Web Analytics Made Easy - Statcounter

حضور یک چهره تازه در قامت امام جمعه تهران و برچیدن میله‌های حائل در نمازجمعه واکنش برانگیز شده است. رئیس دانشگاه ادیان ضمن تقدیر از ایده حذف نرده‌ها میان مسئولان و مردم در نمازجمعه، می‌گوید: مگر آن‌هایی که طی سال‌های گذشته محافظ نداشته‌اند، ترور شده‌ اند؟

به گزارش ایرنا؛ محمدجواد حاج علی اکبری خطبه‌ نماز جمعه را نسبتا پر شور و با اقدامی متفاوت آغاز کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دیروز او در حالی به محل نماز جمعه تهران رفت که بخشی هایی از نرده‌های حائل میان نمازگزاران و مسئولین برای اولین بار طی سالهای گذشته برچیده شده بود.

حاج علی اکبری از گلایه نمازگزارانی گفت که نسبت به وجود نرده ها در نماز جمعه و جدا کردن مسئولان از صف نمازگزاران عادی ناراضی‌اند. البته او قول داد ماجرای حذف نرده ها به اینجا ختم نمی شود و این روند ادامه خواهد داشت.

حضور حاج علی اکبری در نماز جمعه تهران با واکنش هایی همراه بوده؛ از جمله حسام الدین آشنا، مشاور فرهنگی دفتر رئیس جمهوری در این باره گفته است: « بالاخره با تدبیر مقام معظم رهبری نماز جمعه تهران نیز خطیبی جوان‌‌شناس و مردم‌دار را به خود دید. الحمدلله. البته اثبات شیء نفی ما عدا نمی‌کند.» واکنش ها صرفا محدود به حضور حاج علی اکبری نشده و اقدام جدید او هم با اعلام نظرهای مختلف همراه شده است.

سید عباس صالحی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز ضمن ابراز رضایت از این اتفاق در توئیتی، نوشت: « جامعه به همین خبرهای ساده هم امیدوار می‌شود. قرار نبود در جمهوری اسلامی طبقه جدید شکل بگیرد. دیروز شوخی_ جدی به همراهان حفاظتی‌ام می گفتم ما مسوولان کشور را دو چیز کم اعتبار کرده: فرزندان‌مان و شماها!»

* آغازی برای کاهش فاصله ها

اما واکنش ها تنها مثبت نبوده و محمود صادقی، نماینده تهران در مجلس شورای اسلامی با کلامی انتقادی نوشته است:« برداشتن نرده های حایل بین مردم و مسئولین در نماز جمعه تهران اقدامی درخور تقدیر است؛ اما بعضی از این اقدام طوری سخن میگویند که گویا نصب نرده ها کار دشمن بوده! به هرحال امید است این حرکت نمادین آغازی برای کاهش فاصله ها و موانع بین مسئولین و مردم باشد.»

محمدعلی وکیلی، دیگر نماینده تهران در توئیتی نوشته است:«امروز را در تاریخ زندگانی جوانان ثبت می کنیم، چون با حضور یک جوان مومن به امامت نماز جمعه تهران، موانع نیز برداشته شد تا فاصله ها کم تر شود. سلیقه جوانان راهگشایی و عبور از موانع بوده هست.»

آیت الله هاشم زاده هریسی، عضو مجلس خبرگان رهبری در واکنش به این اتفاق به اعتماد گفته است: « نباید فراموش کنیم اقداماتی مانند برداشتن نردها هر قدر هم اقدام مثبتی باشد اما موضوع کوچکی است. مشکلات مردم خیلی فراتر از این حرف‌هاست که مسئولان باید به دنبال رفع آنها بروند. مردم این‌ روزها درد دارند و انتقادشان تنها به بود و نبود چند نرده ختم نمی‌شود. مسئولان، خود را با این مسائل مشغول نکنند و مردم را هم به آن سرگرم نکنند.»

مهرداد بذرپاش، نماینده سابق مجلس شورای اسلامی نیز با هشتگ خبر خوب، در صفحه توئیتر خود نوشته است: « با اولین حضور جوان‌ترین خطیب فعلی، نرده‌های میان مردم و مسئولین برداشته شد؛ اتفاقی که باید سالها قبل می‌افتاد. همین جداسازی‌های ظاهری اما در بسیاری مواقع به جداسازی واقعی ختم شده است. این روزها به این اصلاحات هرچند ساده خیلی نیازمندیم.»

اصغر سلیمی، نماینده سمیرم در مجلس درباره برداشتن نرده های میان مسئولان و مردم در نماز جمعه به ایسنا گفته است: «در زمان پیامبر (ص) مردم، نماز را در کنار ائمه معصومین ادا می‌کردند و فاصله‌ای در بین مردم و پیامبر و امامان نبود. رعایت مسائل امنیتی نباید به گونه‌ای باشد که مسئولان را از مردم جدا کند. مسئولان و مردم باید در یک خط باشند همان طور که در زمان جنگ سربازان و فرماندهان در یک خط بودند. مسئولان اجرایی و معنوی ما باید در کنار مردم باشند.»

