Web Analytics Made Easy - Statcounter

اعظم‌السادات موسوی عضو شورای پژوهشی گروه زنان و مامایی در گفت‌وگو با خبرنگار جام جم آنلاین در خصوص دستاوردهای حوزه پزشکی کشور در طول 40 سال انقلاب اسلامی با اشاره به اینکه که یکی از شاخص‌های مهم در توسعه کشورها میزان مرگ‌ومیر مادران باردار و همچنین اطفال زیر یک سال است خاطرنشان کرد: قبل از انقلاب عدد بالای 120 در هر 100 هزار نفر را در مورد مرگ‌ومیر مادران داشتیم که مشابه کشورهای همسایه بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

موسوی بابیان اینکه خوشبختانه با اقدامات انجام‌شده در خصوص تعداد مرگ‌ومیر مادران وضعیت جمهوری اسلامی ایران تقریباً مشابه کشورها توسعه‌یافته و بالاتر از کشورهای منطقه است خاطرنشان کرد: امروز توانسته‌ایم با کاهش بسیار زیاد میزان مرگ‌ومیر مادران که یکی از شاخص‌های مهم توسعه‌یافتگی کشور‌ها محسوب می‌شود این شاخص را به 20 در 100 هزار نفر برسانیم.

وی در ادامه با ابراز امیدواری نسبت به رسیدن به هدف کاهش مرگ‌ومیر مادران به 16 در 100 هزار نفر تا سال 1400 خاطرنشان کرد: برای حفظ این شاخص نیازمند توسعه برخی از ساختارهای اساسی اجتماعی هستیم و رشد اقتصادی، رشد جاده‌ها، رشد فرهنگی، دستیابی به مراکز تخصصی همه فاکتورهای اثرگذار در این شاخص هستند.

استاد گروه زنان و زایمان دانشگاه علوم پزشکی تهران افزود: این شاخص‌های ازنظر سازمان بهداشت جهانی برای بررسی وضعیت کشورها خیلی مهم محسوب می‌شوند و به همین دلیل ما در وضعیت نسبتاً خوب و قابل قبولی ازنظر سلامت مادران قرار داریم.

وی خاطرنشان کرد: وقتی خانمی برای ورود به پروسه بارداری آمادگی پیدا می‌کند هرچند این فرآیند یک دوره فیزیولوژیک در زندگی او محسوب می‌شود ولی به دلیل مخاطرات بالقوه‌ای که دارد جامعه باید آمادگی داشته باشد تا به‌طور قابل قبولی از این فرد حمایت و شرایط مناسب را برای حفظ سلامت او ایجاد کند، موضوعی که خوشبختانه در شرایط خوبی، نسبت به آن هستیم و امیدواریم بازهم به اهداف بزرگ‌تری در مورد آن برسیم.

موسوی در بخش دیگری از این گفت‌وگو بابیان اینکه در شروع انقلاب در همه رشته‌ها خصوصاً در حوزه زنان و مامایی تعداد محدودی متخصص داشتیم خاطرنشان کرد: شرایط در آن دوران به شکلی بود که نیازمند ورود پزشکان از خارج از کشور بودیم و به همین دلیل تعداد زیادی پزشک از کشور هندوستان در کشور فعالیت می‌کردند.

وی بابیان اینکه در زمان شاه تقریباً مناطق محروم یا مناطق دورافتاده از پزشک تهی بود و دسترسی به پزشک بر اساس معیارهای بهداشتی وجود نداشت خاطرنشان کرد: بحمدالله امروز تعداد متخصصان زنان و مامایی بسیار زیاد رشد کرده و پراکندگی آنها در سطح کشور بسیار قابل‌توجه است، به شکلی که ما در مناطق دورافتاده هم از وجود متخصصین بهر‌ه‌مند هستیم.

