Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش اکوفارس به نقل از تسنیم، کشور ایران با تولید سالانه حدود 13.5میلیون تن گندم، دهمین تولید‌کننده گندم در جهان بشمار می‌آید. بر این اساس با توجه به این که گندم در کشور ما یکی از کالاهای اساسی و استراتژیک محسوب می‌شود، دولت در طول سال‌های گذشته با صرف بودجه‌های سنگین و با روش خرید تضمینی سالانه صد‌ها میلیارد تومان صرف خرید گندم از کشاورزان می‌کرد و این مبالغ با تأخیر طولانی به‌حساب کشاورزان واریز می‌شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به همین دلیل و با توجه به مشکلات ناشی از اجرای سیاست خرید تضمینی، از سال 94 با اجرای روش جدیدی در فروش گندم با عنوان فروش تضمینی یا همان "قیمت تضمینی"، هم بخشی از بار مالی دولت کم شد و هم مبالغ حاصل از فروش گندم به سرعت به‌حساب کشاورزان واریز شده است.

بر این اساس امسال چهارمین سال متوالی است که سیاست قیمت تضمینی محصولات کشاورزی در بورس کالا انجام می‌شود، که با توجه به آثار مثبت این طرح تحلیل‌گران اجرای سیاست قیمت تضمینی محصولات کشاورزی را نوعی انقلاب در عرصه تأمین مالی کشاورزی قلمداد می‌کنند.

در خصوص عرضه محصول گندم، این طرح هم‌اکنون برای فروش گندم تولید‌شده در 4 استان اردبیل، زنجان، خراسان شمالی و مرکزی انجام می‌شود. در این راستا معاملات مربوط به محصول هر کشاورز به دو شیوه گواهی سپرده کالایی و عرضه فیزیکی در بورس کالای ایران انجام می‌شود و همه محصولات به نام خود کشاورز ثبت می‌شود؛ در عین حال وجوه حاصل از معاملات مستقیما و بدون هیچ واسطه‌ای در کوتاه‌ترین زمان ممکن به‌حساب کشاورزان واریز می‌شود.

هماه‌گونه که اشاره شد اجرای سیاست حمایتی به روش قیمت تضمینی، مزایای زیادی برای کشاورزان دارد. نخست اینکه به‌دلیل فروش محصول به مصرف‌کنندگان و یا نهادهای فرآوری و توزیع نیازی به خرید مستقیم محصول توسط دولت نیست و بار مالی دولت به میزان قابل ملاحظه‌ای کاهش می‌یابد؛ زیرا دولت به جای پرداخت کل وجه، صرفا تفاوت قیمت تضمینی و قیمت معامله شده در بورس را به کشاورز پرداخت می‌کند.

همچنین کشاورزان با ثبت اطلاعات خود در سامانه الکترونیک، وارد رویه اجرایی شده و سطح زیرکشت و برآورد میزان برداشت آنها نیز ثبت و گردآوری می‌شود. به این ترتیب اطلاعات دقیق بهره‌برداران و نیز میزان تولید محصول مشخص می‌شود.

ضمن این که معاملات محصول نیز در بازاری شفاف انجام شده و آمار معاملات برای تمام نهادهای ناظر و سیاستگذار روزانه در دسترس است و تصمیم‌گیری و برنامه‌ریزی برای هدف‌گذاری پرداخت یارانه به این محصول را تسهیل می‌کند.

بر این اساس نگاهی به تازه‌ترین اطلاعات در راستای اجرای طرح قیمت تضمینی گندم در چهارمین سال اجرا نشان می‌دهد از ابتدای امسال تاکنون بیش از 1.7میلیون تن گندم به‌صورت فیزیکی و نقد به ارزش 1550میلیارد تومان در بورس کالا فروخته شده و بخشی از معاملات هم به‌صورت گواهی سپرده انجام شده و متناسب با آن از بار مالی دولت کسر شده است؛ که این موضوع نشان از استقبال گندمکاران از سیاست قیمت تضمینی در بورس‌ کالا دارد.

      

منبع: اکوفارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۲۳۹۱۲۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۸۹۰۰۰هکتار از اراضی کشاورزی استان به کشت گندم اختصاص یافته است

به گزارش خبرنگار مهر، علی معتمدی پور ظهر پنجشنبه در گفتگو با خبرنگاران افزود: در راستای خرید گندم مازاد بر نیاز کشاورزان، تمهیدات لازم با اختصاص هشت مرکز ویژه خرید تضمینی در استان در نظر گرفته و تجهیز شده است.

وی بیان داشت: در سال جاری، ۶۹ هزار هکتار از اراضی استان دیم و بقیه آبی است و سطح زیر کشت جو نیز ۲۸ هزار هکتار است.

معتمدی پور با بیان اینکه خرید تضمینی کلزا نیز طبق دستور مقام عالی وزرات به بخش خصوصی واگذار شد، گفت: ۷۰ درصد نیاز گندم مصرفی از داخل استان تأمین شد و کار برداشت گندم و جو در این استان با ۳۲۱ دستگاه کمباین انجام می‌شود.

وی افزود: در سال زراعی جاری که با نام «جهش تولید با مشارکت مردم» توسط مقام معظم رهبری نامگذاری شده است، برنامه ریزی هدفمند برای به کارگیری امکانات مورد نیاز برای برداشت به موقع و در کمترین زمان ممکن گندم به عنوان یک محصول راهبردی و شاخص‌ترین محصول در امنیت غذایی انجام گرفته و با هم افزایی و تلاش مضاعف در کنار هم در برداشت گندم و انجام مسئولانه رسالت تأمین امنیت غذایی گام برمی داریم.

کد خبر 6088523

دیگر خبرها

  • ۸۹۰۰۰هکتار از اراضی کشاورزی استان به کشت گندم اختصاص یافته است
  • بیش از ۳۷۰ هزار تن گندم در خوزستان خریداری شد
  • قیمت ماکارونی سر به فلک کشید!
  • خرید تضمینی محصول گندم کشاورزان استان از اوایل خرداد ماه
  • آمادگی ۳۵ مرکز خرید تضمینی گندم و کلزا در لرستان
  • خرید بیش از ۳۷۰ هزار تن گندم در خوزستان
  • دو اثر مهم عرضه در بورس کالا برای طلای سرخ
  • خرید تضمینی گندم به ۵۵۶ هزار تن رسید
  • خرید تضمینی گندم و کُلزا در کهگیلویه و بویراحمد
  • افزایش کیفیت و حذف واسطه‌ها با عرضه زعفران در بورس کالا