Web Analytics Made Easy - Statcounter

عباس عبدی فعال اصلاح طلب که زمانی سردبیری روزنامه سلام به مدیرمسئولی آیت‌الله موسوی خویینی را برعهده داشته است، در گفت‌وگو با اعتمادآنلاین، توضیح داد: برداشت من این است که آقای موسوی خویینی‌ها بیشتر در پاسخ به این رفتار طرفداران آقای هاشمی که می‌خواهند تصویر غیرواقعی و روتوش‌کرده از ایشان ارایه دهند صحبت کرده‌اند و این تصویرسازی دروغین به نفع جامعه و آقای هاشمی نیست و راه بجایی ندارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تحلیلگر سیاسی در پاسخ به این پرسش که شکسته شدن سکوت آقای موسوی خویینی‌ها بعد از فوت آقای هاشمی را چگونه تحلیل می‌کنید و چرا این سخنان در زمان حیات آقای هاشمی مطرح نشد، توضیح داد: واقعیت این است که چنین صحبت‌هایی احتمالا پاسخی به تصویرسازی‌هایی است که از آقای هاشمی ساخته می‌شود. چراکه در زمان حیات آقای هاشمی چنین تصویرسازی وجود نداشت و مباحث و موضوعات به همان شکلی که واقعیت داشتند، بودند. اما درباره اینکه چرا در زمان حیات آقای هاشمی چنین مباحثی مطرح نشد، فرض کنید که این مسائل مطرح شده بودند. شما چه نتیجه‌ای می‌توانید بگیرید؟ آیا آقای هاشمی، جوابی می‌دادند؟

او ادامه داد: مگر آقای هاشمی در زمان حیات خودشان به این همه انتقاداتی که نسبت به ایشان مطرح شده بود، پاسخی دادند که حالا به موارد دیگر پاسخی بدهد؟ من تصور می‌کنم که این مباحث اخیر انتقاد به آقای هاشمی نبود، بلکه انتقادات به فضاسازی‌هایی بود که امروز درباره آقای هاشمی در حال شکل‌گیری است. بعلاوه بخش مهمی از انها در دفاع از اقای هاشمی بود ولی چون تصویرسازان این وجه دفاع از اقای هاشمی با تصورات امروزشان همخوانی ندارد انها را علیه اقای هاشمی تلقی کرده‌اند. در حالی که گوینده با هدف دفاع و تحسین او گفته است.

عبدی با بیان اینکه برداشت من از صحبت‌های آقای موسوی خویینی‌ها چنین نیست که ایشان می‌خواسته تماماً علیه آقای هاشمی حرف بزند، تصریح کرد: آقای موسوی خویینی‌ها یک عقیده مشخصی دارد که قبلا در «سلام» آن را بیان کرده بودیم و ایشان هم بر آن تاکید داشت. این عقیده که همه شخصیت‌ها، مجموعه‌ای از تاریخ این ملت هستند. این چنین نیست که بیاییم همه را محکوم یا تبرئه کنیم و از افراد بت‌سازی یا آنان را تخریب کنیم.

او افزود: برداشت من این است که آقای موسوی خویینی‌ها بیشتر در پاسخ به این رفتار طرفداران آقای هاشمی که می‌خواهند تصویر غیرواقعی و روتوش‌کرده از ایشان ارایه دهند صحبت کرده‌اند و این تصویرسازی دروغین به نفع جامعه و اقای هاشمی نیست و راه بجایی ندارد. آقای هاشمی را باید همان‌طوری که بود شناخت. ضمنا ما یک آقای هاشمی هم نداریم، ما ۳، ۴ تا آقای هاشمی داریم در مقاطع گوناگون که هرکدام از آنها را باید جداگانه تحلیل کرد.

عبدی همچنین در پاسخ به این پرسش که  آقای موسوی خویینی‌ها در این مصاحبه تعاریف و عبارتی را درباره آقای هاشمی به کار می‌برد و  شما این تعاریف را چگونه تحلیل می‌کنید، تصریح کرد: این کلمات و عبارات  مثل «سوپر چپ» و «سوپر رادیکال» شاید جالب نباشد که به‌کار ببریم ولی چون این کلمات در محاوره مطرح شده موضوع فرق می‌کند. اگر مصاحبه به شکل مکتوب بود، احتمالا این کلمات به شکل و ترتیب دیگری مطرح می‌شدند. البته آقای موسوی خویینی بخشی از مواردی را که گفتند قبلا هم گفته شده بود و به نظر می‌آید که نیازی در کاربرد آن نبود.

