Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-29@06:41:03 GMT

جراحی دقیق‌تر ستون فقرات با کمک یک ربات+فیلم

تاریخ انتشار: ۱۸ دی ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۲۹۲۷۰۳

جراحی دقیق‌تر ستون فقرات با کمک یک ربات+فیلم

دانشمندان انگلیسی، نوعی ربات ابداع کرده‌اند که دقت آن در جراحی ستون فقرات، بیش از انسان است.

به گزارش ایسنا و به نقل از دیلی‌میل، دانشمندان رباتی ابداع کرده‌اند که می‌تواند جراحی ستون فقرات را با دقتی بیش از انسان انجام دهد.

شاید این پژوهش نوین بتواند جراحی را برای درمان بیماری‌هایی مانند "کژپشتی"(scoliosis) یا "گوژپشتی"(kyphosis) متحول کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این ربات که ابداع دانشمندان "دانشگاه ناتینگهام ترنت"(NTU) انگلیس است، می‌تواند برای صاف کردن ستون فقرات، سوارخ‌هایی را با عمق 0.1 میلی‌متر در آن ایجاد کند.

پژوهشگران امیدوارند بتوانند این فناوری را با استفاده از واقعیت افزوده توسعه دهند و امکان تماشای زنده عملکرد ربات را برای جراحان فراهم کنند.

به گفته دانشمندان، کژپشتی سالانه بر سلامت ستون فقرات 250 کودک تاثیر می‌گذارد. این گروه پژوهشی به سرپرستی پروفسور "فیلیپ بریدون"(Philip Breedon)، دو بازوی رباتیک طراحی کرده که می‌توانند کار متداول جراحان را انجام دهند.

در جراحی‌های مربوط به صاف کردن ستون فقرات، سوراخ‌هایی در مهره‌ها ایجاد می‌شوند؛ سپس پیچ‌هایی به آنها متصل می‌شوند و یک نوار انعطاف‌پذیر از میان‌شان عبور می‌کند. جراحان نوار را با کمک دو پیچ به بالا و پایین ستون فقرات، متصل می‌کنند و با کشش محکم آن، ستون فقرات صاف می‌شود.

دو بازوی این ربات موسوم به "اسکولیوبوت"(Scoliobot)، با عنوان پایه و ابزار شناخته می‌شوند و با یکدیگر همکاری می‌کنند.

بازوی پایه که در طول عمل جراحی، به مهره‌های بیمار متصل می‌شود، برای این طراحی شده که بتواند کوچک‌ترین حرکت طبیعی بیمار از جمله حرکات ناگهانی را حس کند. هدف از ابداع این ابزار، حس کردن حرکات تنفسی بیمار است. با این کار، داده‌ها به ربات ابزار فرستاده می‌شوند تا ربات بتواند مسیر مورد نظر خود برای سوراخ کرده مهره را براساس آن پیدا کند.

ربات ابزار با داشتن بینش بهتر در مورد حرکات بیمار، می‌تواند دقیق‌ترین نقطه را برای کار خود پیدا کند. این ربات برای قرار دادن پیچ‌ها، یک پیچ‌گوشتی را به کار می‌برد.

بریدون گفت: همه جراحی‌ها، به دانش و مهارت جراح بستگی دارند اما ربات‌ها با دقت بیشتری عمل می‌کنند. تا زمانی که همه اصول ایمنی در محل وجود داشته باشند، دقت نیز در جراحی وجود خواهد داشت. ما امیدواریم با این ابداع بتوانیم به جراحان کمک کنیم تجربه استفاده از هوش مصنوعی را داشته باشند.

این گروه پژوهشی قصد دارند از فناوری واقعیت افزوده استفاده کنند تا امکان تماشای بازخورد جراحی و عمق هر یک از سوراخ‌های ایجاد شده فراهم شود.

پروفسور "برونک بوسچیک"(Bronek Boszczyk)، از پژوهشگران این پروژه گفت: نکته مهم این است که مراحل جراحی ستون فقرات با دقت کامل انجام شوند تا خطرات قابل توجهی که بیماران را تهدید می‌کنند، به حداقل برسند. این فناوری می‌تواند با انجام دقیق بخش اصلی جراحی که برای دست انسان دشوار است، خطرات را به حداقل برساند. موفقیت این پژوهش می‌تواند نقش فناوری رباتیک را در بهبود چنین جراحی‌هایی تایید کند و ایمنی بیماران و کارآیی این فرآیند را بهبود بخشد.

این پژوهش، هنوز در مراحل ابتدایی خود به سر می‌برد اما بریدون و گروهش امیدوار هستند که ربات اسکولیوبوت تا پنج سال آینده قابل استفاده باشد.

وی افزود: ما برنامه‌ریزی اصلی را انجام دادیم و یک استخوان شبیه به مدل واقعی طراحی کردیم تا آزمایش خود را روی آن انجام دهیم. در نتیجه، مرحله بعد پژوهش ما، انجام آزمایشاتی برای جمع‌آوری شواهد واقعی و اثبات کارآیی این ربات روی انسان خواهد بود. من دوست دارم این ربات تا دو سال آینده آماده کار باشد اما پژوهش ما هنوز به آزمایشات بسیاری نیاز دارد.

انتهای پیام

مرورگر شما از ویدئو پشتیبانی نمی‌کند.
فایل آن‌را از اینجا دانلود کنید: video/mp4

منبع: ایسنا

کلیدواژه: جراحي ربات ستون فقرات

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۲۹۲۷۰۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تومور ۱۴ سانتی از کلیه کودک ۲ ساله بندرعباسی خارج شد

به گزارش همشهری آنلاین، این عمل از بزرگ‌ترین عمل های جراحی کودکان است که پیش از این هم در بیمارستان کودکان بندرعباس انجام شده و تمامی موارد موفقیت‌آمیز بوده است.

دختر بچه ۲/۵ ساله، ۲ هفته پیش متوجه برآمدگی در شکم شده بود که بررسی‌ها نشان داد، توموری حدود ۱۴ سانتی‌متری در کلیه چپ این کودک وجود دارد.

این تومور از نوع بدخیم بود که باید به طور کامل برداشته می‌شد. عمل جراحی بیمار به‌خوبی انجام شده و حال عمومی کودک مساعد است.

کد خبر 847618 منبع: ایسنا برچسب‌ها جراحی خبر مهم کلیه بندرعباس- استان هرمزگان پزشکی

دیگر خبرها

  • تومور ۱۴ سانتی از کلیه کودک ۲ ساله بندرعباسی خارج شد
  • مبلغ مسئولان کرمانشاه برای تکمیل مناطق زلزله‌زده دقیق نیست
  • نسل جدید ربات انسان‌نما، همه‌منظوره است
  • (ویدئو) تصاویر روباتی که حرکاتش شما را انگشت به دهان می کند!
  • چرا نباید سراغ «پیکرتراشی» بروید؟
  • (ویدئو) این ربات سرطان ریه را تشخیص می‌دهد
  • ربات انسان نمای تسلا در آستانه عرضه به بازار
  • این ربات سرطان ریه را تشخیص می دهد/ دقت بیشتر، آسیب کمتر (فیلم)
  • این ربات سرطان ریه را تشخیص می دهد/ دقت بیشتر، آسیب کمتر
  • کارگران ستون فقرات تولید هستند