Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری میزان- ایران در سال 2017 مقام اول علوم زیستی در سطح کشورهای غرب آسیا و مقام هشتم را در سطح کشورهای جهان به خود اختصاص داده است.

به گزارش گروه فضای مجازی خبرگزاری میزان، ایران در سال ۲۰۱۷ مقام اول علوم زیستی در سطح کشور‌های غرب آسیا را به خود اختصاص داده است.

 

در تصویر زیر صدرنشینی ایران در تولید مقالات علوم زیستی را در میان کشور‌های غرب آسیا مشاهده می‌کنید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ترکیه، عربستان سعودی، مصر، رژیم صهیونیستی، عراق، امارات متحده عربی، قطر، اردن، عمان، بحرین، یمن، لبنان، کویت، سوریه و سرزمین‌های اشغالی به ترتیب در رتبه‌های بعد از ایران در غرب آسیا قرار گرفته‌اند.

بررسی‌های صورت گرفته و منتشر شده در «Scimago Journal & Country Rank»، بیانگر آن است که در سال ۲۰۱۷، ۷۵۰ مقاله علوم زیستی توسط دانشمندان ایرانی منتشر و ارائه شده است.

از میان ۷۵۰ مقاله منتشرشده توسط دانشمندان و محققان ایرانی، ۷۲۸ مورد آن در جایگاه مقالات قابل استناد جای گرفته است.

دانشمندان ترکیه‌ای با ارائه و نشر ۲۶۵ مقاله علوم زیستی در مقام دوم غرب آسیا جای گرفته‌اند؛ از این تعداد ۲۵۸ مورد آن قابل استناد بوده است.

عربستان سعودی که در نظام رتبه‌بندی سایمگو سومین جایگاه را به خود اختصاص داده، ۲۵۰ مقاله علوم زیستی منتشر کرده که از این تعداد ۲۴۳ مورد قابل استناد بوده است.

مصر با ارائه ۱۵۸ مقاله علوم زیستی که ۱۵۴ مورد آن قابل استناد بوده در مقام چهارم قرار گرفته است.

رژیم صهیونیستی به عنوان پنجمین کشور در این رتبه‌بندی، ۹۸ مقاله علوم زیستی ارائه کرده که از این تعداد ۸ مورد آن قابل استناد بوده است.

عراق در جایگاه ششم، ۵۶ مقاله علوم زیستی منتشر کرده که ۵۵ مورد آن قابل استناد بوده است.

داده‌های نظام رتبه‌بندی سایمگو حاکی از آن است که سرزمین‌های اشغالی کمترین میزان مقالات علوم زیستی در غرب آسیا را در سال ۲۰۱۷، ارائه کرده است.

بر همین مبنا، سرزمین‌های اشغالی در آخرین رتبه غرب آسیا قرار دارد و ۵ مقاله علوم زیستی ارائه کرده است.

این رتبه‌بندی را که مربوط به آسیای غربی است، اگر در دایره وسیع‌تر مانند تمام مناطق جهان بررسی کنیم صدرنشینی ایران در رتبه یک آسیای غربی به رتبه ۸ در میان کشور‌های جهان می‌رسد.

در یک بررسی کلی‌تر میان ۱۵۵ کشور مختلف، چین با انتشار ۵۵۵۴ مقاله علوم زیستی در صدر جدول جهانی قرار دارد که از این تعداد ۵۴۷۷ مورد آن قابل استناد بوده است.

نظام رتبه‌بندی سایمگو از سال ۲۰۰۹، سالانه رتبه‌بندی ۵ هزار دانشگاه و مؤسسه پژوهشی برتر جهان را در سه بخش پژوهش، نوآوری و وب‌سایت منتشر می‌کند.

سایمگو دانشگاه‌ها را بر اساس عملکرد پژوهشی و در قالب مقالاتی که در نشریات معتبر بین‌المللی نمایه شده، ارزیابی و رتبه‌بندی می‌کند.

آمریکا در این رتبه‌بندی در جایگاه دوم جهان قرار دارد؛ داده‌های منتشر شده حاکی از آن است که در سال ۲۰۱۷، دانشمندان آمریکایی ۳۱۹۳ مقاله علوم زیستی ارائه و منتشر کرده‌اند که از این تعداد ۳۱۰۵ مقاله قابل استناد بوده است.