وی با طرح این پیشنهاد که «یک نفر پیدا شود و تمام سخنرانی‌های آقای هاشمی را در نمازهای جمعه دهه ۶۰ که مکتوب و کامل پیاده شده است منتشر کند»، اظهار کرد: اگر این اتفاق رخ بدهد، خیلی از مسائل روشن خواهد شد. ضمن آنکه آقای موسوی خویینی‌ها نمی‌خواهد بگوید که آقای هاشمی فرد بد یا فرد خوبی بوده است. خود ایشان منتسب به جریان چپ است و این موضوع بدی نیست و اگر بخواهد چپ بودن ایشان را منفی تلقی کند، در واقع خودشان را رد کرده است. بحث بر سر این است که ایا تغییر و تحولات بوده یا خیر؟ قبول کنیم که آقای هاشمی قبلا چپ بوده است و یا به قول آقای موسوی، «سوپرچپ» بوده است. قبل از انقلاب آقای هاشمی از مبارزات مسلحانه حمایت می‌کرد. البته آقای موسوی خویینی‌ها نیز از این نوع مبارزات حمایت می‌کرد. ولی درصدد لاپوشانی ان نباید برامد. دفاع از مبارزه مسلحانه با تصویری که اکنون از ایشان می‌سازند تناسب ندارد.

وی خاطرنشان کرد: می‌توانید به اسناد کمیسیون ماده ۱۰ احزاب مراجعه کنید. آنجا این مسائل را کامل ببینید و بفهمید که ماجرا از چه قرار بوده است.

عبدی با بیان اینکه آقای موسوی‌خویینی‌ها فرد بسیار دقیقی در نقل قول‌ها است، گفت: من در عین حال می‌خواهم به این نکته اشاره کنم که امسال دوستانی از روزنامه سازندگی از من درخواست کردند که با آقای کرباسچی درباره آقای هاشمی مناظره کنم. پارسال هم دوستان دیگر در سالگرد فوت ایشان خواستار این گفتگو با اقای زنجانی بودند. من پاسخ دادم که دوست ندارم اکنون در نقد آقای هاشمی صحبت کنم. هرچه بوده تمام شده و رفته و خدا ایشان را رحمت کند.

این تحلیلگر سیاسی با بیان اینکه امروز زمان مناسبی برای طرح برخی مسائل نیست، اظهار کرد: سر یک فرصت مناسب و البته غیر معطوف به مسائل سیاسی روز، می‌توان درباره امور مختلف در خصوص آقای هاشمی صحبت کرد. البته من بخشی از نقدهایم را گفته‌ام، دوستان ایشان بیایند و یکی از این نکات و موارد را پاسخ بدهند. متاسفانه چون نمی‌توانند پاسخ دهند فوری برچسب تخریب‌گری می‌زنند. با این حال اگر من جای آقای موسوی‌خویینی‌ها بودم شاید این مصاحبه را در این مقطع سالگرد فوت ایشان انجام نمی‌دادم یا حداقل مصاحبه مکتوب می‌کردم. طبعاً به تشخیص خودشان این کار را درست دانسته‌اند. اینکه بگوییم چرا در زمان حیات آقای هاشمی این مسائل را مطرح نکرده است، مگر ما که گفتیم چه گلی به سر ما زدند که اگر ایشان در زمان حیات آقای هاشمی گفته بود، به سرش می‌زدند؟ آیا می‌پذیرفتند و می‌گفتند بله اشتباه شده است؟ اینها بهانه است.

عبدی با بیان اینکه طرح مسائل حاشیه‌ای و فرعی به ما کمکی نخواهد کرد، تصریح کرد: حاشیه‌ها کمکی نمی‌کند. به نظرم نباید برای سنگر گرفتن پشت افراد از انان تصویرسازی غیرواقعی نمود. بهتر است همان چهره‌ای که از آقای هاشمی وجود داشت را برجسته کنند و اگر خواستند بگویند ما طرفدار آقای هاشمی چهارم از سال ۸۸ به بعد هستیم. نه ان که پیش از ان را مخدوش و روتوش کنند. ما هم به این افراد در این مسیر کمک می‌کنیم ولی اگر قرار است به قبل برگردند بدانند که خیلی به نفع آنان نخواهد بود.

او افزود: یکی از مسائل عجیب و غریبی که درباره آقای هاشمی گفته می‌شود این است که ایشان مخالف اشغال سفارت بوده است. من نمی‌دانم و نمی‌فهمم که چطور این مساله مطرح می‌شود؟ خطبه‌های نماز جمعه ایشان را ببینید. مواضع ایشان را نسبت به این مساله در مقاطع گوناگون پیگیری کنید، بعد متوجه خواهید شد که ایشان حتی در خفا نیز هیچگاه چنین مخالفتی نداشته است. اگر مخالف بود قطعا سر یک هفته تمامش می‌کرد. بعلاوه چگونه ممکن است با این اتفاق مخالف باشد در حالی که بهره‌بردار اصلی از ان بوده است؟ انان که می‌گویند اقای هاشمی با ان واقعه مخالف بود درکی از سیاست و شعور هاشمی ندارند.

