Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از سمنان ،ایرج حیدریان مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای سمنان گفت: یکی از مخاطرات اصلی که افت سفره‌های آب زیرزمینی به وجود می‌آورد، نشست زمین است، این نشست زمین، زیر ساخت‌های اصلی و توسعه استان را تهدید می‌کند.

وی در ادامه افزود: در نقشه از ۲۸ محدوده مطالعاتی در استان سمنان، ۱۵ محدوده ممنوعه اعلام شده است که تغذیه آن‌ها بسیار کمتر از برداشت بوده و در اثر برداشت بی‌رویه، تعادل آن‌ها به هم خورده و جهت جلوگیری از برداشت بی‌رویه، این دشت‌ها ممنوعه اعلام شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: در ۲۰ سال گذشته، ما در هیچکدام از دشت‌های استان سمنان شاهد بالا آمدگی منابع آبی نبودیم؛ به طور متناوب دشت‌ها در حال افت کردن است، به طور متوسط سالانه حدود ۷۰ سانتی‌متر شاهد افت سطح آب‌های زیرزمینی در دشت‌های استان هستیم و این منابع ارزشمند را از دست می‌دهیم.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای سمنان ادامه داد: دشت ایوانکی در شهرستان گرمسار، یکی از دشت‌های استان است که خیلی افت پیدا کرده و از سال ۴۷ ممنوعه و از سال ۵۴ نیز ممنوعه بحرانی اعلام شده است، که به طور متوسط سالانه ۱.۴ تا ۱.۵ متر افت آب زیرزمینی در این دشت اتفاق می‌افتد.

حیدریان اضافه کرد: به طور متوسط سالانه در دشت گرمسار نیز حدود ۹۳ سانتی‌متر، نزدیک به یک متر، در دشت سمنان حدود ۷۰ سانتی متر، و دشت سرخه نیز حدود ۲۵ سانتی متر افت منابع آب زیرزمینی اتفاق می‌افتد.

وی تصریح کرد: در استان سمنان چیزی نزدیک به ۱۵۰ میلیون متر مکعب کسری مخزن داریم؛ یعنی ما هر سال ۱۵۰ میلیون متر مکعب اضافه‌تر از آن چیزی که مصرف می‌کنیم، برداشت انجام می‌دهیم، چیزی حدود ۱۱ برابر حجم مفید سد دامغان به صورت سالانه از منابع آبی استان برداشت می‌کنیم، به نوعی اضافه‌تر از سهمیه خودمان برداشت می‌کنیم و این برداشت بیش از حد موجب افت سفره‌های زیرزمینی می‌شود.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای سمنان اظهار کرد: افت سفره‌ها و منابع آب زیرزمینی، خشک شدن چشمه‌ها، قنوات، رودخانه‌ها، شور شدن آب و کیفیت آب سالم و از بین رفتن اراضی کشاورزی و هجوم سفره‌های آب شور به سمت آب شیرین را در پی دارد و این نتیجه برداشت بی‌رویه از منابع آب زیرزمینی است.

انتهای پیام / گ

فرونشست‌ها در استان سمنان شدت گرفته است

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: وزارت نیرو وزارت جهاد کشاورزی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۳۵۱۷۹۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کاهش منابع آب زیرزمینی و آبدهی رودخانه‌های لرستان

داریوش حسن‌نژاد در جمع خبرنگاران اظهار کرد: سطح آب‌های زیرزمینی استان به‌طور متوسط حدود ۴.۸ متر افت کرده و حدود ۴۲۰ میلیون مترمکعب کسری مخزن داشته است که معادل افت سالانه حدود ۰.۲ متر (۲۴ سانتیمتر) و کسری مخزن حدود ۲۱ میلیون مترمکعب است که نشان‌دهنده روند کاهشی منابع آب زیرزمینی در استان است.

وی بیان کرد: در این مدت، بیشترین افت سطح آب زیرزمینی مربوط به محدوده‌های مطالعاتی کوهدشت و ازنا - الیگودرز به ترتیب حدود ۱۶ متر و ۷.۸ متر بوده که معادل حجم آب حدود ۸۹ و ۱۵۵ میلیون مترمکعب است.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای لرستان ادامه داد: سطح آب‌های زیرزمینی استان در بلندمدت منتهی به سال آبی ۱۴۰۲-۱۴۰۱ به‌طور متوسط حدود ۶.۴ متر افت کرده و کسری مخزن حدود ۵۲۲ میلیون مترمکعب بوده است که معادل افت سالانه حدود ۰.۲ متر (۲۳ سانتیمتر) و کسری مخزن حدود ۱۹ میلیون مترمکعب است و نشان‌دهنده روند کاهشی منابع آب زیرزمینی در استان است.

حسن‌نژاد گفت: بیشترین افت سطح آب زیرزمینی در بلندمدت مربوط به محدوده‌های مطالعاتی کوهدشت و ازنا - الیگودرز به ترتیب حدود ۲۱.۵ متر و ۹.۴ متر بوده که معادل حجم آب حدود ۱۱۸ و ۱۸۵ میلیون مترمکعب است.

وی ادامه داد: کاهش و شکل بارش در این سال آبی نسبت به دوره آماری (بلندمدت) باعث شده منابع آب زیرزمینی و آبدهی رودخانه‌های استان همچنان در مقایسه با بلندمدت با کاهش مواجه شوند به‌طوری که متوسط دبی اندازه‌گیری‌شده رودخانه‌های استان در اسفند ماه این سال آبی نسبت به سال گذشته حدود ۲۳ درصد افزایش و نسبت به متوسط اسفند ماه طول دوره آماری حدود ۳۹ درصد کاهش داشته است.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای لرستان اضافه کرد: لازم است با استفاده از روش‌های صحیح و رعایت الگوی کشت، مصرف آب را مدیریت کنیم تا در گذر از تابستان ۱۴۰۳ با مشکل کم‌آبی و چالش‌های آن روبه‌رو نشویم و با استفاده اصولی از منابع آب، این میراث ارزشمند را برای آیندگان حفظ کنیم.

 

باشگاه خبرنگاران جوان لرستان خرم آباد

دیگر خبرها

  • کاهش منابع آب زیرزمینی و آبدهی رودخانه‌های لرستان
  • کشف ۱۳ تن چوب تاغ قاچاق در استان سمنان/۱۱ متخلف دستگیر شدند
  • تغییرات اقلیمی بحران جدیدی برای بناهای تاریخی ایجاد کرده است
  • افت تراز آب های زیرزمینی در کهگیلویه/توقف کشت برنج با آب زیرزمینی
  • ممنوعیت برداشت فرآورده‌های جنگلی و مرتعی بدون اخذ مجوز در دماوند
  • بحران فرونشست در ۳۵۹ دشت ایران
  • رفع تصرف ۴ هزار متر مربع از اراضی ملی بابل
  • اُفت ۴۰ سانتی متری آب از سفره‌های زیرزمینی خراسان شمالی/ ابلاغ دستورالعمل مهار اضافه برداشت آب از چاه‌های کشاورزی
  • ۳۵۹ دشت کشور در چالش بحران فرونشست | حفر ۱۱۷هزار حلقه چاه در دشت‌های با نرخ فرونشست
  • بحران فرونشست در ۳۵۹ دشت کشور