Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایکنا»
2024-04-29@09:39:47 GMT

تجلی سبک زندگی قرآنی در سلوک سیدمحسن موسوی‌بلده

تاریخ انتشار: ۱۲ دی ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۲۱۹۷۵۳

تجلی سبک زندگی قرآنی در سلوک سیدمحسن موسوی‌بلده

به گزارش ایکنا؛ آئین تجلیل از نیم قرن خدمات و فعالیت‌های قرآنی معلم و مدرس قرآن کریم، سیدمحسن موسوی بلده، عصر امروز، چهارشنبه، ۱۲ دی‌ماه، با حضور مدیران و مسئولان شهرداری مناطق ۱۳ و ۱۴ تهران، سازمان فرهنگی، هنری شهرداری، تنی چند از پیشکسوتان جامعه قرآنی کشور و شاگردان این مدرس قرآنی در محل سالن آمفی‌تئاتر کوثر شهرداری منطقه ۱۳ برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در ابتدای این مراسم که با اجرای هادی صلح‌جو، از مجریان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران همراه بود، پس از تلاوت آیاتی چند از کلام‌الله مجید توسط محمدرضا پورزرگری، قاری بین‌المللی قرآن کریم، مرتضی رحمان‌زاده، شهردار منطقه ۱۳ تهران، طی سخنانی ضمن خیرمقدم به تمامی حضار در مراسم به‌ویژه پیشکسوتان قرآنی، با بیان اینکه صحبت کردن در رابطه با استاد سیدمحسن موسوی بلده کار بسیار سختی است، گفت: ایشان شخصیت فرهیخته‌ای است که در خانواده کاملاً مذهبی و عامل به انجام دستورات مترقی دین مبین اسلام رشد و نمو کرده است.

رحمان‌زاده با بیان اینکه قرآن قانون اساسی و شعار اسلام است، ادامه داد: از برکات این کتاب انسان‌ساز به عنوان معجزه پیامبر اکرم(ص) این است که مسیر حرکت و راه سعادت را به انسان مؤمن و متقی نشان می‌دهد و در نهایت نیز یک انسان قرآنی می‌سازد. انسان عصر حاضر نیاز به دستورات و قوانین الهی را بیشتر از گذشته احساس می‌کند. بسیاری از قوانینی که در این دنیا وضع شده، ساخته ذهن انسانی است و ساخته ذهن انسان الزاماً نیک‌بختی، کمال و سعادت را به همراه نخواهد داشت.

شهردار منطقه ۱۳ تهران با اشاره به اینکه تنها کلام و احکام خداوند باری‌تعالی است که با فطرت و نیاز‌های روحی و روانی انسان عمیقا در ارتباط است، افزود: این محفل برای پنجاه سال زحمت استاد موسوی بلده راجع به احکام الهی و قرآن برپا شده است و از خداوند متعال می‌خواهیم که به همه ما درک و فهم بیشتری از ظواهر و باطن قرآن اعطا کند، معارفی که استاد موسوی حتماً آن را درک کرده و به شاگردان خود نیز منتقل کرده است.

وی در پایان تصریح کرد: مجموعه شهرداری تهران همواره به صورت تمام‌قد در خدمت اساتید و مدرسان عرصه قرآن کریم به ویژه استاد موسوی بلده و شاگردان ایشان که انوار منور قرآن کریم را ترویج می‌دهند، خواهد بود.

در ادامه این مراسم، عباس سلیمی، پیشکسوت قرآنی کشور نیز در سخنانی با بیان اینکه عامل اصلی که باعث شده است تا امروز در این محفل حضور پیدا کنیم، وجود نازنین حضرت قرآن است، گفت: قرآن کریم کتابی است که باید برای شناخت بیشتر و معرفت نسبت به آن به عنوان کتاب زندگی و قانون اساسی انقلاب اسلامی از ابعاد مختلف مورد بررسی قرار گیرد.

وی افزود: در جایگاه عظمت و منزلت این کتاب الهی همین بس که پیامبر اکرم(ص) می‌فرمایند «اَلْقُرْآنُ أَفْضَلُ مِنْ كُلِّ شَيْءٍ دُونَ اَللَّهِ؛ قرآن از همه چیز جز خدا بالاتر است». هنگامی که به آیات پایانی سوره مبارکه واقعه و سوگندی که خداوند متعال یاد کرده نیز می‌نگریم، مشاهده می‌کنیم قرآن کتابی است که ضامن خوشبختی و سعادت عالم بشریت است.

