Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آفتاب»
2024-05-07@02:40:03 GMT

افزایش 4 درصدی تعدد مستأجران در کشور

تاریخ انتشار: ۲۴ دی ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۳۶۱۲۷۱

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی گفت: تعداد مستأجران در سال 95 نسبت به سال 90 ، چهار درصد افزایش یافت. آفتاب‌‌نیوز : سید فرید موسوی در برنامه گفتگوی ویژه خبری شبکه دو سیما افزود: بر اساس این آمار 30/7 درصد خانوارهای کشور مستأجراند.
وی با اشاره به طرح مالیات عایدی سرمایه در بخش مسکن گفت: تورم در این طرح در نظر گرفته شده و مالیات بر درآمد و نه بر فروش اختصاص یافته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه بازار مسکن اولویت بسیار بیشتری از بازارهای دیگر دارد افزود: بانک مرکزی راهکارهایی برای کنترل بازار ارز و طلا انجام داده است اما در بازار مسکن خلاء وجود دارد.
موسوی گفت:​ با توجه به اینکه طرح مالیات بر عایدی مسکن نیاز به بررسی بیشتری دارد دولت اعلام کرده است لایحه ای را در این زمینه آماده می کند که همه بخش ها در بر بگیرد.
وی افزود:​ اگر زمان ارائه لایحه دولت به مجلس طولانی شود منتظر لایحه دولت نخواهیم ماند و طرح مالیات بر عایدی مسکن را مطرح می کنیم.
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی گفت: به دلیل سهل و الوصول بودن دریافت مالیات از بخش تولید بیشترین فشار را به این بخش وارد کرده ایم.
موسوی افزود: زمانی که دریافت مالیات از بخش تولید آسان است پایه ها و زیرساخت های جدید مالیاتی را ایجاد نمی کنیم.
وی گفت: بر اساس آمار سازمان امور مالیاتی در سال 95 در استرالیا 41/5 درصد مالیات را اشخاص و 15 درصد را شرکت ها در کانادا 36/5 درصد را اشخاص و 10 درصد را بخش مولد و شرکت ها پرداخت کرده اند اما در ایران اشخاص 14 درصد مالیات و شرکت ها 31 درصد مالیات را پرداخت می کنند.
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی افزود:​ زیر ساخت ها از جمله اطلاعات برای اجرای طرح عایدی بر سرمایه مسکن در کشور وجود دارد.
موسوی با بیان اینکه​ باید فشار مالیات را از بخش تولید برداریم گفت:​ در قانون مالیات بر خانه های خالی وزارت راه و شهرسازی زیر بار نرفت و این قانون اجرا نشد.
شهرام غراوی عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی نیز در این برنامه با بیان اینکه با ساختار طرح مالیات بر عایدی بخش مسکن مخالف است گفت: مالیات بر سرمایه باید همه بخش ها را شامل شود زیرا اگر فقط از بخش مسکن مالیات گرفته شود بخش بزرگی از سرمایه گذاران به سمت بازار های دیگر مانند طلا و ارز می روند.
وی افزود: قیمت مسکن در مناطق مختلف مشخص نیست بنابراین باید ابتدا قیمت ها و سود آن برای دریافت مالیات مشخص و زیر ساخت ها در این زمینه فراهم شود.
غراوی گفت: قرار دادن مالیات بر عایدی سرمایه مسکن بدون زیر ساخت موجب می شود بسیاری از قراردادها قول نامه ای شود .
عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی افزود : با ماهیت طرح عایدی بر سرمایه مسکن مشکلی نداریم اما باید ساختار اجرای آن تهیه شود که چند ساله بعد نخواهیم آن را اصلاح کنیم.
وی گفت : طرح عایدی بر سرمایه مسکن ماهیت ضد تورمی ندارد اما ابزار کنترل تورم است.
وحید عزیزی کارشناس مسائل اقتصادی نیز در این برنامه گفت: برای کنترل سوداگری راه حل مالیات بر عایدی سرمایه نیست بلکه باید سوداگری در همه بخش ها کنترل شود.
وی افزود: در شرایطی نیستیم که دو سال برای ارائه لایحه مالیات بر عایدی سرمایه مسکن صبر کنیم زیرا تورم در این بخش به بیشترین حد خود رسیده است.
عزیزی گفت: در طرح عایدی بر سرمایه مسکن ساز و کار قیمت گذاری مشخص شده است.
این کارشناس مسائل اقتصادی افزود: زیر ساخت ها برای دریافت مالیات از خانه های خالی وجود دارد و چطور سازمان مالیاتی مالیات بر ارزش افزوده را اجرا کرد اما مالیات بر خانه های خالی که زیر ساخت های آن نیز فراهم بود اجرا نشد.
وی گفت: در دهه اخیر 77 درصد مسکن تولید شده به کسانی رسیده است که خانه داشته اند و تقاضای سرمایه ای در این بخش شکل گرفته است.
عزیزی افزود:​کانون انبوه سازان از طرح مالیات بر عایدی سرمایه مسکن حمایت کرده است.
این کارشناس مسائل اقتصادی گفت: اگر نتوانیم بخش مالکیت را در بخش مسکن کنترل کنیم سال آینده به متقاضیان اجرای مسکن افزوده می شود و قیمت اجاره ها افزایش می یابد.
پروانه اصلانی معاون دفتر برنامه ریزی و اقتصادی وزارت راه و شهرسازی نیز در این برنامه گفت: مخالف مالیات بر عایدی ارزش مسکن نیستیم اما اجرای موفق این طرح نیازمند شرایطی است که باید قواعد آن بر اساس وضع کنونی مسکن تنظیم شود.
وی با بیان اینکه حضور سوداگران در بازار مسکن کم و 10 درصد معاملات در این بخش به دلیل سوداگری است افزود:​ حجم معاملات خانه های 30 تا 90 متری 64/5 درصد کل معاملات را شامل می شود و در این بخش نیز بیشترین معاملات در خانه های 50 تا 60 متری است.
معاون دفتر برنامه ریزی و اقتصادی وزارت راه و شهرسازی گفت: معاملات 150 تا 450 میلیونی 45 درصد معاملات را شامل می شود و معاملات بیش از سه میلیارد تومان فقط پنج درصد معاملات بخش مسکن را به خود اختصاص داده است.
اصلانی افزود: ممکن است طرح مالیات بر عایدی ارزش مسکن معاملات در واحدهای کوچک را تهدید کند.​