عضو شورای پژوهشی گروه زنان و مامایی همچنین خاطرنشان کرد: یکی از توفیقات کشور افزایش زیاد تعداد خانم‌ها در رشته تخصصی زنان و مامایی است که این مسئله شرایط را برای خانم‌های مراجعه‌کننده خیلی راحت‌تر کرده تا بتوانند به یک متخصص خانم مراجعه کنند و بر همین اساس اکنون حدود 6 هزار متخصص زنان و مامایی در کشور داریم که در حال ارائه خدمت هستند.

وی با تأکید براین که ازنظر علمی رشته تخصصی زنان و مامایی در کشور کاملاً دوش‌به‌دوش و هم‌سطح کشورهای پیشرفته دنیا در حال پیشرفت است خاطرنشان کرد: چندین رشته فوق تخصصی ازجمله فوق تخصص سرطان‌های زنان، فوق تخصص طب مادر و جنین، فوق تخصص ناباروری و باروری، تخصص بیماری‌های کف لگن و رشته تخصصی لاپاراسکوپی زنان رشته‌های تخصصی و فوق تخصصی است که در زیرمجموعه رشته زنان و مامایی کشور وجود دارد.

موسوی در پایان بابیان اینکه تمام دانشگاه‌های ما از نیروهای متخصص و دستیارهای زنان و مامایی بهره‌مند هستند خاطرنشان کرد: تعداد مقالاتی که سالیانه در این حوزه ارائه می‌شود بسیار چشمگیر و قابل‌توجه است و ازنظر رشد علمی و امکانات درمانی مشابه همه کشورهای توسعه‌یافته جهان هستیم.

منبع: جام جم آنلاین

کلیدواژه: 40 سالگی انقلاب زنان و مامایی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت jamejamonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام جم آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۳۱۶۶۵۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حجم تجارت خارجی ایران ۱۵۳ میلیارد دلار است/ آماده تعامل هستیم

به گزارش قدس آنلاین، عباس علی‌آبادی، در افتتاحیه ششمین نمایشگاه ایران اکسپو، با بیان اینکه اکنون ایران با وجود تحریم‌ها یکی از قطب‌های اقتصاد و صنعت منطقه است، اظهار داشت: بالغ بر ۱۵۳ میلیارد دلار حجم تجارت خارجی کشور شامل صادرات غیرنفتی، نفتی و واردات است که از این رقم نزدیک به ۵۰ میلیارد دلار مربوط به صادرات غیرنفتی است.

وی افزود: کشورهای همسایه افریقایی، کشورهای اسلامی و دوست در اولویت توسعه روابط و همکاری اقتصاد با جمهوری اسلامی ایران هستم ضمن اینکه عضو ناظر تجارت جهانی هستیم و با حضور در پیمان‌های منطقه‌ای و بین‌المللی تعامل سازنده‌ای با این پیمان‌های این کشورها داریم.

علی‌آبادی بیان داشت: در سازمان همکاری اکو با ۹ کشور همسایه و منطقه همکاری داریم و موافقتنامه تجاری در حال پیگیری است با هشت کشور اسلامی در حال توسعه، موافقتنامه تجارت ترجیحی امضا کرده و در حال اجرا هستیم. همچنین در سازمان همکاری اسلامی با کشورهای عضو موافقتنامه تجارت ترجیحی داشته و همکاری‌های تجاری را برنامه‌ریزی و اجرا می‌کنیم.

وی خاطرنشان کرد: با کشورهای اتحادیه اقتصادی اوراسیا، موافقتنامه تجارت آزاد و با تعدادی دیگر از کشورها موافقتنامه تجارت ترجیهی به امضا رسیده و با برخی دیگر از کشورها در حال مذاکره هستیم، ما آماده عامل هستیم و دست همکاری اقتصادی با کشورها و ملت‌های جهان را می‌فشاریم.

توسعه روابط تجاری با کشورهای شرکت‌کننده در نمایشگاه اکسپو

وزیر صنعت، معدن و تجارت، با اشاره به برگزاری نمایشگاه ایران اکسپو ۱۴۰۳ گفت: تلاش می‌کنیم این نمایشگاه بتواند با ارائه شفافیت توانمندی‌ها و شناسایی نیازمندهای طرفین گام جدی را در توسعه اقتصادی بردارد.