سلیمی ادامه داد: ضرورت تکریم قرآن براساس بیان پیامبر مکرم اسلام(ص) که فرمود «فَمَنْ وَقَّرَ اَلْقُرْآنَ فَقَدْ وَقَّرَ اَللَّهَ»، به ما نشان می‌دهد که ما باید قرآن و قرآنیان را تکریم کنیم. ضرورت آموزش و فراگیری قرآن در فرمایشات مکرر معصومین(ع) از جمله این بیان زیبا و ارزشمندی که پیامبر(ص) فرمود «من علم رجلاً القرآن فهو مولاه»، «اگر کسی به دیگری قرآن آموزش دهد، مولای اوست»، آمده است.
پیشکسوت قرآنی کشور با اشاره به حدیثی از امام صادق(ع) که فرمود «یَنْبَغِی لِلْمُؤْمِنِ أَنْ لَا یَمُوتَ حَتَّی یَتَعَلَّمَ الْقُرْآنَ أَوْ یَکُونَ فِی تَعْلِیمِهِ»، «سزاوار است که مؤمن نمیرد تا اینکه قرآن را یاد بگیرد و یا اینکه در حال یادگیری آن باشد»، بیان کرد: علیرغم چهار دهه فعالیت و تلاش، اگرچه در مقایسه با قبل از انقلاب موفقیت‌های بسیار ارزشمندی به دست آورده‌ایم، اما نتوانسته‌ایم تا در رابطه با وظایف خود در حدی که ملت نجیب و سرافراز ما قرآن را بدون غلط تلاوت کنند، دست پیدا کنیم و این مجاهدت و تلاش روزافزون همه اشخاص حقیقی و حقوقی در نهاد‌های مختلف قرآنی را می‌طلبد.
سلیمی ادامه داد: در باب توصیف مقام و عظمت معلم قرآن همین بس که بگوییم اولین معلم قرآن ذات اقدس الهی است. بر اساس فرمایش پیامبر(ص) همه موجودات زمین و آسمان برای معلم قرآن استغفار می‌کنند. از این مطلب نباید غافل شویم که در بیانات پیامبر اکرم(ص) و امام صادق(ع) گونه‌های مختلف قرآنیان معرفی شده‌اند و در یکی از احادیث مستند پیامبر(ص) و امام صادق(ع) قرآنیان را به سه دسته تقسیم کرده‌اند. دسته اول قرآنیانی هستند که از قرآن استفاده ابزاری می‌کنند و قرآن را برای رسیدن به دنیا و شهرت و مقامات و اهداف نازله دنیوی خرج می‌کنند. دسته دوم کسانی هستند که حروف قرآن را حفظ می‌کنند، اما حدود آن را ضایع می‌کنند یعنی همان کسانی که در شب قدر قرآن را در مراسم احیا بر روی سر می‌برند، اما فردای آن روز با عملکرد غلط خود قرآن را زیر پا می‌گذارند. تمام کسانی که امروز به اهداف و آرمان‌های اسلامی خیانت می‌کنند، از همین دسته هستند. آن‌قدر این گروه از مدعیان قرآنی موجب ناراحتی معصومین(ع) هستند که ایشان این گروه را نفرین کرده‌اند و فرموده‌اند که «خدا نظیر این‌گونه قرآنیان را زیاد نکند».
وی افزود: تنها یک گروه هستند که از وجاهت لازم نزد خدا و رسول برخوردار هستند و ایشان نیز کسانی هستند که در لسان روایات از آنان اینگونه ید شده که این افراد اندیشه و گفتار و عمل قرآنی دارند و خداوند متعال به برکت وجود آن‌ها بلا را از جامعه اسلامی دفع و شر دشمنان را از بالای سر امت دور می‌کند.
سلیمی با اشاره به اینکه استاد سیدمحسن موسوی بلده از مصادیق اتم این گروه سوم از قرآنیان است، بیان کرد: ایشان سید بزرگوار و از مدرسان بااخلاص و بی‌ریایی هستند که همه هستی خود را وقف و تقدیم قرآن کریم کرده‌اند.
