Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش فارس از بندرعباس، بعد از انتشار اخبار متعدد حضور کشتی‌های چینی در آب‌های خلیج‌فارس در سواحل شرق استان هرمزگان و نارضایتی مردم منطقه و صیادان بومی از کاهش مقدار صید به علت حضور چینی‌ها، شیلات بندرعباس در اقدامی قابل تامل کشتی‌های  متوقف شده چینی را در لنگرگاه بندرعباس جای داد.

صیدترال یا ترالینگ یا گوفه‌کشی، نوعی روش صید ماهی است که به وسیله کشیدن تور در آب توسط یک یا چند شناور انجام می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

یکی از انواع این صید، کشیدن تور در کف دریاست که در این حالت، علاوه بر آسیب‌هایی که به گیاهان دریایی و اکوسیستم جاری در کف آب وارد می‌شود، هیچ موجود زنده‌ای از صید شدن جان به در نمی‌برد.

 

با اینکه مدت زیادی از توقیف کشتی‌های  چینی و استعفای مدیرکل سابق شیلات بندرعباس به علت پاسخگو نبودن به جریان صید بی‌رحمانه کشتی‌های چینی نمی‌گذرد، با روی کار آمدن مدیرکل جدید شیلات استان هرمزگان؛ حضور و صید کشتی‌های خارجی به گونه ای متفاوت در حال انجام است.

تحقیقات میدانی نشان می‌دهد کشتی‌های چینی متعلق به برخی افراد سیاسی، علیرغم دستور توقیف و نداشتن اجازه صید انواع ماهی‌های خوراکی خلیج‌فارس با کارگران خارجی در آب‌های مناطق جزیره هرمز، لارک، قشم و کیش مشغول  به صید وحشیانه ترال بوده و به نوبت بعد از پهلوگیری در لنگرگاه  بندرعباس در اسکله  صیادی پشت شهر شیلات بندرعباس ماهی‌های  صید شده را تخلیه و برای ارسال به کشورهای خارجی به اسکله شهید رجایی بندرعباس منتقل می‌شود.

کشتی‌های صیادی چینی که به نام مالک‌های ایرانی با اسامی ایران‌صید_۱، ملودی بوشهر، پارمیس قشم -بوشهر، ساوا، آنانوس قشم۳، فانوس قشم۷، فانوس قشم۳، تواناجنوب، کیش۸۱۴ در آب‌های  خلیج‌فارس و بندرعباس حضور دارند نه تنها باعث رونق صیادی نشده  بلکه  بر روی مقدار صید صیادان  بومی اثر منفی گذاشته  است.

یکی از آسیب‌های جدی صیادی چینی‌ها درآب‌های خلیج فارس نابودی ذخایر دریاست که جبران آن بنا بر نظر کارشناسان 50 سال طول می‌کشد.

با شروع صید چینی‌ها در آب‌های استان هرمزگان وضعیت  بازار ماهی هم تغییر منفی داشته و قیمت آبزیان خوراکی سیر صعودی داشته و مقادیر ماهی‌هایی که توسط  صیادان بومی صید می‌شده نیز کاهش پیدا کرده است.

با توجه به اینکه مستندهای زیادی از غیرقانونی بودن صید کشتی‌های چینی در فضای مجازی و رسانه ملی منتشر شده است، مدیرکل جدید شیلات هرمزگان نیز مسیر مدیرکل پیشین این سازمان را دنبال می‌کند و ارزآوری ۱۳۰میلیون دلاری صادرات آبزیان هرمزگان را  گزارش عملکرد خود بیان می‌کند.

وی می‌گوید:  در نیمه نخست امسال۱۳۰هزارتن انواع آبزیان در هرمزگان صید شده است، پیش‌بینی کرد تا پایان سال۳۰۰هزارتن انواع آبزی در هرمزگان صید شود. که این میزان پارسال ۲۷۶هزارتن بوده است.

اظهارات مدیرکل شیلات هرمزگان درحالی است که هیچ اشاره ای به بیکاری  صیادان  بومی، صید کم آنها، افزایش نرخ  ماهی به علت کم بودن  آبزیان، غیرقانونی بودن صید کشتی های چینی و آسیب زدن به محیط زیست ندارد و حرفی از کارگران چینی به زبان نیاورده است و با وجود منتشر شدن مستندات پهلوگیری و تخلیه ماهی‌های بسته‌بندی شده چینی در بندرعباس مدیران شیلات اقدامی نمی‌کنند.

گفتنی است، بیش از  80 فروند کشتی صیادی چینی در لنگرگاه  بندرعباس پهلو گرفته و هرکدام  به نوبت ماهی‌های صید شده خود را در اسکله صیادی شیلات پشت‌شهر بندرعباس دربسته‌بندی‌های چینی تخلیه می‌کنند.

منبع: اکوفارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۳۸۵۵۱۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کلنگ‌زنی پارک دادا و کاکا در بندرعباس

رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان، شهردار بندرعباس، اعضای شورای شهر، معاون درمان دانشگاه و جمعی دیگر از مسئولان در این مراسم حضور داشتند.

باتوجه به اهمیت مسئله فرزندآوری و جوانی جمعیت، شهرداری بندرعباس اقدام به احداث پارک «دادا و کاکا» در بندرعباس می‌کند.

این پارک در چهارراه پگاه و در زمینی به مساحت ۱۳هزار و ۵۰۵ متر مربع احداث می‌شود.

«داد و کاکا»؛ نماد فرهنگی فرزندآوری و جوانی جمعیت هرمزگان، با هدف تأثیرگذاری بر مخاطبان کودک و نوجوان و مطالبه آن‌ها از پدر و مادر برای داشتن دادا (خواهر) و کاکا (برادر)، مقابله با آسیب‌های «تک فرزندی» و فرهنگسازی و ترویج جوانی جمعیت و فرزندآوری طراحی و ساخته شدند.

ایده و اجرای این کار ارزشمند به همت کمیته رسانه قرارگاه جوانی جمعیت دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان (مدیریت روابط عمومی دانشگاه) انجام شده است.

لازم به ذکر است در مراسم رونمایی از این عروسک‌ها، شهردار بندرعباس قول احداث پارکی به این عنوان را داده بود.

باشگاه خبرنگاران جوان هرمزگان بندرعباس

دیگر خبرها

  • آغاز ساخت دو طرح راهسازی در بندرعباس
  • اصلی‌ترین محور توسعه شهرستان جاسک چیست؟
  • تلاش برای توسعه جاسک با محور فعالیت‌های شیلاتی
  • کلنگ‌زنی پارک دادا و کاکا در بندرعباس
  • تامین مولد سالم تولید ایمن و پایدار را به‌دنبال دارد
  • گشایش نمایشگاه و جشنواره سلامت در بندرعباس+عکس
  • گشایش نمایشگاه و جشنواره سلامت در بندرعباس
  • برپایی نمایشگاه سلامت در بندرعباس
  • برگزاری یازدهمین کنفرانس ملی ماهی شناسی ایران در بندرعباس
  • برگزاری مسابقات ورزشی پیشکسوتان سپاه در بندرعباس