Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش «نماینده»، امیرحسین قاضی زاده هاشمی عضو هیئت رئیسه مجلس در جلسه هیات اجرایی جامعه اسلامی فرهنگیان، گفت: نوع نگاه خودم به آموزش و پرورش و تعلیم و تربیت وقتی زندگی شخصی‌ام را مرور می‌کنم بعضی از معلمانی بودند که باعث نقطه عطف شدند.

وی گفت: زمانی که آقای احمدی نژاد می خواستند بعد از دکتر باقری لنکرانی وزیر زن برای وزارت بهداشت و درمان انتخاب کنند به آقای احمدی نژاد گفتم اگر جای شما بودم آقای دکتر باقری لنکرانی را برای وزارت آموزش و پرورش معرفی می کردم و معتقدم مهمترین وزارتخانه دولت وزارت آموزش و پرورش است و اعتقاد دارم نظام تمام این گسلهای اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی، توسعه‌ای، عدالت و همه عقب ماندگی ها نشأت گرفته از آموزش و پرورش است و آن ریلی که نظام باید می رفت را نرفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نماینده مشهد در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: انقلاب حضرت امام در سال 1342 کلید خورد و امام در آن سال قیام کرد اما این قیام به پیروزی منجر نشد. چرا انقلاب در سال 57 به پیروزی رسید؟ چون حضرت امام توانست یک طبقه ای تربیت کند که این طبقه دو گروه شدند یک طبقه رفتند در مناطق مختلف به عنوان طبقه واسط و  پیام امام را به ابیات عامه تبدیل کردند و حرکت اجتماعی درست کردند مثل شهید دستغیب، شهید هاشمی نژاد در مشهد و یا شهید مدنی،  اما گروهی در دانشگاه ها و آموزش و پرورش رفتند و کار فکری و مکتبی کردند و جامعه فرهنگیان و دانشگاهیان را راه اندازی کردند تا انقلاب به پیروزی رسید و شهیدان مفتح، مطهری و باهنر و دیگران این کار مهم را انجام دادند. اما بعد از انقلاب این کار ادامه پیدا نکرد و آموزش و پرورش آن نقش پیشرو خودش را در این انقلاب که ذات فرهنگی داشت و ادامه آن هم فرهنگی بود نتوانست ادامه دهد ولی الان در جهت عکس دارد حرکت می کند و نظام آموزش و پرورش ما تبدیل شده به نطام طبقه بندی برای رساندن بچه ها به دانشگاه‌های برجسته تا آنها را بفرستند به خارج از کشور  و همانند سیستم مکش دارد عمل می کند که استعدادها را طبقه بندی کند در یک فشار شدید به دانشگاه شریف بروند و در نهایت از مملکت هم بروند.

عضو هیئت رئیسه مجلس گفت: من خواهشی که از جامعه اسلامی فرهنگیان دارم با توجه به نوگرایی که در این تشکل صورت گرفته این است که اصلاح نظام تعلیم و تربیت عمومی را پیگیری کنید و آسیب شناسی و ارزیابی کنید و بعد راه حل نشان دهید. 

نماینده سه دوره مجلس با انتقاد از مشکلات در آموزش و پرورش گفت: روی کاغذ شاخصه‌های توسعه انسانی خیلی رشد داشتیم، امید به زندگی بهتر شد، فراگیری تحصیلی بیشتر شد، میزان مدارک تحصیلی بهتر شد، میزان باسوادی زنان و مردان بیشتر شد و... همه این‌ها درست، اما در نرخ رشد ما چه اتفاقی افتاد؟ سهم نظام تربیت و تعلیم در نرخ رشد چقدر است؟ چقدر کارکرد و اثر گذار است؟ ما زحمت کشیدیم و متخصص تربیت کردیم  تا زحمت کانادا و استرالیا و آمریکا و انگلیس را به عهده گرفتیم و با سرمایه گذاری پول نفت مسلمین.  مصیبت های اصلی نظام آموزش و پرورش ما این‌هاست.

