Web Analytics Made Easy - Statcounter

در حادثه‌ی تروریستی اخیری که در کشور کنیا رخ داد دست کم 12نفر طی یک حمله تروریستی به یک هتل کشته شدند. برخی مدعی اند گروه تروریستی الشباب مسئولیت این حمله تروریستی را بر عهده گرفته است.
این گروه تروریستی در سالهای اخیر به همراه گروه تروریستی تکفیری بوکوحرام اقدامات تروریستی بسیاری را در مرکز آفریقا انجام داده است و اعضای این گروه به علت جنبشهای اخیر در بین آفریقایی‌ها بسیار مشهورند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


اما این گروه تروریستی چه زمانی و چگونه به وجود آمد؟

سایه‌ی مرگ در سومالی

الشباب واژه ای عربی به معنای "جوانان" است. این گروه تروریستی یک شبه گروه تروریستی و نظامی  سومالیایی است که از  ابتدای دهه گذشته میلادی فعالیت اصلی خود را از طریق همکاری با القاعده شروع کرد.
  این گروه در گذشته بخش‌هایی از مرکز و جنوب سومالی را در کنترل خود داشت اما در سال ۲۰۱۵ شهرهای بزرگ را از دست داده و اکنون تنها چند منطقه روستایی را در تصرف خود دارد.
 تعداد سربازان الشباب در سال ۲۰۱۴ بین ۷ تا ۹ هزار نفر برآورد شده‌است اما مقامات سومالیایی مدعی اند اکنون از تعداد آنها بسیار کاسته شده است.
الشباب هدف خود را «جهاد علیه دشمنان اسلام» می‌داند و بارها به نیروهای دولتی و اتحادیه آفریقا در موگادیشو(پایتخت سومالی) حمله کرده‌ و عملیات‌های خونباری را هم در سایر نقاط آفریقا انجام داده‌است.
الشباب از سوی بسیاری از کشورهای دنیا به عنوان یک سازمان تروریستی شناخته شده است با این حال اقدامی جدی در مبارزه با این گروه صورت نگرفته و آمارها نشان می‌دهد که در چند سال اخیر حدود ۸۰۰۰ جنگجو از بسیاری از کشورهای آفریقایی و حتی از ایالات متحده و اروپا به سومالی آمده و به این گروه پیوسته اند.


الشباب و رویای وهابیت

گروه تروریستی الشباب یک گروه سلفی است که از اندیشه‌های وهابیت حمایت می‌کند. در طول قدرت نمایی این گروه در سومالی و تصرف مناطق مختلف این کشور قوانین بسیار سفت و سختی علیه مردم حاکم شد.
الشباب به بهانه های مختلف(از جمله به اتهام زنا) بسیاری از زنان و دختران را حبس کرده یا می‌فروختند. انواع سرگرمی در سومالی ممنوع بود. مردها مجبور بودند ریش بگذارند و در صورت تراشیدن صورت خود با حبس و جریمه مواجه می‌شدند.
هدف اصلی این گروه ایجاد به اصطلاح یک حکومت اسلامی در سومالی است، اما بدشان نمی‌آید در سایر مناطق آفریقا هم‌نفوذ کنند.
آنها در حال حاضر و با کسب قدرت بیشتر به کشورهای اطراف آفریقا از جمله اتیوپی، اوگاندا و کنیا نفوذ کرده و سعی دارند از بین جوانان آن مناطق یارگیری کنند.

منبع درآمد الشباب چیست؟

بسیاری معتقدند این گروه تروریستی توسط کشورهای مختلف عربی یا آفریقایی از جمله عربستان سعودی، اریتره و قطر و... حمایت می‌شوند با این حال دولتهای این کشورها قویا چنین حمایتی را تکذیب کرده اند.
با این وجود، پرسش این است که چه گروهی الشباب را حمایت کرده و پول خرید سلاح و تجهیزات را چگونه در می‌آورند؟
پاسخ در تجارت عاج فیل است. این تجارت پر سود در شرق و مرکز آفریقا تحت کنترل مافیای الشباب است و سود بسیاری را به جیب الشباب می‌ریزد.
علاوه براین، قاچاق انسان یکی از منابع درآمدی الشباب است که پول زیادی برای آنها دارد.


الشباب و کشورهای همسایه‌ی سومالی

الشباب علاوه بر سومالی در سایر کشورهای آفریقایی نیز عملیات تروریستی انجام داده است.
الشباب اولین حمله تروریستی در خارج از سومالی را در سال ۲۰۱۰ انجام داد که طی آن حدود ۷۴ نفر در کامپالا، پایتخت اوگاندا کشته شدند.
همچنین در سال ۲۰۱۳، الشباب حدود ۶۷ نفر را در حمله به یک مرکز خرید در نایروبی کنیا کشتند. دو سال بعد، آنها در حمله به یک دانشگاه در شهر دیگر کنیا یعنی گریسا، ۱۴۸ نفر را ترور کردند.
اگرچه کنیا و اوگاندا کشورهایی بودند که بارها توسط الشباب مورد هدف قرار گرفتند اما بدترین تلفات الشباب در خاک سومالی به وجود آمده است.
این گروه تروریستی طی بمب گذاری دو کامیون در اکتبر ۲۰۱۷، بیش از ۵۰۰ نفر را به خاک و خون کشید و بیش از ۳۰۰ نفر را هم زخمی کرد.

