Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-29@20:48:31 GMT

مجتمع گوشت صنعتی اردبیل و مسایل حاشیه ای آن

تاریخ انتشار: ۱۶ دی ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۲۵۷۳۵۱

مجتمع گوشت صنعتی اردبیل و مسایل حاشیه ای آن

اردبیل - ایرنا- زمانی که مجتمع صنایع گوشت بعنوان یکی از مهمترین کارخانه های اردبیل در اواخر دهه 60 افتتاح شد همگان بر این تصور بودند که این واحد بزرگ علاوه بر اشتغال زایی، سهم مهمی در رونق اقتصاد مبتی بر کشاورزی و دامداری منطقه خواهد داشت، تصوری که اکنون پس از نزدیک به سه دهه نه تنها به حقیقت نپیوسته بلکه هم اکنون به یکی از پرحاشیه ترین مسایل روز کشورنیز تبدیل شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مجتمع صنعتی گوشت اردبیل از مجهزترین مجموعه های فرآوری صنعتی گوشت بهداشتی در کشور با ظرفیت کشتار روزانه چهار هزار راس دام و 250 راس دام سنگین در زمینی به مساحت 50 هکتار و با زیربنایی در حدود 45 هزار متر مربع در 14 کیلومتری اردبیل واقع شده است.
این کشتارگاه بزرگ به گفته دادستان اردبیل امروز ارزشی قریب به یک هزار میلیارد ریال دارد، ضمن اینکه علاوه ‌‌‌بر اردبیل، دارای املاکی در تهران نیز می باشد.
91.4 درصد از کل سهام این مجتمع در زمان تاسیس متعلق به «شرکت سرمایه‌‌‌گذاری بانک ملی ایران» و «شرکت ملی کشت و صنعت و دامپروری پارس» بود اما با شروع بحث عملیاتی شدن اجرای اصل 44 قانون اساسی و خصوصی سازی در کشور، این مجتمع نیز در سال 84 با قیمتی معادل 40 میلیارد ریال به شرکت خصوصی «فراوران دشت سبز سبلان» واگذار شد.

