Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تین نیوز»
2024-05-07@05:19:43 GMT

پول گاز صادراتی به عراق با یورو دریافت شد

تاریخ انتشار: ۲۳ دی ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۳۴۷۸۶۶

پول گاز صادراتی به عراق با یورو دریافت شد

تین‌نیوز | 

آن‌گونه که معاون وزیر نفت درباره اختلاف ایران و عراق درمورد نحوه پرداخت پول گاز صادراتی از ایران به عراق گفته تاکنون پول گازی که به عراق صادر می‌شود، طبق ارز قراردادی با یورو دریافت شده است، اما اینکه در آینده با چه ارزی، پول گاز را دریافت کنیم، تصمیم بانک مرکزی ایران و عراق است.

به گزارش تین‌نیوز به نقل از دنیای اقتصاد، حسن منتظرتربتی، مدیرعامل شرکت ملی گاز، افزود: شرکت ملی گاز، پول را از بانک مرکزی دریافت می‌کند و با هر روشی که بانک مرکزی موافق باشد، موافقیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تلاش این بوده که روش قرارداد دنبال شود. به گزارش ایسنا، مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران همچنین از توانایی ایران در زمینه تولید مواد بودار‌کننده گاز (مرکاپتان) خبر داد. او اظهار کرد: به زودی واحد تولید ماده بودارکننده گاز با حضور رئیس‎جمهور افتتاح خواهد شد و ایران بعد از فرانسه و روسیه سومین تولیدکننده این ماده می‌شود که گاز را در زمان نشتی بودار می‌کند.

  93.6 درصد جمعیت ایران از گاز طبیعی بهره‌مندند

منتظر‌تربتی در ادامه با اشاره به سابقه فعالیت شرکت ملی گاز گفت: قبل از انقلاب، تنها هشت شهر به شبکه گازرسانی شهری کشور وصل بود و گازرسانی به دیگر شهرها موضوعیت نداشت. او ادامه داد: تاکنون هزار و 139 شهر و ٢٧ هزار روستا گازرسانی شده‌اند. به‌طورکلی ٩٧ درصد جمعیت شهری و ٨٢ درصد جمعیت روستایی اکنون زیر پوشش شبکه گازرسانی هستند. به گفته منتظر تربتی، بخش عمده نیاز صنعت گاز اکنون در داخل تأمین می‌شود. ٩٤ درصد جمعیت کشور اکنون از نعمت گاز بهره می‌برند.

  ایران آماده صادرات گاز به پاکستان است

او با اشاره به صادرات گاز به پاکستان اظهار کرد: زیرساخت‌ها برای صادرات گاز به پاکستان مهیاست و ما آماده انتقال گاز به این کشور هستیم؛ پاکستان باید دراین‌باره تصمیم بگیرد.

مدیرعامل شرکت ملی گاز افزود: ایران فعلا برنامه‌ای‌ برای مشارکت در فراهم‌کردن زیرساخت‌ها در بخش پاکستانی خط لوله آی‌پی ندارد و امیدواریم بخش خصوصی پاکستان در این حوزه سرمایه‌گذاری کند.

منتظر‌تربتی درباره خط لوله صادرات گاز تاپی گفت: عبور از مسیر ایران خط لوله صادرات گاز تاپی را امن‌تر و اقتصادی‌تر می‌کند و ایران آماده دریافت گاز ترکمنستان در شمال است.

  بهای گاز‌ گران نمی‎شود

او درباره احتمال تغییر نرخ گاز در سال آینده گفت: مجلس باید در این زمینه تصمیم بگیرد. شرکت گاز برنامه‌ای برای این موضوع ندارد.

  گازرسانی به مکران ادامه دارد

مدیرعامل شرکت ملی گاز درباره گازرسانی به مکران هم توضیح داد: پروژه تعریف شده و٣٠ کیلومتر از خط لوله اجرا شده است. در این حوزه، نگرانی نداریم و توسعه خط لوله و صنایع این منطقه هم‌زمان پیش می‌رود. منتظر‌تربتی در ادامه درباره اختلاف ایران و ترکمنستان درباره اینکه ترکمنستان شیر گاز خود را روی ایران بست، گفت: موضوع داوری مطرح است اما به‌دلیل توسعه روابط دو کشور مذاکرات هم دنبال می‌شود.

او با بیان اینکه رشد مصرف گاز در کشور سالانه شش درصد است، گفت: روزانه ٨٠٠ میلیون مترمکعب گاز در داخل کشور تولید می‌شود که معادل پنج میلیون بشکه نفت است. حجم انتقال گاز روزانه بیش از ٧٥٠‌ میلیون مترمکعب در روز است و با توسعه‌ای که در خطوط لوله انجام شده است، نگران افزایش تولید نیستیم. به گفته مدیرعامل شرکت ملی گاز، پیش‌بینی می‌شود افزایش تولید به ٧٠ تا ١٠٠‌ میلیون مترمکعب برسد.

