Web Analytics Made Easy - Statcounter

شیراز - ایرنا - مدیر کل حفاظت محیط زیست فارس اعلام کرد: پرداخت عوارض آلودگی ناشی از صنایع نفتی مستقر در منطقه عسلویه به فارس به میزان 25 درصد مصوب شده که از امسال اجرایی می شود.

سعید محمودی چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگاران در شیراز اظهار داشت: سالها این آلودگی بر شهرستان های مُهر و لامرد در جنوب فارس تاثیر منفی می گذاشت و اکنون برای نسختین بار در کشور عوارض زیست محیطی بین استانی تقسیم می شود و شهرستان های یاد شده از مبلغ خسارتی که بابت این عوارض پرداخت خواهد شد بهره مند می شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


مدیر کل حفاظت محیط زیست فارس با بیان اینکه هنوز مبلغی برای اختصاص به شهرستان های مُهر و لامرد تعیین نشده است گفت: محیط زیست شدت اثرعوارض زیست محیطی را مشخص می کند و در این زمینه مصوب شده است که 25 درصد از عوارض به استان فارس تعلق گیرد.
وی ادامه داد: در شرایط کنونی جامعه که اختصاص بودجه و گرفتن اعتبارات به سختی ممکن است اختصاص 25 درصد از عوارض عسلویه به فارس کاری بزرگ قلمداد می شود.
محمودی گفت: این تصمیم با پیگیری نماینده مردم مهر و لامرد در مجلس و مطالبه محیط زیست فارس و موافقت حفاظت محیط زیست کشور گرفته شد.

** کارخانه پشم شیشه اراده ای برای خروج از شیراز ندارد
محمودی در ادامه با بیان اینکه سه کارخانه سیمان فارس، ریشمک و پشم شیشه باید شیراز را ترک کنند و در خارج از شهر فعالیت اقتصادی داشته باشند گفت: کارخانه سیمان فارس در محل جدید 40 درصد پیشرفت کار دارد ، ریشمک هم مراحل پایانی انتقال را گذرانده اما ظاهرا کارخانه پشم شیشه اراده ای برای خروج از شیراز ندارد.
مدیر کل حفاظت محیط زیست استان فارس ادامه داد : سال 98 افق نهایی برای خروج کارخانه های یاد شده است ولی متاسفانه تا کنون گزارشی مبنی بر پیشرفت کار در کارخانه پشم شیشه شیراز برای خروج از این شهر به محیط زیست نرسیده است.
این مقام مسئول خواستار تمکین به قانون از سوی مسئولان این کارخانه شد و گفت: خروج کارخانه ها از شیراز یک مصوبه قانونی است و مدیران این شرکت و کارخانه باید پیشقدم در اجرای قانون باشند.

**وقفه در توزیع بنزین یورو 4 در شیراز خودزنی بزرگ است
محمودی با اشاره به توقف چند ماه توزیع بنزین یورو 4 در شیراز گفت: این توقف چند ماهه در صورت تکرار می تواند تمیزی هوای شیراز را نشانه رود و آن را مخدوش سازد، شورای ترافیک استان فارس که دراین زمینه تصمیم نهایی را می گیرد باید مقاومت بیشتر داشته باشد تا وقفه ای در توزیع بنزین یورو 4 در شیراز ایجاد نشود.
مدیرکل حفاظت محیط زیست فارس گفت: وقفه در توزیع بنزین یورو 4 در شیراز خودزنی بزرگ است که نباید تکرار شود.
محمودی با بیان اینکه روزانه بیش از یک میلیون لیتر بنزین در شیراز مصرف می شود گفت: محیط زیست با جدیت مطالبه گری دارد که روند توزیع بنزین یورو 4 ادامه داشته باشد، شیراز و 7 کلان شهر دیگر بر اساس مصوبه کشوری باید یورو 4 دریافت کنند و محروم ساختن شیراز از آن شایسته نیست.

**احداث پالایشگاه جدید به نفع شیراز است
این مقام در پاسخ به پرسش خبرنگار ایرنا پیرامون صدور مجوز توسعه پالایشگاه شیراز گفت: توسعه پالایشگاه در مقابل ارائه ارزیابی زیست محیطی است، در ارزیابی زیست محیطی ارائه شده به شرط خاموش شدن پالایشگاه قدیم، اجازه شروع به فعالیت تولیدی برای پالایشگاه جدید داده شده است، طرح توسعه پالایشگاه شیراز برای تولید بنزین با استاندارد یورو 5 است و در بلند مدت به نفع شیراز خواهد بود.
وی درباره محدودیت ظرفیت منطقه زرقان شیراز برای پذیرش صنایع جدید نفت و گاز گفت: در مجوزهای صادر شده تاکید شده که این پالایشگاه هیچ آلودگی برای زرقان نداشته باشد و به هیچ عنوان از منابع آب زیرزمینی بهره برداری نکند.