هند به عنوان سومین کشور ۱۵۹۴ مقاله منتشر کرده که از این تعداد ۱۵۵۱ مورد قابل استناد بوده است.

آلمان که در جایگاه چهارم نظام رتبه‌بندی سایمگو قرار دارد، ۹۱۲ مقاله علوم زیستی منتشر کرده که از این تعداد ۸۷۶ مورد آن قابل استناد بوده است.

دانشمندان کره‌جنوبی با انتشار ۸۹۸ مقاله علوم زیستی که ۸۸۸ مورد آن قابل استناد بوده در جایگاه پنجم قرار دارند.

ژاپن جایگاه ششم را در انتشار مقالات علوم زیستی به خود اختصاص داده است؛ دانشمندان این کشور ۸۷۰ مقاله منتشر کرده‌اند که ۸۳۳ مورد آن قابل استناد بوده است.

انگلیس با یک تفاوت فاحش به نسبت به آمریکا در مقام هفتم قرار گرفته است؛ دانشمندان انگلیسی تنها ۸۲۱ مقاله علوم زیستی ارائه و منتشر کرده‌اند که ۷۹۴ مورد آن قابل استناد بوده است.

فرانسه با عنوان نهمین کشور در تولید مقالات علوم زیستی ۵۴۰ مقاله ارائه و نشر کرده که ۵۲۴ مورد آن قابل استناد بوده است.

در نظام رتبه‌بندی سایمگو، استرالیا با تولید و نشر ۴۶۸ مقاله علوم زیستی که ۴۶۰ مورد آن قابل استناد بوده دهمین جایگاه را از آن خود کرده است.

ایتالیا به عنوان یازدهمین کشور، ۴۴۵ مقاله علوم زیستی ارائه کرده که ۴۳۰ مورد آن قابل استناد بوده است.

کانادا نیز با انتشار ۴۳۵ مقاله علوم زیستی در جایگاه دوازدهم قرار گرفته است؛ ۴۲۳ مورد از مقالات دانشمندان ایتالیایی قابل استناد بوده است.

اسپانیا به عنوان سیزدهمین کشور، ۳۷۷ مقاله علوم زیستی منتشر کرده که از این تعداد ۳۶۸ مورد آن قابل استناد بوده است.

روسیه با کسب چهاردهمین جایگاه در نظام رتبه‌بندی سایمگو، ۳۵۱ مقاله علوم زیستی منتشر کرده که ۳۴۳ مورد آن قابل استناد بوده است.

تایوان به عنوان پانزدهمین کشور ۳۵۱ مورد مقاله مواد زیستی منتشر کرده که ۳۴۲ مورد آن قابل استناد بوده است.

برزیل با انتشار ۳۰۶ مقاله علوم زیستی در جایگاه شانزدهمین کشور قرار گرفته که ۳۰۳ مورد آن قابل استناد بوده است.

هلند، سنگاپور، ترکیه، سوئیس، مالزی، عربستان سعودی، لهستان، سوئد، پرتغال، هنگ‌کنگ، مصر، بلژیک، پاکستان، مکزیک، استرالیا، فنلاند، جمهوری چک، اسرائیل، ایرلند، تایلند، آفریقای جنوبی، دانمارک، تونس، عراق، اوکراین، نروژ، یونان، نیوزیلند، اندونزی، آرژانتین، ویتنام به ترتیب کشور‌هایی هستند که بعد از برزیل قرار گرفته‌اند و شمار مقالات علوم زیستی که توسط دانشمندان آن‌ها ارائه شده زیر ۳۰۰ مورد است.

بر اساس نظام رتبه‌بندی سایمگو، ایران در سال ۲۰۱۶ نیز در جایگاه هشتم جهان در تولید مقالات علوم زیستی قرار داشته؛ در این سال دانشمندان ایرانی ۵۴۹ مقاله علوم زیستی منتشر کرده‌اند که ۵۴۳ مورد آن قابل استناد بوده است.

