Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، سرماخوردگی بیماری شایعی است که افراد بیشتر در فصول سرد سال به آن دچار می‌شوند و اگر آن را در مراحل اولیه درمان نکنند ممکن است بسیار خطرناک شود، اگراین بیماری در ابتدا درمان نشود، ویروس در بدن جا خوش می‌کند و ممکن است فرد تا پایان زمستان دچار سرماخوردگی باشد، هر چند که درمان مشخصی برای عفونت‌های ویروسی وجود ندارد اما تقویت سیستم ایمنی بدن با تغذیه‌ مناسب، به کاهش علایم بیماری و بهبودی سریع‌تر کمک خواهد کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بی شک رژیم غذایی مناسب می‌تواند سهم بسزایی در درمان بیماری‌ سرماخوردگی داشته باشد و مصرف برخی مواد غذایی ممکن است علایم بیماری‌های سرماخوردگی و آنفلوآنزا را کاهش دهد، از این رو باشگاه خبرنگاران جوان در نظر دارد در این بخش بهترین مواد غذایی را برای افراد مبتلا به سرماخوردگی معرفی کند تا افراد بتوانند از آن بهره ببرند و بیماری خود را به خوبی درمان کنند.

بیشتر بخوانید: طول دوره سرماخوردگی را کاهش دهید + اینفوگرافی

علی ارغوانی متخصص داخلی در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، اظهار کرد: مصرف برخی غذا‌ها به درمان سرماخوردگی کمک می‌کند و می‌توان با بهره‌گیری از آنها این بیماری را درمان کرد؛ مصرف مایعات گرم ممکن است به تخفیف گرفتگی‌ها و مشکلات تنفسی همراه با سرماخوردگی و آنفلوآنزا کمک کند، همچنین مایعات گرم ممکن است به نرم شدن موکوس و تخلیه سلول‌های ویروسی از بدن کمک کند لذا مصرف سوپ‌های گرم و یا نوشیدنی‌های گرم می‌توانند گزینه‌های موثری در کاهش علایم سرماخوردگی و آنفلوآنزا باشند.

این متخصص داخلی با  اشاره به اینکه زنجبیل در تخریب ویروس‌های سرماخوردگی موثر است، گفت: زنجبیل حاوی برخی ترکیبات ضد ویروسی است که می‌تواند در تخریب ویروس‌های سرماخوردگی موثر باشد؛ همچنین این مواد می‌توانند از طریق حمایت از تولید ترکیبات ضد میکروبی و ضد ویروسی، در تقویت سیستم ایمنی موثر باشند.

تاثیر فلفل قرمز در بهبود سرماخوردگی

ارغوانی با تاکید بر اینکه فلفل قرمز باعث تسکین سرماخوردگی می‌شود، بیان کرد: فلفل قرمز تازه و یا پودر آن ممکن است در تخفیف علایم آنفلوآنزا و سرماخوردگی‌ها موثر باشد؛ ماده‌ای موسوم به کپسایسین که موجب تندی طعم فلفل قرمز می‌شود، ممکن است باعث بهبود جریان خون و رساندن مواد مغذی و ویتامین‌ها به سلول‌های عفونی شود و به بهبود بیماری کمک کند، همچنین تندی و تیزی همراه با آن می‌تواند به تخفیف گرفتگی‌ها در ناحیه سینه و حفره بینی کمک کند.

وی با بیان اینکه افراد سرماخورده باید در رژیم غذایی خود سیر را بگنجانند، ادامه داد: سیر حاوی برخی ترکیبات شیمیایی است و از خصوصیات قوی آنتی‌بیوتیکی و ضد ویروسی برخوردار است؛ این مواد ممکن است توانایی بدن را برای تخریب ویروس‌های سرماخوردگی افزایش دهد، سیر همچنین ممکن است جریان خون را بهبود بخشد و به سیستم گردش خون برای تحویل دادن مواد مغذی حیاتی و اکسیژن و هیدراته نمودن سلول‌ها کمک کند.