سعید توتونچی ملکی مدیر کل دفتر پژوهش و برنامه ریزی سازمان امور مالیاتی نیز در این برنامه گفت: در سال 94 قانونی برای دریافت مالیات از خانه های خالی گذاشته و سامانه ای نیز در این زمینه تهیه شد اما این قانون به دلیل فراهم نشدن زیر ساخت های آن و تشکیل نهادهای لازم اجرا نشد.
وی افزود:​ قانون را تصویب می کنیم اما دستگاه های مربوطه به وظایف خود عمل نمی کنند.
توتونچی اضافه کرد:​ در نشست هایی که درباره طرح مالیات بر عایدی سرمایه مسکن برگزار کردیم مشخص شد این طرح با زیرساخت های کنونی قابلیت اجرا ندارد.
منبع: خبرگزاری صداوسیما

منبع: آفتاب

کلیدواژه: مستأجران مسکن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۳۶۱۲۷۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

‌لایحه اصلاح قانون مالیات‌های مستقیم به رشد تولید و سرمایه‌گذاری در مناطق محروم کمک خواهد کرد

محمد حسن آصفری در گفتگو با خبرنگار قدس با اشاره به ویژگی‌های ‌لایحه اصلاح قانون مالیات‌های مستقیم و ضرورت بررسی این لایه در مجلس شورای اسلامی گفت: ما باید تلاش کنیم تا سیاست های تشویقی برای سرمایه‌گذاری در کشور ایجاد کنیم؛ یکی از این سیاست‌ها ،معافیت‌های مالیاتی و یا کاهش ارقام اخذ مالیات و یا کم کردن نرخ سود تسهیلات بانکی است.

نماینده مردم اراک در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه همچنین در اختیار قرار دادن زمین رایگان برای تولید کنندگان می‌تواند به عنوان یکی دیگر از مشوق‌ها در زمینه سرمایه‌گذاری منظور شود، بیان کرد: موارد برشمرده شده به خوبی می‌تواند به رونق تولید و سرمایه‌گذاری در کشور کمک کرده و مانع رکود اقتصادی شود.

این نماینده مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه معافیت‌های مالیاتی می‌تواند در افزایش سرمایه‌گذاری موثر باشد ادامه داد: همچنین این امر می‌تواند به افزایش قدرت پول ملی کمک کرده و می تواند تاثیرات تحریم‌ها را خنثی کند.