پیشکسوت قرآنی کشور در ادامه با اشاره به خدمات و تلاش‌های فراوان استاد سیدمحسن موسوی بلده که از دوران کودکی تا رسیدن به مقام معلم قرآنی داشته‌اند، ضمن آرزوی توفیق، طول عمر و سلامتی برای ایشان، تصریح کرد: بنده در یک کلام استاد سیدمحسن موسوی بلده را الگوی تمام‌عیار سبک زندگی قرآنی می‌دانم.
وی تصریح کرد: استاد موسوی بلده به قرآن و اهل بیت(ع) عشق می‌ورزد و عشق وی با دو ویژگی عالمانه و عارفانه شکل گرفته است. ادب ویژه، اخلاق، متانت و وقار، تواضع و فروتنی همراه با یک ویژگی خاص یعنی عاری بودن از هرگونه بخل و تنگ‌نظری از ویژگی‌های بارز شخصیت ایشان است. ایشان با اینکه استاد بی‌بدیل عرصه قرآن کریم هستند، اخیرا با تواضع تمام، قرائت خود را به شیخ عصفور عرضه دادند که این امر برای نوجوانان و جوانان قرآنی ما درس عملی زندگی است. استاد موسوی بلده نه تنها در تجوید، بلکه در مفاهیم و لحن نیز سرآمد است. ایشان دارای سبک قرائت ویژه خود است و اگرچه عاشق تلاوت‌های قراء بزرگ است، اما سبکی تقلیدی از قراء و اساتید مصری ندارد.
سلیمی در ادامه از مسئولان شورای شهر و شهرداری تهران درخواست کرد تا مکان مناسبی در تهران را به عنوان پایگاه بزرگ قرآنی در اختیار استاد و شاگردان ایشان قرار دهند تا فعالیت‌های قرآنی خود را توسعه دهند.
وی در پایان سخنان خود اظهار امیدواری کرد تا مسئولان شورای اسلامی و شهرداری تهران و نیز نهاد‌ها و دستگاه‌های مختلف دیگر چنین مراسمی را در رابطه با دیگر پیشکسوتان و قرآنیان کشور که سال‌ها در راه قرآن و آیات نورانی آن تلاش می‌کنند نیز برگزار کنند.
در ادامه این مراسم و پس از پخش نماهنگی از جلسه قرآن استاد سیدمحسن موسوی بلده، گروه تواشیح محراب به اجرای برنامه ویژه این مراسم پرداخت که این برنامه نیز با استقبال حضار در مراسم رو به رو شد.
در ادامه، حجت‌الاسلام والمسلمین صادق‌زاده، مسئول فعالیت‌های دینی شورای شهر تهران نیز در سخنان کوتاهی با بیان اینکه متأسفانه امروزه در جامعه ما برخی هنجارشکنی‌ها و زشتی‌ها مشاهده می‌شود، گفت: البته زیبایی‌های فراوانی نیز در سطح جامعه ما وجود دارد، ولی در کشور امیرالمؤمنین(ع) نباید همین مقدار از هنجارشکنی‌ها نیز وجود داشته باشد.
صادق‌زاده با اشاره با اینکه این مسائل به دلیل دوری از قرآن در سطح جامعه رخ می‌دهد، تصریح کرد: اگر جامعه‌ای از قرآن دور شود، خیری در آن جامعه شکل نمی‌گیرد. جامعه‌ای می‌تواند دنیا و آخرت خوب و سعادتمندی داشته باشد که با قرآن مأنوس باشد.
وی با اشاره به اینکه استاد سیدمحسن موسوی بلده از مفاخر قرآنی کشور است، گفت: یک از محسنات این استاد قرآنی کشور این است که وی سبک خاص خود را در تلاوت دارد و بسیاری از اساتید و مدرسان قرآنی امروز تهران و سطح کشور افتخار شاگردی ایشان را دارند.

