Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار ایکنا؛ قلم‌زنی از جمله هنرهای فاخر و سنتی است که از دیرباز در میان هنرمندان ایرانی به منظور تولید و عرضه محصولات فاخر هنری مورد توجه واقع شده و بخشی از این هنر نیز بسته به دغدغه و سلیقه هنرمند به حوزه قرآن، قلم‌زنی عبارات قرآنی و مفاهیم است و به مضامین آن اختصاص داشته و دارد.

آنچه که از مختصات و ویژگی‌های این هنر سنتی ایرانی قابل استفاده است اینکه وجه کارگاهی و تجربی آن، حاصل ارتباط میان استاد و شاگرد در محیطی عملی بر وجه نظری و تشکیل کلاس‌های درس به منظور فراگیری چنین هنری، غالب است و به این واسطه از جمله هنرهایی است که می‌تواند به عنوان یکی از رشته‌های هنری قابل تدریس در دانشگاه جدیدالتأسیس هنرهای اسلامی ـ ایرانی استاد فرشچیان در نظر گرفته شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما اینکه آیا در دانشگاه استاد فرشچیان باید صرفاً بر وجه عملی هنر قلم‌زنی تأکید شود و از تبیین مباحث نظری در آن برحذر بود، مسئله‌ای است که باید آن را با کارشناسان و فعالان این رشته در میان گذاشت و پای اظهارنظر آنها نشست.  

منیژه افرا؛ یکی از هنرمندان رشته قلم‌زنی در این مورد به ایکنا گفت: پیش از این هم در سایر دانشکده‌های هنری و همچنین مراکز آموزشی سازمان میراث فرهنگی در مورد قلم‌زنی، تأکید بر همان رابطه استاد و شاگردی بوده و هست مگر اینکه نیاز به موضوعات مکملی داشته باشیم که به عنوان شرح درس در سرفصل‌هایی و به منظور آگاهی بیشتر دانشجو از تاریخچه این هنر، ملزومات و سایر ویژگی‌هایی آن مطرح شود که می‌توان برای آن‌ها نیز واحدهای تئوریک دانشگاهی را نیز در نظر گرفت. به طور قطع استادان خبره و کارکشته و پیشکسوتی هستند که بتوانند از رهگذر تجارب سالیان سال فعالیت خود، سرفصل‌هایی را نیز به این منظور طراحی و تدوین کنند.

نکته دیگر اینکه به فرض ایجاد رشته‌ای تحت عنوان قلم‌زنی آیا از نظر تأمین استادان خبره به لحاظ کمی برای برطرف‌سازی نیازهای آموزشی هنرجویان و دانشجویان این دانشگاه، دارای بضاعت قابل قبولی هستیم؟ استادکاران این رشته هنری  اغلب پیشه‌ور هستند و شاید مهارت لازم برای تربیت شاگرد را نیز نداشته باشند ضمن آنکه مهد این هنر در تهران نیست و لذا  هنرمندان شاغل در آن قادر به ایجاد کارگاه به شکل حضوری در مکان دانشگاه نیستند.

منیژه افرا که از جمله هنرمندانی است که در همایش بانوان قرآن‌پژوه مورد تقدیر نیز قرار گرفته است، دراین باره به ایکنا گفت: در این زمینه هنرمندانی هستند که مجری خوبی هستند و برخی دیگر نیز به جهت سال‌ها سابقه مدیریت هنری، نگاه آکادمیک و کاملاً حرفه‌ای به این هنر دارند و البته برخی دیگر هم هستند که در هر دو وجه صاحب نظر و توانا هستند. همانطور که گفته شد در حوزه نظری و بیان سرفصل‌ها توان و بضاعت خوبی داریم و باید تمهیداتی برای جذب استادانی که مجری خوبی در تولید محصولات فلزی هستند نیز اندیشیده شود.

با این وجود شاید با توجه به اینکه مواد و متریال مورد نیاز رشته قلم‌زنی، فلز است باید هنرجو و افراد تحت آموزش این رشته، اطلاعات جامعی نیز درباره فلز، خواص آن و مواردی از این نیز پیدا کنند و این امر مستلزم پرداختن به مباحث نظری و عملی به شکل توأمان است.

افرا در ادامه افزود: در مورد قلم‌زنی باید به این نکته اشاره کنم که صرف پرداختن به این هنر و تسلط بر حرفه قلم‌زنی کفایت نمی‌کند، اساساً برای پرداختن به این رشته هنری باید تسلط به مقوله فلزکاری و علوم مربوط به آن نیز داشت آن هم با همه ملحقات و مسائل وابسته؛ یک هنرجوی این رشته باید اطلاعات جامعی در مورد ملیله‌کاری، میناکاری و مسائل دیگر نیز داشته باشد وگرنه که صرف پرداختن به قلم‌زنی روی فلز به چند جلسه و نهایت دو و یا سه ترم تحصیلی ختم می‌شود و هنرجو قادر است با تمرین و ممارست زیاد، در این رشته تبحر لازم را پیدا کند.

