Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-29@20:50:01 GMT

عقب افتادگی ها تنها به دست پژوهشگران جبران می شود

تاریخ انتشار: ۲۴ دی ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۳۶۴۱۹۹

عقب افتادگی ها تنها به دست پژوهشگران جبران می شود

به گزارش خبرنگار مهر، بیست و چهارمین جشنواره تحقیقاتی علوم پزشکی رازی در وزارت بهداشت با حضور اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس جمهور، سورنا ستاری معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری، سعید نمکی سرپرست وزارت بهداشت و دکتر رضا ملک زاده معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت برگزار شد.

در این مراسم برگزیدگان این دوره از جشنواره تقدیر شدند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سعید نمکی سرپرست وزارت بهداشت در این مراسم با تشکر از زحمات هاشمی وزیر سابق بهداشت گفت: دکتر هاشمی در مسیر توسعه تحقیقات گام های بلندی برداشت و تلاش های زیادی کرد. با منابع اندک، کار بزرگ انجام دادن در شرایط فعلی خلق هنر است. ما تاکنون کارهای بزرگی در عرصه سلامت کرده ایم و اثرات چشمگیری به جای گذاشته ایم.

وی با بیان اینکه این اثرات چشمگیر در حوزه پژوهش، آموزش، درمان، تحقیقات و غیره بوده است، گفت: این پیشرفت ها در حدی بوده که ما به سایر کشورها بی نیاز شده ایم و دستاوردهای زیادی به جای گذاشته ایم که این دستاوردها بعد از انقلاب نیز بیشتر شده است.

سرپرست وزارت بهداشت با تاکید بر اینکه ما راه های نرفته زیادی داریم، گفت: اکنون گرفتار بیماری های غیرواگیر همچون سرطان، بیماری های روانی و غیره هستیم که این مشارکت عظیمی را می طلبد.

نمکی گفت: از پژوهشگران تمنا می کنیم بخش پژوهش کشور را به سمت درمان بیماری های غیر واگیر ببرند و به این موضوع توجه ویژه ای داشته باشند.

وی ادامه داد: باید با آینده پژوهی به بیماری های فردا فکر کنیم و اتفاقات آینده را پیش بینی کنیم.

سرپرست وزارت بهداشت با بیان اینکه سالمندان الان افرادی هستند که در گذشته مورد توجه قرار نگرفته اند، گفت: این نشان از غافل شدن از جوانان دیروز بوده است که اکنون دچار مشکلاتی روانی و بیماری هستند. از این رو باید به موضوعاتی که شاید در آینده مهم باشد، توجه ویژه ای داشته باشیم.

نمکی با تاکید بر اینکه عقب افتادگی ها تنها به دست پژوهشگران جبران می شود، گفت: هرچه برای پژوهش هزینه کنیم، سرمایه گذاری است. پژوهش باید از مدرسه، نهادینه شود.

وی با ارائه درخواستی از معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت گفت: ضروری است که برای توسعه پژوهش ها بخش خصوصی را وارد کنیم تا بتوان به پیشرفت هایی نائل شویم. ضروری است که از دایره وزارت بهداشت بیرون برویم.

سرپرست وزارت بهداشت با تاکید بر اینکه باید سایر بخش ها و دانشگاه ها در امر پژوهش درگیر شوند، گفت: ما باید بتوانیم بخش پژوهش را به مرحله ای برسانیم که از مرز کشور فراتر رویم و در این مسیر کارهای مشارکتی تعریف کنیم.

کد خبر 4512390 میترا سعیدی کیا

منبع: مهر

کلیدواژه: بیماری های غیرواگیر جشنواره رازی سعید نمکی وزارت بهداشت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۳۶۴۱۹۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ChatGPT در تشخیص آبسه مغزی شکست خورد

در پژوهش جدیدی که برای ارزیابی توانایی ChatGPT در تشخیص بیماری‌ها انجام شد، این مدل هوش مصنوعی نتوانست آبسه مغزی را به درستی تشخیص دهد.

به گزارش ایسنا، به رغم این که هوش مصنوعی در حال تبدیل شدن به یک بخش اساسی از پژوهش‌های بالینی و تصمیم‌گیری است، بسیاری از افراد هنوز صحت ChatGPT را برای پشتیبانی از فرآیندهای تشخیصی و درمانی پیچیده زیر سوال می‌برند.

به نقل از میراژ نیوز، یک پژوهش جدید که ChatGPT را برای مدیریت کردن «آبسه مغزی»(Brain abscess) به کار گرفته، نشان داده که اگرچه به نظر می‌رسد ChatGPT قادر به ارائه دادن توصیه‌هایی درباره تشخیص و درمان است اما برخی از پاسخ‌های این مدل هوش مصنوعی می‌توانند بیماران را در معرض خطر قرار دهند.

این پژوهش که در کنگره جهانی «انجمن میکروبیولوژی بالینی و بیماری‌های عفونی اروپا»(ESCMID) در شهر بارسلون اسپانیا ارائه شد، توسط اعضای گروه پژوهشی «بیماری‌های عفونی مغز»(ESGIB) انجام شده است.

