Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک کارشناس مسائل اقتصادی با بیان این‌که حذف صفر از پول ملی به تنهایی هیچ تاثیری در کاهش نرخ تورم ندارد، گفت: اگر بنا به اجرای این تصمیم باشد، باید اجازه بدهیم تورم موجود در کشور به ثبات برسد.

علی حیات‌نیا در گفت و گو با خبرنگار ایسنا، با اشاره به مباحثی که درباره حذف صفر از پول ملی مطرح است، اظهار کرد: این تجربه در برخی کشورها که یک دوران تورم بالا را پشت سر گذاشتند انجام شده و نتایج مختلفی داشته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: به نظر می‌رسد در شرایط کنونی حذف صفر از پول ملی صرفا اثر روانی در جامعه داشته باشد و به تنهایی هیچ کمکی به کاهش نرخ تورم نکند.

این کارشناس مسائل اقتصادی با بیان اینکه برای کنترل تورم باید در کنار حذف صفر از پول ملی سیاست‌های اقتصادی دیگری نیز به کار گرفته شود، یادآوری کرد: اجرای برنامه‌های انضباط مالی، سیاست‌های انقباضی پولی، اصلاح ساختار نظام بانکی و حل مشکلاتی که در زمینه خلق پول وجود دارد، از جمله کارهایی است که در کنار حذف صفر باید برای کنترل تورم انجام شود.

حیات نیا درباره معایب حذف صفر از پول ملی نیز اظهار کرد: این طرح در کوتاه مدت هزینه زیادی برای تغییر در اسکناس و پول‌های رایج دارد. به علاوه ممکن است در کوتاه مدت سیستم قیمت‌گذاری را دچار اختلال کند.

به گفته این تحلیل‌گر مسائل اقتصادی، از مزیت‌های حذف صفر از پول ملی نیز می‌توان به تقویت پول کشور و بهبود برابری آن با سایر ارزها اشاره کرد.

حیات‌نیا با بیان این‌که این طرح در کوتاه مدت هم اثر روانی مثبتی در جامعه خواهد داشت، خاطرنشان کرد: از آن‌جایی که پول رسمی کشور ریال و پول رایج و عرف تومان است، با حذف صفر از پول ملی مشکلاتی که ناشی از تفاوت تومان و ریال است هم برطرف خواهد شد.

وی با اشاره به اینکه سرانه اسکانس در ایران چند برابر بسیاری از کشورهای دیگر است، عنوان کرد: حذف صفر از پول ملی اگرچه هزینه اولیه‌ای برای اصلاح پول‌های موجود دارد، اما در بلندمدت به کاهش هزینه‌های چاپ و تولید پول کمک می‌کند.

این کارشناس مسائل اقتصادی درباره زمان مناسب حذف صفر از پول ملی نیز گفت: کشورهایی که تجربه موفقی از حذف صفر داشتند معمولا این کار را زمانی که شرایط اقتصادی و نرخ تورم به ثبات رسیده انجام داده‌اند و ما هم اگر قصد داریم این طرح در کشور موفقیت بیشتری داشته باشد باید اجازه دهیم میزان تورم ثابت شود.

به گفته حیات‌نیا، هرگونه تصمیم اقتصادی در شرایطی که عدم ثبات و اطمینان در شاخص‌های اقتصادی داریم می‌تواند تبعات منفی و نتایج معکوس داشته باشد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: حذف صفر از پول ملی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۳۰۵۳۸۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مهم‌ترین اولویت مجلس آینده از نگاه لاهوتی

به گزارش «تابناک» به نقل از نامه نیوز، مجلس یازدهم در حوزه اقتصادی آنچنان که ادعا می‌کرد توانست عمل کند؟ و حالا که مشکلات اقتصادی در کشور به عنوان یک امر واقع وجود دارد باید بررسی کرد که وظیفه مجلس بعد برای رفع مشکلات موجود چیست؟

مهرداد لاهوتی، فعال سیاسی، درباره این موضوع به «نامه‌نیوز» گفت: «مجلس یک وظیفه قانون‌گذاری دارد و یک وظیفه نظارتی. مجلس یازدهم اولویت‌های اقتصادی و مشخصا رفع مشکلات اقتصادی را در قانون‌گذاری‌اش قرار نداد و طرح‌ها و لوایحی را بررسی کرد که خیلی از آنها ضرورتی نداشت. در واقع مجلس یازدهم در اولویت‌بندی مسائل مهم کشور ضعیف عمل کرد و حالا مجلس دوازدهم باید در حوزه اولویت‌بندی مسائل به بهترین شکل عمل کند. در حوزه نظارتی هم مجلس کنونی نتوانست از اختیارات خود به بهترین شکل استفاده کند».

او ادامه داد: «تمرکز مجلس آینده باید بر موضوع اقتصاد و اصلاح‌ ساختارهای اقتصادی باشد. اکنون مشکلاتی در کشور وجود دارد که اگر به آنها توجه نشود، از حالت چالش به ابرچالش تبدیل می‌شوند مثلا موضوع ناترازی‌هایی که در بانک‌ها داریم یکی از آنهاست و اگر به این موضوع توجه نکنیم تبدیل به بحران می‌شود».

این منتخب مجلس دوازهم همچنین بیان کرد: «واقعیت این است که باید ناترازی‌های بانک‌ها حل شود. ما در حوزه انرژی هم ناترازی‌های زیادی داریم. افزایش قیمت بنزین راهکار رفع ناترازی نیست بلکه باید خودروهای فرسوده را با خودروهای جدید جایگزین کنیم، باید سوخت مدیریت شود و... در صندوق‌های بازنشستگی هم ناترازی هست. در مجموع من تصور می‌کنم مهم‌ترین اولویت مجلس آینده باید رفع ناترازی‌ها باشد».

لاهوتی در پایان گفت: «نکته آخر هم این است که مجلس آینده باید فکری به حال موضوع فرونشست هم بکند زیرا ما دومین کشوری هستیم که دچار بحران فرونشست هستیم به این دلیل بخش زیادی از منابع زیرزمینی آب را استفاده کرده‌ایم».

دیگر خبرها

  • مهم‌ترین اولویت مجلس آینده از نگاه لاهوتی
  • طلا هفته معاملاتی جدید را در محدوده مثبت آغاز می‌کند؟ / شتاب بیت‌کوین با افت آمار اشتغال
  • نقدینگی کنترل نمی‌شد، گرفتار ابَر تورم می‌شدیم
  • چشم‌انداز صندوق بین‌المللی پول از اقتصاد ایران و جهان
  • رویکرد ایدئولوژیک دولت رییسی، ریشه ادامه چالش‌های اقتصادی
  • دولت روحانی چگونه سفره مردم را کوچک کرد؟
  • ابرتورم در ترکیه چگونه مردم را بدهکار می‌کند؟
  • بیداری فرهیختگان در غرب
  • بانک مرکزی وضعیت ارزی کشور را بهبود بخشید
  • اثرات تورم بر زندگی مردم با اختصاص سهمیه بنزین به نفر خنثی می شود