Web Analytics Made Easy - Statcounter

کارشناس حقوق و دیپلماسی فضایی سازمان فضایی ایران از برنامه ریزی این سازمان برای تاسیس انجمن علمی حقوق بین الملل فضایی خبر داد و گفت: پیش نویس اساسنامه انجمن تهیه شد. به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو به نقل از سازمان فضایی ایران، محمدجعفر محمدی کارشناس حقوق و دیپلماسی فضا با اشاره به اهمیت حقوق فضا و نظام‌مند شدن فعالیت‌های فضایی گفت: امروزه قواعد یک نظام حقوقی باید متناسب با توسعه و گسترش جامعه تحت پوشش آن نظام باشد، از این رو بر کسی پوشیده نیست که نظام حقوق بین الملل فضا نیز تابع تحولات شگرف در عرصه فناوری فضایی خواهد بود و توجه مناسب به حقوق و دیپلماسی فضایی، ضرورت توسعه متوازن در صنعت فضایی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی گفت: برنامه ریزی برای ایجاد مشارکت حداکثری نهاد‌ها و متخصصان و علاقمندان در حوزه حقوق و دیپلماسی فضایی از طریق برنامه ریزی برای تاسیس انجمن علمی حقوق بین الملل فضایی از جمله برنامه‌های سازمان فضایی ایران در این زمینه است.

محمدی ادامه داد: در این زمینه اقدامات کارشناسی انجام شده و پیش نویس اساسنامه نیز تهیه شده و اقدامات مقتضی در حال انجام است که امیدوارم، به زودی انجمن علمی حقوق فضا تاسیس و کار خود را شروع کند.

وی با بیان اینکه هر نظام حقوقی باید بتواند نقش قاعده سازی و همچنین ایفای نقش به عنوان تنظیم کننده رفتار تابعان و فعالان آن حوزه را بر عهده بگیرد، افزود: با این اوصاف حقوق بین الملل فضا نیز از این موضوع مستثنی نبوده و باید گفت که حقوق فضا بخشی از حقوق بین الملل است که تنظیم کننده رفتار و قواعد مورد نیاز فعالان و بازیگران عرصه فضایی است.

محمدی با اشاره به اینکه پس از پرتاب اولین ماهواره ساخت دست بشر به فضای ماوراء جو در سال ۱۹۵۷ که «اسپوتنیک» نام داشت، موضوع حقوق فضا وارد عرصه جدیدی شد گفت: پس از گذشت یک دهه از دسترسی انسان به فضا، اولین معاهده بین المللی فضایی موسوم به «معاهده فضای ماوراء جو» در ۱۹۶۷ منعقد شد.

وی افزود: پس از آن «موافقتنامه نجات» در ۱۹۶۸، «کنوانسیون مسئولیت» درسال ۱۹۷۲، «کنوانسیون ثبت اشیاء فضایی» به سال ۱۹۷۵، «موافقتنامه ماه» در سال ۱۹۷۹ و همچنین، اعلامیه و قطعنامه‌های متعدد مجمع عمومی سازمان ملل متحد پیرامون فعالیت‌های فضایی حاصل کار کمیته استفاده صلح آمیز فضای ماوراء جو سازمان ملل متحد (UN-COPUOS) بود.

وی ادامه داد: جمهوری اسلامی ایران تاکنون «معاهده فضای ماوراء جو» سال ۱۹۶۷ و «کنوانسیون ثبت اشیاء فضایی» ۱۹۷۵ را امضاء کرده، اما آن را به تصویب مجلس نرسانده درهمین حال «کنوانسیون مسئولیت» سال ۱۹۷۲ و «موافقتنامه نجات» سال ۱۹۶۸ را نیز امضاء و تصویب کرده است، اما در مورد «موافقتنامه ماه» سال ۱۹۷۹ اقدامی از سوی ایران انجام نشده است.

کارشناس دیپلماسی فضایی سازمان فضایی ایران ادامه داد: به نظر می‌رسد، یکی از دلایل مهم عدم پیوستن ایران به برخی از معاهدات، ناچیز بودن فعالیت‌های فضایی در گذشته بوده که لازم است، هم زمان با پیشرفت‌های فضایی کشور بیش از پیش به این حوزه پرداخته شود.

