Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-26@01:17:09 GMT

تحریم ها نتوانسته صادرات سیمان را دچار مشکل کند

تاریخ انتشار: ۱۸ دی ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۲۹۲۸۸۵

تحریم ها نتوانسته صادرات سیمان را دچار مشکل کند

تهران- ایرنا- معاون امور معدنی وزارت صنعت، معدن و تجارت با رد توقف صادرات سیمان گفت: تحریم ها جز اینکه روند مبادلات پولی و مالی را مختل و برگشت پول را سخت کرده است، نتوانسته به آن آسیبی وارد کند.

به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، «جعفر سرقینی» امروز (سه شنبه) در حاشیه دهمین نمایشگاه صنعت سیمان و گرامیداشت 85 سالگی این صنعت در محل نمایشگاه های بوستان گفت و گو در جمع خبرنگاران افزود: صنعت سیمان قادر به تامین نیازهای داخلی است و تا 20 میلیون تن در سال توان صادراتی دارد همانطور که سابقه صادرات 19 میلیون تنی را در کارنامه خود ثبت کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


این مقام مسئول خاطرنشان کرد: امروز ظرفیت تولید سیمان کشور به 87.5 میلیون تن رسیده و 10 میلیون تن دیگر در حال آماده سازی برای راه اندازی است که 35 درصد پیشرفت داشته است.
وی بیان داشت: برای سال 1400 رسانیدن ظرفیت تولید به یکصد میلیون تن و برای افق 1404 ظرفیت 120 میلیون تنی هدفگذاری شده است، اما به دلیل رکود در بخش معدن همواره تولید کمتر از ظرفیت است.
سرقینی یادآور شد: در سال 92 تولید 69 میلیون تن سیمان به ثبت رسید، اما امروز به دلیل رکود در بخش ساختمان و کند شدن آهنگ صادرات، تولید 58 میلیون تن تا پایان سال پیش بینی می شود.
این مقام مسئول همچنین به افزایش صادرات فولاد اشاره کرد و گفت: با وجود تحریم ها صادرات صنایع معدنی جز یکی دو مورد، کم نشده و صادرات فولاد در نیمه نخست امسال با رشد 10 درصدی وزنی و 23 درصدی ارزشی همراه بوده است.

** بازگشت ارز صادراتی به سامانه نیما
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت همچنین در پاسخ به ایرنا درباره بازگشت ارز حاصل از صادرات محصولات معدنی به کشور گفت: میزان صادرات عمده صنایع معدنی کشور بیش از 10 میلیون یورو است و صادرکنندگان طبق بخشنامه بانک مرکزی باید 90 درصد آن به سامانه نیما بازگردانند.
به گزارش ایرنا، بانک مرکزی بیست و هشتم آبان ماه در بخشنامه ای چگونگی بازگشت ارز حاصل از صادرات به چرخه‌ اقتصادی کشور را ابلاغ کرد. در این بخشنامه بازگشت ارز حاصل از صادرات صادرکنندگانی به صادرات سالیانه تا یک میلیون یورو، بیش از یک میلیون یورو تا سه میلیون یورو، بیش از سه میلیون یورو تا 10 میلیون یورو و بیش از 10 میلیون یورو تقسیم بندی شده که بر مبنای آن تا یک میلیون یورو از فروش ارز در سامانه نیما معاف است.
بیش از یک میلیون یورو تا سه میلیون یورو مکلفند 50 درصد ارز صادراتی را به سامانه نیما واگذار کنند. بیش از سه میلیون یورو تا 10 میلیون یورو مکلفند 70 درصد ارز صادراتی و بیش از 10 میلیون یورو مکلفند 90 درصد ارز صادراتی را در سامانه نیما عرضه کنند.
سرقینی ادامه داد: دولت به صادرکنندگان سه ماه مهلت داده که ارز حاصل از صادرات را به سامانه نیما بازگردانند، اما در شرایط دشوار کنونی بازگرداندن ارز در مدت سه ماه ممکن نیست.
وی اضافه کرد: مشکل دیگر نیاز صادرکنندگان به بخشی از این ارز برای تامین نیازهای وارداتی خود است.
معاون وزیر صنعت خاطرنشان کرد: علاوه بر سیمان و فولاد، در تلاشیم تا آن میزان ارز که صنایع برای وارداتشان نیاز دارند از عرضه به سامانه نیما معاف شود.
به گزارش ایرنا، بررسی آمارهای سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو) حاکی از فروش بیش از 50 درصد ارز حاصل از صادرات توسط شرکت های معدنی در سامانه نظام یکپارچه معاملات ارزی (نیما) است.
سرقینی در پاسخ به پرسش دیگر ایرنا، وجود رقابت منفی در بازار سیمان را تایید کرد، اما گفت: با تلاش انجمن صنفی سیمان و صدور بخشنامه ای در این زمینه، موضوع رقابت منفی مدیریت شد.
وی خاطرنشان کرد: اکنون عمده صادرات سیمان به عراق و افغانستان انجام می شود.
اقتصام*3065**2025

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اقتصاد سيمان نيما سرقيني

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۲۹۲۸۸۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بلومبرگ: تحریم‌های جدید آمریکا علیه ایران روی کاغذ می‌ماند

بلومبرگ با ابراز "بازار نفت در زمان حاضر شدیداً به هرگونه کاهش عرضه حساس است."، نوشت: دولت آمریکا از ترس افزایش قیمت نفت تحریم‌های جدید کنگره علیه نفت ایران را اجرا نخواهد کرد. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرگزاری تسنیم به نقل از بلومبرگ، لایحه‌ای که جو بایدن را مجبور کرده است تحریم‌ها علیه نفت خام ایران را افزایش دهد در این هفته به قانون تبدیل می‌شود، اما انتظار نمی‌رود رئیس جمهور آمریکا به این زودی‌ها از قدرت‌های جدید خود استفاده کند.

