Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار حوزه دریچه فناوری گروه فضای مجازی باشگاه خبرنگاران جوان، ساعت‌های دیجیتال جزء یکی از محبوب‌ترین ساعت‌های موجود در بین افراد به خصوص ورزشکاران است. این ساعت‌ها اساس کار متفاوتی نسبت به ساعت‌های عقربه‌ای داشته و معمولاً می‌توان زمان را دقیق‌تر با آن محاسبه نمود.

برهمین اساس باشگاه خبرنگاران جوان قصد دارد شما را با عملکرد ساعت های دیجیتال آشنا نموده و اساس کار آن را برای شما توضیح دهد، پس پیشنهاد می‌کنیم با ما همراه باشید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سون سگمنت چیست؟

به طور معمول نمایشگر هفت قسمتی برای نشان دادن اعداد در ساعت‌های دیجیتالی، چراغ راهنما، ماشین حساب، ترازوی دیجیتالی و… از یک قطعه به نام seven segment یا هفت قسمتی استفاده می‌کنند که اغلب به رنگ سبز و قرمز هستند.

این قطعه در واقع یک IC است که دارای هفت LED (دیود نورانی) بوده و روشن یا خاموش بودن این LEDها اعداد را به ما نشان می‌دهد.

به این صورت که اگر هرکدام از این هفت قسمت را با حروف a b c d e f g در جهت عقربه‌های ساعت نامگذاری کنیم، آنگاه مثلاً برای نمایش عدد «۱» کافیست که فقط حرفهای b وc روشن شوند:

بیشتر بخوانید: راهنمای خرید ساعت دیجیتال

اگر شما در ورودی مدار یکی از ارقام ۰ تا ۹ را وارد کنید، seven segment عدد شما را به صورت دیجیتالی نمایش می‌دهد. ابتدا معادل دودویی (باینری) عدد خود را بدست آورید.

عدد دودویی خود را از راست به چپ به ترتیب با A و B و C و D نام‌گذاری می‌کنیم؛ رقم A، کم‌ارزش‌ترین و رقم D باارزش‌ترین رقم است. ما نیاز به یک IC با شماره ۷۴۴۷ داریم. پایه‌های ورودی آن مربوط به قرار دادن معادل دودویی عدد ما است.

خروجی‌های آن نیز مانند شکل به ورودی‌های seven segment متصل می‌گردند. پایه‌های A,B،C,D را به چهار سوئیچ متصل می‌کنیم. قرار گرفتن سوئیچ‌ها در وضعیت بالا و پایین، صفر و یک بودن رقم ما را مشخص می‌کند.

IC ۷۴۴۷، یک دیکدر BCD هفت قسمتی نام دارد؛ این دیکدر یک عدد ده‌دهی به فرم BCD را دریافت نموده و کد هفت قسمتی مربوط به آن را تولید می‌کند.

مدارات زیاد دیگری نیز وجود دارند که کارهای مختلفی را انجام می‌دهند. مثلاً مداری که از عدد دلخواهی شروع به شمارش می‌کند و یکی‌یکی کم می‌کند تا به صفر برسد (تایمر)  یا مداری که از صفر شروع به شمارش می‌کند و یکی‌یکی اضافه می‌کند و دارای کلید شروع و توقف (کرنومتر) است .

معرفی ساعت های دیجیتال LED

به طور کلی اساس کار ساعت های دیجیتال LED همان LED و سون سگمنت های هفت قسمتی است. این ساعت‌ها در اندازه و ابعاد مختلف و با امکانات گوناگون تولید می شوند.

در این ساعت‌ها از کریستال بسیار دقیق کوارتز ساعت استفاده می شود که به علت دیجیتال بودن و حذف قسمت های مکانیکی از ساعت های آنالوگ نیز دقت بیشتری دارند.

بیشتر بخوانید: راهنمای خرید ساعت مچی

برای آنکه این نمایشگرها از تعویض باتری بی‌نیاز شوند، از برق شهر تغذیه می‌کنند و همچنین برای مواقع قطع برق یک باتری پشتیبان در آنها تعبیه شده است.

