Web Analytics Made Easy - Statcounter

فقر اقتصادی به عنوان مهم ترین علت رهایی تحصیلی کودکان و نوجوان در پایتخت اقتصادی کشور است که طبق آمار 80 درصد از این دانش آموزان به جمع کودکان کار می پیوندند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از هرمز؛مشکلات معیشتی و بحران اقتصادی در شهرستان بندرعباس به عنوان پایتخت اقتصادی کشور و کانون تبادلان بین المللی سایه افکنده و بخش های گسترده جامعه را تحت الشعاع قرار داده تا جایی که بیش از 40درصد از اهالی شهر مجبور به سکونت در محلات حاشیه ای و بافت فرسوده هستند و از بسیاری حقوق شهروندی و رفاهی بی بهره می باشند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بافت فرسوده بندرعباس را باید نماد فقر و فلاکت ساکنانی داست که از زور نداری مجبورند روزگار را در چهار دیواری هایی سر کنند که هر آن احتمال فروریخت سقف آن می رود و آنقدر تنگ و مجبوس می باشند که به سختی خانواده های پرجمعیت حاشیه نشین را در خود جای می دهند

فارغ از مشکلات معیشتی و زیستی 90 هزار بندری در سکونتگاههای غیررسمی که عرصه ای برای زندگی مسالمت آمیز انسان، دام و حیوانات درنده شده تبعات فرهنگی بسیاری گریبان گیر خانواده ها خصوصا کودکان و نوجوانان است که امکان ادامه تحصیل را از آنان ستاده است.

هزینه های سرسام آور ادامه تحصیل برای خانواده های کم بضاعتی که چندین فرزند محصل دارند موجب گسترش نرخ ترک تحصیل دانش آموزان بندری شده که بنا به اظهار رئیس اداره سواد آموزی ناحیه دو بندرعباس محلات اسلام آباد و دوهزاردستگاه به دلیل جمعیت بالای جامعه کارگری و فقر اقتصادی بالاترین میزان ترک تحصیل دانش آموزی را داراست.

فقر اقتصادی به عنوان مهم ترین عامل محرک تحصیل دانش آموزان در کنار آیتم عوامل فرهنگی علت رهایی تحصیلی کودکان و نوجوان در پایتخت اقتصادی کشور می باشد که طبق آمار 80 درصد از ترک تحصیل ها به جمع کودکان کار می پیوندند.

طبق اصل 30 قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران دولت موظف است وسایل آموزش و پرورش رایگان را برای همه ملت تا پایان دوره متوسطه فراهم سازد و وسایل تحصیلات عالی را تا سر حد خودکفائی کشور به طور رایگان گسترش دهد اما این اصل مهم قانونی در سال های اخیر به بهانه مختلف به فراموشی سپرده شده و بخش اعظمی از مدارس بندرعباس به بهانه هاب کمبود اعتبار آموزش پرورش به صورت هیئت امنایی تغییر یافته اند که والدین موظف به پرداخت هزینه تعیین شده می باشند.

هرچند که دریافت شهریه از دانش آموزان با توجیه خرج کرد برای هزینه های جاری مدرسه عنوان می شود اما این مساله برای بسیاری از خانواده ها که توان تامین ملزومات تحصیل فرزندانشان را ندارند بسیار گران تمام می شود.

رشد قارچ گونه مدارس غیرانتفاهی و هیئت امنای در بندرعباس در حالی مشاهده می شود که از تعداد مدارس دولتی و رایگان کاسته شده و یا آنقدر فرسوده و پرجمعیت هستند که حضور دانش آموز هم در آن با بازدهی پایین و نامناسب همراه خواهد بود.

هیچ خانواده ای به خاطر مسائل مالی مانع تحصیل فرزندش نشود

موسی دادی زاده، مدیرکل آموزش پروروش استان هرمزگان اظهار کرد:اخذ شهریه در مدارس غیر انتفاهی بر مبنای امکانات تخصصی است و میزان شهریه مدارس هیئت امنایی نیز در هیات امنا به تصویب می رسد که سازمان آموزش و پرورش هیچ دخالتی در این امر ندارد.

دادی زاده افزود:مهم ترین اصل عدالت آموزشی جذب دانش آموز در مدارس است لذا طبق این برنامه هیچ دانش آموزی نباید به خاطر فقر و مشکلات مالی از تحصیل جابماند که دراین راستا آموزش و پرورش نیاز مالی دانش آموزان بی بضاعت را تامین می کند.

