Web Analytics Made Easy - Statcounter

در یادداشت این هفته نامه آمده است: بارها شنیده‌اید و خوانده‌اید که در منش و نگرش ممالکِ خاور دور مانند ژاپنی‌ها، عذرخواهی، خود انتقادی صریح و استعفا دادن بخشی مهمی از فرهنگ نهادینه‌شده آن‌ها در برابر شکست‌ها است، در قیاس با شیوه واکنش اجتماعی مدیران ناکارآمدی که در سوانح و یا بلایای طبیعی، عملکرد خوب و قابل توجهی نداشته‌اند، بسیار قابل تامل است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


ژاپنی‌ها حتی در واکنشی به‌شدت خصمانه‌تر و عجیب و غریب، در مواردی که نتیجه عمل آن‌ها چه در سطح فردی یا ملی، همراه با رنگ و صبغه‌ای از شکست و خسارت بوده است، خود را حتی لایق زنده ماندن هم نمی‌دانند و در ادبیات خودشان دست به سپّوکو یا هاراگیری می‌زنند، که عبارت است از دریدن شکم با شمشیر.
آنچه می‌خواهم از فحوای این کنش عاطفی و آیینی استنباط و استنتاج کنم، نوع واکنش پذیرفته‌شده‌ای است که از نخست‌وزیرِ کره‌جنوبی تا مسئولان اجرایی ژاپن، در هنگام عدم مدیریت بحران و فجایع، طبیعتا استعفای همراه با پشیمانی، تعظیم و عذرخواهی، اول قدم آنان خواهد بود.
در میهن ما اما معمولا در این‌هنگام، توجیه و عادی‌سازی ماجرا در دستور کار قرار می‌گیرد.
گاهی هم برخی، پا را فراتر می‌گذارند و با لحنی طلبکارانه در مذمت منتقدان سخن می‌گویند و اغلب آن‌ها را متهم به مغرض بودن می‌کنند.
اینکه به جای ارزیابی و انتقادی، شفافیت، واکاوی‌های دقیق علمی برای شناسایی مقصر، روزنه‌های ایجاد نقطه ضعف و زمینه‌های وقوع فاجعه، رویکرد دیگری در پیش گرفته شود، دست‌کم در حکم درجا زدن و احتمال پدیدار شدن فاجعه‌ای بدتر از اتفاق ناخوشایند فعلی به ذهن متبادر می‌شود.
البته این واقعه در صورت پیش‌گرفتن چنین عملکرد توجیه‌گرانه‌ای، چندان نامحتمل نیست.
به‌نظرم خطای قابل توجیهی نیست که مسئولی در حوزه کاری‌اش، به جای ارزیابی صدباره جزئیات و ادراک دلایل پیدایی این رویداد، به برخورد قهری با کارشناسان اکتفا کنند.
در مساله تصادف اتوبوس در علوم تحقیقات و مصدومیت و فوت نزدیک به 40انسان و یا حادثه آتش‌سوزی بخاری نفتی در زاهدان و درگذشتِ دختران خردسال، عیناً همین رویکرد منفعلانه از سوی برخی مرتبطان امر تکرار شد که صحیح نبود.
البته مواردی از استعفای مسئولان از جمله دکتر مصطفی معین در زمان مسئولیتش دیده شده که قاعدتاً در حجم اتفاقات و ناموفق بودن پاسخ‌ها، بسیار ناچیز محسوب می‌شود.
نهادینه شدن فرهنگ خودانتقادی، تنها راه خیز برداشتن به سمت توسعه‌ی پایدار است.
7420/ 5054
انتهای پیام

منبع: جماران

کلیدواژه: جام ملت های آسیا منع به کارگیری بازنشستگان بودجه 98 جلیقه زردها تصادف توسعه پایدار ژاپن عجیب و غریب کره جنوبی جام ملت های آسیا منع به کارگیری بازنشستگان بودجه 98 جلیقه زردها امام خمینی س سید مصطفی خمینی سید احمد خمینی سید حسن خمینی انقلاب اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۲۰۱۵۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دولت مکلف شد 300 هزار هکتار به زمینهای قابل سکونت در شهرهای با تراکم زیر 70 هزار نفر اضافه کند