انتهای پیام

 

منبع: ایکنا

کلیدواژه: خبرگزاری قرآن ایکنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۲۳۲۷۶۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

معلمی که آموزه‌های زندگی را تدریس کند، هویت دانشجوی خودش را تقویت می‌کند

حجت الاسلام مصطفی رستمی، رئیس نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاه‌ها در گفت‌وگو با خبرنگار گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری آنا، ضمن تبریک روز استاد اظهار کرد: اولین معلم بر اساس آموزه‌های معرفتی، دینی و قرآنی خداوند است.

وی افزود: پیامبر خودشان را معلم می‌دانند، معلمان باید این ویژگی را حفظ کنند و با ابعاد مختلف شخصیتی که دانشجو را پرورش می‌دهند، بتوانند ارتباط و شان را در دل دانش آموز بنشانند؛ چرا که به این امر بیش از گذشته احتیاج داریم و در این مسئله مهم‌ترین نقش را معلمان دارند.

دانلود فیلم اصلی کد ویدیو

 
حجت الاسلام رستمی تصریح کرد: معلمان با وجود مشکلاتی که خارج از مدرسه و دانشگاه دارند و ذهنشان را درگیر کرده است، اما نباید هیچ زمانی از ایجاد امید و نشاط و آموزش و هیجان کلاس غافل شوند.

رئیس نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاه‌ها ادامه داد: هر چه اثر معلم در متعلم بیشتر باشد، بزرگی یک معلم را می‌رساند، برخی از معلمان ممکن است محتوای آموزشی را خوب منتقل کنند، اما در حوزه‌های دیگر اثر کمتری بگذراند. اما معلمی که علاوه بر تدریس تخصص خود به ارائه آموزه‌های زندگی هم می‌پردازد باعث ایجاد علاقه به درس در دانش آموز و دانشجو و شکل گیری ارتباط میان آنها با خداوند، جامعه، خانواده، امید به آینده، افزایش اعتماد به نفس و شجاعت و جسارت خواهد شد.

حجت الاسلام رستمی گفت: مجموعه‌های مختلف مدیریتی، سیاستگذاری، قانون‌گذاری، ارکان جوامع، جریان رسانه ها، گروه‌های فرهنگی و مرجع باید به بحث تکریم شهر معلم توجه کنند. به نظرم در این موضوع اگر آموزش و پرورش را آینده کشور بدانیم، باید گفت معلمان آینده سازان کشور هستند. هر کسی خارج از بدنه آموزش و پرورش به این موضوع توجه کند و مسئولیت خود را بشناسد، بداند که نقش دهی و فرصت دهی به معلم همان فرصت دهی به آینده سازی کشور خودش خواهد بود.

رئیس نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاه‌ها ادامه داد: از ۵ سالگی همزمان با پیروزی انقلاب اسلامی به مدرسه رفتم، برادر بزرگ‌تر بوده در کردستان عراق شهید شد و قبل از مرگشان به بنده سرود خمینی‌ای امام را یاد داد، در آن زمان معلمی به نام آقای نوروزی داشتیم که در اوقات فراغت بنده را صدا می‌زد و می‌گفت رستمی شعر خمینی‌ای امام را بخوان، پس از پایان سرود نمره ۲۰ را که آن زمان برایمان خیلی ارزشمند بود می‌گرفتیم.

حجت الاسلام رستمی گفت: انسان در هر مقطعی از زمان دارای معلم است، حتی دوره‌ای پدر و مادر هر فردی به عنوان معلم محسوب می‌شوند. در آن زمان آقای گل محمدی معلم ابتدایی درس علوم بندت بودند، اما قواعد نماز را هم یاد می‌دادند و با توجه به اینکه ۴۰ سال از طلبگی بنده گذشته، اما همچنان نکات نمازی که ایشان فرمودند را به یاد دارم.

وی در پایان اضافه کرد: امام راحل به نوعی آموزه‌های تربیتی و جریان ترقی که در کشور راه انداختند، نسل ما به عنوان معلم می‌تواند به آن ارزش‌ها افتخار کند.

انتهای پیام/

نادیا عابد

دیگر خبرها

  • ۳۰۰ رشته در دانشگاه آزاد اسلامی کردستان تدریس می شود
  • شهید مطهری تکلیف‌محور و وظیفه‌مند بود
  • تشکیل خانه طراحان فیروزه‌ای بر آمده از تلاش جوانان گرافیست است
  • آیت‌الله فاضل لنکرانی: «امید» در میان اساتید حوزه در حال از بین رفتن است/ تعداد شاگردان استادی که سالیانی 100 شاگرد داشت به 10 نفر رسیده! حدود 150 استاد در سال گذشته تدریس داشتند، اما در سال جاری تا 2 ماه از تدریس محروم بودند
  • علت محبوبیت رشته‌های پزشکی و پیراپزشکی در کشورمان چیست؟
  • برگزاری جشنواره ملی تدریس خلاق در دانشگاه کردستان
  • معلمی که آموزه‌های زندگی را تدریس کند، هویت دانشجوی خودش را تقویت می‌کند
  • عضو هیأت علمی دانشگاه، ولی عصر (عج) رفسنجان استاد نمونه کشوری شد
  • «استاد غلامیان» در تربیت گوهرتراشان نقش بسزایی داشته است
  • روایت شهید مطهری از کلاس درس متفاوت امام