*** حاشیه های مربوط به مجتمع گوشن اردبیل چه بود؟
نخستین مسایل حاشیه ای مربوط به مجتمع گوشت اردبیل زمانی جرقه زد که برخی مطالب و ادعاها در باره واگذاری غیر قانونی این شرکت مطرح شد، علیرضا بیگی یکی از نمایندگان تبریز در این زمینه مدعی شد که علی‌‌‌اشرف عبدالله‌‌‌ پوری ‌حسینی رییس سازمان خصوصی سازی در ان زمان خود همزمان عرضه کننده و خریدار مجتمع گوشت اردبیل بوده است.
همزمان با این موضوع مسایل دیگری نیز از سوی دادستان انقلاب و عمومی مرکز استان اردبیل و نیز پوری حسینی رییس سازمان خصوصی سازی مطرح شد که بر ابهام مسایل مربوط به مجتمع گوشت اردبیل افزود.
اصغر عتباتی دادستان عمومی و انقلاب اردبیل گفت که مجتمع صنعتی گوشت اردبیل مدت ها پس از واگذاری تاکنون بدهی خود را به بانک ملی بعنوان مالک این مجتمع پرداخت نکرده است.
وی افزود: مجتمع صنعتی گوشت اردبیل بیش از 200 میلیارد ریال بدهی به بانک ملی دارد که باید تعیین تکلیف شده و تمامی بدهی ها تسویه شود.
عتباتی اضافه کرد: با وجود گذشت مدت زمان طولانی، خریداران این مجتمع از زمان واگذاری تاکنون بدهی خود را به بانک ملی پرداخت نکرده اند.
او اضافه کرد: این مجتمع به قیمت حدود 40 میلیارد ریال واگذار شده بود اما در حال حاضر ارزشی بیش از یک هزار میلیارد ریال دارد.
دادستان مرکز استان اردبیل بیان کرد: مجتمع صنعتی گوشت اردبیل یکی از کشتارگاه های مدرن و از ظرفیت‌ های فوق العاده این استان در زمینه کشتار صنعتی دام و تهیه مواد پروتئینی همچون سوسیس و کالباس بود که در سال 85 به بخش خصوصی واگذار شده است.
رصد فضای رسانه ای کشور در باره این مجتمع حکایت از این دارد که پس از ریاست کوتاه پوری حسینی بر سازمان خصوصی‌‌‌سازی، مجتمع گوشت اردبیل که بانک ملی سهام‌دار بزرگ آن بود، به بخش خصوصی و به شرکتی که رییس سابق سازمان خصوصی‌‌‌سازی سهام‌دار آن است، واگذار شده و این شرکت موظف می‌‌‌شود علاوه‌‌‌ بر پرداخت کل قیمت این مجتمع، معوقات و بدهی‌‌‌های این مجموعه را نیز تسویه کند اما به گفته منابع قضایی و برخی نمایندگان مجلس این اتفاق هنوز عملی نشده و صاحب این مجتمع هنوز بدهکار بانک ملی ایران است.
اما در پاسخ به مطالب و ادعاهای مطرح شده در باره این مجتمع، پوری حسینی که این روزها ایام پرحاشیه و پرتنشی را طی می کند در یک برنامه تلویزیونی با پذیرش خرید مجتمع صنعتی گوشت اردییل از سوی یکی از شرکت هایی که وی نیز سهامدار آن است، گفت: مجتمع گوشت اردبیل دولتی نبوده و توسط سازمان خصوصی‌سازی هم عرضه نشده است.
او افزود که در زمستان سال 84 از سازمان خصوصی سازی کنار رفته و مشغول فعالیت در بخش خصوصی شده است، و در سال 85 نیز شرکت او مجتمع گوشت اردبیل را در مزایده از شرکت سرمایه‌گذاری بانک ملی ایران خریداری کرده است.
به گفته پوری حسینی واگذاری مجتمع و خرید آن در فرایند قانونی بوده و مبلغ خرید نیز پرداخت شده است.
دادستان انقلاب و عمومی مرکز استان اردبیل اما در پاسخ پوری حسینی گفته است که وی به عنوان یکی از خریداران و سهامداران عمده این شرکت احضار و از او تحقیق شده است، خریداران بخشی از بدهی‌ها را پرداخت کرده و حدود 200 میلیارد ریال از بدهی باقی مانده است.

** وضعیت مجتمع گوشت اردبیل
در گیر ودار درگیری های حاشیه ای مربوط به مجتمع گوشت اردبیل، این واحد مهم تولیدی که قرار بود موجب ایجاد زمینه های اشتغال مطلوب برای استان شده و به توسعه آن کمک کند گویی وضعیت چندان مناسبی ندارد.
یعقوب عزیززاده مدیر مجتمع صنعتی گوشت اردبیل که در عین حال عضو شورای شهر اردبیل نیز است، گفت: این مجتمع به فعالیت خود ادامه می دهد ولی با مشکلات نقدینگی مواجه است.
به گفته وی، هم اکنون 300 نفر به صورت مستقیم و یک هزار نفر به صورت غیر مستقیم در این مجتمع مشغول بکار می باشند.
او افزود: قرار بود سال گذشته 100 میلیارد ریال نقدینگی به این مجتمع پرداخت شود که بعد از ارزیابی از پرداخت آن منصرف شد، اگر نقدینگی به این مجتمع تزریق نشود وضعیت مجتمع گوشت اردبیل بدتر خواهد شد.
مدیر مجتمع صنعتی گوشت اردبیل ادامه داد: نقدینگی این مجتمع را می تواند سر پا نگه دارد چرا که خروج دام زنده و قاچاق دام بازار را مختل کرده است .
عزیز زاده بیان کرد: در زمینه انبار و ذخیره‌سازی گوشت مورد نیاز مردم مجتمع صنعتی اردبیل از آمادگی لازم و کافی برخوردار است تا با هماهنگی های انجام شده نسبت به نگهداری گوشت در نظر گرفته شده برای توزیع در بین مردم اقدام کند.
مدیر مجتمع صنعتی گوشت اردبیل افزود: این مجتمع ظرفیت انبار و ذخیره‌سازی 2 هزار تن گوشت را در فضایی مناسب و استاندارد داشته و در این حوزه هیچگونه دغدغه و نگرانی وجود ندارد.
به هر حال مسایل حاشیه ای پیرامون مجتمع گوشت صنعتی اردبیل همچنان ادامه دارد و این در حالی است که برخی مسایل دیگر از جمله واگذاری کشت و صنعت مغان در استان اردبیل و دیگر واحدهای تولیدی در دیگر استانها توسط سازمان خصوصی سازی همچنان ابعاد موضوع را پیچیده تر می کند.
/6016/7110