*مگر ائمه جمعه‌ای که شهید شدند، محافظ نداشتند؟

ابوالحسن نواب رئیس دانشگاه ادیان و مذاهب اسلامی در این باره به ایرناپلاس می‌گوید: این اقدام یعنی برداشتن میله‌ها از نماز جمعه، اقدام بسیار مثبتی است. این حرکت از سوی امام جمعه محترم تبریز شروع و انشاءالله به همه نماز جمعه‌های سراسر کشور نیز برسد.

نواب معتقد است: این اتفاق می‌تواند به ارتباط مستقیم و بهتر مسئولین با مردم منجر شود. باید پرسید مگر آن‌هایی که طی‌ سال‌های گذشته محافظ نداشته‌اند کشته‌ شده‌اند؟ یا مگر ائمه جمعه‌ای که شهید شدند، محافظ نداشتند؟ به نظر بنده این اقدامات به نوعی تشریفات تبدیل شده است. و الا آدم‌های بزرگی هم هستند که سال‌هاست بدون محافظ رفت‌وآمد می‌کنند و تاکنون هم مشکلی برایشان پیش نیامده است. به طور کلی به نظرم این اتفاق خیلی مبارک و خوبی بود و نتایج خیلی خوبی هم خواهد داشت.

منبع: عصر ایران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۲۵۲۷۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حرف دل مردم در تریبون نماز جمعه زده شود

نماینده ولی فقیه در چهارمحال‌وبختیاری گفت: افتخار نماز جمعه این است یک پایگاه مردمی بوده و باید حریت تریبون نمازجمعه به گونه‌ای که مطالبات مردم گفته شود و مردم حس کنند حرف دلشان در این تریبون زده می‌شود، حفظ شود.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از چهارمحال و بختیاری حجت‌الاسلام محمد علی نکونام ظهر امروز _جمعه هفتم اردیبهشت_ در خطبه‌های نمازجمعه شهرکرد، با اشاره روز فرهنگ پهلوانی و ورزش زورخانه‌ای اظهار کرد: یکی از ورزش‌های سالم ورزش زورخانه‌ای است و در شهرکرد تنها یک زورخانه وجود دارد که همان هم مشکلات فراوانی دارد با جلسه‌ای که با وزیر کار و رفاه اجتماعی داشتیم وزیر قول‌هایی در خصوص تأسیس یک زورخانه در مرکز استان داد که امیدواریم با همکاری کار و رفاه اجتماعی زودتر این زورخانه احداث شود.

وی با اشاره به روز شوراها افزود: توجه به شورای‌ها به‌عنوان یک ظرفیت مهم مردمی، دارای اهمیت است، نظام اسلامی کار را به دست مردم انجام می‌دهد و شعار امسال هم در همین جهت انتخاب شده است.

نماینده ولی فقیه گفت: مطالبات شورای‌ها باید مورد توجه مسئولان قرار گیرد و متقابلاً هم مطالبه شورای‌ها باید واقع‌گرایانه باشد.

حجت الاسلام نکونام با بیان اینکه شهید مطهری به‌عنوان یک الگو مؤثر، مفید و پرانگیزه برای افراد جامعه و فرهنگیان است، عنوان کرد: فرهنگیان ما با انگیزه در میدان حضور دارند ولی ضرورت‌ها خیلی بیشتر از این‌هاست، شکل‌دهی به نسل جوان برعهده معلمان و آموزش‌وپرورش انجام می‌شود و معلمان باید انگیزه خود را در این راستا بالا ببرند، البته خلاءهای هم وجود دارد که باید رفع شود.

وی با اشاره به ویژگی‌های نمازجمعه تراز، اضافه کرد: افتخار نماز جمعه شیعی این است یک پایگاه مردمی است و حریت تریبون نمازجمعه به گونه‌ای که مطالبات مردم گفته شود و مردم حس کنند حرف دلشان در این تریبون زده می‌شود، حفظ شود.

نماینده ولی فقیه در چهارمحال‌وبختیاری با بیان این‌که رسانه‌ها مطالبات مردم را منعکس کنند، ادامه داد: باید اجازه داد که مردم با حفظ موازین اخلاقی مطالبه خود را اعلام کنند و مسئولان هم با گوش شنوا و دلسوزانه شنونده باشند.

حجت‌الاسلام نکونام با اشاره به عملیات وعده صادق، خاطرنشان کرد: بعد عملیات طوفان الاقصی و حمله یمنی‌ها به رژیم صهیونیستی و تکمیل کننده آن عملیات وعده صادق سرعت تغییرات جهانی بسیار زیاد شده و دنیا شاهد تغییر موازنه قدرت است.

کد خبر 748092

دیگر خبرها

  • کارگران در نماز جمعه تهران
  • مسئولان با ابتکار عمل برای افزایش حضور مردم در نمازجمعه تلاش کنند
  • «کارگران» رزمندگان عرصه اقتصادی هستند
  • صهیونیست‌ها اگر دوباره غلطی کنند سیلی محکم‌تری خواهند خورد
  • نماز جمعه تهران
  • نماز جمعه سنندج
  • حرف دل مردم در تریبون نماز جمعه زده شود
  • ملاقات مردمی رئیس کل دادگستری هرمزگان با ۲۱۸ نفر از مراجعین در محل نماز جمعه بندرعباس
  • دولت سیزدهم در مبارزه با فساد کارنامه خوبی ارائه دهد
  • مسئولان با ابتکار عمل در جهت افزایش حضور مردم در نمازجمعه تلاش کنند