خبر در حال تکمیل است. انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: خبرگزاری قرآن ایکنا فعالیت های قرآنی تجلیل سیدمحسن موسوی بلده عباس سلیمی الگوی تمام عیار سبک زندگی قرآنی قرآن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۲۱۹۷۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قرآن فضای گفتگوی بسیاری درباره هنر دارد

استادیار دانشگاه سوره معتقد است که در دل قرآن فضای گفت و گوی بسیاری درباره هنر وجود دارد و در هیچ کدام از آیات قرآن هنر تقبیح نشده است. در واقع هنر و شعر مورد توجه هستند. - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرگزاری تسنیم، نشست تخصصی «سیر تحول هنرهای قرآنی بعد از پیروزی انقلاب اسلامی» در راستای اهداف پژوهشی نخستین نمایشگاه تخصصی هنرهای قرآنی «روایت باران» عصر جمعه 7 اردیبهشت 1402، با حضور اساتید، دانشجویان، خوشنویسان و علاقمندان به هنرهای قرآنی در فرهنگسرای نیاوران برگزار شد.

این پنل تخصصی با سخنرانی سجاد محمد یارزاده (رییس دانشگاه هنرهای اسلامی ایرانی استاد فرشچیان)، مهدی خانکه (استادیار و رییس مدرسه عالی مهارتی دانشگاه استاد فرشچیان)، مهدی محمدی (استادیار  و مدیر گروه هنرهای سنتی و صنایع دستی دانشگاه سوره) و محبوبه کاظمی دولابی (مدیر مسئول نگارخانه ترانه باران) همراه بود.

نقش اقتصاد و سرمایه‌گذاری در ترویج هنرهای قرآنی

مقایسه عملکرد بخش خصوصی نسبت به بخش دولتی در حوزه هنرهای اصیل ایرانی و اسلامی

سجاد محمد یارزاده (رییس دانشگاه هنرهای اسلامی ایرانی استاد فرشچیان) در این نشست با اشاره به عملکرد مطلوب نگارخانه ترانه باران به عنوان بخش خصوصی نسبت به بخش دولتی در حوزه هنرهای اصیل ایرانی و اسلامی گفت: دلیل این موفقیت این است که کسی که عاشق این هنرها باشد می‌تواند موفق عمل کند، هنرهای قدسی مرز ندارند. البته طبیعی است که باید به معیشت هنرمندان و اقتصاد هنر هم توجه شود.

او با اشاره به اینکه هنرمندی که به سمت هنر اصیل برود ماندگار خواهد بود، گفت: یکی از رموز ماندگاری هنر و هنرمند رجوع به متون مرجع است و قرآن یکی از متون مرجع محسوب می‌شود.

 در دل قرآن فضای  گفتگوی بسیاری درباره هنر وجود دارد

در ادامه نشست مهدی محمدی (استادیار  و مدیر گروه هنرهای سنتی و صنایع دستی دانشگاه سوره) با اشاره به آنکه  در دل قرآن فضای  گفتگوی بسیاری درباره هنر وجود دارد، اذعان داشت: در هیچ کدام از آیات قرآن هنر تقبیح نشده است. در واقع هنر و شعر مورد توجه هستند.

کلیت قرآن یک اثر هنری شاخص است

 مهدی خانکه (استادیار و رییس مدرسه عالی مهارتی دانشگاه استاد فرشچیان) نیز سخنان خود را با محوریت الهی نگاری ادامه داد و با بیان اینکه کلیت قرآن یک اثر هنری شاخص است گفت: ادبیات نخستین تجلی الهی نگاری است. اما در مورد آیات قرآن، ما درباره محکمات تصویرگری نداریم. آثار موجود در این زمینه نشان می‌دهد هنرمندان بیشتر نسبت به متشابهات و بخش‌هایی که روایات متعدد از آنها نقل شده توجه نشان داده و علاقمند به خلق آثار هنری در شاخه‌های مختلف بوده و هستند.

او با نمایش آثار هنرمندان حوزه نگارگری با موضوع معراج، مباهله، عاشورا و همچنین چند اثر از استاد فرشچیان با استناد به آیات و روایات مانند پنجمین روز آفرینش، ضامن آهو و... گفت: بعد از دوره صفویه است که هنرمندان و عرفا فرصت پیدا کردند تا متشابهات را در قالب رشته‌های مختلف هنری روایت کنند. 

در ادامه این نشست خانکه و یارزاده ابراز امیدواری کردند که برگزاری چنین نشست‌هایی بتواند ارتباط بین گالری ها، بازار هنر و دانشگاه را تقویت کنند.

