Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری مهر، محمدرضا طلایی با حضور در دوره آموزشی که برای صاحبان گلخانه‌های استان قم در سازمان جهاد کشاورزی استان برگزار شد با بیان تاریخچه فعالیت‌های گلخانه‌ای در استان اظهار داشت: صنعت گلخانه در استان قم خوب شروع نشده و امروز زمان اصلاح این فرایند رسیده است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان قم، اقلیم استان قم را مورد بررسی قرارداد و افزود: بااینکه سطح گلخانه استان قم از بسیاری از استان‌ها کمتر است اما امروز شاهد انتخاب نمونه‌های کشوری و ملی از استان قم هستیم که نشان دهنده ظرفیت بالای استان قم در این حوزه است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی نگاه به بازار داخلی را در کشت گلخانه‌ای بی‌توفیق دانست و تصریح کرد: با توجه به هزینه‌های بالای کشت گلخانه‌ای باید با دید صادرات وارد این عرصه شده و به سمت تشکیل ساختارهای لازم برای ورود به بازارهای خارجی رفته و تعاونی و بازرگانی به‌صورت قوی وارد میدان عمل شود.

طلایی سطح زیر کشت فعال در گلخانه‌ای استان را ۳۰ هکتار اعلام و خاطرنشان کرد: تا پایان سال گلخانه‌های استان به ۱۰۰ هکتار افزایش‌یافته و تمام امکانات و تسهیلات لازم در استان به‌شرط تشکیل تعاونی و تشکل قوی بازرگانی به این بخش اختصاص داده می‌شود.

وی با ابراز تأسف از تعلق نگرفتن سهمی از اعتبارات پارسال به  حوزه کشت گلخانه‌ای تأکید کرد: استان می‌تواند تمام ظرفیت‌های خود را در جهت توسعه سطح گلخانه‌ها سوق دهد به‌شرط آنکه این حوزه دارای ساختاری درست و کارآمد بوده و خلأ بازرگانی خود را هر چه سریع‌تر حل کند.

کم‌آبی چالش بزرگ استان قم در حوزه کشاورزی

دبیرکل کشاورزی فرا سرزمینی اتاق بازرگانی نیز در این جلسه به اهمیت صادرات و توجه به نیاز بازارهای خارجی اشاره کرد و اظهار داشت: اجرای طرح تغییر الگوی گشت در استان قم به‌عنوان پایلوت کشوری ظرفیت و توانایی مسئولان و صاحبان تولیدات کشاورزی در استان قم را نشان می‌دهد.

مهندس شیخانی بحران و چالش کمبود آب در استان را جدی و دغدغه مسئولان دانست و افزود:  ۸۰ هکتار زمین زیر کشت در سال‌های گذشته امروز به ۴۰ هکتار رسیده که اهمیت تغییر سیاست‌های استان به سمت کشت گلخانه‌ای را به‌خوبی نشان می‌دهد و باید بدانیم تأمین امنیت غذایی کشور در صدر حفظ امنیت کشور است.

وی ادامه داد: مهم‌ترین بخشی که باید همگام ورود به حوزه کشت گلخانه‌ای به آن توجه کنیم بازاریابی و صادرات داخلی و خارجی است که جز در تشکیل تشکل و تعاونی نمی‌تواند به نتیجه برسد و سودآوری موردنظر را داشته باشد.

دبیرکل کشاورزی فرا سرزمینی اتاق بازرگانی اولین قدم بعد از ساخت گلخانه را ایجاد تعاونی گلخانه‌های استان عنوان کرد و گفت: کشور ایران در همسایگی خود بازاری ۲۵۰ میلیون نفری دارد که تولیدکننده با رعایت نکات ازجمله تشکیل تعاونی، تعهد، رعایت استانداردهای حمل‌ونقل و بسته‌بندی به‌روز می‌تواند سهم خوبی از آن داشته باشد.

وی بار دیگر به چالش کم‌آبی استان اشاره و تأکید کرد: وظیفه سازمانی اتاق بازرگانی کمک به صادرات کشاورزی است و استان قم به علت کم‌آبی باید وارد صنعت کشت گلخانه‌ای شده و برای موفقیت در بازار و پیروزی بر رقیبان  باید به تشکیل تعاونی اهمیت دهد، خوشبختانه سازمان جهاد کشاورزی استان قم از هیچ حمایتی فروگذار نبوده است.

کد خبر 4509298

منبع: مهر

کلیدواژه: جهاد کشاورزی قم قم محمدرضا طلایی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۳۱۸۳۴۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ایجاد اشتغال برای روستائیان با احداث گلخانه‌های خانگی در سیستان وبلوچستان

ایسنا/سیستان و بلوچستان مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان سیستان و بلوچستان گفت: با توجه به مشارکت مردم استان در اجرای برنامه‌های توسعه ای بخش کشاورزی و در راستای ارتقای تولید، احداث و توسعه گلخانه های خانگی در دستور کار سازمان جهادکشاورزی قرار گرفته است.

سعید نارویی در گفت وگو با ایسنا، افزود: از سال ۱۴۰۲ تا به امروز بالغ بر ۵ هزار و ۳۲۹ پرونده گلخانه خانگی یا کوچک مقیاس از طریق سامانه سماک در سطح استان مورد بررسی قرار گرفت که منجر به صدور ۳ هزار و ۳۵۴ مورد پروانه تاسیس گلخانه خانگی درسطح ۹۸ هکتار شده است.

مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان سیستان و بلوچستان تصریح کرد: از این تعداد ۱۹۷۵ گلخانه‌ خانگی در سطح ۵۷ هکتار موفق به کسب پروانه بهره برداری شده و به چرخه تولید پیوسته‌اند.

وی بیان کرد: کشت در محیط‌های بسته یا گلخانه، بدلیل مصرف آب کم و تولید بالا در واحد سطح امروزه مورد توجه بوده و نقش بسزایی در اشتغال روستائیان دارد.

وی خاطرنشان کرد: گلخانه های خانگی یا کوچک مقیاس در سطح ۹۰ تا ۲۹۹ مترمربع احداث می شوند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • آسیای توانمندتر با استفاده از تکنولوژی و اشتراک دانش تحقق می یابد
  • راه‌اندازی ۱۹۷۵ گلخانه خانگی در سیستان و بلوچستان
  • رزهای تولیدی خراسان جنوبی ۳۷.۵ میلیارد تومان ارزآوری داشت
  • آبیاری نوین ؛ گامی به سوی جهش تولید
  • صدور سه هزار و ۳۵۴ پروانه گلخانه خانگی درسیستان وبلوچستان
  • تولید یک میلیون و ۵۰۰ هزار شاخه گل رز در خراسان جنوبی
  • ایجاد اشتغال برای روستائیان با احداث گلخانه‌های خانگی در سیستان وبلوچستان
  • سلسله قطب تولید کلزای لرستان
  • از برداشت موز گلخانه‌ای تا گرده افشانی نخیلات در فارس
  • برداشت موز گلخانه‌ای در شهرستان داراب