منبع: الف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۴۰۱۲۲۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آیین تکریم آیت الله موسوی جزایری با حضور شیوخ طوایف عراق و خوزستان برگزار شد

به گزارش حوزه استان ها خبرگزاری تقریب، در این مراسم باشکوه پس از قرائت قرآن کریم، جمعی از بزرگان طوایف عراق و خوزستان در خصوص مجاهدت ها و اقدامات شایسته آیت الله موسوی جزایری در سالیان گذشته، سخنانی ایراد کردند.   بسیاری از بزرگان طوایف و عشایر عراق به فعالیت های آیت الله جزایری در کشور اشاره کرده و نقش این عالم بزرگوار را در اتحاد بین اعراب کشور عراق و خوزستان موثر دانستند؛ همچنین خواستار حضور بیشتر وی در کشور عراق شدند.   ناصر سودانی نماینده پیشن اهواز، کارون، باوی و حمیدیه در مجلس شورای اسلامی گفت: قطعا برگزاری چنین مراسمی، تجدید بیعت با مقام روحانیت، مرجعیت و ولایت فقیه است.   وی افزود: این گونه مراسمات موجب همبستگی اجتماعی در جهت ایجاد انسجام‌ ملی و رفع کدورت ها و اختلاف‌ها با محوریت روحانیت و مرجعیت بوده و اثر مثبتی دارد.   این استاد دانشگاه بیان کرد: تکریم شخصیت های دارای جایگاه علمی، اخلاقی، تربیتی، سیاسی، اجتماعی، جهادی و انقلالی برای نسل‌های جدید به عنوان یک الگو تلقی شده و خدمات شایسته این بزرگواران بهتر معرفی می شود.

وی تصریح کرد: امیدواریم برپایی چنین مراسماتی رو به افزایش بوده تا نسل جدید ما بیشتر با بزرگان خود آشنا شوند.

در ادامه حجت الاسلام و المسلمین سیدرضا موسوی جزایری فرزند آیت الله جزایری گفت: ابتدا لازم می‌دانم که از حجت الاسلام و المسلمین موسوی فرد نماینده ولی فقیه در خوزستان و امام‌ جمعه اهواز و همچنین دیگر شخصیت‌هه به دلیل برگزاری آیین نکوداشت آیت الله موسوی جزایری تشکر کنم و امیدوارم این مراسمات به طور مداوم برقرار باشد.   وی با اشاره به برگزاری مراسم تجلیل و تکریم از شخصیت یک عالم ربانی افزود: راه اندازی مراسمات تکریم و تجلیل علما، دانشمندان و انسان های خادم لازم و ضروری است.   در پایان این مراسم آیت الله موسوی جزایری بیان کرد: برما واجب است تا از همگان به ویژه برادران عراقی تشکر و تقدیر کنیم.
 
وی با اشاره به اینکه برادری و محبت بین عشایر عراق و خوزستان از مهمترین مطالبات ما است افزود: هنگامی که برای کسب علم نزد آیت الله خویی به کشور عراق عزیمت کردم، شاهد مهمان نوازی و جوانمردی مردمان این خطه بودم.

آیت الله موسوی جزایری ایران و عراق را ۲ کشور مقتدر دانست و گفت: اگر این ۲ ملت، متحد شوند هیچ کشور مستکبری نمی تواند مقابل آنها ایستادگی کند همانگونه که در جریانات اخیر، آمریکایی ها رژیم صهیونیستی را از رویارویی با ایران منع کردند.   وی افزود: از همه مردم و سیاستمدارن می خواهیم تا بین این ۲ کشور دوستی رواج پیدا کند البته این اتحاد به امید خدا روز به روز بیشتر می شود.   بر اساس این گزارش، آیت الله موسوی جزایری سال ها به عنوان نماینده ولی فقیه و امام‌جمعه اهواز در استان خوزستان خدمت کرد و اکنون زعامت حوزه های علمیه استان خوزستان را برعهده دارد. وی در انتخابات مجلس خبرگان رهبری به عنوان نماینده مردم تهران برگزیده شد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • روایتی از سرگذشت سید عباس موسوی + فیلم
  • انتقاد شدید عباس آخوندی از ساخت و ساز در پارک لاله
  • تمرین فشرده شاگردان عبدی زیر بارش باران و رنگین کمان
  • واکنش عباس عبدی به سخنان مهدی نصیری: اصلاح‌طلبی و براندازی دو راهبرد غیر قابل جمع است
  • امروز همه دنبال هاشمی‌نسب می‌گشتند!
  • آیین تکریم آیت الله موسوی جزایری با حضور شیوخ طوایف عراق و خوزستان برگزار شد
  • انتقاد محسن هاشمی از شهردار تهران؛ فخر فروشی می‌کند
  • انتقاد محسن هاشمی از زاکانی
  • واکنش عجیب هاشمی نسب به فحاشی هواداران حریف در تبریز
  • واکنش عجیب هاشمی نسب به فحاشی هواداران حریف در تبریز ؛ اگر طرفداران تراکتور بودند ...