Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش حوزه فرهنگ وهنر خبرگزاری تقریب، دهمین حراج تهران روز جمعه ۲۱ دی‌ماه برگزار می‌شود. این حراج که ۹ دوره از آن ظرف ۷ سال اخیر برگزار شده، تا کنون با نقدهای سلبی و بعضاً ایجابی مواجه شده است که نشان می‌دهد به عنوان یک رخداد در بازار هنر ایران قابل اعتناست.

کافی است که میزان ارقامی که در این حراج چکش خوردند را مرور کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کارنامه سال اول این حراج با رقم ۲ میلیارد و ۲۴۰ میلیون تومان، سال دوم با رقم ۶ میلیارد و ۶۲۷ میلیون تومان، در سال سوم با رقم ۱۳ میلیارد و۴۹۱ میلیون تومان، سال چهارم با ۲۰ میلیارد و ۶۹۰ میلیون تومان، سال پنجم با ۲۵ میلیارد و ۷۸۷ میلیون تومان در نیمه نخست و رقم ۱۲ میلیارد و ۳۴۴ میلیون تومان در نیمه دوم سال، در ششمین سال با رقم ۲۶ میلیارد و ۱۱۳ میلیون تومان در نیمه نخست و رقم ۱۴ میلیارد و ۴۹۲ میلیون تومان در نیمه دوم سال و در هفتمین دوره در نیمه نخست سال جاری با فروش کلی ۳۱ میلیارد و ۳۷۸ میلیون تومان بسته شد.

یکی از اصلی‌ترین نقدها به این حراج ـ جدای از شائبه‌هایی درباره پول‌شویی ـ این بود که در نخستین سال‌های برگزاری نسبت به آثاری با مضامین مذهبی و آثار هنرمندانی از طیف موسوم به انقلاب و دفاع مقدس بی‌توجه بوده است. به نظر می‌رسد حراج تهران در رفع این نقیصه تلاش‌هایی ـ هر چند اندک ـ انجام داد و در برخی اداوار شاهد حضور نقاشیخط‌های محمد احصایی با مضمون «الله» بودیم.

 


نقاشی‌خط «وان یکاد» اثر علیرضا اسکندری

 

از میان هنرمندان موسوم به انقلاب و دفاع مقدس نیز آثار ناصر پلنگی در حراج عرضه شد و دی ماه ۹۶ نیز اثری با عنوان «تعزیه» از این هنرمند ۳۸ میلیون تومان چکش خورد.

حبیب الله صادقی نیز از جمله هنرمندان شاخص انقلاب و دفاع مقدس است که از نخستین سال برگزاری حراج تهران، آثارش وارد این حراج شده و تاکنون ۳ بار آثارش در دوره‌های مختلف حراج تهران به فروش رسیده است.

 


«فتح خرمشهر» اثر سعید صادقی

 

مرتضی اسدی، سعید صادقی، حمید عجمی، ایرج اسکندری، کاظم چلیپا، مرتضی گودرزی دیباج و علیرضا اسکندری از دیگر هنرمندانی هستند که در دوران انقلاب و جنگ تحمیلی آثار بسیاری را با مضامین مذهبی و انقلابی خلق کردند و آثارشان در کنار دیگر هنرمندان معاصر ایران به مزایده گذاشته شد. 

پایین بودن قیمت آثار هنرمندان  انقلاب و دفاع مقدس در حراج تهران از دیگر انتقادهایی است که مطرح می‌شود. هر چند حراج خود را در این زمینه دخیل نمی‌داند و معتقد است آثار از مسیر گالری‌ها به حراج راه می‌یابند و هر چه مارکت هنری آن‌ها در سطح بالاتری باشد و جایگاه بالاتری در اقتصاد هنر کسب کرده باشند، به همان میزان اثرشان نیز بیشتر قیمت‌گذاری می‌شود.

