Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری میزان- سرپرست وزارت بهداشت گفت: باید با آینده پژوهی، به بار بیماری‌های فردا بیندیشیم. بار بیماری‌های امروز، تلنبار نادیده گرفتن‌های دیروز ما در حوزه سلامت است. به همین دلیل، پژوهشگران، باید به حوزه سلامت کمک کنند تا اتفاقات آینده را پیش بینی کنیم که ناگهان به سیاه چال بیماری‌های نوظهوری نیفتیم که تمام منابع مالی کشور را خواهد بلعید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش گروه جامعه خبرگزاری میزان سعید نمکی در بیست و چهارمین جشنواره تحقیقاتی علوم پزشکی رازی اظهار کرد: به عنوان یک کهنه سرباز نظام سلامت و فردی که در سازمان برنامه و بودجه مسئولیت اداره مسائل بودجه‌ای کشور به خصوص در بخش سلامت را برعهده داشت، همواره بر خود می‌بالیدم که حوزه تحقیقات و فناوری سلامت با وجود سهم اندک از اعتبارات کشور، موفقیت‌های بسیار ارزنده‌ای در نظام سلامت کسب کرده است، این موفقیت نیز به برکت حضور نیروی انسانی توانمند، دانشمند و برجسته علمی در دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور و مراکز تحقیقاتی کشور میسر شده است.

سرپرست وزارت بهداشت افزود: امروزه در ادبیات توسعه، انسان را ابزار توسعه نمی‌دانند، بلکه انسان توسعه یافته را هدف غایی توسعه قلمداد می‌کنند و نقش نیروی انسانی در توسعه ملی نقش بسیار چشمگیری است که خوشبختانه این موضوع در حوزه تحقیقات و فناوری سلامت هویدا است؛ این در شرایطی است که منابع اندکی در اختیار این حوزه بوده لذا با توجه به منابع اندک، کار‌های بزرگ را در شرایط بحرانی انجام دادن، ستودنی است.

 نمکی با اشاره به اقداماتی که در حوزه سلامت بعد از پیروزی انقلاب اسلامی در کشور انجام شده، خاطرنشان کرد: بعداز پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی، در عرصه سلامت، اقدامات بزرگ و موثری انجام شده و اثرات چشمگیر آن در بیرون از مرز‌ها توانست ایران را در بین ۲۳ کشور شرق مدیترانه به رتبه نخست برساند. در آن برهه، در کاهش بیماری‌های واگیردار و بالابردن شاخص‌های سلامت موفق عمل کردیم.

سرپرست وزارت بهداشت با اشاره به پیشرفت‌هایی که در حوزه پژوهش و توسعه آموزش پزشکی در کشور به وجود آمده است، تصریح کرد: درحال حاضر در کشور، از تمامی رشته‌های تخصصی پزشکی بی نیاز هستیم و فرهیختگان و دانشمندان ما در مرز‌های دانش در حرکت هستند. اما نباید از راه‌هایی که هنوز نرفته ایم، غافل شویم. روزی در کشور، کودکان را علیه شش بیماری واگیردار واکسینه می‌کردیم، اما امروز با مسائل جدی تری دست به گریبانیم، چراکه معضلاتی همچون، افزایش بیماری‌های غیرواگیر، سرطان ها، حوادث ترافیکی و بهداشت روان پریشان، حوزه سلامت را گرفتار کرده است و این در حالی است که وزارت بهداشت در کاهش این معضلات، کمترین سهم را داشته و این موضوع مشارکت بین بخشی عظیمی را می‌طلبد.

 نمکی به دوران خدمت خویش در وزارت بهداشت، اشاره کرد و گفت: زمانی که معاون بهداشت وزارت بهداشت بودم، اداره کل بیماری‌های غیرواگیر را راه اندازی کردیم، چراکه بدیهی بود در کشوری که بیماری‌های واگیردا مهار می‌شود، سیمای اپیدمیولوژیک بیماری‌ها به سمت بیماری‌های غیرواگیر سیر پیدا خواهد کرد.

