Web Analytics Made Easy - Statcounter

شاید با خواندن این مقاله به فکر بیفتیم که همگی باید به‌طور مداوم از میزان سطح فولات خون خود آگاه شویم، چرا که ثابت شده کمبود اسید فولیک عواقب جبران‌ناپذیر و غیرقابل بازگشتی روی کروموزوم‌های انسان دارد فرزانه خوئینی مترجم

محققان دانشگاه کپنهاگ در یک مطالعه جدید ثابت کرده‌اند که کمبود فولات منجر به بروز مشکلات بسیاری در ارتباط با تکثیر DNA می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هنگامی که بدن یک فرد فاقد فولات باشد، دچار آسیب‌هایی جدی می‌شود که دیگر قابل جبران نیست.

عواقب جبران ناپذیر کبود فولات بر کروموزوم های بدن 

شاید با خواندن این مقاله به فکر بیفتیم که همگی باید به‌طور مداوم از میزان سطح فولات خون خود آگاه شویم، چرا که ثابت شده کمبود اسید فولیک عواقب جبران‌ناپذیر و غیرقابل بازگشتی روی کروموزوم‌های انسان دارد.
درسال‌های اخیر به زنان باردار و آنهایی که قصد بچه‌‎دار شدن دارند مصرف روزانه مکمل اسید فولیک توصیه می‌شود؛ اما به گفته محققان دانشگاه کپنهاگ (دانمارک) ما باید همه مردم را در زمینه لزوم مصرف فولات متوجه و هوشیار سازیم؛ زیرا نتیجه مطالعات اخیر نشان از تأثیرات جدی کمبود فولات بر روند تقسیم سلولی و تکثیر DNA دارد؛ خسارت‌هایی که به بیماری ناهنجاری‌های کروموزمی غیرقابل بازگشت منجر خواهد شد.

---

اسید فولیک نوعی از ویتامین B است که در کلم بروکلی، اسفناج، نخود فرنگی، قارچ‌ها، سخت پوستانی مانند خرچنگ و در میوه‌هایی مانند موز و خربزه یافت می‌شود. کمبود فولات با بیماری‌های روانی، زوال عقلی بر اثر سن یا ناهنجاری‌های مغزی در جنین نیز مرتبط است.
بعضی از سلول‌ها حساسیت بیشتری نسبت به دیگران دارند
پروفسور یینگ لیو از محققان دانشگاه کپنهاگ با اشاره به اینکه نتیجه آزمایش آنها نشان داد که کمبود فولیک اسید در سطوح بالا منجر به ناهنجاری‌های کروموزومی و اختلالات کروموزومی بسیار مشکوک شد؛ هشدار می‌دهد «در آزمایشی دیگر پس از آسیب خوردن با این کمبود، حتی با جبران فولات دیگر این خسارات قابل برگشت و جبران پذیر نبود، زیرا این ناهنجاری‌ها به طور طبیعی به تمامی سلول‌های زنان منتقل می‌شود و به این ترتیب آنها وارث یک DNA معیوب خواهند بود.»

علائم کمبود فولات

بزرگ‌ترین نشانه کمبود فولات در بدن، تعداد بسیار کم گلبول‌های قرمز در آزمایش خون است. دراثر کمبود فولات، تعداد گلبول‌های قرمز خون می‌تواند بواسطه ممانعت از سنتز درست DNA کاهش یابد و بالطبع بافت‌های مختلف بدن با کمبود اکسیژن مواجه شده و به بروز چنین علائمی منجر می‌شود: «ضعف؛ خستگی؛ تحریک پذیری؛ سردرد؛ تنگی نفس؛ مشکل در تمرکز؛ جایگزینی مکرر سلول‌های موجود در دهان و پوست با سلول‌های جدید؛ زخم‌های کوچک در دهان یا روی زبان، تغییر رنگ یا رنگ پریدگی پوست؛ تغییر رنگ ناخن‌ها و سفید شدن زودرس مو».
ناباروری، بیماری‌های روانی و سرطان از عوارض کمبود فولات
محققان سال هاست که بیماری‌هایی چون بیماری‌های روانی، زوال عقلی مرتبط با سن و تغییر شکل مغز و نخاع جنین، همچنین عیوب لوله عصبی را با کمبود فولات در خون مرتبط می‌دانند؛ اما همچنان قادر به ارائه علت دقیق نیستند.
یینگ لیو می‌گوید: در مطالعات مشخص شد که کمبود فولات در هر دو سطح کم و زیاد، منجر به ناهنجاری‌های کروموزمی مضر می‌شود. این کمبود با تأثیر بر سلول‌های دختران سبب می‌شود مقداری DNA معیوب را پس از تقسیمات سلولی به ارث ببرند یا در برخی موارد حتی منجر به از دست دادن کل کروموزوم‌های بدن می‌شود. در نتیجه این تحقیق شرح می‌دهد که کمبود فولات چطور منجر به بیماری‌هایی مانند ناباروری، اختلالات روانی و سرطان می‌شود.
پی نوشت: این مطالعه حاصل تحقیقات بنیاد Nordea، مؤسسه ملی بهداشت امریکا، بنیاد پژوهشی ملی دانمارک و برنامه horizon2020 اتحادیه اروپا است.
منبع: مجله فیوچر