محمدی با اشاره به اینکه در حال حاضر حدود ۲۰ کشور نسبت به تدوین و تصویب قانون ملی فضایی مبادرت کرده و به نظر می‌رسد این مسیر با سرعت بیشتری برای سایر کشور‌ها طی خواهد شد، افزود: ایران به عنوان یکی از اعضاء اولیه ۱۸ عضو «کوپوس» از همان ابتدای شکل گیری حقوق بین الملل فضا، پا به این عرصه گذاشت.

وی گفت: همزمان با توسعه فعالیت‌های فضایی کشور، مراکز مختلف آموزشی، پژوهشی و تحقیقاتی و نهاد‌های اجرایی و حوزه دیپلماسی کشور جدی‌تر از گذشته وارد عرصه شده اند و هریک از آن‌ها در تلاش هستند که توسعه متوازن در این زمینه را محور کار و فعالیت خود قرار دهند.

کارشناس دیپلماسی فضایی سازمان فضایی ایران گفت: امروزه دیگر نمی‌توان، صرفا به جنبه‌های فنی دستاورد‌ها بسنده کرد، بلکه لازمه هرگونه دستاورد فنی، پیش بینی تحولات در عرصه داخلی و بین المللی است و صنعت فضایی به عنوان یکی از صنایع راهبردی، همواره قواعد حقوق بین الملل را به چالش کشانده و به صورت موردی، تغییراتی را در عرصه بین الملل به دنبال داشته است.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: حقوق فضا فعالیت های فضایی کشور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۳۶۶۹۱۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مدیر امور بین‌الملل سازمان غذا و دارو عنوان کرد: ظرفیت صادرات دارو و تجهیزات‌پزشکی به ۲۰ کشور آفریقایی

حمیدرضا اینانلو افزود: ۲۰ کشور آفریقایی و ۲۰۰ تاجر در اجلاس اخیر اقتصادی تجاری ایران و آفریقا حضور داشتند که با توجه به ظرفیت‌های صنعتی بالای کشورمان زمینه همکاری با آنان مورد بحث و گفت‌وگو قرار گرفت و بررسی شد.

وی با بیان توانمندی‌های ایران در عرصه سلامت، ادامه داد: ایران با توجه به پشتوانه بومی‌سازی که در حوزه صنعت دارو و تجهیزات پزشکی داشته است می‌تواند توانمندی خود را به کشورهای دیگر ارائه دهد، همچنین در حوزه  خدماتی که برای تجهیز بیمارستان و بیمارستان سازی لازم است، آمادگی داریم  به کشورهای آفریقایی کمک کنیم و این مراکز را با صد در صد تجهیزات پزشکی به مرحله بهره برداری برسانیم.

به گفته اینانلو، زمینه همکاری در مورد انتقال تکنولوژی و مشاوره صنعت دارو و تجهیزات پزشکی نیز با توسعه روابط با این کشورها امکان‌پذیر است.

منبع: خبرگزاری مهر

دیگر خبرها

  • رویکرد منطقی، احترام به حقوق ملت‌ها در استفاده صلح‌آمیز از فناوری هسته‌ای است
  • جراحان پلاستیک از کنگره جامعه جراحان ایران انصراف داد
  • کنگره ایران‌شناسی بین‌المللی می‌شود
  • کنگره در سال آینده بین المللی می‌شود
  • کنگره ملی طب ایرانی، فرصتی برای احیای میراث کهن و ارتقای سلامت جامعه
  • ارتقای کیفیت آموزش و پیشرفت علمی با جذب دانشجویان بین الملل
  • توضیحات مهم سخنگوی شورای نگهبان درباره لایحه عفاف و حجاب/ تشکیل سازمان «سپند» تأیید شد
  • نخستین کنگره ملی ایران شناسی برگزار می‌شود
  • مدیر امور بین‌الملل سازمان غذا و دارو عنوان کرد: ظرفیت صادرات دارو و تجهیزات‌پزشکی به ۲۰ کشور آفریقایی
  • ایستگاه‌های زمینی؛ کلید توسعه فضایی ایران