سرپرست وزارت بهداشت با تاکید براینکه حوزه پژوهش سلامت باید به موضوع بیماری‌های غیرواگیر بپردازد، عنوان کرد: امروز، بار بیماری ها، شاخص مهمی برای کشور‌های درحال توسعه نیست که امکانات را هم به آن اختصاص دهند، بلکه باید با آینده پژوهی به بار بیماری‌های فردا بیندیشیم. بار بیماری‌های امروز، تلنبار نادیده گرفتن‌های دیروز ما در حوزه سلامت است. به همین دلیل، پژوهشگران، باید به حوزه سلامت کمک کنند تا اتفاقات آینده را پیش بینی کنیم که ناگهان به سیاه چال بیماری‌های نوظهوری نیفتیم که تمام منابع مالی کشور را خواهد بلعید.

نمکی در بخش دیگری از سخنان خود درخصوص جمعیت سالمند کشور نیز گفت: سالمندان کشور ما با سالمندان کشور‌های دیگر متفاوت هستند، لذا پژوهشگران باید برای سلامت سالمندان مدل ملی طراحی کنند، چراکه سالمندان ما روحیه افسرده‌ای دارند، آن‌ها در سنین جوانی به دلیل نبودن زیرساخت‌های اشتغال، نتوانستند به نحو شایسته نقش آفرینی کرده و همواره خودشان را سربار حس کرده اند. این افراد امیدی برای سالم زندگی کردن و ادامه یک زندگی شاد ندارند، بنابراین ما در کشور با جمعیت سالمند پرهزینه‌ای مواجه هستیم که باید برای آن‌ها برنامه‌های راهبردی طراحی شود.

سرپرست وزارت بهداشت گفت: مشکلات سلامتی و بهداشتی در حاشیه شهر‌ها و سلامت مردان نیز از جمله موضوعات مهمی است که باید در بخش پژوهش مورد توجه قرار گیرد.

 نمکی بیان کرد: داگلاس نورث یکی از تئوریسین‌های برجسته توسعه است، به گفته او، هرچه برای پژوهش هزینه شود، سرمایه گذاری محسوب می‌شود. در جای دیگری گفته، برای اینکه میزان توسعه یافتگی کشوری را مورد بررسی قرار دهید، روحیه کاوشگر دانش آموزان مدارس آن کشور و در درجه بعدی نیز میزان پاسخگویی معلمان مدرسه به این روحیه کاوشگر را مدنظر قرار دهید.

سرپرست وزارت بهداشت با بیان اینکه پژوهش باید در مدارس نهادینه شود، یادآور شد: بدون پرداختن به پژوهش به خصوص پژوهش‌های میدانی، راهکاری برای مسائل کشور نخواهیم یافت و به خطا‌های گذشته گرفتار خواهیم شد.

 نمکی، دخیل کردن بخش خصوصی در موضوع پژوهش را یکی از ضرورت‌های نظام سلامت برشمرد و گفت: در هیچ کشوری سهم پژوهش بیش از یک درصد از منابع ملی نیست و مابقی را بخش خصوصی جبران می‌کند، اما در کشور ما چنین نیست. برای درگیر کردن بخش خصوصی نیز product (محصول یا نتیجه) هم باید product قابل خریداری باشد، مقاله، گرچه یک شاخص ارزشمند است، اما product فقط به مقاله محدود نمی‌شود، product باید بتواند گره‌ای از مشکلات نظام ارائه خدمت باز کند، یعنی اقتصاد ملی نیازمند چنین حرکتی است.

سرپرست وزارت بهداشت خاطرنشان کرد: پرهیز از رفتار جزیره‌ای در نظام سلامت یکی دیگر از ضرورت‌هایی است که در حوزه پژوهش باید بیش از پیش به آن عمل شود. نباید از هم بیگانه باشیم، ساختار جزیره‌ای مشکل حوزه پژوهش کشور را حل نمی‌کند. باید به یگدیگر بپیوندیم و اولویت‌ها را شناسایی کنیم.