بیشتر بخوانید: مصرف قرص کلداکس برای درمان سرماخوردگی خوب است یا نه؟

سبزیجات را در برنامه غذایی خود بگنجانید

این متخصص داخلی افزود: ترکیبات موجود در مواد مغذی تازه و طبیعی مانند سبزیجات و میوه‌های تازه، مرکبات (نظیر پرتقال و گریپ‌فروت)، مغز‌ها و بذر‌ها در تقویت سیستم ایمنی در برابر بیماری‌ها مفید است؛ همچنین مصرف سوپ مرغ می‌تواند برای تخفیف سرماخوردگی موثر باشد، سوپ مرغ دارای برخی اثرات ضد التهابی ملایم است و در بهبود علایم عفونت‌های دستگاه تنفسی فوقانی موثر است.

ارغوانی با تاکید بر اینکه افراد سرماخورده باید غذا‌های غنی از روی را حتما مصرف کنند، گفت: مصرف غذا‌های غنی از روی ممکن است در تقویت سیستم ایمنی و تخفیف علایم سرماخوردگی و آنفلوآنزا موثر باشد، مواد غذایی غنی از روی عبارتند از حبوبات، نخودفرنگی، غذا‌های دریایی، گوشت قرمز و لوبیای سویا.

در دوران بیماری دور شکر را خط قرمز بکشید

وی ادامه داد: افراد سرماخورده باید از مصرف محصولات شیرین حاوی شکر اجتناب کنند؛ شکر توانایی سیستم ایمنی بدن را از طریق گلبول‌های سفید خون در سرکوب مهاجمان باکتریایی و ویروسی، کاهش می‌دهد، شکر موجود در نوشیدنی‌های شیرین شده می‌تواند به میزان ۵۰ درصد پاسخ ایمنی بدن را تا پنج ساعت پس از صرف نوشیدنی کاهش دهد.

بیشتر بخوانید: شربتی خوشمزه برای درمان سرماخوردگی/ با مصرف این نوشیدنی به تناسب اندام برسید

در ادامه وعده غذایی مناسب برای افراد سرماخورده بیان شده است که می‌توانید از آن بهره ببرید.

برنامه غذایی مخصوص افراد مبتلا به سرماخوردگی

صبحانه: املت قارچ با سالسا (۲ عدد تخم مرغ، نصف فنجان قارچ خرد شده، کمی‌سس سالسا)

میان وعده: ماست (یک ظرف کوچک یا سه چهارم فنجان)

نوشیدنی: چای سبز یا سیاه بدون کافئین

ناهار: برش‌های فلفل قرمز و بروکلی با حوموس

میان وعده: سیب زمینی شیرین (نصف سیب زمینی شیرین پخته با یک قاشق چایخوری روغن زیتون خالص و کمی‌نمک)

شام: سوپ مرغ؛ سوپ مرغ، گرفتگی و مخاط بینی را کاهش می‌دهد؛ مرغ به دلیل آمینو اسید سیستئینی که دارد به رقیق کردن مخاط در ریه‌ها کمک می‌کند و از میزان سرفه و گرفتگی بینی می‌کاهد، علاوه بر این سوپ داغ از کم آبی بدن جلوگیری می‌کند و می‌تواند گلودرد را تسکین دهد.

نوشیدنی: آب داغ با لیمو و عسل (یک برش لیمو و یک قاشق غذاخوری عسل).

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۲۳۴۴۱۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مراقب باشید/ این داروها و خوراکی‌ها پلاکت خون را کاهش می‌دهند

الهه جعفرزاده: ترومبوسیتوپنی به اختلال در پلاکت خون گفته می‌شود و شرایطی است که در آن تعداد پلاکت‌های خون بیمار کاهش یافته و سلول‌های خونی قادر نخواهند بود فعالیت‌های اساسی بدن را انجام دهند.

پلاکت چیست؟

پلاکت به کوچکترین ذرات خونی گفته می‌شود که آنزیم‌های لازم برای انعقاد خون را در خود دارند. پلاکت‌ها بسیار کوچکند و با چشم غیرمسلح قابل دیدن نیستند. این اجزای کوچک مسئول بازسازی بافت‌های آسیب‌دیده هستند و نقش مهمی در انعقاد خون دارند. میانگین عمر هر پلاکت ۱۰ روز است و محل تولید آن در مغز استخوان است.

نحوه عملکرد پلاکت خون

کار اصلی پلاکت جلوگیری از خونریزی است. تجمع پلاکت‌ها در محل خونریزی، موجب لخته شدن خون و آغاز روند بهبودی می‌شود. پلاکت‌های فعال حاوی پروتئین چسبنده‌ای به نام فیبرین هستند که این پروتئین‌ها در تشکیل لخته خونی نقش مهمی ایفا می‌کنند.

