Web Analytics Made Easy - Statcounter

رایل نویان، انسان‌شناس آمریکایی-انگلیسی و استاد دانشگاه پردو آمریکاست. وی بیش از بیست سال در مورد مسائل آسیا، آفریقا، خاورمیانه و توسعه بین‌المللی کار کرده است.

رایل نویان در گفت‌وگو با ایلنا، درباره تحریم‌های آمریکا و تبعات این تحریم‌ها نظرات خود را بیان کرده است.

 دو دلیل عمده مخالفت ترامپ با توافق هسته‌ای

نویان در مورد پایبندی ایران به توافق هسته‌ای و نادیده گرفتن این توافق از سوی ایالات متحده گفت: همواره در حکومت ایالات متحده عناصری وجود داشته است که بعد از انقلاب اسلامی ایران، باعث شده این کشور ایران را بی‌اعتماد بداند و اغلب ایران را نادیده بگیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در زمان اوباما، با این موارد با احتیاط برخورد می‌شد، اما ترامپ تصمیم گرفته که به این موارد اهمیت دهد و آنها را تحریک کند.

وی افزود: احتمالا ترامپ در مورد ایران و قدرت هسته‌ای بسیار کم می‌داند و یا این‌که به دانستن جزییات خیلی اهمیتی نمی‌دهد. اما در انتقاد از قرارداد هسته‌ای و خروج از این توافق، فکر می‌کند دو چیز را برای خود به دست آورده است؛ اول اینکه او با این کار خود را قوی و قاطع می‌داند و دوم اینکه دستاوردهای اوباما را بی‌اهمیت می‌کند.

این استاد آمریکایی-انگلیسی در ادامه گفت: در مورد تصمیم ترامپ برای خروج از توافق هسته‌ای برخی از سیاستمداران ما علاوه بر ترامپ نقش مهمی در این زمینه داشتند این مشکل واقعا در مورد ایران نیست. این مشکل سیاست داخلی ماست (آمریکا).

مردم آمریکا از ارتباطات نزدیک واشنگتن با سعودی‌ها نگران هستند

رژیم سعودی به طور ذاتی بی‌ثبات است

وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه علیرغم اینکه ایالات متحده بارها و بارها ایران را به اعمال تروریستی و نقض حقوق بشر متهم کرده است اما این کشور از انجام هرگونه اقدام تنبیهی علیه عربستان سعودی در مواردی همچون قتل روزنامه‌نگار سعودی خودداری کرده است، خاطرنشان کرد:  به نظر من جمال خاشقچی در واقع یک روزنامه‌نگار آمریکایی است؛ تا جایی که من می‌دانم وی گرین کارت آمریکا را داشته است و برای واشنگتن‌پست کار می‌کرده است. حس می‌کنم رازی در این موضوع است که کشور من و کشور شما یکدیگر را به اقدامات تروریستی متهم می‌کنند. البته گاهی اوقات این اتهامات دقیق هستند.

نویان با تاکید بر اینکه واکنش ترامپ به مرگ خاشقچی کمی گیج‌کننده است، گفت: اکثر تحلیلگران این رفتار را به دلایل شخصی و احتمالا مالی برای عدم تمایل به محکوم کردن دولت عربستان سعودی ذکر می‌کنند. بعضی‌ها می‌گویند موضوع این است، اما بعضی‌ها می‌گویند این رفتار به این دلیل است که خود ترامپ - یا بعضی از اعضای خانواده ترامپ - از یک رابطه خوب با عربستان سعودی به (به لحاظ مالی) سود می‌برند. بسیاری از مردم آمریکا عصبانی هستند و نگران ارتباطات نزدیک ما با سعودی‌ها هستند و جنگ در یمن توجه افکار عمومی را به حمایت ما از ارتش ریاض، جلب کرده است.