منبع: ایران آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۲۶۰۷۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کمبود آب تهران با بارش‌های اخیر جبران شد؟

به گزارش گروه اقتصادی ایسکانیوز، احد وظیفه رئیس مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشک‌سالی در خصوص آخرین وضعیت بارش‌ها در تهران توضیح داد: میانگین بارش‌ها در فروردین ماه، نرمال و حتی بیشتر از حد نرمال بود و با ادامه بارندگی در این هفته در استان تهران، سمنان و مناطق مرکزی تا جنوبی کشور بارندگی خوبی در پیش است؛ ولی این بارندگی‌ها کمبود آب در این استان‌ها را با توجه به فرصت اندک باقی مانده، جبران نخواهد کرد چراکه در برخی استان‌ها با ذخیره آب مطلوب فاصله زیاد وجود دارد.

بیشتر بخوانید: هشدار ناظران هواشناسی درباره گرمای شدید

وی با اشاره به این‌که توان تبخیر در کشور ما بسیار زیاد است، خاطرنشان کرد: استان تهران با ۲۸۰ میلیمتر بارش سالانه ۲۰۰۰ میلیمتر توان تبخیر دارد. در حالی‌که رفتار ما با آب منطقی نیست؛ در نتیجه اگر شرایط بارندگی به حد نرمال هم برسد ما هنوز با شرایط مطلوب خیلی فاصله داریم.

وظیفه وضعیت بارندگی در استان‌های تهران، قزوین، البرز، سمنان و خراسان رضوی را در شرایط کلی کمتر از حد نرمال خواند و اظهار داشت: وضعیت بارش‌ها در تهران نسبت به نرمال ۴۰ درصد منفی است. رئیس مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی کشور با بیان اینکه میزان بارش در تهران از ۲۲۰ میلیمتر در سال به ۱۲۰ میلیمتر هم نرسیده است، افزود: علی‌رغم این‌که در موقعیت زمانی پر بارشی قرار داریم اما حجم ذخایر آبی کل ۵ سد تهران کمتر از ۲۰ درصد است و با کمبود آب قابل توجهی مواجه هستیم.

وظیفه ادامه داد: در تهران تقریباً نیمه اول خرداد به بعد بارش قابل توجهی نداریم و اگر هم باشد به‌صورت رگباری خواهد بود؛ باران‌های تابستانی نیز معمولاً سیل‌آسا و تخریب‌کننده هستند که نمونه‌اش را در سیل سال ۱۴۰۱ در امامزاده داود و فیروزکوه تجربه کردیم.

وی وضعیت بارش‌های تابستانی در برخی مناطق کشور به ویژه جنوب شرق را نسبت به سال گذشته خیلی بهتر دانست و گفت: در جنوب کشور نیز تنها در همین یکی دو هفته آینده بارندگی وجود دارد و بعد به صورت اقلیمی بارندگی قطع می‌شود.

رئیس مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشک‌سالی با اشاره به بارندگی‌های خوب رخ داده در برخی مناطق کم بارش کشور، اظهار داشت: در استان‌های هرمزگان، بوشهر، کرمان، خراسان جنوبی، شرق فارس، جنوب اصفهان و جنوب چهارمحال و بختیاری نسبتاً وضعیت بارندگی آنرمالی شدیدی داشت و در استان سیستان و بلوچستان نیز عمدتاً بارندگی‌ها فراتر از حد نرمال بود. هرچند این بارندگی‌ها به ویژه در مناطق ساحلی رگباری بود و منتهی به دریا می‌شد.

وی بیان داشت: تا پیش از این بارندگی‌ها، سدهای استان هرمزگان وضعیت ناخوشایندی داشت و کمبود بارش در استان هرمزگان به منفی ۵۸ درصد نسبت به نرمال خودش یعنی از آغاز سال آبی تا ۲۸ فروردین سال‌جاری، عقب‌تر بود اما این حجم از بارش باز هم نتوانست کمبود آب مورد نیاز را جبران کند.

کد خبر: 1228299 برچسب‌ها تهران

دیگر خبرها

  • آیا کندن موی سفید باعث زیاد شدن آن میشود؟
  • آزمایش اولین «واکسن شخصی» برای نوعی از سرطان روی بیمار انگلیسی
  • شرایط کشاورزان دیم کار مطلوب است
  • پایش سلامت روان در کشور؛ دومین اختلال روانی درمیان ایرانیان چیست؟
  • خواص ظرف های ضد سرطانی
  • توده‌های بدخیم سرطان پستان درد ندارند/ معاینات ماهانه بانوان در منزل بهترین روش برای تشخیص
  • اعلام رسمی نتایج «پیمایش ملی سلامت روان» در ابتدای تابستان
  • شایع‌ترین اختلالات روانی کرونا و آمار آن
  • بارش‌های اخیر کمبود آب تهران را جبران نکرد
  • کمبود آب تهران با بارش‌های اخیر جبران شد؟