داده‌های منتشر شده حاکی از آن است که اگر چه ایران در سال ۲۰۱۶ نیز در جایگاه هشتم قرار داشته، ولی در سال ۲۰۱۷، تعداد مقالاتی که توسط دانشمندان ایرانی ارائه و منتشر شده دست کم ۲۰۰ مقاله بیشتر بوده است؛ به همین میزان نرخ مقالات قابل استناد نیز در سال ۲۰۱۷، افزایش چشمگیری داشته است.

داده‌های پایگاه اطاعلاتی سایمگو نشان می‌دهد، جایگاه ایران در سال ۲۰۱۵ میان کشور‌های جهان شانزدهم بوده است؛ دانشمندان ایرانی در این سال تنها ۲۷۷ مقاله علوم زیستی ارائه کرده‌اند که ۲۷۵ مورد آن قابل استناد بوده است.

بررسی آمار و ارقام منتشر شده از سال ۲۰۱۵ تا پایان سال ۲۰۱۷ بیانگر پیشرفت دانشمندان ایرانی در ارائه مقالات علوم زیستی است.

 

انتهای پیام/

منبع:فارس
خبرگزاری میزان: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه‌های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای منتشر می‌شود.

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: علوم زیستی غرب آسیا رتبه نخست

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۱۸۵۰۱۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پایش سلامت روان ایرانی ها/ رتبه افسردگی در کشور

به گزارش خبرگزاری مهر، حامد مصلحی افزود: مهم‌ترین استاندارد ما پیمایش ملی سلامت روان است که ۱۰ سال یکبار بررسی می‌شود که پژوهش بسیار سنگین و پُر هزینه‌ای است که با نمونه گیری گسترده در کشور در سال ۱۴۰۱ به نتیجه رسیده و سال ۱۴۰۲ تحلیل داده‌های آن انجام شده است.

وی در پاسخ به این سوال که نتایج پیمایش ملی سلامت روان چه زمانی منتشر می‌شود، گفت: ما امیدواریم که بتوانیم این پژوهش را اوایل تابستان به نتیجه قطعی برسانیم و چون انتشار بین المللی خواهد داشت در کشور هم اعلام خواهیم کرد و با انتشار آن می‌توانیم آمار دقیق افسردگی و دیگر اختلالات روانی را به طور رسمی اعلام کنیم.

مدیرکل دفتر سلامت روان وزارت بهداشت افزود: آنچه را اکنون به طور قطعی می‌توان عنوان کرد این است که بار بیماری افسردگی به تنهایی دومین رتبه را در بار بیماری‌های بعد از بیماری‌های اسکلتی عضلانی در کشور دارد و وقتی بار بیماری افسردگی با اختلالات اضطرابی که در رتبه ششم بار بیماری‌های کشور است، جمع شود؛ این دو بیماری در مجموع بار بیماری‌های روانی را در کشور به خود اختصاص می‌دهند که این موضوع نیاز به یک تمرکز ویژه دارد.

مصلحی با بیان اینکه وضعیت‌های جهانی بر اساس مرزهای جغرافیایی و سیاسی تقسیم نمی‌شوند بلکه بر اساس فرهنگ‌ها تقسیم می‌شوند، افزود: به طور مثال در خصوص آسیب روزافزون و بسیار جدی مثل مساله خودکشی در همه کشورهای جهان از جمله کشور ما در حال افزایش است، اما به کشورهای اسلامی که می‌رسد ناگهان می‌بینیم که یک اختلاف معناداری در میزانش هست، رشدش شبیه هم است، اما اگر آنجا ۱۶ در صد هزار است اینجا حدود ۶ تا ۷ در صد هزار نفر است و علتش این است که اینجا باورهای مذهبی و عقاید دینی به عنوان عامل محافظت کننده‌ای است که ممکن است فرد آرزوی پایان زندگی کند، اما اقدام را به تأخیر می‌اندازد. در منطقه ما گزارش‌ها به نحوی است که به طور جدی ما را مستثنی از کل دنیا نمی‌کند.