نگاه میراث فرهنگی به هنرهای قرآنی بسیار مهم است

محبوبه کاظمی دولابی (مدیر نگارخانه ترانه باران) نیز در پایان این نشست به دلیل برگزاری نمایشگاه تخصصی هنرهای قرآنی «روایت باران» اشاره کرد و گفت: بعد از هتک حرمتی که سال گذشته به قرآن مجید به عنوان فرهنگ اسلامی ما شد، به عنوان مدیر تنها نگارخانه تخصصی هنرهای ایرانی اسلامی وظیفه خود دانستم که به زبان هنر نسبت به این هتک حرمت واکنش نشان دهم، نتیجه آن برگزاری نمایشگاه فاخر «روایت باران» بود. اگر به حریم فرهنگی هر کشوری در جهان توهین شود، فرد فرد آن کشور اعتراض خواهند کرد و صدای آن را به گوش جهانیان خواهند رساند.
از این رو آمادگی آنرا داریم که نمایشگاه تخصصی هنرهای قرآنی را در کشورهای دیگر هم برگزار کنیم. مهمترین رسالتی که ما داریم این است که حلقه‌هایی که می‌تواند در این زنجیره نقش داشته باشد را به هم متصل کنیم. چون با هر تفکر و اندیشه‌ای همه ما برای قرآن احترام قائلیم و دوست داریم به بهترین شکل ممکن در دنیا فعالیت‌های ترویجی انجام دهیم که علاوه بر تاثیرگذاری در حوزه فرهنگ ایرانی اسلامی، میتواند به موضوع معاش هنرمندان این حوزه هم توجه کند. 

کاظمی با اشاره به اهمیت کتابت قرآن مجید گفت: هنرهای سنتی به ویژه خوشنویسی، هنری نیست که هنرمند در آن ظرف چند سال بتواند به درجه استادی برسد، و دهه‌ها طول می‌کشد. بسیار خوشحالم که می‌بینم هنرمندانی داریم که تمام عمر خود را صرف هنری کرده‌اند که نتیجه آن می‌تواند کتابت کلمات نورانی قرآن مجید باشد.

او در ادامه با بیان اینکه نگاه میراث فرهنگی به هنرهای قرآنی بسیار مهم است. چرا که هنرهای قرآنی را از ابعاد مختلف می‌توان تبیین و تفسیر کرد گفت: از بعد میراث فرهنگی این آثار بسیار دارای اهمیت هستند، چرا که همانطور که از قرن یکم قرآن به اشکال مختلف نوشته شده و امروز به عنوان آثار ارزشمندی از گذشته در اختیار ما قرار گرفته در موزه‌های داخلی و خارجی فخر جهانیان است و میراث ماندگار جهان محسوب می‌شود، علاوه بر ، بحث عقیدتی، ما هم امروز بتوانیم زمینه خلق آثار ارزشمندی را فراهم کنیم و کتابت قرآن کریم را مورد توجه قرار دهیم تا این آثار ارزشمند برای آیندگان بماند هم به عنوان یک ثروت ملی و هم به عنوان فرصتی برای عرضه فرهنگ و هنر غنی ایرانی و اسلامی مورد توجه قرار گیرد. فکر می‌کنم این نکته که هر هنرمند با چه نگرش و بینش و ایده‌ای آیات نورانی قرآن مجید را انتخاب کرده و به چه شکلی آراسته و با چه هنرهایی تلفیق کرده تا یک اثر هنری خلق کند، هنرهای قرآنی را از منظر میراث فرهنگی قابل توجه و پر اهمیت می‌کند.

این نشست تخصصی با پرسش و پاسخ پایان یافت.

نخستین نمایشگاه تخصصی هنرهای قرآنی "روایت باران " به همت نگارخانه تخصصی هنرهای ایرانی _اسلامی "ترانه باران" برگزار شده و تا پایان اردیبهشت ماه در گالری‌های 1 و 2 فرهنگسرای نیاوران از ساعت 10 الی 19 و در روزهای تعطیل از ساعت 14 الی 19 میزبان بازدیدکنندگان خواهد بود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ظرفیت‌های یک نمایشگاه در احیای قرآن/ «حراج باران» برگزار می‌شود
  • تجلی زندگی بر مدار مدیریت زمان
  • ثبت‌نام لیگ قرآنی «ضحی» در گیلان آغاز شد
  • تجلیل از نخبگان قرآنی در استان البرز
  • ثبت نام چهارمین دوره مقدماتی طرح ملی قرآنی "حفظ نور رضوی" آغاز شد
  • مشارکت ۳۲۵ نفر در مسابقات قرآنی شرکت گاز خراسان جنوبی
  • آغاز ثبت نام چهارمین دوره مقدماتی طرح ملی قرآنی حفظ نور رضوی
  • اختتامیه جشنواره قرآن و حدیث در تانزانیا برگزار می شود
  • قرآن فضای گفتگوی بسیاری درباره هنر دارد
  • سند راهبردی جامعه قرآنی عصر رونمایی شد