** بسیاری از طرح های فارس ارزیابی زیست محیطی ندارند
مدیر کل حفاظت محیط زیست فارس با بیان اینکه بسیاری از طرح های فارس ارزیابی زیست محیطی ندارند گفت : افتخار محیط زیست درسالهای گذشته این بوده که به این طرح ها مجوز نمی دهد اما آیا با ندادن مجوز جلو فعالیت این طرح ها گرفته شده است؟ طرح راه آهن شیراز - اصفهان ، آزاد راه شیراز - اصفهان ، سدهای سیوند ، تنگ سرخ و نرگسی هیچکدام ارزیابی زیست محیطی ندارند و محیط زیست هم برای اجرای آن ها مجوزی صادر نکرده است اما آیا با عدم صدور مجوز این طرح ها اجرا نشدند؟
محمودی گفت:عدم صدور مجوز به منزله کنار کشیدن محیط زیست است، محیط زیست نباید خود را در طرح های صنعتی کنار بکشد بلکه باید بایستد مجوز بدهد و حق و حقوق محیط زیست را هم بگیرد، ما در مورد توسعه پالایشگاه شیراز همین رویه را دنبال کردیم.

** تالاب های فارس همتراز با دریاچه ارومیه
محمودی در ادامه با بیان اینکه سازمان مرکزی حفاظت محیط زیست کشور طرح های احیای بختگان و دیگر تالاب های فارس را همتراز با احیای دریاچه ارومیه دیده است گفت: این موضوعی بود که سالها مغفول مانده بود، با تخصیص موردی یکی دو میلیارد تومان مشکل تالاب های فارس حل نمی شود، در مطالعات کلان جدید که با مشارکت دانشگاه شیراز کلید خورده است بختگان همتراز با دریاچه ارومیه است، محیط زیست کشور 70 میلیارد ریال برای اجرای مطالعات احیای این دریچه و تالاب های فارس اختصاص داده است ، تاکید ما بر این است که مطالعات و مطالبات همتراز با احیای ارومیه باشد و دولت همان قدر که برای احیای ارومیه انرژی و اعتبار گذاشت برای احیای تالاب های فارس نیز بگذارد.

** هوای شیراز مانند هوای سوییس
مدیر کل حفاظت محیط زیست فارس وجود هوای پاک در بین کلان شهرهای کشور را موهبتی برای شیراز دانست و گفت: هوای شیراز همسان با هوای سوییس است، همه روزهایی که هوای شیراز در وضعیت ناسالم قرار گرفته از 10 روز در سال تجاوز نمی کند، مردم، مسئولان، تشکل های زیست محیطی باید برای حفظ این موهبت تلاش کنند و نگذارند که هوای شیراز آلوده شود.
محمودی ادامه داد : حفظ باغ های شیراز، نوسازی ناوگان اتوبوس شهری، مقاومت در برابر تغییر کاربری باغ ها، اعطای حقابه تالاب ها و کنترل کشاورزی بی رویه راهکارهایی است که برای حفاظت از آب و هوا در شیراز باید دنبال و به صورت مطالبه جدی مطرح شود.

**دفع نادرست زباله های کلینیکی در شیراز فاجعه بار است
مدیر کل حفاظت محیط زیست استان فارس در باره دفع نادرست و ناقص زباله های کلینیک های خصوصی در شیراز گفت: این فاجعه است که یک هزار و 300 کیلینیک پزشکی در شیراز زباله های خود را بدون رعایت موازین بهداشتی رها می کنند، رها کردن آمپول، نمونه خون های گرفته شده، تیغ جراحی و پسماندهای خطر ناک بدون تمهیدات بهداشتی می تواند سلامت مردم را تهدید کند که متاسفانه برخی از کلینیک ها همانطور که نان خشک کنار خیابان رها می کنند این زباله ها را هم رها می کنند.
وی با بیان اینکه انتظار است سازمان های مسئول از جمله دانشگاه علوم پزشکی شیراز دراین زمینه دخالت کنند گفت:ما از دانشگاه علوم پزشکی انتظار بیشتری داریم، این دانشگاه باید جلو این فاجعه زیست محیطی را بگیرد، کلینیک های پزشکی ارگان های بی پولی نیستند که نتوانند دستگاه اتوکلاو(سوخت و دفع زباله) تهیه کنند، این تهدید بزرگ با مشارکت بین دستگاهی باید در شیراز حل شود.
29 دی ماه در تقویم ملی، روز ملی هوای پاک نامگذاری شده است و در این ارتباط طی یک هفته برنامه های نمادین در شیراز و شهرهای فارس برگزار می شود.
6113 /1876