وی از عدم توجه نمایندگان مجلس در این باره گفت: الان 80 نفر از همکاران ما فرهنگی در مجلس هستند که به خدا قسم یک نفر این حرفها را نمی زند. 

قاضی زاده هاشمی با ورود به بودجه سال آینده و همچنین میزان تخصیص بودجه به آموزش و پورش افزود: سهم بودجه آموزش و پرورش بیشتر از همه وزارتخانه هاست و انگار  در آموزش و پرورش خبری است که این بودجه کجا می رود؟ چه اتفاتی در آموزش و پرورش روی می‌دهد؟ یعنی اگر از نظر درصدی و سهمی نگاه کنیم بودجه آموزش و پرورش رشد پیدا کرده و واقعا در آموزش و پرورش چه خبر است؟ چرا مدیری منضبط نیست؟ چرا با این همه ظرفیت نیروی انسانی اینقدر ناراضی هستند؟ 

علی کریمی فیروزجایی دبیرکل جامعه اسلامی فرهنگیان هم در این جلسه ضمن بیان اهداف این تشکل در آینده گفت: در تشکیلات جامعه که بیش از سه دهه قدمت دارد و از زمانی که مهندس باهنر دبیرکل جامعه اسلامی فرهنگیان بود تاکنون فراز و فرودهایی داشتیم و در حال حاضر که رویکردی با برنامه و تشکیلات منسجمی تدوین کردیم چند سیاست و اولویت‌ در دستور کار داریم. 
وی ادامه داد: ما تشکیلاتی هستیم جوشیده از درون دستگاه تعلیم و تربیت و وزارت آموزش و پرورش و طبیعتا اولویت اول ما مسایل درون این خانواده بزرگ فرهنگی کشور است چراکه آموزش و پرورش بنیاد فرهنگ جامعه است بنابراین در مباحث تعلیم و تربیت ورود داریم و افراد صاحب نظر فرهیخته و اندیشمندی جامعه اسلامی فرهنگیان در سراسر کشور دارد و سال‌ها در جایگاه‌های مختلف مسئولیت‌های سنگینی داشتند و کوله باری از تجربه در جامعه حضور دارند.

نماینده دوره هشتم مجلس با ابراز ناامیدی از آینده وزارت آموزش و پرورش کشور، گفت: وظیفه امروز ما به نوعی نقد و نظارت آنچه در این خانواده می‌گذرد و همین الان آموزش و پرورش سمت و سویی رفته که مطابق آنچه به خیر و صلاح کشور و دغدغه رهبری باید باشد نیست و با مکاتباتی که با دستگاه‌های مربوطه  داشتیم و همینطور مصاحبه‌هایی که دوستان ما در رسانه‌ها دارند به نوعی به وظایف خودمان عمل می کنیم ولی از این بعد به صورت جدی وارد عمل خواهیم شد و تذکرات را با نگاه خیرخواهانه به وزیر آموزش و پرورش انتقال خواهیم داد.

کریمی فیروزجایی در ادامه به ارتباط با مجلس اشاره کرد و گفت:  با کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس ارتباط تنگاتنگی داریم و با دعوت از نمایندگان مجلس نقطه نظرات خودمان را به گوش آنان می‌رسانیم و نیز با شورای انقلاب فرهنگی و دبیرخانه الگوی ایرانی اسلامی پیشرفت هم ارتباط برقرار کردیم تا بتوانیم بخشی از برنامه‌های محتوایی سیاست گذاری را کمک دهیم و سهیم باشیم  و ازهمه مهمتر تصمیم داریم تا مسایل صنفی آموزش و پرورش که به هر دلیلی در گذشته کم رنگ بودیم  را جبران کنیم.

دبیرکل جامعه اسلامی فرهنگیان افزود: الان داعیه داری دفاع از حقوق معلمان در اختیار یک عده از آدم‌هایی است که مسایل آموزش و پرورش و معلمان برای آنها فرع است و آنها از این پلکان می خواهند اهداف سیاسی‌شان را در اردوگاه اصلاح طلبان و بخشی از آنها که به جریان سیاسی بیگانه مرتبط هستند،  دنبال کنند. ترس ما این است که خدای ناکرده برای مطامع باطلشان استفاده کنند و این در آینده می تواند بسیار خطرناک باشد و به این خاطر جامعه اسلامی فرهنگیان به عنوان حزبی اصیل و ریشه دار مدعی است که صاحب صلاحیت ترین تشکل صنفی برای دفاع از حقوق معلمان است. 