ساعت های دیجیتال بزرگ (در ابعاد متفاوت) مناسب برای سالن‌ها، کارخانه‌ها، اداره‌ها، مؤسسات، سالن‌های انتظار، محیط‌های ورزشی و… می‌باشند. این نمایشگرها دارای دید بیش از ۸۰ متر است که می‌توان در فضای بیرون نیز استفاده شود. این نمایشگرها بسیار دقیق هستند و کارکردی عالی در شب و روز دارند. از امکانات این نمایشگرهای دیجیتال می‌توان به نمایش ساعت زمان (ساعت دقیقه ثانیه)، نمایش دمای محیط، استفاده به عنوان کرنومتر محیط‌های ورزشی، پخش آلارم، نمایش تاریخ، تنظیم با ریموت کنترل و… اشاره نمود. این نمایشگرها در انواع یک طرفه و دو طرفه تولید می شوند، چراکه گاهی اوقات نیاز است علاوه بر روبرو، از پشت نیز نمایشگر دیده شود.

بیشتر بخوانید: ساعت اندروید خود را سخنگو کنید

این ساعت های دیجیتال LED در انواع مچی، رومیزی، دیواری، آویز سقفی تولید می شوند که شرکت نورنگار صنعت سیف این ساعت ها را در انواع رومیزی، دیواری، آویز سقفی تولید و به بازار عرضه می‌نماید.

در کل شاید بتوان این طور گفت که در قلب ساعت قطعه‌ای وجود دارد که می‌تواند به طور دقیق ۶۰ هرتز (Hz، نوسانات در ثانیه) سیگنال تولید کند.

بیشتر بخوانید: ساعت آفتابی دیجیتال

دو راه برای تولید این سیگنال وجود دارد:

۱- سیگنال را می‌توان از نوسانات ۶۰ هرتزی در یک خط تغذیه معمولی بدست آورد. بسیاری از ساعت‌ها تغذیه خود را از سوکت دیواری می‌گیرند که علت استفاده از این روش ارزان و آسان بودن آن است. سیگنال ۶۰ هرتز در خط تغذیه به شکل منطقی‌ای برای این کار مناسب است.

۲- سیگنال را می‌توان با استفاده از یک نوسان‌ساز کریستالی ایجاد کرد. بدیهی است که هر باتری ساعت یا ساعت مچی از این روش استفاده می‌کنند. در حالی که با این روش قطعات بیشتری لازم است اما به طور کلی بسیار دقیق‌تر است.

سیگنال ۶۰ هرتز توسط یک شمارنده تقسیم‌بندی شده است. هنگام ساخت ساعت خود، یک بخش معمولی TTL که مورد استفاده است، یک شمارنده ده‌تایی ۷۴۹۰ است. این بخش می‌تواند برای تقسیم‌بندی توسط هر عددی بین ۲ تا ۱۰ پیکربندی شود و برای خروجی یک عدد دوتایی تولید کند. پس شما ۶۰ هرتز پایه خود را ابتدا بر ۱۰ و سپس بر ۶ تقسیم کرده و حال شما یک سیگنال ۱ هرتزی دارید (۱ نوسان در ثانیه). این سیگنال ۱ هرتز محرک بسیار خوبی برای "ثانیه شمار" که بر روی صفحه نمایش مشخص شده، است.

بیشتر بخوانید: ساعت هوشمند چیست؟

برای دیدن صحیح ثانیه‌ها و سپس خروجی شمارنده نیازمند یک صفحه نمایش هستیم. دو شمارنده که اعداد دوتایی را تولید می‌کنند. شمارنده‌ای با تقسیم‌بندی ۱۰تایی، تولید ۰-۱-۲-۳-۴-۵-۶-۷-۸-۹ متوالی در خروجی می‌کند، در حالی که شمارندای با تقسیم‌بندی ۶ تایی در خروجی خود دنباله ۰-۱-۲-۳-۴-۵ را ارائه می‌دهد. ما می‌خواهیم این اعداد دوتایی را در چیزی به نام صفحه نمایش ۷-قطعه‌ای نشان دهیم. نمایشگر ۷-قطعه دارای ۷ میله بر روی خود است که با روشن شدن میله‌های مختلف شما می‌توانید اعداد گوناگون را نمایش دهید.

برای تبدیل یک عدد دوتایی بین ۰ تا ۹ به سیگنال های مناسب برای راه‌اندازی صفحه نمایش ۷-قطعه‌ای، شما می‌توانید از "مبدل اعداد دوتایی به صفحه نمایش۷-قطعه ای" استفاده کنید. تراشه، عدد دوتایی که وارد می شود را در نظر گرفته و میله مناسب را در LED 7-قطعه‌ای برای نمایش آن عدد روشن می‌کند.