دکتر «سوزان دایکوف شن»(Susanne Dyckhoff-Shen) از بیمارستان «دانشگاه لودویگ ماکسیمیلیان مونیخ»(LMU) در آلمان و یکی از اعضای انجمن میکروبیولوژی بالینی و بیماری‌های عفونی اروپا گفت: زمانی که با ایمنی بیمار سر و کار دارید، هر نتیجه کمتر از ۱۰۰ درصد یک شکست است. اگرچه ما از دانش ChatGPT درباره مدیریت آبسه‌های مغزی شگفت‌زده شده‌ایم اما محدودیت‌های کلیدی در استفاده از این مدل هوش مصنوعی به عنوان یک دستگاه پزشکی وجود دارد که از جمله آنها می‌توان به آسیب احتمالی بیمار و عدم شفافیت داده‌ها برای ارائه پاسخ اشاره کرد.

توانایی هوش مصنوعی در جذب سریع، پردازش و تفسیر مجموعه داده‌های گسترده، چشم‌انداهای وسوسه‌انگیزی را نشان می‌دهد اما این پرسش نیز به وجود می‌آید که آیا فرآیندهای زمان‌بر برای ایجاد دستورالعمل‌های پزشکی هنوز ضروری هستند یا اینکه مدل‌های هوش مصنوعی آموزش‌دیده با انبوهی از اطلاعات پزشکی می‌توانند در پاسخ به پرسش‌های پیچیده بالینی با کارشناسان بالینی رقابت کنند.

آبسه‌ مغزی یک عفونت تهدیدکننده در سیستم عصبی مرکزی است که برای جلوگیری از عوارض شدید عصبی و حتی مرگ بیمار باید به سرعت شناسایی و درمان شود. مدیریت آبسه‌های مغزی عمدتا براساس تجربه بالینی و پژوهش‌های محدود انجام می‌شود اما انجمن میکروبیولوژی بالینی و بیماری‌های عفونی اروپا در سال ۲۰۲۳، نیاز به یک روش استاندارد را با توسعه یک دستورالعمل بین‌المللی برآورده کرد.

گروهی از پژوهشگران اروپایی برای اینکه بفهمند آیا ChatGPT قادر به ارزیابی حرفه‌ای پژوهش‌های پزشکی و ارائه توصیه‌های معتبر علمی است یا خیر، مدل هوش مصنوعی را آزمایش کردند تا ببینند که آیا در مقایسه با دستورالعمل ESCMID می‌تواند به ۱۰ پرسش کلیدی درباره تشخیص و درمان آبسه مغزی پاسخ دقیق بدهد یا خیر.

پژوهشگران ابتدا از نسخه چهارمChatGPT (ChatGPT 4) خواستند تا به ۱۰ پرسش مطرح‌شده توسط انجمن میکروبیولوژی بالینی و بیماری‌های عفونی اروپا پیرامون دستورالعمل آبسه مغزی آنها پاسخ دهد. پرسش‌ها بدون هیچ گونه اطلاعات اضافی طراحی و ارزیابی شدند.

سپس، ChatGPT با متن همان مقالات پژوهشی آموزش داده شد که برای توسعه دستورالعمل پیش از پرسیدن سؤالات مورد استفاده قرار گرفته بودند. این کار برای بررسی این موضوع انجام شد که آیا ChatGPT با استفاده از داده‌های مشابه به‌ کار رفته برای توسعه دستورالعمل‌ها می‌تواند توصیه‌های هماهنگ‌تری را ارائه دهد یا خیر.

سپس سه متخصص بیماری‌های عفونی، پاسخ‌های هوش مصنوعی را با توصیه‌های دستورالعمل انجمن میکروبیولوژی بالینی و بیماری‌های عفونی اروپا مقایسه کردند تا مواردی را مانند وضوح، هم‌سویی با دستورالعمل و خطر احتمالی برای بیمار ارزیابی کنند.

این پژوهش در «The Journal of Neurology» ارائه شد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • ChatGPT در تشخیص آبسه مغزی شکست خورد
  • یک واکسن دیگر در لیست واکسیناسیون کودکان ایرانی
  • واکسن روتاویروس به جدول واکسیناسیون کشوری اضافه می‌شود
  • واکسن روتاویروس به برنامه ایمن‌سازی کشور وارد شد
  • ورود واکسن روتاویروس به برنامه ایمن‌سازی کشور
  • این رویداد در خدمت ایجاد مشارکت میان جامعه پژوهشگران برگزار شد
  • برنامه وزارت بهداشت برای سلامت دهان و دندان
  • سلامت دهان و دندان موجب سلامتی قسمت‌های مختلف بدن می‌شود
  • سلامت دهان و دندان موجب سلامتی قسمت‌های مختلف بدن
  • سلامت دهان و دندان ضامن تقویت سلامتی قسمت‌های مختلف بدن