این تحریم‌ها در پایان هفته گذشته از سوی مجلس نمایندگان آمریکا به‌تلافی پاسخ موشکی ایران به رژیم صهیونیستی ارائه شد. این نمایندگان به‌روی کاغذ متعهد شده‌اند دامنه تحریم‌های صادرات نفت خام ایران را با گسترش آن به بنادر، نفتکش‌ها و پالایشگاه‌های خارجی دخیل در تجارت نفت این کشور، بیشتر کنند.

اما تحلیلگران بازار نفت عقیده دارند بایدن تمایلی به هر اقدامی که باعث افزایش قیمت نفت خام یا بنزین شود ندارد. برخی متخصصان می‌گویند بایدن احتمالاً ‌معافیت‌هایی برای این تحریم‌ها در نظر می‌گیرد و آنها را به‌طور قطعی اجرایی نخواهد کرد.

وزرای نفت ایران و پاکستان دوطرف میز مذاکره تجارت گازیمذاکرات بغداد و اربیل برای ازسرگیری صادرات نفت شمال

این شرایط تا حدی مشابه وضعیتی است که دولت بایدن با روسیه و حمله این کشور به اوکراین داشت، کاخ سفید تحریم‌هایی علیه روسیه وضع و تلاش کرده است درآمد این کشور را محدود کند، اما از طرف دیگر اجازه ادامه صادرات نفت این کشور را هم داد تا عرضه جهانی مختل نشود و تورم بیش از پیش افزایش پیدا نکند. این ملاحظات در سالی لحاظ می‌شود که انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا در پیش است. آمریکا حتی اجازه ادامه صادرات نفت ونزوئلا را با وجود تمدید تحریم‌ها علیه این کشور داده است. بسیاری عقیده دارند تاجران نفت اهمیتی به این تحریم‌های جدید نمی‌دهند چون مطمئنند دولت بایدن معافیت‌هایی برای ادامه صادرات نفت ایران معرفی می‌کند مثل کاری که با نفت روسیه انجام داد.

شورای امنیت ملی کاخ سفید هنوز در مورد این تحریم‌ها اظهارنظری نکرده است. دولت در حال بررسی این قانون است ولی انتظار نمی‌رود تأثیر چندانی بر بازار نفت تا قبل از پاییز داشته باشد.

بازار نفت در زمان حاضر شدیداً به هرگونه کاهش عرضه حساس است. قیمت نفت خام برنت در اوایل آوریل از 92 دلار در هر بشکه گذشت، یعنی بالاترین رقم طی 6 ماه گذشته و این افزایش قیمت در بحبوحه تقاضای بالای جهانی و ادامه طرح کاهش تولید اوپک و متحدانش صورت گرفت.

تحریم‌های جدید نقل و انتقال مالی بین مؤسسات مالی چین و ایران را جهت خرید نفت این کشور شامل خواهد شد و هدف آن تمام بنادر، کشتی‌ها و پالایشگاه‌هایی است که در حمل‌ونقل و فرآوری نفت خام ایران مشارکت داشته باشند.

انتهای پیام/43+

دیگر خبرها

  • آخرین وضعیت سلامتی صدیقه وسمقی/ همسر و وکیل صدیقه وسمقی: بینایی او قبل از زندان از دست رفته بود/ وسمقی در زندان دچار بیماری قلبی شده است
  • نقش بی‌اهمیت تحریم‌های تازه آمریکا در معادلات ایران
  • همه اختیار‌ها را به رئیس کل بانک مرکزی دادیم؛ اما هنوز در سیاست‌ ارزی دچار مشکل هستیم/ جلسه سومی وجود ندارد؛ تا یکشنبه برای دریافت برنامه ارزی منتظر می‌مانیم
  • نخستین کارخانه تولید سیمان کربن صفر ساخته شد
  • مسدودیت میلیاردها یورو دارایی روسیه در سوئیس
  • عرضه ۴۲۶.۸ میلیون دلار حواله ارزی در سامانه نیما
  • اتحادیه اروپا ال‌ان‌جی روسیه را هم تحریم می کند
  • اتحادیه اروپا ال‌ان‌جی روسیه را هم تحریم می‌کند
  • بلومبرگ: تحریم‌های جدید آمریکا علیه ایران روی کاغذ می‌ماند
  • پولیتیکو: ۳ دولت اخیر آمریکا در مقابل ایران ناکام شدند