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اقتصاد مجتمع اردبيل گوشت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۲۵۷۳۵۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نحوه واگذاری سهام ترجیحی پرسپولیس مشخص شد

به گزارش "ورزش سه"، در روزهای اخیر مطالبی درباره دخالت و اعمال نظر مدیران باشگاه پرسپولیس در تخصیص سهام ترجیحی به کارکنان و پیشکسوتان باشگاه منتشر شده است.

در این ارتباط باشگاه پرسپولیس در اطلاعیه‌ای نوشت: "مطابق ماده ۱ آیین‌نامه نحوه واگذاری سهام ترجیحی، حداکثر ۵ درصد از سهام شرکت می‌تواند در قالب فروش سهام ترجیحی به اعضای باشگاه و پیشکسوتان شرکت واگذار شود.

مواد قانونی در این ارتباط وجود دارد و در دسترس عموم است. تاکنون ۹۵ درصد سهام باشگاه پرسپولیس در قالب عرضه بلوکی و عرضه عمومی از محل افزایش سرمایه به بخش خصوصی واگذار شده است.

درخواست برای تخصیص سهام ترجیحی به اعضای باشگاه (حداقل دارای یک سال سابقه بیمه‌ای نزد باشگاه) نیز انجام شده است و سازمان خصوصی‌سازی سقف سهام اعطایی به هر فرد را مشخص می‌کند. در این ارتباط سازمان خصوی‌سازی افراد شاغل در باشگاه با حکم مشاور را نیز اصلا در زمره کارکنانی که به آن‌ها سهام تعلق می‌گیرد قرار نداد.

حسب اطلاع این باشگاه با توجه به حضور شرکت پیشکسوتان کهن و با تصمیم مقام‌های ذی‌ربط، امور سهام مربوط به پیشکسوتان نیز از آن طریق در حال پیگیری است و تاکنون در خصوص اسامی و نحوه شناسایی پیشکسوتان، مکاتباتی با باشگاه صورت نگرفته است.

در نهایت تصمیم‌گیری درباره سهم‌بندی و نحوه واگذاری سهام ترجیحی به اعضای باشگاه و پیشکسوتان، سازمان خصوصی‌سازی و هیئت واگذاری است. باشگاه پرسپولیس نیز مانند تمام مراحل قبلی، مجری دستورالعمل ابلاغی در جهت انجام تکالیف مربوط به خود خواهد بود."

دیگر خبرها

  • رئیس سازمان خصوصی‌سازی خبر داد: اگر تغییر نام استقلال به استقلالِ خلیج فارس منع قانونی نداشته باشد، مورد موافقت قرار می‌گیرد / فیلم
  • نحوه واگذاری سهام ترجیحی پرسپولیس مشخص شد
  • اعلام نحوه واگذاری سهام پرسپولیس ترجیحی به پیشکسوتان
  • اعلام نحوه واگذاری سهام به اعضای باشگاه و پیشکسوتان پرسپولیس
  • ایمن سازی ۱۴۰کیلومتر از حاشیه راه های مازندران
  • آغاز طرح مدیریت مکانیزه پارک حاشیه ای خودرو در اردبیل
  • تورم تولید گوشت از مرز ۱۰۰ درصد عبور کرد
  • لزوم همکاری نهادهای دولتی و بخش خصوصی برای توسعه گردشگری اردبیل
  • راه‌اندازی سامانه مدیریت هوشمند پارک حاشیه‌ای خودرو در اردبیل
  • اجرای ایمن سازی و اصلاح شیب شیروانی ۱۴۰ کیلومتر از حاشیه راه‌های مازندران