وی به سهم بودجه آموزش و پرورش اشاره کرد و گفت: با توجه به اینکه زمان تصویب بودجه سال 98 است پیگیری هایی کردیم  و با کمیسیون بودجه وکمیسیون تلفیق تعاملاتی داشتیم و تعدادی از دوستان نماینده را در جامعه اسلامی دعوت کردیم و در آینده هم دیگر نماینده ها را دعوت خواهیم کرد تا مطالبات و نقطه نظرات کارشناسانه جامعه اسلامی فرهنگیان را اطلاع رسانی کنیم چراکه واقعا معلمان دچار یاس و سرخوردگی شده‌اند و تا مادامی که نتوانیم مشکل این عزیزان را حل کنیم طبیعتا امیدی به تربیت نسل آینده نیست و معلمی که در کلاس درس نگاهش به ساعت باشد تا کی کلاس تمام شود و به کلاس خصوصی و یا به مسافرکشی برسد، قطعا آن معلم نمی تواند نسل متعهد مدنظر ما را در چشم انداز تربیت کند بدلیل آنکه نظام تعلیم و تربیت محور و بنیاد پیشرفت کشور است. دبیرکل جامعه اسلامی فرهنگیان کشور در خاتمه به دیگر برنامه‌های آتی تشکل حزبی جامعه اسلامی فرهنگیان وعده داد: در دوره جدید در استان‌ها ورود کردیم و روزهای آینده نشست بالغ بر 500 نفر فقط در شهر تهران از اعضای فعال جامعه اسلامی فرهنگیان را خواهیم داشت و همینطور در شهرستان های استان تهران و دیگر استان‌های کشور این همایش‌ها را خواهیم داشت.

اشاره می‌شود در این جلسه تعدادی از اعضای شورای مرکزی جامعه اسلامی فرهنگیان در جمع صمیمی مسایل و مشکلات معلمان را با دکتر قاضی زاده هاشمی مطرح و انتقادات و نظرات خود نسبت به فضای جامعه را بیان کردند.

منبع: نماینده

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت namayande.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «نماینده» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۳۱۰۰۷۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آموزش و پرورش بر مبنای سند تحول بنیادین اداره خواهد شد


به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، رضامراد صحرایی در خطبه‌های پیش از نمازجمعه این هفته تهران با گرامی‌داشت یاد و خاطره امام شهیدان، شهدای انقلاب اسلامی، ۵۰۰۰ معلم شهید و ۳۶۰۰۰ دانش آموز شهید کشور و دانش‌آموزان شهید غزه و گرامی‌داشت یاد و خاطره شهیدان مطهری، رجایی و باهنر، اظهار کرد: معلم جایگاه خطیر و رفیعی در نظام تعلیم و تربیت اسلامی دارد. در ادبیات رهبر معظم انقلاب گفته می‌شود که معلم سازنده زیرساخت سرافرازی کشور است. ایشان درباره معلم می‌فرمایند که معلم کسی است که هویت آینده کشور را معماری می‌کند و به دست او سرمایه انسانی آینده کشور ساخته می‌شود. رهبر معظم انقلاب امسال فرمودند معلمان پرورش دهندگان فضیلت هستند که نشان از جایگاه بزرگ معلمان دارد.

وی ادامه داد: در اینجا لازم می‌دانم از همه کسانی که در یک سال گذشته به آموزش و پرورش در انجام وظایف خود یاری رسانده‌اند، قدردانی و تشکر کنم. آموزش و پرورش در دوره جدید سعی کرده است تا با ایجاد حلقه اتحاد، انسجام، همدلی، همفکری، هماهنگی، همسویی و جلب مشارکت همه دستگاه‌های تاثیرگذار در تعلیم و تربیت، امر مهم تربیت فرزندان را دنبال کند که ائمه جمعه و جماعت یکی از سر حلقه‌های این اتحاد هستند چرا که آنها به مثابه پیران و پدران مردم در دیار خود می‌توانند یاریگر نظام تعلیم و تربیت باشند.