مدیرعامل شرکت ملی گاز در ادامه با اشاره به توسعه مخزن شوریجه اظهار کرد: در حال انتخاب سرمایه‌گذار هستیم که به محض اینکه پیمانکار انتخاب شود، توسعه آن آغاز خواهد شد. این طرح، یک طرح ۶۰۰ میلیون یورویی است.

منتظر‌تربتی با اشاره به گازرسانی به زاهدان گفت: به‌طور‌کلی باید هزارو ۳۵۰ کیلومتر شبکه داخلی احداث کنیم که تاکنون ۴۷۳ کیلومتر آن اجرا و گاز تزریق شده است و ۴۰۰ کیلومتر دیگر هم در دست اجرا قرار دارد.

در این راستا دو قرارداد ۲۵۰ کیلومتری در مرحله مناقصه قرار دارد. با اجرای این پروژه همه شهر زاهدان تحت پوشش شبکه گاز قرار می‌گیرد.

او در ادامه درباره حجم مصرف گاز در بخش‌های مختلف کشور بیان کرد: حجم مصرف گاز در بخش خانگی ۲۵ درصد، در بخش نیروگاهی ۳۷ درصد، در بخش صنایع ۳۰ درصد، در بخش CNG چهار درصد و بخش عمومی نیز چهار درصد بوده است. به گفته مدیرعامل شرکت ملی گاز، مقدار عرضه گاز به نیروگاه‌ها تا پایان اسفندماه به ۷۰ میلیارد مترمکعب می‌رسد.

 

منبع: تین نیوز

کلیدواژه: صادرات گاز پول گاز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tinn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تین نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۳۴۷۸۶۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

امارات واردات سیمان ایران را ممنوع کرد

یک تولیدکننده سیمان اعلام کرد: ارزان فروشی سیمان صادراتی باعث شد بعد از عراق، کشور امارات عربی متحده نیز واردات سیمان و کلینکر از ایران را به استناد قوانین ضد دامپینگ با گذاشتن تعرفه گمرکی ۶۷ درصدی عملاً ممنوع نماید. - اخبار اقتصادی -

ابراهیم غلام زاده در گفت وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، با اشاره به اینکه متأسفانه با سیاست گذاری های اشتباه در بازار صادراتی عراق باعث از دست رفتن این بازار بزرگ شده‌ایم، گفت: در حال حاضر علاوه بر کشور امارات ، سایر کشورهای عربی حوزه خلیج فارس همچون کویت و عمان نیز در صدد اعمال محدودیت به استناد قوانین ضد دامپینگ هستند.

وی افزود: به دلیل تفاوت قیمت سیمان داخلی و قیمت های جهانی سیمان که یک اختلاف حدوداً 50 درصدی دارند، واسطه‌ها سیمان را به قیمت داخلی خرید کرده و با کارت‌های بازرگانی یکبار مصرف صادر می‌نمایند  و این باعث آسیب به بازارهای صادراتی سیمان ایران شده است.

این تولیدکننده سیمان تصریح کرد: پیش از این صادرات سیمان صرفاً توسط کارخانجات سیمان مجاز بود که همین باعث کنترل بهتر بازارهای صادراتی می شد اما متاسفانه در یکی دو سال اخیر این ممنوعیت برداشته شده و در حال حاضر هر شخصی می تواند بهر قیمتی صادرات سیمان و کلینکر انجام دهد و به قیمت داخلی خرید نموده و صادر نماید.

به گفته وی، عمده ارزان فروشی صادراتی متأسفانه توسط کارخانجات دولتی و شبه دولتی اتفاق می افتد.

غلام زاده اضافه کرد: در حال حاضر وزارت صنعت معدن تجارت باید با ورود به موضوع قیمت سیمان و کلینکر صادراتی مانع از دست رفتن بازارهای صادراتی کشور شود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ۵۰‌ درصد تردد زوار عراق از مرز مهران است
  • امارات واردات سیمان ایران را ممنوع کرد
  • مالیات آری؛ اما نه ۳۰ و ۵۰ و ۷۰ درصد!
  • چگونه بازار مرغ ترکمنستان را از دست دادیم؟
  • طی یک سال؛ صادرات ۹۰ درصدی محصولات خام پتروشیمی ایران به چین
  • برنامه افزایش صادرات ایران‌خودرو به روسیه در سال ۱۴۰۳
  • وضعیت تجارت سیمان در ایران و جهان
  • صادرات ۹۰ درصدی محصولات خام پتروشیمی ایران به چین
  • ضرورت توسعه صاردات سیمان
  • صادرات بیش از ۳۳۲ هزار تن کالای غیرنفتی از کهگیلویه و بویراحمد طی یک‌ماه