خروجی این مرحله در فرکانس یک دور بر دقیقه نوسان می‌کند. شما می توانید تصور کنید که قسمت دقایق ساعت، دقیقا به همان شکل به نظر می رسد. در نهایت، بخش ساعت‌ها تقریباً مشابه است، با این تفاوت که تقسیم‌بندی‌های ۶تایی توسط تقسیم بندی های ۲تایی جایگزین شده است.

بیشتر بخوانید: غیرمعمولی ترین ساعت مچی های جهان

اکنون اگر شما در حال ساخت یک ساعت واقعی هستید فقط دو بخش از جزئیات می ماند:

 ساعتی که اینجا طراحی شده، متوجه این مسئله نیست که پس از ۱۲:۵۹:۵۹ باید به ۱:۰۰ بازگردد. این یک مشکل پیچیده کوچک است که چند راه برای حل آن وجود دارد. یکی از روش ها این است که کمی منطق به وجود بیاوریم که بتواند عدد ۱۳ را شناسایی کرده و ساعت را به عدد ۱ تنظیم مجدد کند (نه صفر). یکی دیگر از روش ها استفاده از یک افزایش‌گر است.

این مطلب را از دست ندهید: چگونه یک ساعت هوشمند مناسب انتخاب کنیم؟

ما یک راه برای تنظیم ساعت نیاز داریم. به طور معمول این مسئله با تبدیل فرکانس‌های بالاتر از حد عادی به بخش دقایق، بکار گرفته می شود. به عنوان مثال بیشتر ساعت‌ها دکمه های "سریع" و "آهسته" دارند. وقتی که شما دکمه سریع را فشار دهید، سیگنال ۶۰ هرتز مستقیماً به طرف شمارنده دقیقه می‌رود. هنگامی که دکمه آهسته را فشار دهید، سیگنال ۱ هرتز به طرف شمارنده دقیقه هدایت می‌شود. راه های ممکن دیگری هم وجود دارد که می توان بکار برد اما این روش متداول تر است.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: ساعت های دیجیتال

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۳۹۲۱۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آیا ارز دیجیتال حلال است؟

دنیای امروز با سرعتی شگفت‌انگیز در حال تحول است و فناوری‌های نوظهور دائماً در حال دگرگونی شیوه‌ی زندگی ما هستند. ارزهای دیجیتال به عنوان یکی از جدیدترین دستاوردهای بشر، چالش‌ها و فرصت‌های جدیدی را به ارمغان آورده‌اند.

اما در کنار این تحولات، پرسش‌های مهمی نیز در مورد ماهیت شرعی و حلال بودن این نوع ارزها به وجود آمده است. در این مقاله قصد داریم به بررسی جامع این موضوع از منظر فقه اسلامی بپردازیم و با زبانی ساده و قابل فهم، به شما کمک کنیم تا درک عمیق‌تری از حلال بودن یا حرام بودن ارزهای دیجیتال پیدا کنید.

ارزدیجیتال مدیا گردآورنده آخرین اخبار حوزه بلاکچین است.

جایگاه ارز دیجیتال در فقه اسلامی

در فقه اسلامی، برای هر پدیده‌ی جدیدی باید بر اساس ادله‌ی شرعی مانند قرآن، سنت، اجماع و عقل حکم صادر شود. ارزهای دیجیتال به عنوان پدیده‌ای نوظهور، تاکنون مورد بحث و بررسی عمیق علماء و مراجع تقلید شیعه قرار گرفته‌اند و نظرات مختلفی در مورد آنها ارائه شده است.

آیت‌الله خامنه‌ای، رهبر معظم انقلاب اسلامی، معتقدند که تا زمانی که ارزهای دیجیتال در چارچوب قوانین جمهوری اسلامی و شرع مقدس اسلام مورد استفاده قرار گیرند، اشکالی ندارد.

ایشان در استفتایی در این مورد فرموده‌اند: "خرید و فروش ارزهای دیجیتال فی نفسه اشکال ندارد، ولی باید در چارچوب قوانین و مقررات جمهوری اسلامی و با رعایت احکام شرعی از جمله اجتناب از غرر و ضرر و ربا انجام شود."