عضو کمیسیون شوراها و امور داخلی کشور در مجلس تاکید کرد: بنابراین ‌لایحه اصلاح قانون مالیات‌های مستقی  اگر به زودی و بدون گرفتن ایرادهای غیرمنطقی در مجلس به تصویب رسیده و به مرحله اجرا برسد، با توجه به مشوق های هدفمند اعطا شده و کاهش مالیات تولید، به رشد تولید و سرمایه‌گذاری در مناطق محروم کمک خواهد کرد .

نماینده مردم اراک در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه ‌لایحه اصلاح قانون مالیات‌های مستقیم می‌تواند کمک‌های خوبی در راستای سرمایه‌گذاری‌های داخلی و خارجی باشد، ادامه داد: همچنین ما چندین سال است که با معضل نقدینگی رها شده در جامعه مواجه هستیم بنابراین این لایحه به درستی می‌تواند نقدینگی را در امر تولید متمرکز کرده و اعتماد مردم را به سرمایه‌گذاری و همچنین تحقق جهش تولید با مشارکت مردم در اقتصاد را میسر کند.

این نماینده مجلس با بیان اینکه ‌لایحه اصلاح قانون مالیات‌های مستقیم می‌تواند در جذب و مشارکت مردم در اقتصاد کارساز باشد، ادامه داد: همچنین در این لایحه به موضوع اعطای مشوق مالیاتی جهت جلوگیری از خام فروشی و حفظ زنجیره ارزش تولید اشاره شده است و می تواند تاثیرات خوبی را در جلوگیری از خام فروشی ایجاد کند.

نماینده مردم اراک در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه ‌لایحه اصلاح قانون مالیات‌های مستقیم می‌تواند در تحقق عدالت مالیاتی موثر باشد،  بیان کرد:  ما هر چقدر بتوانیم نرخ مالیاتی از تولید و سرمایه گذاری را کمتر کنیم ، این امر می تواند تورم موجود در کشور را کاهش داده و در کنترل نقدینگی موثر باشد.

این نماینده مجلس شورای اسلامی بیان کرد: مسیر رسیدن به توسعه سرمایه‌گذاری مولد و رشد اقتصادی از محل افزایش جذابیت پروژه‌های تولیدی خواهد بود. در این میان مهم‌ترین مشوق در دسترس دولت برای توسعه اقتصادی، مبتنی بر اعطای مشوق‌های مالیاتی است که تاکنون اثرگذاری موفقیت‌آمیزی در تحریک سرمایه‌گذاری مولد نداشته است. از همین رو و با درک اهمیت اصلاح معافیت‌های مالیاتی، دولت سیزدهم به سمت اصلاح قوانین مالیاتی رفته است و اخیرا نیز لایحه اصلاح قانون مالیات‌های مستقیم را مد نظر قرار داده که امیدواریم هرچه سریع‌تر در مجلس مورد بررسی قرار گرفته و پس از چکش کاری به تصویب برسد.

زهرا طوسی

دیگر خبرها

  • افزایش ۲۰۰ درصدی میزان سرمایه‌گذاری در معادن فعال آذربایجان شرقی
  • مالیات آری؛ اما نه ۳۰ و ۵۰ و ۷۰ درصد!
  • جنجال علیه اخذ مالیات از دلالان دانه‌درشت آن هم با پول بیت‌المال
  • افزایش سرمایه بیش از ۴ هزار درصدی یک نماد بورسی
  • کاخ سفید برای تأمین کسری بودجه دست به دامن افزایش مالیات می شود؟
  • بررسی عملکرد نماگر‌های بازار سرمایه در هفته‌ای که گذشت
  • سلامی : مالیات باید بر عایدی سرمایه باشد و نه بر تورم/ طرحی به نام حمایت از محرومان، به کام یک درصد مرفه جامعه /هشدار نسبت به تشدید بحران در بازار مسکن
  • ‌لایحه اصلاح قانون مالیات‌های مستقیم به رشد تولید و سرمایه‌گذاری در مناطق محروم کمک خواهد کرد
  • مهم‌ترین عامل برای کنترل مصرف دخانیات
  • داغ مستاجرها تازه می شود؛ اجاره هایی که چند برابر می شود/ طنز حق مسکن ۹۰۰ تومانی کارگران!