محسن زنگنه، سخنگوی کمیسیون تلفیق لایحه برنامه هفتم توسعه در گفت وگو با خبرنگار قدس در مورد در اختیار زمین و تسهیلات به مردم برای ساخت مسکن، گفت: ما در قانون برنامه هفتم دولت را مکلف کردیم که بالغ بر 300 هزار هکتار به زمین های قابل سکونت در شهرهای با تراکم زیر 70 هزار نفر و روستاها اضافه کند که باعث افزایش افقی زیست بوم شهری و روستایی می شود و این بند از برنامه هفتم توسعه عملا در راستای هدف قانون جهش تولید مسکن هست که زمین را در اختیار مردم قرار می دهیم.

سخنگوی کمیسیون تلفیق لایحه برنامه هفتم توسعه اظهار کرد: در دو قانون بالادستی کشور یعنی قانون برنامه هفتم توسعه پنج ساله کشور و هم قانون جهش تولید مسکن شرایط عرضه زمین به مردم توسط دولت را فراهم کردیم تا دولت، زمین را یک عامل اصلی در قیمت مسکن است بطور رایگان در اختیار مردم قرار دهیم و در کنار آن بانکها مکلف به پرداخت تسهیلات هستند. هر میزان دولت در زمینه عرضه زمین به مردم و پرداخت تسهیلات ساخت مسکن به مردم جلو برود؛ مشارکت مردم در ساخت مسکن افزایش خواهد یافت.

زنگنه تصریح کرد: برخی بانک ها امسال به وظایف خود عمل کردند و بعضی از بانکها نیز تخطی های جدی از قانون داشتند. ما می توانیم به منابع مالی دیگر هم فکر کنیم که در قانون تامین مالی که اخیرا شورای نگهبان هم تصویب کرد و ابلاغ می شود مقداری مباحث را گذاشتیم و همچنین صندوق مسکن می تواند موثر باشد.

عضو کمیسیون برنامه،‌ بودجه و محاسبات تاکید کرد: قطعا افرادی که قدرت دریافت تسهیلات 400 میلیونی یا یک میلیاردی را ندارد با بالا رفتن قیمت مسکن دچار مشکل می شوند. اما این افراد می توانند در صندوق های سرمایه گذاری مسکن به میزان سرمایه ای که دارند در ساخت مسکن و متراژ سهیم شوند که این برای آنها ارزش افزوده دارد.

سخنگوی کمیسیون تلفیق لایحه برنامه هفتم توسعه گفت: دولت باید افزایش سرمایه بانکهای همسو با سیاست تسهیلات ساخت مسکن را تقویت کند که آنها توان وام دهی شان افزایش پیدا کند و هم منابع تامین مالی را برایشان فراهم کند.

زهرا طوسی

دیگر خبرها

  • توسعه پایدار با مولدسازی سرمایه‌های مردمی رقم می‌خورد
  • عادی‌سازی روابط رژیم صهیونیستی و کشورهای منطقه قابل هضم و توجیه نیست
  • دولت مکلف شد 300 هزار هکتار به زمینهای قابل سکونت در شهرهای با تراکم زیر 70 هزار نفر اضافه کند
  • فرهنگ مردمی سپاس از معلم نهادینه شود
  • مردمی کردن اقتصاد توسعه پایدار کشور را به دنبال دارد
  • تقدیر از معلمان به عنوان یک فرهنگ در جامعه نهادینه شود
  • حضور سفیران و مقامات بین المللی در همایش و نمایشگاه ملی ژئوماتیک
  • تولید کیت‌های جداساز ویروس‌های بیماری‌زا در کشور
  • آموزش‌های مهارتی کلید توسعه اشتغال پایدار در جامعه است
  • بنادر هوشمند، راهی برای آینده روشن