وی ادامه داد: وضعیت سلامت روان ما مثل سایر کشورهای دنیا نیاز به مداخله و ورود جدی دارد، اما در عین حال باید با شاخص‌های یکسانی کشورها را با هم مقایسه کرد، چراکه ممکن است گزارشی بر اساس ملاک‌های سبک زندگی و کیفیت زندگی باشد که این یک عددی در می‌آید که باید با کشورهای دیگر مقایسه کرد، اما ممکن است گزارشی مثل پیمایش ملی سلامت روان بر اساس اختلالات متعدد و اختلالات خفیف و شدید و متوسط باشد که داده‌های جهانی دقیقاً مبتنی بر این سنجه نیست، بنابراین برای آنکه ما وضعیت را به درستی بفهمیم نیاز داریم که وضعیت کشورمان را با یک مقیاس واحدی با کشورهای مختلف دنیا بفهمیم به همین خاطر ما باید گزارش‌های سازمان جهانی بهداشت را مورد تاکید بیشتری قرار دهیم.

مدیرکل دفتر سلامت روان وزارت بهداشت، با عنوان این مطلب که مسئولان کشور ما به خصوص مسئولان وزارت بهداشت باید در خصوص سلامت روان جامعه و افراد اهتمام کامل داشته باشند، گفت: در چهار سطح باید از عوامل خطر سلامت روانی اجتماعی جلوگیری کرد؛ اول، سطح حاکمیتی با توزیع متوازن ثروت و رفع تبعیض‌ها؛ دوم، سطح مردمی با مشارکت فعال در جلوگیری از عوامل خطر؛ سوم، در سطح خانواده با آموزش مهارت‌های زندگی و فرزند پروری و چهارم، سطح فردی با انتخاب‌های بازدارنده به جای انتخاب‌های پرخطر است.

مصلحی با بیان اینکه توجه به سلامت روان با تحت پوشش بیمه قرار دادن خدمات این حوزه در دستور کار وزارت بهداشت قرار دارد، افزود: برای نخستین بار یک روز از هفته سلامت، با هدف توجه دادن جامعه و مسئولان به اهمیت سلامت روان به نام «سلامت خانواده؛ سلامت روانی و اجتماعی» نامگذاری شد.

وی با بیان اینکه افزایش تعداد مراکز سراج به منظور افزایش دسترسی افراد به خدمات سلامت روان از جمله مهم‌ترین برنامه‌های وزارت بهداشت است، گفت: اعتبارات حوزه سلامت روان به ۵ برابر افزایش پیدا کرد ما برنامه‌ای به عنوان سراج (سلامت روانی اجتماعی) داشتیم، مراکزی که خدمات رایگان سلامت روانی اجتماعی طولانی مدتی را ارائه می‌دهند، این مراکز در گذشته ۲۳ مرکز بود در ۶ ماه گذشته ما تعهد ایجاد ۱۰۰ مرکز را از وزارت بهداشت داشتیم که تا الان تا ۳ برابر افزایش پیدا کرده و تا ماه‌های آینده به ۱۰۰ مرکز افزایش می‌یابد.

کد خبر 6088257 حبیب احسنی پور

دیگر خبرها

  • تلاش دانشمندان ایرانی برای تولید واکسن آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان
  • پایش سلامت روان ایرانی ها/ رتبه افسردگی در کشور
  • گزارش سازمان جهانی هواشناسی در خصوص وضعیت اقلیمی آسیا در سال ۲۰۲۳ میلادی منتشر شد
  • رتبه دانشگاه محقق اردبیلی در رتبه‌بندی‌های بین‌المللی قابل توجه است
  • افزایش بهره وری موقوفات در دستور کار سازمان اوقاف قرار دارد/ از دانشمندان ایرانی حمایت می کنیم
  • حضور دانشگاه بوعلی سینا در رتبه‌بندی نیچر ایندکس ۲۰۲۴
  • رئیس فراکسیون محیط زیست مجلس بیان کرد؛ نمره ضعیف کشور در برخی شاخص های محیط زیستی
  • هفته سوم آوریل؛ از درمان وزوز گوش تا قصه آتش و انسان
  • فراخوان مقاله اولین کنفرانس بین المللی انقلاب علوم انسانی اسلامی
  • شمسایی: تیمی که ژاپن را حذف کرده، حتماً قابل احترام است