Web Analytics Made Easy - Statcounter

وزیر آموزش و پرورش در مورد تغییرات اخیر این وزارتخانه گفت: وزارت آموزش و پرورش به تبع دستورات دولت، اصلاحات ساختاری داشته و الان در سطح ستادی است و سپس به حوزه استانی هم وارد خواهیم شد.

سید محمد بطحائی در مراسم تودیع و معارفه رئیس سازمان پژوهش و برنامه‌ریزی افزود: اگر مهمترین ماموریت و تنها ماموریت آموزش و پرورش را فراهم کردن امکانات و شرایط برای یادگیری بچه ها تلقی کنیم، کارشناسان و مدیران سازمان پژوهش معماران این یادگیری هستند که فرایند آموزش و آنچه بچه ها باید بیاموزند و حجم و چگالی آنچه که در قالب برنامه‌ها در مدرسه به اجرا در می آید، را تعیین می‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: باید پرسید آیا آنچه بچه‌ها امروز در قالب برنامه‌های درسی می‌آموزند، نباید دستخوش تغییر شود؟ آیا حجم و چگالی محتوا باید همین باشد؟ روشی که در قالب برنامه‌ها باید اجرا شود، اینگونه باید باشد که الان هست؟.
بطحائی ادامه داد: در جلسه‌ای که با آقای تورانی داشتم، عنوان کردند که جامعه و افکار عمومی و ما در حوزه پژوهش در درجه اول و در حوزه برنامه ریزی آموزشی همواره به ذات و ماهیت مفاهیم بیش از آنچه در عمل اجرا می شود توجه می کنیم.

بطحائی با طرح این پرسش که «آیا امروز نیاز فرزندان و دانش‌آموزان و نوجوان همان نیاز ٢٠ سال پیش است؟» تصریح کرد: بخش عمده سبد یادگیری دانش‌آموزان از محتوایی پر شده که باید جایش را به مهارت‌های دیگر بدهد. بچه‌ها به نیازهای جدیدتری در زندگی فردی و اجتماعی نیاز دارند که در سبد آموزشی آنها فضای کافی برایشان قرار نداده‌ایم.

وی با بیان اینکه با توجه به تحولات بسیار سریع حوزه اجتماعی کشور و همه جوامع به نظر می رسد باید با سرعت بیشتری برنامه درسی را با نیازها تطبیق دهیم، تصریح کرد: فرایند برنامه درسی ما کند است که بخشی از آن به جوهره این کار  بر می‌گردد.

وزیر آموزش و پرورش توضیح داد: بچه هاچیزی را در مدرسه می‌آموزند که در بیرون مدرسه کمتر به آن نیاز دارند. بخشی از این آموزش باید جایش را به مهارت های جدید بدهد که در خانه و جامعه به آن نیاز دارند ولی ما جایی برایش در مدرسه قرار نداده‌ایم.

بطحائی در مورد تغییرات اخیر وزارتخانه نیز گفت: وزارت آموزش و پرورش به تبع دستورات دولت اصلاحات ساختاری داشته؛ الان در سطح ستادی است و سپس به حوزه استانی هم وارد خواهیم شد. وظایف موازی بین واحدهای وزارتخانه باید کاهش یابد؛ عرض من معاونت‌های آموزشی است که در این معاونت‌ها و سازمان پژوهش وظایف موازی داریم که همین چالش و تعارض سازمانی را افزایش می دهد و باعث استهلاک انرژی سازمان می‌شود.


وی ادامه داد: پس یکی از اولین ماموریت‌های که آقای ذوعلم باید مورد عنایت قرار دهد این است که فعالیت‌هایی که الان به شکل موازی است را قیچی کند و تمرکز بر کنترل و تضمین کیفیت باشد.

 

منبع: افکارنيوز

کلیدواژه: آموزش و پرورش وزارتخانه وزارت آموزش و پرورش مراسم تودیع و معارفه مدرسه جامعه فردی و اجتماعی دولت اصلاحات انرژی دولت اصلاحات فردی و اجتماعی وزارت آموزش و پرورش وزارتخانه وزیر آموزش و پرورش

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.afkarnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «افکارنيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۳۳۸۳۴۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وزیر آموزش‌وپرورش: مرگ سند ۲۰۳۰ در این دولت رقم خورد، اما...

وزیر آموزش و پرورش گفت: دولت سیزدهم مرگ سند۲۰۳۰ را رسماً رقم زد، هنوز هم بودند کسانی که در بدنه دولت به سند۲۰۳۰ اعتقاد داشتند چرا که این سند به عنوان یک رویکرد در دولت پیشین وجود و در وزارت آموزش و پرورش دفتر داشت و حتی ردیف بودجه برای آن تخصیص داده شده بود.

