقه پس از عملیات درخشان وعده صادق دارد. پیش‌ازاین نشریه انگلیسی آی در گزارشی نوشته بود که و بایدن همه گزینه‌ها را «روی میز» نگه می‌دارد و در نظر دارد تا توافق برای جلوگیری ایران از تولید سلاح‌های هسته‌ای به‌عنوان بخشی از تلاش‌های دیپلماتیک گسترده‌تر برای جلوگیری از جنگ همه‌جانبه در خاورمیانه را احیا کند.

این نشریه انگلیسی که به محافل دیپلماتیک در لندن نزدیک است در ادامه با اشاره به موضوع احیای برجام نوشته است که کاخ سفید در حال بررسی توافق هسته‌ای جدید با ایران درازای لغو برخی تحریم‌های اقتصادی علیه تهران است تا از یک جنگ تمام‌عیار در منطقه جلوگیری کند، یک دیدگاه در داخل دولت این است که رئیس‌جمهور فرصتی را برای آغاز مذاکرات دیپلماتیک برای احیای مجدد توافق هسته‌ای ایران می‌بیند.

پس از انتشار این گزارش روزنامه کویتی الجریده که مدعی انتشار اخبار محرمانه در منطقه است در خبری قابل‌توجه نوشت که ممکن است در آینده‌ای نه‌چندان دور مذاکرات مستقیم میان ایران و آمریکا درباره برجام نیز آغاز شود!

البته این اخبار دو روز پس از انتشار از جانب یک مقام سیاسی در آمریکا تکذیب شده است، ودانت پاتل معاون سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در جریان کنفرانس خبری و در پاسخ به پرسشی در خصوص این دست گزارش‌ها اعلام کرد که در مورد راه‌های ارتباط خود با ایران ابراز نظر نکرده اما می‌بایست گفت آمریکا در حال مذاکره مستقیم با ایران در نیویورک یا هر جای دیگری در مورد برجام نیست.

برای مهار ایران با آن‌ها گفتگو کن!

برخی آگاهان سیاسی اعتقاد دارند که انتشار این دست اخبار از سوی محافل خبری نزدیک به آمریکایی‌ها و تکذیب آن در تریبون‌های رسمی نشانه میل بایدن به تشویق تهران به آغاز مذاکراتی است که با دادن مشوق‌هایی ایران را در آستانه برگزاری انتخابات ریاست جمهوری در آمریکا مهار کند. به‌عبارتی‌دیگر آمریکایی‌ها پس از مشاهده ضرب دست ایران در عملیات وعده صادق به این نتیجه رسیده‌اند که افزایش فشار بر ایران کارکرد خود را ازدست‌داده و تنها گزینه فعال روی میز گفتگو است.

این گزاره شواهد قابل‌توجهی دارد؛ باوجودآنکه طرف آمریکایی باز کردن میز مذاکره با ایران را تکذیب کرده اما مدتی قبل متیو میلر، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در پاسخ به این پرسش که آیا بایدن در حال بررسی مذاکرات دیپلماتیک برای احیای مجدد توافق هسته‌ای با ایران است یا خیر؟ اعلام کرد که دولت بایدن بر این باور است که یک مسیر دیپلماتیک بهترین راه روبه‌جلو است.

البته آمریکایی‌ها برای باز کردن کریدور گفتگو با ایران از یک سیاست پیچیده و ترکیبی استفاده کرده و مسیر ابهام را پیش می‌برند، کاخ سفید هفته قبل معافیت‌های تحریمی را که به ایران اجازه می‌داد در پروژه‌های هسته‌ای با طرف‌های بین‌المللی همکاری کند را تمدید نکرده اما در اقدامی متقابل در باغ سبز مذاکره را نیز باز گذاشته است، این تاکتیک نشان می‌دهد که سیاست آمریکا در قبال ایران افزایش فشار با راهنما زدن به‌سوی مذاکره است!

درحالی‌که آمریکا با عدم تمدید معافیت‌های هسته‌ای مرگ برجام را تائید کرده اما در آن‌سو در حال دادن تنفس مصنوعی بی‌نتیجه به آن است، این سیاست به معنای تمایل آمریکا به دادن مشوق جدید به ایران نیست بلکه ایجاد اتمسفری است که با تمسک به آن راهبردهای جدید بازدارندگی از جانب ایران را مهار کند.

شورای آتلانتیک در گزارشی درباره اهمیت مهار ایران با کمک سیگنال‌های برجامی نوشته است:

تنش چشمگیر بین ایران و رژیم صهیونیستی در هفته‌های اخیر پتانسیل بالایی برای اشتباه محاسباتی در فقدان کانال‌های ارتباطی مستقیم را نشان می‌دهد. اگر ایران تصمیم بگیرد وضعیت خود را به‌عنوان یک کشور دارای آستانه هسته‌ای کنار بگذارد و سیاست خود را به سمت دستیابی به سلاح هسته‌ای بچرخاند، این خطر حتی جدی‌تر خواهد شد. علیرغم پیام‌های گسترده‌ای که در روزهای قبل از حمله به تهران ارسال شد و از آن خواست از پاسخ مستقیم علیه اسرائیل خودداری کند، ایران تصمیم گرفت سیاست مهار خود را کنار بگذارد. ایران در این مرحله به دنبال احیای بازدارندگی خود علیه اسرائیل حتی به قیمت تشدید تنش نظامی احتمالی بود.

