Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-02@13:27:49 GMT

دانش‌آموزان را ماشین‌ تست‌زنی نکنید!

تاریخ انتشار: ۱۶ دی ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۲۵۹۵۵۹

دانش‌آموزان را ماشین‌ تست‌زنی نکنید!

گروه داوری «لاک‌پشت‌ پرنده» از حذف مشق شب حمایت کرده و از خانواده‌ها خواسته لذت خواندن را جایگزین مشق شب و تکالیف خانگی کنند.

به گزارش ایسنا، گروه داوری «لاک‌پشت پرنده» درباره مشق شب و دعوت به کتاب‌خوانی در خانه و مدرسه بیانیه‌ای منتشر کرده است که متن آن به این شرح است:

«از تبدیل کردن دانش‌آموزان به ماشین‌های تست‌زنی جلوگیری کنید!

گفت‌وگوهایی که این روزها درباره‌ مشق شب راه افتاده است، بار دیگر فرصتی فراهم کرده است تا آموزش و پرورش رسمی را بررسی کنیم و به بازنگری راه‌ها و روش‌های کم‌فایده و رنج‌آور برای دانش‌آموزان بیاندیشیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در حالی که جهت‌گیری آموزش و پرورش پیش‌رو در بیش‌تر کشورهای جهان، به رسمیت شناختن دنیای پرشور و هیجان کودکان، کوشش برای بیرون آمدن از فضاهای بسته و تلاش برای افزایش مشارکت دانش‌آموزان است، اصرار بر شیوه‌های منسوخ برای تبدیل دانش‌آموزان به ماشین‌های تست‌زنی و تولید نابغه‌های مقلدی که مشتریان پروپاقرص موسسات تست‌فروشی باشند، به هر بهانه‌ و دلیلی پذیرفتنی نیست.
مشق شب به یکی از موضوعات مهم گفت‌وگوهای این روزها تبدیل شده است. مشق‌شب‌نویسی و تکلیف‌های شبانه، هفتگی و نوروزی چند دهه است که بخش مهمی از اوقات دانش‌آموزان ایران را به خود اختصاص داده است، اما حاصل آموزش و پرورش مبتنی بر مشق شب و تکلیف‌های طاقت‌فرسا چیست؟

آیا این تکالیف و مشق‌ها نتیجه داده است؟ اگر نتیجه داده چرا در آزمون‌های بین‌المللی سواد خواندن در رده‌های آخر به سر می‌بریم؟ اگر نتیجه داده چرا هر روز از ناتوانی دانش‌آموزان‌مان در نوشتن می‌نالیم؟ البته که این تکالیف و مشق‌شب‌ها بی‌نتیجه نیز نبوده است، اما فایده‌اش را موسساتی برده‌اند که ضعف نظام آموزش و پرورش کشور را به ابزار تجارت خود تبدیل کرده‌اند و با حرام کردن کاغذهایی که از قطع درختان به دست می‌آید، تست زدن و جواب دادن به سوال‌های تکراری را جایگزین خلاقیت، و حفظ کردن طوطی‌وار و تکنیکی را جایگزین نگاه علمی کرده‌اند و محتواهای هزار بار تکرارشده را به قیمت‌های گزاف به پدران و مادرانی فروخته‌اند که می‌دانند نظام آموزشی کشور بیمار است، اما از نوع بیماری و درمان آن آگاهی ندارند.

یکی از استدلال‌های موافقان مشق‌ شب و متعاقب آن استفاده از کتاب‌های کمک‌درسی، این است که دانش‌آموزان اوقات فراغتی را که با نوشتن مشق شب تلف می‌شود، صرف کارهای بدتری خواهند کرد. این در حالی است که فعالیت‌های بسیاری می‌توان برای اوقات فراغت دانش‌آموزان طراحی کرد که برای آنان لذت‌بخش و مفید باشد.

داوران لاک‌پشت‌پرنده ضمن حمایت از حذف مشق شب، تکالیف هفتگی و نوروزی، از مدارس، خانواده‌ها و معلمان دعوت می‌کنند، لذت خواندن را جایگزین رنج مشق‌ شب و تکالیف خانگی کنند؛ دانش‌آموزان را به خواندن کتاب‌های غیردرسی همچون رمان، داستان، غیرداستان و شعر تشویق کنند و مطمئن باشند که حتی فایده‌ آموزشی این کتاب‌ها بیش‌تر از مشق شب و تکالیف خانگی خواهد بود.

گروه داوری لاک‌پشت‌پرنده کتاب‌های منتشرشده در هر فصل را ارزیابی می‌کند و هر فصل فهرستی از بهترین کتاب‌های کودک و نوجوان در رشته‌ها و موضوعات گوناگون منتشر می‌کند. این گروه، خواندن مبتنی بر لذت را راه اصلاح آموزش و پرورش ایران معرفی می‌کند و مدارس، خانواده‌ها، معلمان و دانش‌آموزان را به خواندن کتاب‌های برگزیده‌ای که در این فهرست و فهرست‌های مشابه آمده است دعوت می‌کند.»

 انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: حذف مشق شب لاک پشت پرنده

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۲۵۹۵۵۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فیلم/ حال و هوای دانش‌آموزان عراقی در حرم اباعبدالله(ع)

با نزدیک شدن فصل امتحانات برخی از دانشجویان و دانش‌آموزان عراقی برای درس خواندن به حرم امام حسین(ع) می‌روند.

دریافت 3 MB

دیگر خبرها

  • نسخه‌پیچی و ممنوعیت‌های عجیب به سبک دهه ۶۰ در مدارس دخترانه | دانش‌آموزان را لجباز نکنید!
  • محتواهای کمک‌ آموزشی برای امتحانات نهایی موضوعیتی ندارد
  • «چشم‌ها تنها برای دیدن نیستند»
  • دانش آموزان چه انتظاری از معلمان دارند؟
  • خانه موزه‌ای در تهران که نماد عقل و عشق است
  • روایت زندگی قهرمانان در دستان دانش آموزان
  • فیلم/ حال و هوای دانش‌آموزان عراقی در حرم اباعبدالله(ع)
  • آهنگسازی در موسیقی کلاسیک ایرانی کتاب شد/ خواندن چند پژوهش
  • چگونه نوجوانان امروز را به خواندن کتاب‌های ایرانی علاقه‌مند کنیم؟/ ادبیات نوجوان در سایه غلبه ترجمه
  • سفری به دنیای توپولوژی