رضا مراد صحرایی وزیر آموزش و پرورش امشب ۱۲ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳ در برنامه صف اول شبکه خبر ضمن تبریک روز معلم گفت: در مدارس ما محیط زبان آموزی شکل نمی‌گیرد و تفاوت موسسه با مدرسه هم همین است که در موسسه‌ها محیط زبان آموزی شکل می‌گیرد و بچه‌ها می‌توانند با هم حرف بزنند، اما زمانی که ۲ ساعت در هفته زبان یاد می‌گیرند که قطره چکانی است.

وزیر آموزش و پرورش افزود: دولت سیزدهم دو اتفاق را رقم زد نخست اینکه مرگ سند ۲۰۳۰ را رسماً اجرا کرد چرا که هنوز هم بودند کسانی که در بدنه دولت به سند ۲۰۳۰ اعتقاد داشتند.

وی ادامه داد: سند ۲۰۳۰ به عنوان یک رویکرد در دولت پیشین وجود و در وزارت آموزش و پرورش دفتر داشت و حتی ردیف بودجه برای آن تخصیص داده شده بود، در حالی که برای سند تحول بنیادین بودجه نداشتیم.

وی ادامه داد: واقعیت این است که همین امروز هم من نمی‌توانم با جرات بگویم که سند ۲۰۳۰ به طور کامل از بین رفته است چرا که ممکن است در وزارت آموزش و پرورش کسانی باشند که به این سند اعتقاد داشته باشند.

مراد صحرایی بیان کرد: ۲۰۳۰ یک سند تحول آموزشی بود که از بیرون کشور به ما دیکته شده بود و تقریباً تمامی بند‌های این سند نگران کننده بود که البته حرف‌های خوبی هم در این سند بود، اما دو حرف در ۲۰۳۰ مد نظر بود اینکه چرا زمانی که خودمان سند تحول داریم از بیرون کمک بگیریم و نکته دیگر این بود که برخی از موارد آن با فرهنگ ما سازگاری نداشت به عنوان مثال ما می‌گوییم عدالت جنسیتی و آن‌ها برابری جنسیتی می‌گویند.

وزیر آموزش و پرورش تاکید کرد: تمرکز جوهره استراتژیست و این دولت بر سند تحول بنیادین متمرکز شد.

وی افزود: مسئله بعدی این است که این دولت بهار سند تحول را رقم زد که به گواه افرادی که این سند را می‌شناسند بی‌سابقه است این سند یک منظومه کامل است و دنبال وقوع حیات طیبه است و یک پیکره یکپارچه منسجم دارد و نظریه تعلیم و تربیتی ماست و هر روز باید اجرا شود.

مراد صحرایی گفت: سند به این مهمی باید نقشه راه داشته باشد تا تمامی آن در کشور اجرا شود و همچنین رهبر معظم انقلاب تاکید کردند که این سند نقشه نیاز دارد تا دقیق بگوید ما به کجا می‌رویم و همچنین قابل اندازه گیری باشد.

وزیر آموزش و پرورش افزود: زمانی که کل سند به طور کامل اجرا شود می‌توانیم شاهد نتایج آن باشیم و خوشبختانه این نقشه در دولت سیزدهم نوشته شد.

وی تاکید کرد: پیشتر در سال‌های ۹۳ و ۹۷ هم این نقشه‌ها در آموزش و پرورش نوشته شده بودند، اما متاسفانه این نقشه‌ها از داخل اتاق وزیر و وزارتخانه بیرون نرفته بودند و دلایل آن هم دو دسته بودند یک سری از دلایل درونی و یک سری از دلایل بیرونی.

مراد صحرایی ادامه داد: دلیل درونی این بود که به نقطه تمرکز تبدیل نشده بود، چرا که یک رقیب «سند ۲۰۳۰» در کنار آن بود و نمی‌گذاشت این برنامه دیده شود.

وزیر آموزش و پرورش افزود: در اجرای این سند یک ائتلاف ملی برای اعتلای تعلیم و تربیت نیاز است اساساً آموزش و پرورش محور اجرای سند است نه مجری تمام آن.

دیگر خبرها

  • توجه به هوش مصنوعی در نقشه راه سند تحول آموزش
  • وزیر آموزش و پرورش وارد خوزستان شد
  • جامعه‌ای سرافراز است که معلمانش سرافراز نگه داشته شده باشند
  • برگزاری آزمون استخدام ۱۹ هزار معلم | زمان آغاز به کار معلمان جدید مشخص شد
  • جذب بیش از صد و پنج هزار معلم جدید
  • وزیر آموزش‌وپرورش: مرگ سند ۲۰۳۰ در این دولت رقم خورد، اما...
  • رقابت بیش از ۲۱ هزار کرمانی درآزمون آموزش و پرورش
  • شهید مطهری جوابگوی مسائل و نیاز‌های جامعه بود/ سیره شهید مطهری در برنامه‌های هفته معلم بازگو شود
  • شهید مطهری (ره) جوابگوی مسائل و نیاز‌های جامعه بود
  • برگزاری جشنواره‌های ویژه گردشگری در اردبیل برنامه‌ریزی می‌شود