آیا دکترین هسته‌ای ایران تغییر کرده است؟

تغییر در دکترین هسته‌ای ایران یکی از گزاره‌های جدید غربی‌ها برای افزایش فشارهایی است که ایران را به سوی کانال‌هایی هدایت می‌کند که خروجی آن طرح مهار است.

یکی از مهم‌ترین بازیگران در این طراحی مدیرکل آژانس است؛ رافائل گروسی در مصاحبه‌ای با دویچه وله، ضمن این ادعا که ایران نه ماه‌ها بلکه چند هفته با داشتن اورانیوم کافی برای تولید یک بمب اتمی فاصله دارد، اما این به آن معنا نیست که ایران در آن فاصله زمانی سلاح هسته‌ای دارد یا خواهد داشت.

البته گروسی گفته است که نمی‌توان نتیجه مستقیم گرفت که ایران اکنون سلاح اتمی دارد. به‌رغم همکاری‌های ایران با آژانس، گروسی در این مصاحبه همچنین مدعی شد آژانس سطح دسترسی لازم در ایران را ندارد و به همین دلیل سؤالات زیادی مطرح است!

مدیرکل آژانس بار دیگر درباره مواردی سخن گفته که به تعبیرش «مسائل باقیمانده» نام داشته و اعلام کرده است که برای حل این موارد تمایل به سفر به ایران را دارد. به نظر می‌رسد که مدیرکل آژانس بابیان ادعاهای پرونده‌های مفتوح در سطح یک کاتالیزور برای اعمال فشار به تهران عمل می‌کند.

واقعیت آن است که در حال حاضر اقدامات آژانس چیزی بیشتر از یک مزاحمت سیاسی نبوده و ثابت‌شده است که قرار نیست قدمی در جهت حل سه موضوع فنی یعنی «حل‌وفصل موضوعات پادمانی»، «ارائه تضمین‌های ذاتی و اعتباری»، «لزوم رفع تحریم‌های بازدارنده» بردارد، ازاین‌رو در شرایط فعلی سفر گروسی به تهران بی‌معنا بوده و تا زمانی که در نقش مزاحم فعال قرار دارد گفتگوی او با مقامات ایرانی عبور از خطوط قرمز هسته‌ای محسوب می‌شود.

واقعیت آن است که دکترین هسته‌ای ایران کاملاً روشن و شفاف بوده اما از همه ظرفیت‌های موجود در حوزه هسته‌ای به‌منظور دستیابی به فنّاوری‌های روز نیز استفاده خواهد کرد، همچنین اظهارنظرهای شخصی باعث تغییر در خطوط کلی نظام نیز نخواهد شد.

همچنین باید به این نکته اشاره کرد که سیاست افزایش فشار و ارائه مشوق برای خروج ایران از مدار یک تاکتیک نخ‌نما شده است و اراده ایران در کنشگری فرا منطقه‌ای با این دست اظهارات ضد ایرانی همراه با سیگنال‌های مبهم دچار خلل نخواهد شد، عملیات موشکی اخیر سپاه پاسداران نشان داد دشمنان نه قادر به درک ابعاد گوناگون صبر استراتژیک ایران هستند و نه شناختی نسبت به قواعد نهان بازدارندگی در منطقه دارند!

دیگر خبرها

  • آیا دکترین هسته‌ای ایران تغییر کرده است؟
  • بورل: درباره گسترش تحریم‌های موجود علیه ایران اتفاق نظر وجود دارد / تحریم‌ها به تنهایی نمی‌توانند خطر گسترش تنش‌ها را برطرف کنند؛ باید جایی برای دیپلماسی در نظر گرفت
  • بورل: درباره ایران باید جایی را برای دیپلماسی در نظر گرفت
  • بورل: تحریم‌ها ایران را نمی‌ترساند
  • واکنش ایران به ادعای آمریکا علیه اشخاص و شرکت‌های ایرانی درباره فعالیت‌های سایبری
  • رمزگشایی از سیگنال‌های برجامی آمریکایی‌ها پس از عملیات وعده صادق/ آیا ایران به دنبال تغییر در دکترین ساختن بمب اتمی است؟
  • هیل: همه رؤسای جمهور آمریکا در تحریم ایران شکست خورده‌اند
  • آمریکا 4 فرد و 2 شرکت مرتبط با ایران را تحریم کرد
  • رئیسی: توسعه همکاری با کشور‌های همسایه از اولویت‌های سیاست خارجی ایران است
  • آمریکا تحریم‌های جدید علیه ایران وضع کرد