صحرایی با بیان اینکه در سالی که گذشت بر سند تحول بنیادین آموزش و پرورش تمرکز کردیم، افزود: خوشنودیم که به اطلاع شما نمازگزاران و مومنین عزیز برسانیم که در اجرای این سند توفیقات چشمگیری حاصل شد. سند تحول بنیادین، نظام تعلیم و تربیت اسلامی را پایه‌گذاری می‌کند و مبنای این سند نظریه تعلیم و تربیت دینی و بومی است و به همین دلیل است که اجرای آن بسیار اهمیت دارد. ما در آینده بر مبنای سند تحول بنیادین آموزش و پرورش و اقداماتی که در این سند بر دوش نظام تعلیم و تربیت کشور قرار دارد، آموزش و پرورش کشور را اداره خواهیم کرد و برای آن نقشه راه طراحی کرده‌ایم که مطابق آن پیش خواهیم رفت.

وزیر آموزش و پرورش گفت: کار مهم دیگری که در آموزش و پرورش طی یک سال اخیر انجام شد، اصلاح فرآیند جذب معلم بود. معلم با جایگاه رفیع و عظیمی که دارد باید با دقت، صحت و خردمندانه انتخاب شود، او باید فردی باشد که ما در واگذاری امانت‌های خود به او اطمینان کامل حاصل کنیم؛ بنابراین در سالی که گذشت تاریخی‌ترین استخدام کشور اتفاق افتاد، نه از این جهت که حدود ۷۰ هزار معلم جدید وارد آموزش و پرورش شد که از لحاظ کمیت بی‌سابقه است چرا که این رقم معادل با رقم جذب در چند وزارتخانه است. آنچه کار ما را متمایز کرد این بود که از لحاظ کیفیت معلمان ویژه‌ای را انتخاب کرده‌ایم. سعی کرده‌ایم گزینش را بسیار دقیق پیاده‌سازی کنیم و افرادی را گزینش کنیم که علاوه بر دانش، عشق و علاقه معلمی داشته باشند. یکی دیگر از ویژگی‌های افراد انتخاب شده این است که امانتداران خوبی برای کشور باشند.

وی ادامه داد: فرزندان این سرزمین ۳۰ سال در دستان معلمان هستند و هر معلمی به طور متوسط در طول خدمت خود هزار دانش آموز را تربیت می‌کند و جریان تربیتی یک جریان پیوسته و مستمر است؛ بنابراین معلم یک کارمند نیست و اساساً کارمند نیست انتخاب او باید با دقت ویژه اتفاق می‌افتاد که چنین نیز، شد.

صحرایی گفت: جنبه دیگر کار این است که دانشگاه فرهنگیان که همواره مورد تاکید رهبر معظم انقلاب بوده و از روز نخست شکل‌گیری انقلاب اسلامی مقوله تربیت معلم مورد توجه قرار داشته در چند سال گذشته بیش از هر زمان دیگری مورد توجه بود.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه دانشگاه فرهنگیان هم از نظر کمیت و هم از نظر کیفیت وضعیت بهتری نسبت به گذشته داراست، خاطرنشان کرد: البته وضعیت آن با وضع مطلوب فاصله فراوانی دارد. در سال ۱۴۰۳ بالغ بر ۱۰۵ هزار ردیف استخدامی به ما داده شده و دانشگاه فرهنگیان مجدداً افزایش ظرفیت داشته و در هفته گذشته برای اولین بار در تاریخ کشور آزمون اختصاصی‌اش را برگزار کرد.