وی در ادامه افزود: من مطمئن هستم که این نگرانی برای ایرانیان هم وجود دارد - رژیم سعودی به طور ذاتی بی‌ثبات است و اگر سقوط کند، چه کسی می‌داند که چه دولتی می‌تواند جایگزین آن باشد؟

اینکه برای کشاندن رهبر یک کشور به میز مذاکره، به مردم عادی ظلم کنیم، غیرمنطقی است

این استاد آمریکایی-انگلیسی در مورد تحریم‌های آمریکا علیه ایران گفت: من به تحریم‌ها معتقد نیستم. تحریم‌هایی که توسط آمریکاعلیه ایران انجام می‌شود، متفاوت از تحریم‌ها یا تعرفه‌ها برای  ممنوعیت تجارت کالاهای خاص است. از دیرباز ممنوعیت قوانین یا مقرراتی علیه موارد بسیار خاص تجاری مانند عاج فیل، داروهای اعتیاد آور، کودکان، نوع خاصی از سلاح‌ها، مالکیت معنوی و غیره وجود داشته است. اما گاهی اوقات یک کشور از قبول نفت کشور دیگری امتناع می‌کند یا حاضر به فروش آن به آنها نیست برای مثال، اکثر دانشگاه‌های آمریکا شرایط سختی را برای دانشجویان ایرانی که می‌خواهند مهندسی هسته‌ای را در اینجا مطالعه کنند، قائل هستند. بسیاری از مدارس پرواز ایالات متحده دیگر به اعراب برای پرواز آموزش نخواهند داد. اگر فکر کنید می‌بینید سخت نیست که این محدودیت‌ها را درک کنید. آنها ممکن است خیلی درست نباشند  اما باعث می‌شود مردم در اینجا احساس بهتر و حس امنیت بیشتری داشته باشند.

برای کشاندن رهبران یک کشور به میز مذاکره نباید به مردم عادی ظلم شود

وی خاطرنشان کرد: دلایل متعددی برای این اقداماتی که گفتم وجود دارد. اما هیچ یک از این موارد همانند تحریم‌های عمومی که در سراسر کشور اعمال می‌شود و  بر کل جمعیت یک کشور تاثیر می‌گذارد، نیست. این تحریم‌ها همیشه غیرعادلانه به نظر می‌رسد اگر افراد عادی را به بهانه «درس دادن» به رهبران کشورشان رنج بدهیم و یا برای اینکه رهبران آنها را به میز مذاکره بکشانیم، به مردم عادی ظلم کنیم، غیرمنطقی است. این اقدامات شرایط را برای مذاکره سخت‌تر می‌کند به جای این‌که این شرایط را تسهیل کند.

تا زمانی که ترامپ در ایالات متحده بر سر قدرت است، ایران مشکلات زیادی خواهد داشت

نویان ادامه داد: در واقع، تحریم‌های این نوع تقریبا خیلی کم بر رهبران ارشد یک کشور و یا طبقه حاکمه آن تاثیر می‌گذارد. آنها هنوز هم می‌توانند بنزین را برای اتومبیل‌های گرانقیمت خود تهیه کنند آنها هنوز هم می‌توانند کالاهای وارداتی را خریداری کنند؛ آنها هنوز هم می‌توانند زندگی راحتی و لوکس و پرتجمل خود را بدون در نظر گرفتن سختی‌هایی که مردم عادی در حال تحمل آن هستند، داشته باشند. اما در این شرایط  مردم ضعیف و قشر ضعیف هستند که رنج می‌‌کشند، در حالیکه قشر قوی‌تر تحت تاثیر این تحریم‌ها قرار نمی‌گیرند، اما آینده‌ای که برای این شرایط محتمل است، این است که تحریم‌ها اغلب موجب تضعیف اقتصاد ملی، افزایش نرخ تورم و کاهش ارزش پول می‌شود.

وی گفت: بنابراین برای دانش‌آموزان مدرسه‌ای و برای سلامتی کودکان و همه این موارد، پول کمتری وجود دارد، در حالی که کشورها مدام تجهیزات نظامی خود را به روز و تامین می کنند، این وضعیت در مسیر مطلوبی برای هیچ یک از طرفین نیست.

این استاد دانشگاه  در خصوص آینده روابط ایران و آمریکا گفت: تا زمانی که ترامپ در ایالات متحده بر سر قدرت است، ایران مشکلات زیادی خواهد داشت. شما یک هدف آسان برای او هستید و شما هیچ راهی واقعی برای عقب‌نشینی ندارید.