نمکی گفت: در حوزه پژوهش باید از دایره وزارت بهداشت بیرون رفت. امروزه، SDH یا مولفه‌های اجتماعی موثر برسلامت بسیار تاثیرگذارند. علاوه بر بخش خصوصی، دانشگاه‌های علوم پزشکی نیز باید به حوزه پژوهش ملحق شوند و به صحنه آیند. مولفه‌های سوسیواکونومیک، زیست محیطی، روانی و اقتصادی موثر بر سلامت، از جمله مولفه‌هایی هستند که از مولفه‌های درون بخش سلامت تاثیرگذارترند لذا باید سایر بخش‌ها درگیر شوند.

سرپرست وزارت بهداشت خطاب به پژوهشگران کشور، گفت: باید از مرز‌های کشور فراتر روید. در حال حاضر مراکز تحقیقاتی بزرگی در دنیا وجود دارد که نباید کار‌هایی که آن‌ها انجام داده اند را از نو آغاز کنید، آن‌ها در‌های دانش را نمی‌بندند، دانشمندان، افراد گشاده دستی هستند و نباید از این گنجینه عظیم دوری کنید، سعی کنید به آن‌ها متصل شوید، از امکانات آن‌ها استفاده کنید و پروژه‌های تحقیقاتی و پژوهشی مشترک با آن‌ها انجام دهید.

 انتهای پیام /

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: سرپرست وزارت بهداشت سعید نمکی نظام سلامت علوم پزشکی رازی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۳۶۷۸۶۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پویش سلامت دهان و دندان

 

 رئیس گروه سلامت دهان و دندان معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی اراک گفت: این پویش همزمان با  سراسر کشور از فردا ۱۷ اردیبهشت تا ۱۹ ارددیبهشت به مدت سه روز با شعار " دهان شاد و سالم، بدن شاد و سالم" برگزار می‌شود.

دکتر میر شفیعی آموزش بهداشت دهان دندان، معاینه، شناسایی و غربالگری مشکلات دندان بین دانش‌آموزان را از اهداف اجرای این پویش عنوان کرد و افزود: در این پویش دانشجویان دندانپزشک در مدارس حضور پیدا خواهند کرد و خدمات آموزش سلامت دهان و دندان و خدمات فلوراید تراپی را برای دانش آموزان ابتدایی ارائه می‌دهند.

او گفت: پایگاه‌های سلامت، خانه‌های بهداشت، مراقبین سلامت و بهورزان هداشت دهان و دندان و اهمیت آن با سلامت بدن را به مردم اموزش خواهند داد.

میرشفیعی با توجه به اینکه سلامت دهان و دهان با سبلامت بدن از جمله بیماری فشار خون، دیابت و بارداری در ارتباط است، افزود: افرادی که بهداشت دهان ضعیفی دارند دارای بیماری فشار خوهند بود و افرادی که دیابت دارند اگر بیماری آنها کنترل شود، بر روی بیماری‌های دهان و دندان تاثیر بسزایی دارد.

رئیس گروه سلامت دهان و دندان معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی اراک به مردم توثصیه کرد: نسبت به رعایت بهداشت دهان و دندان اهمیت دهند تا بیماری‌هایی که مرتبط با سلامت دهان و دندان است، کمتر شود.

باشگاه خبرنگاران جوان مرکزی اراک

دیگر خبرها

  • کمک ۱۲۴۰ میلیارد تومان به بیماران خاص و صعب العلاج در استان تهران
  • حدود ۱۹ هزار بیمار تالاسمی در کشور وجود دارد
  • حدود ۱۹ هزار بیمار تالاسمی در کشور داریم
  • اجرای دو پویش ملی سلامت در برنامه وزارت بهداشت
  • داروی ایرانی بیماران SMA وارد بازار می‌شود / برنامه وزارت بهداشت برای پویش ملی سرطان
  • ۱۵ هزار تخت بیمارستانی جدید تا پایان امسال راه‌اندازی می‌شود
  • پویش سلامت دهان و دندان
  • راه کار‌های اساسی در زمینه حفظ سلامت دهان و دندان در جامعه/ برنامه وزارت بهداشت برای سلامت دندان چیست؟
  • تزریق واکسن پنوموکوک در ۷ استان کشور آغاز شد
  • تولید بیماری‌های احتمالی برای نسل آینده؛ حاصل بی‌توجهی به مامایی