وی افزود: ما برای جذب ۳۰ هزار دانشجو معلم بالغ بر ۶۰۰ هزار متقاضی در دانشگاه فرهنگیان داشتیم که نشان دهنده اهمیت معلمی در دیدگاه جامعه ماست. در این راستا، کنکور اختصاصی، آزمون جذب اختصاصی و یک معماری جدید برای تربیت معلم در دانشگاه فرهنگیان پایه‌گذاری شده است.

صحرایی با اشاره به اقدامات وزارت آموزش و پرورش در راستای تقویت حوزه پرورشی در مدارس تصریح کرد: کار مهم دیگر ما در سال گذشته تقویت بیش از پیش معاونت پرورشی بود. ما برای هر مدرسه به یک مربی پرورشی نیاز داریم که متأسفانه تعداد بسیار زیادی از مدارس کشور مربی و معاون پرورشی نداشتند. 

وی ادامه داد: آزمون استخدامی جذب مربی پرورشی و تربیت بدنی و مشاور امروز در سراسر کشور برگزار شد و دقایقی پیش به پایان رسید. ۴۰۰ هزار نفر از علاقه‌مندان با یکدیگر رقابت کردند که ۱۹ هزار نفر از آنها در این رشته جذب خواهند شد.

وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه در امور پرورشی کار‌های بزرگی انجام گرفت، اظهار کرد: اولین اقدام طرحی به نام «امید، ایمان، خودباوری، خردورزی، نشاط و هویت» که همه کلمات آن برگرفته از بیانات رهبر معظم انقلاب است طراحی شد و بر مبنای آن سامانه‌هایی ایجاد شد و فعالیت‌های پرورشی گسترده در سراسر کشور انجام گرفت.

وی ادامه داد: بیش از ۸ میلیون دانش آموز در این طرح فراگیر شرکت کردند و بیش از ۸ هزار گروه سرود در کشور شکل گرفت. بیش از ۱۳.۵ میلیون نفر روز اردو برگزار کردیم که راهیان پیشرفت، راهیان نور و زیارت اولی‌ها و سایر اردو‌ها از این دسته هستند. امسال نیز نهضت اردویی را دنبال خواهیم کرد. 

صحرایی ضمن اشاره به مراسم اعتکاف سال گذشته و حضور دانش‌آموزان در این مراسم اظهار کرد: اعتکاف سال گذشته یک اعتکاف تاریخی بود که ۴۴۰ هزار دانش آموز در بیش از ۲۸۰۰ مدرسه معتکف شدند و دشمنان ما را که ادعا داشتند نسل جدید همانند نسل گذشته نیستند را ناامید کردند. طبق آمار‌ها ما ۱۲۰ درصد رشد معتکفین در میان دانش آموزان را داشتیم. 

وی افزود: در ماه مبارک رمضان محفل‌های قرآنی دانش آموزی شکوه پیوسته‌ای داشت که ۲۰ هزار محفل در ماه مبارک رمضان برگزار و از خادمان و قهرمانان قرآنی تجلیل شد. همچنین؛ جشن‌های تکلیف نیز برگزار و باشگاه قله‌های فرهنگی و ادبی در کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان شکل گرفت که نشان از عزم این کانون جهت تحول در امور پرورشی و تربیتی است.

دیگر خبرها

  • مهارت آفرینی در بستر دستگاه تعلیم و تربیت باید فراهم شود
  • راه حل مشکلات جامعه باید در نظام تعلیم و تربیت، آموزش داده شود
  • آموزش و پرورش بر مبنای سند تحول بنیادین اداره خواهد شد
  • همه آحاد جامعه به نوعی مخاطب دستگاه تعلیم و تربیت و وامدار معلمان هستند
  • همه دستگاه‌ها موظف به همکاری با آموزش و پرورش هستند
  • مهمترین مأموریت آموزش و پرورش تربیت تمام ساحتی است
  • تشریح ۵ گام ارتقای تعلیم و تربیت اجتماعی
  • دیدار معلمان و فرهنگیان نمونه با نماینده ولی فقیه در آذربایجان غربی
  • آزمون استخدامی جامعه ایثارگران را برگزار می‌کنیم
  • معلمان مؤثرترین اقشار جامعه در فرایند تعلیم و تربیت هستند