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اجتماعي محيط زيست هواي پاك عسلويه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۳۹۸۴۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واکنش وزیر بهداشت به مسمومیت پزشکان در شیراز

آفتاب‌‌نیوز :

بهرام عین‌الهی درباره مسمومیت الکلی اخیر برای جمعی از پزشکان در شیراز گفت: کلا در علم پزشکی مصرف ۲ دو چیز را همه عالمان پزشکی انکار می‌کنند و من هم جدا از مسائل شرعی صحبت می‌کنم. امروزه می‌گویند بسیاری از بیماری‌ها ناشی از مصرف سیگار است و می‌گویند تقریبا تمام اعضای بدن می‌تواند از مصرف سیگار دچار عارضه شود و متاسفانه می‌بینیم بعضی‌ها سیگار می‌کشند و بعضی‌ها خودشان ممکن است جزو پزشکان باشند، الکل هم همین طور است.

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی خاطرنشان کرد: الکل هم جدا از مسائل شرعی از نظر پزشکی یکی از عواملی است که بسیاری از بیماری‌ها را ایجاد می‌کند، به خصوص می‌تواند در کبد عوارض بسیار زیادی داشته باشد. در رشته خود ما که چشم پزشکی هستیم؛ الکل‌هایی که استاندارد نیستند و ناخالص هستند باعث کوری می‌شوند که به آن الکل متانول می‌گویند در واقع الکل چوب این کار را انجام می‌دهد.

وی با بیان این که ما انتظارمان این است وقتی دانشمندان و عالمانی داریم که خودشان عوارض را می‌بینند خودشان به آن عوامل استناد کنند، عنوان کرد: وقتی می‌گویند عالم بدون عمل همین است؛ بنابراین نه تنها در مورد جامعه پزشکی بلکه درباره مردم هم استفاده از الکل می‌تواند عوارض بسیار زیادی ایجاد کند، عمر افراد را کوتاه می‌کند و می‌تواند بیماری‌هایی را در درازمدت داشته باشد، به خصوص بیماری کبدی را می‌تواند به وجود بیاورد که آینده بدی را رقم بزند.

عین‌الهی با اشاره به این که وزارت بهداشت وظیفه‌اش این است که اطلاع‌رسانی کند، گفت: وزارت بهداشت می‌تواند بگوید این عوارض وجود دارد، ولی حالا اگر کسی سیگار می‌کشد ما عوارضش را می‌گوییم، انتخاب خودش است، الکل هم همین است و ما حتما می‌گوییم مردم عزیزمان استفاده نکنند برای این‌که عوارض درازمدتی دارد.

منبع: خبرگزاری ایلنا

دیگر خبرها

  • رهاسازی پسماند‌های بیمارستانی باعث آلودگی زمین‌های کشاورزی می‌شود+ فیلم
  • حل مشکل آلودگی هوای اراک نیاز به حمایت صنایع دارد
  • شناسایی ۱۶۲ کارواش آلاینده در تهران
  • شناسایی ۱۶۲ کارواش آلاینده در پایتخت/ «پساب» مهم‌ترین مشکل زیست‌محیطی کارواش‌ها
  • مزارع کشاورزی که با فاضلاب خام و پساب آبیاری شوند، معدوم خواهند شد/چرخه تصفیه خانه‌ها باید تکمیل شود
  • پرداخت بیش از ۲۰ هزار میلیارد ریال از مطالبات کادر درمان فارس
  • طرح مطالعاتی سایت پسماند شهرداری ساوه انجام‌ شد
  • امحاء کشت محصولات کشاورزی با آب‌های غیرمتعارف در شیراز
  • معضل کشت‌های زیرپلاستیکی در همدان و آلودگی محیط زیست
  • واکنش وزیر بهداشت به مسمومیت پزشکان در شیراز