وی با بیان اینکه دیگر هیچ خانواده ای به خاطر مسائل مالی نباید مانع تحصیل فرزندش شود، گفت:دانش آموزان در سه قسط تامین مالی می شوند که قسط اول بعد از ثبت نام به حساب مدیر مدرسه واریز می شود و در ادامه قسط دوم بعد از امتحانات نوبت اول و قسط سوم بعد از امتحانات نوبت دوم پرداخت می شود.

 

انتهای پیام/

 

 

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۳۵۴۹۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نخستین سرویس مدرسه تهران مخصوص بچه‌پولدارها بود

همشهری آنلاین- سمیرا باباجانپور : دانش آموزان تهرانی از وقتی پای مدرسه به شهر باز شد با پای مبارک به مدرسه می‌رفتند؛ یعنی مسیر خانه تا مدرسه و بالعکس را پیاده گز می‌کردند. بااین‌حال با رشد مدارس نوین و رونق گرفتن مدارس متوسطه کم‌کم بحث جابه‌جایی دانش آموزان جدی شد؛ به‌خصوص جابه‌جایی دانش‌آموزانی که از مسیرهای طولانی باید به شهر می‌آمدند و درس می‌خواندند.

قصه‌های خواندنی تهران را اینجا دنبال کنید

«داریوش شهبازی» مولف و محقق، درباره نخستین سرویس‌های مدارس تهران می‌گوید: «سیستم تحصیلی در تهران بیشتر بر روی محله‌ها متمرکز بود؛ یعنی هر محله یا روستایی مکتب‌خانه خودش را داشت. بعد از اینکه مدارس دبستانی توسعه پیدا کرد به علت کمبود مدرسه، بچه‌ها پیاده باید مسیرهای طولانی را برای رسیدن به مدرسه طی می‌کردند. یادم می‌آید وقتی ۷ سالم بود در مدرسه‌ای در محله زرگنده تحصیل می‌کردم. آن روزها برخی خانواده‌های پولدار شمرونی بچه‌هایشان را با ماشین شخصی و راننده به مدرسه می‌فرستادند که نوعی سرویس خصوصی بود.»

شهبازی می‌افزاید: «تقریباً اواخر دوره پهلوی دوم بحث سرویس‌های مدارس در تهران جدی شد. در حقیقت رونق سرویس‌های مدارس با توسعه شهر تهران و مشکلات تصادف، ایمنی و امنیت دانش‌آموزان گره خورده بود. دورانی که ما درس می‌خواندیم تنها خطری که دانش آموزان را تهدید می‌کرد گرگ‌های بیابان و سگ‌های ولگرد بودند!»

«عباس حسینی» نویسنده کتاب معروف «این اتولی که من داشتم...» درباره نخستین سرویس‌های مدارس شهر تهران می‌گوید: «در دوران پهلوی دوم برخی از مدارس بزرگ تهران برای دانش آموزان سرویس مدرسه راه‌اندازی کردند. اتوبوس‌های خاص که زردرنگ هم بودند. مدرسه هدف و مدرسه ایران و کالج (البرز) در تهران سرویس مدرسه داشتند مخصوص دختران دانش‌آموز بیشتر از سرویس استفاده می‌کردند.»

اولین اداره و قوانین راهنمایی و رانندگی | سرعت بالای ۱۵ کیلومتر در ساعت ممنوع! روایت‌هایی از نخستین شرکت‌های مسافربری | وقتی گاریخانه‌ها به گاراژ تبدیل شدند

کد خبر 849180 برچسب‌ها هویت شهری همشهری محله

دیگر خبرها

  • محدوده محل کار والدین به محل مجاز تحصیل فرزند اضافه شد
  • باشگاه خبرنگاران پلیس در اردبیل راه اندازی شد
  • نخستین سرویس مدرسه تهران مخصوص بچه‌پولدارها بود
  • از تأثیر معلمان بر لوح سفید کودکان نباید غافل شویم
  • در کنار همه مسایل اقتصادی به ابعاد فرهنگی فرزندآوری توجه شود
  • برگزاری مسابقات قرآن بین کودکان و دانش آموزان در روستای الیف + تصاویر
  • تحصیل این عده از دانش‌آموزان در مدارس سمپاد رایگان است
  • هزینه تحصیل رایگان ۴ دهک اول در مدارس سمپاد پرداخت نشده است
  • هیچ دانش‌آموزی نباید از تحصیل باز بماند
  • مرور خاطرات دوران تحصیل پس از ۴۵ سال