ترامپ در انتخابات بعدی شکست خواهد خورد

وی ادامه داد: هر اقدام نظامی که از سمت شما انجام شود، عواقب بدی را برای هر دو کشور به همراه خواهد داشت، بنابراین تنها راه حل برای ایران در حالی که ما منتظر تغییر دولت در آمریکا هستیم، انجام دیپلماسی آرام و صلح‌آمیز با همسایگان و اروپاییان خواهد بود، که اکثر آنها ترامپ را اصلا  دوست ندارند.

وی تاکید کرد: ترامپ در اثر کودتا سقوط نخواهد کرد، او در انتخابات شکست خواهد خورد و این اتفاق در آینده رخ خواهد داد. بنابراین به نظر من همانطور که در اینجا گفتم بهترین راه برای ایران این است که، مانند «بزرگسالان در اتاق» بماند و با دیگران بازی کند، در حالی‌که همه ما منتظر تغییرات ژئوپولیتیک هستیم و این تغییرات دیر یا زود اتفاق خواهد افتاد.

گفت‌وگو از: نیلوفر ادیب‌نیا

منبع: ایلنا

کلیدواژه: استاد دانشگاه انتخابات مصاحبه نفت تحریم ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۲۴۱۶۴۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توسل به ابزار تحریم خللی در عزم ایران ایجاد نمی‌کند

به گزارش قدس آنلاین، ناصر کنعانی، سخنگوی وزارت امور خارجه اقدام سه کشور آمریکا، انگلیس و کانادا در اعمال تحریم‌هایی علیه برخی اشخاص حقیقی و حقوقی نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران، همچنین قطعنامه پارلمان اروپا و طرح ادعاهایی علیه کشورمان را به‌شدت محکوم و از همراهی معدود کشورهایی در اروپا از رویکرد ظالمانه دولت آمریکا انتقاد کرد.

کنعانی افزود: ظرفیت‌های نظامی جمهوری اسلامی ایران متناسب با نیاز آن در تأمین امنیت و منافع ملی، حفاظت از حاکمیت و تمامیت سرزمینی و دفاع مشروع و بازدارنده در مقابل هرگونه تهدید و تجاوز خارجی است و جمهوری اسلامی ایران از شرکای مهم جامعه جهانی در تأمین صلح و امنیت منطقه‌ای و بین‌المللی و مبارزه با تروریسم بین‌المللی است.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی تصریح کرد: توسل به ابزار تحریم علیه ظرفیت‌های دفاعی جمهوری اسلامی ایران نه‌تنها خللی در عزم و اراده دولت و مردم ایران در افزایش اقتدار ملی با هدف دفاع مشروع و قاطع از حاکمیت و تمامیت سرزمینی و امنیت و منافع ملی ایران ایجاد نمی‌کند، بلکه به‌خلاف میل تحریم‌کنندگان، تحریم‌ها را به فرصتی برای خودکفایی و خوداتکایی در تقویت و توسعه ظرفیت دفاعی و نظامی ایران تبدیل کرده است.

کنعانی از رویکرد دوگانه پارلمان اروپا در موضوع حمله رژیم صهیونیستی به مقر دیپلماتیک جمهوری اسلامی ایران در دمشق و دفاع مشروع ایران شدیداً انتقاد کرد و گفت: جای تأسف است که پارلمان اروپا در قطعنامه‌ خود نسبت به اقدام متجاوزانه و ناقض قوانین و حقوق بین‌الملل رژیم صهیونیستی به مقر دیپلماتیک ایران و شهادت مستشاران رسمی ضدتروریست ایرانی، صرفاً به ابراز تأسف بسنده کرده است، اما اقدام مشروع ایران علیه رژیم یادشده در چارچوب حق ذاتی دفاع مشروع را شدیداً محکوم می‌کند!

سخنگوی وزارت امور خارجه تأکید کرد: چرا پارلمان اروپا از پرداختن به منشأ و عامل اصلی بروز تنش و ناامنی در منطقه که ریشه در اشغالگری و رویکرد جنایتکارانه رژیم صهیونیستی اسرائیل در کشتار مردم فلسطین و نیز نقض مکرر قوانین و حقوق بین‌الملل توسط این رژیم جعلی دارد، طفره می‌رود و در مقابل همسو با سیاست آمریکا از رژیمی حمایت می‌کند که اصل و اساس ناامنی و تنش در منطقه در طول هشت دهه متمادی است!