علت پایین بودن پلاکت خون

پایین بودن پلاکت خون نوعی اختلال خونی است و معمولاً عوارض جدی ندارد اما در شرایط آسیب‌دیدگی می‌تواند روند انعقاد و لختگی خون را تحت‌تأثیر قرار دهد. تعداد پلاکت خون معمولاً به دلیل بیماری‌های زمینه‌ای و عوارض جانبی مصرف برخی داروها کاهش می‌یابد که در ادامه به شرح این موارد می‌پردازیم:

۱) داروها و خوراکی‌هایی که پلاکت خون را کاهش می‌دهند

مصرف الکل، ترکیبات سمی و نیز برخی داروهای حاوی کنین که جهت رفع گرفتگی عضلات تجویز می‌شوند اثرات منفی بر پلاکت خون دارند. استفاده از برخی نوشیدنی‌ها مانند آب تونیک (نوشابه گازدار حاوی کنین که برای پیشگیری از مالاریا مصرف می‌شود) می‌تواند در کاهش پلاکت خون مؤثر باشد.

این داروها خاصیت ضد انعقادی دارند و موجب کاهش پلاکت می‌شوند:

داروهای ضد انعقاد یا مهارکننده‌های گلیکوپروتئین مانند آبسیکسیماب (این دارو ضد تجمع پلاکت است و برای پیشگیری از عوارض اسکیمی قلبی تجویز می شود)

اپتیفیباتید (این دارو ضد انعقاد خون است و در درمان لخته‌های خونی و حملات قلبی مورد استفاده قرار می‌گیرد)

و تیروفیبان (برای درمان سندرم کرونر حاد)

هپارین، استامینوفن، ایبوپروفن، ناپروکسن، آمیودارون (برای درمان پرکاری تیروئید)، سایمتیدین (برای درمان زخم معده و گاستریت)، پیپراسیلین (نوعی آنتی بیوتیک)، داروهای ضد تشنج مانند کاربامازپین، سولفونامیدها مانند تری‌متوپریم-سولفامتوکسازول، وانکومایسین (نوعی آنتی بیوتیک).

۲) بیماری‌هایی که موجب پایین بودن پلاکت خون می‌شوند

برخی از بیماری‌ها بر تولید پلاکت خون اثر گذاشته و باعث ترومبوسیتوپنی می‌شوند که عبارتند از: سرطان مغز استخوان، لوسمی، HIV و هپاتیت C، عفونت‌های ویروسی، آنمی، سندرم دیستریس تنفسی حاد (ARDS)، سپسیس (نوعی عارضه عفونی)، بیماری های خود ایمنی مانند ITP (نوعی عفونت ویروسی مثل آبله مرغان)، سابقه ارثی و ژنتیکی، زیاده‌روی در مصرف حد الکل، برخورد با ترکیبات سمی، دوران بارداری و ...

کاهش پلاکت خون گاهی می‌تواند سبب بروز برخی اثرات فیزیکی مانند کبودی شود. درمان پایین بودن پلاکت خون شامل تجویز برخی داروها و تلاش برای رفع مشکلات زمینه‌ای است. در برخی موارد نیز برای درمان، از داروهایی که سیستم ایمنی بدن را سرکوب می‌کنند (مانند کوتیکواستروئیدها) استفاده می‌شود.

منبع: medicalnewstoday

۴۷۴۷

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1578624

دیگر خبرها

  • غربالگری نوزاد چیست؟ بهترین زمان آزمایش غربالگری
  • درباره بیماری مرموز ترانه علیدوستی؛ چه کسانی در معرض آن هستند؟ | فیلم
  • جزییاتی از بیماری ترانه علیدوستی و علت آن
  • چه کسانی در معرض بیماری ترانه علیدوستی هستند؟
  • افرادی که فشار خون بالا دارند ماست را با این ماده غذایی ترکیب کنند
  • ۲۰ دلیل برای این‌که تخم‌مرغ و پنیر را باهم نخورید
  • الگوهای غذایی با پیش آگهی سرطان پستان چه ارتباطی دارد؟
  • تاثیر این گیاه دارویی بر بیماری دیابت
  • هفته سلامت، نقش فعالیت‌های تشخیصی آزمایشگاهی دامپزشکی در بهداشت دام
  • مراقب باشید/ این داروها و خوراکی‌ها پلاکت خون را کاهش می‌دهند