برخی دیگر از مراجع مانند آیت‌الله مکارم شیرازی، خرید و فروش ارزهای دیجیتال را به طور کلی حرام اعلام کرده‌اند.

ایشان در استفتایی در این مورد فرموده‌اند: "با توجه به نوسانات شدید قیمت این نوع ارزها و عدم پشتوانه قوی آنها، خرید و فروش آنها شرعی نیست و می‌تواند مشمول غرر و ضرر باشد."

نکته‌ی قابل توجه این است که در این زمینه هنوز اجماع قطعی در بین مراجع وجود ندارد و هر مسلمانی موظف است برای تعیین تکلیف نهایی، به نظر مرجع تقلید خود رجوع کند.

استدلال‌های موافقان و مخالفان حلال بودن ارز دیجیتال موافقان: عدم وجود نص شرعی صریح: برخی از فقیهان معتقدند که در شرع اسلام نص صریحی در مورد حکم ارزهای دیجیتال وجود ندارد. از آنجا که اصل بر اباحه است، تا زمانی که ضرر یا غرری در معاملات با این ارزها ثابت نشود، حلال تلقی می‌شوند. مصداق پول: برخی دیگر از فقیهان ارزهای دیجیتال را مصداق پول می‌دانند و از آنجا که پول به طور کلی حلال است، این نوع ارزها نیز حلال خواهند بود. قابلیت استفاده در معاملات مشروع: عده‌ای دیگر از فقیهان بر قابلیت استفاده از ارزهای دیجیتال در معاملات مشروع تاکید می‌کنند. به نظر آنها، مادامی که از این ارزها برای مقاصد حرام مانند قمار یا پولشویی استفاده نشود، اشکالی ندارد. توجه به منافع و مصالح جامعه: برخی از فقیهان با لحاظ کردن منافع و مصالح جامعه در عصر حاضر، معتقدند که استفاده از ارزهای دیجیتال می‌تواند فواید متعددی مانند تسهیل مبادلات مالی، افزایش شفافیت و کاهش وابستگی به سیستم‌های بانکی سنتی داشته باشد. مخالفان: عدم وجود پشتوانه عینی: یکی از اصلی‌ترین استدلال‌های مخالفان، عدم وجود پشتوانه عینی برای ارزهای دیجیتال است. به نظر آنها، ارزشی که برای این نوع ارزها در نظر گرفته می‌شود، صرفاً ناشی از توافق بین افراد است و هیچ پشتوانه واقعی مانند طلا یا ارزهای رایج ندارد. احتمال غرر و ضرر: همانطور که قبلاً اشاره شد، نوسانات شدید قیمت ارزهای دیجیتال می‌تواند احتمال غرر و ضرر در معاملات با آنها را افزایش دهد. از آنجا که غرر و ضرر در شرع حرام است، خرید و فروش این نوع ارزها می‌تواند مشمول این حکم شود. امکان استفاده در فعالیت‌های غیرقانونی: ماهیت غیرمتمرکز و ناشناس بودن ارزهای

دیجیتال، امکان استفاده از آنها در فعالیت‌های غیرقانونی مانند قمار، پولشویی و تامین مالی تروریسم را فراهم می‌کند. از آنجا که این فعالیت‌ها حرام هستند، استفاده از ارزهای دیجیتال در آنها نیز حرام خواهد بود.

تضعیف نظام پولی و مالی: برخی از منتقدان معتقدند که رواج ارزهای دیجیتال می‌تواند به تضعیف نظام پولی و مالی سنتی کشورها منجر شود و از این طریق به اقتصاد آنها آسیب برساند.

استاد محمدجواد فاضل لنکرانی، از فقهای برجسته‌ی معاصر، در این مورد می‌گوید: "ارزهای دیجیتال با ماهیت غیرمتمرکز خود، حاکمیت دولت‌ها بر نظام پولی و مالی را به چالش می‌کشند و این می‌تواند زمینه‌ساز بی‌ثباتی اقتصادی شود."