کنعانی همچنین با روشن و شفاف توصیف کردن سیاست و مواضع اصولی جمهوری اسلامی ایران در قبال بحران اوکراین و با رد مجدد ادعاهای مربوط به استفاده از تسلیحات ایران در جنگ اوکراین تأکید کرد: اگر آمریکا و اروپا عزم صادقانه‌ای داشته باشند، جنگ در اوکراین و جنگ علیه غزه در سریعترین زمان ممکن خاتمه خواهد یافت، اما آمریکا و برخی کشورهای اروپایی اصرار دارند که در مسیر غلط تاریخ حرکت کنند و به‌جای کمک به توقف جنگ، بر آتش آن بیفزایند و وقت خود را مصروف اتهام‌زنی به دیگران کنند.

وی تأکید کرد: بسیاری از ملت‌ها و دولت‌ها به‌خصوص در منطقه غرب آسیا دیگر هیچ امید و اعتقادی به نقش آمریکا و متحدان اروپایی آن در کمک به برقراری ثبات و امنیت در منطقه ندارند.

کنعانی اضافه کرد: این دولت و مردم ایران هستند که باید از آمریکا و اروپا به‌دلیل نقض توافق هسته‌ای و ایفای نقش مخرب در ثبات و امنیت پایدار در منطقه سؤال و طلبکاری کنند، نه اینکه این دولت‌های ناقض عهد و پیمان، خود را جای طلبکار و مدعی بنشانند و به‌گستاخی بر فهرست تحریم‌های ظالمانه علیه مردم ایران بیفزایند.

وی ادامه داد: اگر رشادت و جانفشانی سپاه پاسداران و مستشاران شهید ضدتروریست سپاه در منطقه نبود، تروریسم داعشی تا پشت درب پارلمان اروپا و قلب آمریکا نفوذ کرده بود و امنیت منطقه و جهان را بیش از پیش تهدید می‌کرد، حال چگونه پارلمان اروپا وقیحانه خواستار گنجاندن تنها نیروی واقعی ضدتروریسم جهان در فهرست تروریسم می‌شود؟!! مگر اینکه تصور کنیم گروه‌های تروریستی در راستای اهداف و منافع نامشروع آمریکا و معدود دولت‌های اروپایی و رژیم صهیونیستی برای دامن زدن به بی‌ثباتی و ناامنی در منطقه غرب آسیا عمل می‌کنند!

سخنگوی دستگاه دیپلماسی در پایان بار دیگر تأکید کرد: تکرار رویکردهای غیرقانونی و اشتباه توسل به ابزار تحریم و فشار از سوی آمریکا و تبعیت برخی دول اروپایی از واشنگتن، هیچ حق و مشروعیتی برای ادعاهای آنها از منظر حقوقی و بین‌المللی ایجاد نمی‌کند و آنها باید زمانی پاسخگوی این ادعاها و اقدامات ظالمانه خود علیه دولت و مردم ایران باشند.

منبع: خبرگزاری تسنیم

دیگر خبرها

  • پالایشگاه‌های فراسرزمینی، استراتژی مهم دولت سیزدهم در افزایش صادرات نفت
  • سناتور آمریکایی، عادی سازی روابط تل آویو و عربستان را توافقی مخاطره آمیز خواند
  • توسل به ابزار تحریم خللی در عزم ایران ایجاد نمی‌کند
  • دولت و مردم ایران از آمریکا و اروپا طلبکار هستند
  • واکنش ایران به تحریم‌های آمریکا، انگلیس و کانادا
  • واکنش سخنگوی وزارت خارجه به تحریم های سه کشور علیه ایران: دولت و مردم ایران از آمریکا و اروپا طلبکار هستند
  • پیش‌بینی مرتضی افقه از تاثیر انتخابات آمریکا بر بازار ارز/ منتظر این تغییر باشید
  • سخنگوی وزارت خارجه: دولت و مردم ایران از آمریکا و اروپا طلبکار هستند
  • کنعانی: تحریم خللی در عزم ایران ایجاد نمی‌کند
  • کنعانی تحریم‌های سه‌کشور آمریکا، انگلیس و کانادا را به شدت محکوم کرد