علی‌آبادی ادامه داد: مهم‌ترین هدف این نمایشگاه توسعه روابط تجاری با کشورهای شرکت‌کننده است، ایران در حوزه تجارت مزایای نسبی بسیاری دارد که می‌تواند تسهیل گر بسیاری از تعاملات در سطوح مختلف راهبردی باشد.

وی بیان کرد: زمینه‌های همکاری را تسهیل می‌کند ایران در حوزه تجارت مزایای نسبی دارد که می‌تواند تسهیل گر در حوزه راهبردی باشد همچنین چهره واقعی بخشی از توانمندی‌های ایران در این نمایشگاه‌ها معرفی می‌شود و زمینه برای همکاری‌های اقتصادی فراهم می‌گردد.

حضور بازرگانان و تجار از ۱۰۰ کشور دنیا

وزیر صنعت، معدن و تجارت، با اشاره به حضور بازرگانان و تجار از ۱۰۰ کشور دنیا گفت: توجه به جایگاه ایران در کنار ظرفیت معدنی و کشاورزی و صنعتی فرصت‌های زیادی را فراهم می‌کند در این راستا رویکرد اصلی برنامه‌های وزارت صمت مبتنی بر تعاملات در عرصه بین‌الملل و کسب و کار دانش بنیان است.

وی بیان داشت: برنامه ما در مرحله اول جهت‌دهی توسعه اقتصادی بر پایه رشد اقتصادی پایدار با تعاملات بین‌المللی با محصولات فناورانه است، دوم توسعه زیرساخت‌های تجاری و افزایش سهم کشور از تجارت بین‌المللی از دیپلماسی اقتصادی است.

اولویت به دیپلماسی اقتصادی با هدف ورود به بازارهای جهانی و فناوری

علی‌آبادی با بیان اینکه اولویت‌دادن به دیپلماسی اقتصادی با هدف ورود به بازارهای جهانی و فناوری است گفت: تعامل سازنده با کشورهای منطقه در انتقال فناوری و صنعتی مهم‌ترین اقدام است، فعال‌سازی میزهای کالایی کشور و استانی با هدف شناسایی ظرفیت صادرات به کشورهای هدف با همکاری وزارت امور خارجه و بهره‌مندی حداکثری از روابط سیاسی در ایجاد بازارهای جدید و حوزه تامین است.

وی اضافه کرد: افزایش کارایی و فعال کردن رایزنان بازرگانی در حرکت رقبای ایران، ارائه اطلاعات کامل به بازرگانان ایرانی و تنوع‌بخشی به تجارت با کمک ارزهای محلی، توسعه بازارهای مرزی جهت افزایش صادرات و منابع خارج از کشور، بهره‌گیری از ظرفیت اتاق‌های بازرگانی با سایر کشورها و بخش خصوصی در روابط خارجی و گسترش بازارهای صادراتی از مهم‌ترین اقدامات است.

منبع: خبرگزاری ایرنا

دیگر خبرها

  • استان‌ها در ۶۲ رشته طرح زنجیره‌های ارزش راهبردی فعالیت دارند
  • توسعه روابط با کشورهای آفریقایی راهبرد اساسی ایران است
  • منطق زنان و خانواده انقلاب اسلامی در دنیا اجرا شود
  • روز ماما در سال ۱۴۰۳ چه روزیه + تاریخ، معرفی رشته مامایی و بازار کار
  • حجم تجارت خارجی ایران ۱۵۳ میلیارد دلار است/ آماده تعامل هستیم
  • ارتباط شبه سوئیفت با ۱۰ کشور داریم
  • وزیر صمت: با وجود تحریم ۱۵۳ میلیارد دلار تجارت خارجی داریم
  • چالش‌ها و فرصتهای اکوسیستم استارتاپی در سال ۱۴۰۳
  • آماده تبادل توانمندی‌های ایران با کشورهای آفریقایی هستیم
  • مقابله فناورانه با چالش‌های استارت‌آپی/ کسب‌وکارهای نو در رشته‌های روانشناسی و مامایی ایجاد شد