چالش‌های حل نشده و نیاز به اجماع

همانطور که مشاهده کردید، در مورد حلال بودن ارز دیجیتال نظرات مختلفی از سوی علماء و فقها مطرح شده است. برخی از چالش‌های حل نشده در این زمینه عبارتند از:

ماهیت دقیق ارزهای دیجیتال: ماهیت دقیق ارزهای دیجیتال و اینکه آیا آنها را می‌توان نوعی مال یا اعتبار مالی در نظر گرفت، محل بحث است. روشن شدن این مسئله بر حکم شرعی آنها تاثیرگذار خواهد بود. قوانین و مقررات: ابهامات حقوقی و فقدان قوانین و مقررات مشخص در مورد ارزهای دیجیتال، بر حکم شرعی آنها نیز تاثیر می‌گذارد. تا زمانی که چارچوب قانونی مناسبی برای این حوزه تعریف نشود، تعیین تکلیف نهایی از نظر شرعی نیز با مشکل مواجه خواهد بود. استفاده‌های مجرمانه: امکان استفاده از ارزهای دیجیتال در فعالیت‌های غیرقانونی، یکی از دغدغه‌های مهم مراجع تقلید است. یافتن راهکارهایی برای جلوگیری از این سوء استفاده‌ها می‌تواند به صدور احکام شرعی روشن‌تر در مورد این نوع ارزها کمک کند. راهکارهای پیشنهادی برای استفاده‌ی مشروع از ارز دیجیتال

با توجه به پیچیدگی‌های این حوزه، برخی از کارشناسان راهکارهایی را برای استفاده‌ی مشروع از ارزهای دیجیتال در جوامع اسلامی پیشنهاد کرده‌اند:

تدوین راهنماهای شرعی: تدوین راهنماهای شرعی جامع و به روز در مورد استفاده‌ی مشروع از ارز دیجیتال می‌تواند به مسلمانان در بهره‌مندی از مزایای این فناوری در چارچوب شرع کمک کند. توسعه‌ی زیرساخت‌های اسلامی: ایجاد صرافی‌ها و پلتفرم‌های معتبر با رعایت موازین شرعی برای تبادل و نگهداری ارز دیجیتال، می‌تواند اعتماد مسلمانان به این حوزه را افزایش دهد. آموزش و آگاهی‌رسانی: برگزاری دوره‌های آموزشی و کارگاه‌های تخصصی برای علماء، طلاب و عموم مردم در مورد ماهیت و احکام شرعی ارز دیجیتال، می‌تواند به درک عمیق‌تر این موضوع و استفاده‌ی صحیح از آن کمک کند.

نتیجه‌گیری

ارزهای دیجیتال به عنوان پدیده‌ای نوظهور، با چالش‌ها و فرصت‌های جدیدی در دنیای اسلام روبرو شده‌اند. در این مقاله سعی کردیم تا با زبانی ساده و قابل فهم، به بررسی ابعاد مختلف حلال بودن یا حرام بودن آنها بپردازیم.

مهم‌ترین نکته این است که در حال حاضر، اجماع قطعی در بین مراجع تقلید در مورد حکم شرعی ارزهای دیجیتال وجود ندارد. مسلمانان موظفند برای تعیین تکلیف نهایی، به نظر مرجع تقلید خود رجوع کنند و در عین حال، در هنگام استفاده از ارز دیجیتال، ملاحظات شرعی و قانونی را مد نظر قرار دهند.

آینده‌ی ارزهای دیجیتال در دنیای اسلام، وابستگی زیادی به نحوه‌ی برخورد علماء و مراجع تقلید با این پدیده و همچنین، تلاش‌های صورت گرفته برای رفع ابهامات شرعی و حقوقی در این حوزه دارد.

دیگر خبرها

  • «مست عشق» رکورد مخاطب روز نخست اکران را شکست
  • ساخت نخستین آسمان نمای دیجیتال در بروجن
  • آیا ارز دیجیتال حلال است؟
  • شناسایی بیماری‌های عفونی با نانوکامپوزیت آراسته به طلا
  • رمزگشایی از سیگنال‌های برجامی آمریکایی‌ها پس از عملیات وعده صادق/ آیا ایران به دنبال تغییر در دکترین ساختن بمب اتمی است؟
  • «خرده جنایت‌های زن و شوهری» روی صحنه عمارت نوفل لوشاتو
  • پیش بینی بورس چهارشنبه ۵ اردیبهشت ۱۴۰۳/ افت بازار سهام، سیگنال فرصت خرید است؟
  • شور ساحری در صحنه سیرک
  • پوشش‌دهی موج FM در استان کرمان ارتقا یافت
  • بیت‌کوین در آستانه رکوردی جدید / قیمت روز ارزهای دیجیتال