 


نیایش مسلمانان جهان اثر جمشید بایرامی

 

قیمت‌گذاری آثار هنرمندان در حراج بر اساس معیارهای مشخصی صورت می‌گیرد که توجه به رزومه هنرمند و قیمت آثارش در بازار هنر از آن جمله است و  علاوه بر آن‌ها، قدمت، در قید حیات بودن یا نبودن، ابعاد آثار، نسخه‌های موجود از یک اثر، متریال،  سبک و ... نیز حائز اهمیت است.

با همین نگاه، حراج تهران مدعی است در صورت استمرار حضور این هنرمندان در مارکت هنر ایران می‌توان امیدوار بود می‌توان امیدوار بود در سال های آتی، قیمت آثارشان با رشد قابل ملاحظه‌ای روبرو شود.

 


اثری از حبیب‌الله صادقی

 

اکنون حراج تهران در آستانه برگزاری دهمین دوره قرار دارد و این انتظار از مجریانش وجود دارد که گام‌های بلندتری در زمینه حضور هنرمندان متعهد در این حراج بردارند تا همه گرایش‌ها و سلیقه‌ها در این حراج حاضر باشند و به عده‌ای مشخص یا جریانی خاص محدود نشود.

انتهای پیام/

منبع: تقریب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.taghribnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تقریب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۳۰۱۱۹۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عرضه فیلم‌های خارجی پلتفرم‌ها زیر نظر سازمان سینمایی رفت

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از اداره کل روابط عمومی سازمان سینمایی، با دستور رییس سازمان سینمایی کشور، کلیه آثار سینمایی خارجی که در پلتفرم‌های مختلف عرضه می‌شوند، باید تاییدیه سازمان سینمایی را جهت نمایش از این سکوها اخذ کنند.

محمد خزاعی در این نامه خطاب به معاونت ارزشیابی و نظارت سازمان سینمایی، با اشاره به حضور پررنگ آثار سینمایی خارجی (شامل آثار مستند، کوتاه، انیمیشن و آثار بلند سینمایی) در سکوهای نمایش فیلم کشور آورده است:

با استناد به ابلاغیه وزیر محترم فرهنگ و ارشاد اسلامی در خصوص ایجاد ساز و کار راه‌اندازی بخش نظارت و صدور تاییدیه محتوایی فیلم‌های خارجی متقاضی نشر بر سکوهای نمایش فیلم، از این پس عرضه این آثار منوط به اخذ تاییدیه نمایش از سازمان سینمایی است.

در این نامه بر تهیه ساز و کارهای لازم جهت تشکیل و اداره این مجموعه نظارتی و نیز تدوین دستورالعمل نحوه نظارت و صدور تاییدیه محتوایی فیلم‌ها و آثار سمعی و بصری متقاضی نشر بر سکوهای نمایش فیلم تاکید شده است.

خزاعی در این نامه همچنین تدوین ضوابط ناظر بر فیلم‌های خارجی متقاضی نشر بر بسترهای نمایش فیلم و نیز برگزاری جلسات مختلف با بخش‌های مربوطه را خواستار شده است.

با توجه به اهمیت نظارت بر آثار سینمایی خارجی و پایش محتوایی این آثار صدور این ابلاغیه فصل تازه‌ای در تخصصی شدن و تمرکز بیشتر بر ماهیت آثار خارجی ارزیابی می‌شود.

کد خبر 6094485 عطیه موذن

دیگر خبرها

  • هجوم برای خرید طلا
  • عرضه فیلم‌های خارجی پلتفرم‌ها زیر نظر سازمان سینمایی رفت
  • انتشار کتاب «سمفونی رنگ، هارمونی خط»
  • سیمای معلم در آثار کاریکاتوریست اردبیلی
  • در هفته هنر انقلاب اسلامی یزد چه گذشت؟
  • ۳ تن شمش طلا حراج شد
  • فروش ۳ تن طلا در ۲۲ حراج/امروز چقدر شمش فروش رفت؟+قیمت
  • عرضه شمش طلای تولید داخل از هفته آینده در مرکز مبادله/ آغاز حراج سکه از ۱۷ اردیبهشت
  • خبر جدید از حراج شمش/ شمش تولیدکنندگان داخلی هم حراج می‌شود
  • لزوم برندینگ شهری با احیای گرافیک محیطی