آیا کابوس آفریقا در حال بازگشت است؟

الشباب مدتی کابوس آفریقا شده بود. این گروه تروریستی یک بار موگادیشو(پایتخت سومالی) و بسیاری از شهرهای حومه سومالی را تصرف کرد. اما در سالهای اخیر به علت اتحاد اتحادیه آفریقا و مبارزه همراه با نظم ارتش سومالی این گروه تروریستی آسیب بسیار دیده و تحت فشار قرار گرفته است.
با این حال، بعضی از کارشناسان معتقدند بعد از سال ۲۰۱۰ که الشباب تقریبا تمام‌مناطق تحت تسلط خود را از دست داد این گروه تروریستی مجددا در حال قدرت گیری بوده و مناطق روستایی زیادی را در دست خود دارند هر چند مقامات آفریقایی و به خصوص دولت سومالی این دیدگاه را به شدت رد کرده و معتقدند این گروه کاملا تحت کنترل است.
مع الوصف، حوادث تروریستی اخیر نشان می‌دهد که این گروه تکفیری در حال قدرت گیری مجدد است و می‌تواند بار دیگر به سومالی بازگردد.

مبارزه با الشباب چقدر جدی است؟

در اوایل سال ۲۰۰۷، شورای امنیت سازمان ملل متحد یک نیروی حفظ صلح در سومالی به رهبری اتحادیه آفریقا ایجاد کرد.
کشورهای آفریقایی مختلف از جمله اوگاندا به این ارتش نیرو و تسلیحات دادند. در نهایت ارتش مشترکی از کشورهای آفریقایی شکل گرفت که متشکل از نیرویی حدود ۲۰ هزار سرباز بود که اکثرا از کشورهایی مانند بروندی، اتیوپی، کنیا و جیبوتی به این ارتش ملحق شده بودند.
این ارتش توانست از حضور الشباب در قلب آفریقا کم کند با این حال، در سالهای اخیر با رشد گروههای تروریستی هم جهت الشباب مانند بوکوحرام و داعش، این گروه مجددا قدرت گرفته است.
کارشناسان نظامی معتقدند الشباب توان نظامی کافی برای حمله مجدد به سومالی و اوگاندا و اتیوپی را ندارد اما این ترس وجود دارد که در صورتی که اتحادیه آفریقا ارتش مشترک خود را مجددا تجهیز نکند دولت سومالی در مقابل این گروه تروریستی و به خصوص حملات ارعاب آورش آسیب پذیر باشد، به خصوص اینکه خطر نفوذ داعش و یا اتحاد الشباب و بوکوحرام هم وجود دارد.

منبع: اسکای نیوز

منبع: اکوفارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۴۱۱۸۸۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تاثیر مهاجرت‌ اتباع خارجی غیرمجاز بر صنف‌های شغلی

  غلامرضا باغ شیرین در نخستین نشست کمیسیون مقابله و ساماندهی اتباع خارجی با اشاره به الگوی آماری تردد، اسکان و اشتغال اتباع خارجی غیرمجاز در استان بیان کرد: متأسفانه مجاورت مرزی با کشورهای مجاور شرقی به پدیده مهاجرت‌های انبوه و بی‌رویه به استان دامن زده و بسیاری از رسته‌های صنفی و فرصت‌های شغلی و معیشتی در استان را این گروه به خود اختصاص داده‌اند.
 
 وی افزود: از سوی دیگر به‌واسطه برخورداری این گروه از یارانه‌های پیدا و پنهان همچون ارزاق معیشتی یا حامل‌های انرژی، بار مضاعفی در حوزه بیت‌المال و منابع عمومی به کشور و به‌ویژه استان تحمیل می‌شود که این امر مانع دستیابی مناسب به اهداف و الگوهای توسعه بومی و درون‌زا می‌گردد.

 سرپرست مدیریت پیشگیری از وقوع جرم تصریح کرد: همچنین از آن‌جا که این استان، استان ممنوعه در حوزه سکونت اتباع خارجی تلقی می‌شود، طبعاً سکونت این گروه‌های اجتماعی نیز در استان ممنوع تلقی شده و این اسکان غیرمجاز عامل اصلی افزایش هزینه‌های اجاره‌بها منازل مسکونی و اماکن تجاری در شهرهای استان شده چرا که معمولاً این گروه‌ها منازل و واحدهای تجاری را با قیمت‌های بالاتر از عرف محله استیجار می‌کنند که این امر خود به افزایش عمومی هزینه‌های مرتبط با اجاره محل سکونت و یا واحد صنفی معطوف فعالیت اقتصادی منتج می‌گردد.

وی گفت: متأسفانه همچنان در طول نوار مرزی با بیش از هزار و ۵۰۰ کیلومتر در استان با کشورهای مجاور با کثرت خلأها و گذرهای مرزی غیرمجاز مواجهیم که این امر به افزایش آمار ورود اتباع خارجی غیرمجاز انجامیده و موجبات شکل‌گیری اقتصاد زیرزمینی در قالب، عبور دهندگان غیرمجاز اتباع خارجی به داخل استان را فراهم آورده است.
 
 باغ شیرین اذعان کرد: سیاست‌های کلان قوه قضاییه و سایر دستگاه‌های متولی در استان، تأکید بر طرد اتباع خارجی غیرمجاز، بالابردن هزینه‌های قانونی معطوف به کارفرمایان متخلف در استفاده از نیروی کار خارجی فاقد مجوز، تسریع در فرایندهای انسداد مرز، برخورد قاطع و بازدارنده با باندهای سازمان‌یافته عبور دهنده اتباع خارجی، سلب انتفاع از خوابگاه‌های سکونت یا حضور بین‌راهی اتباع خارجی و اتخاذ دیپلماسی‌های مرزی با کشورهای مجاور به‌منظور مدیریت توأمان نوار و جداره مرزی باهدف کاهش آمار و ورود اتباع خارجی غیرمجاز به استان است.
 
وی در پایان خاطرنشان کرد: حسب سیاست‌های کلان شورای‌عالی امنیت ملی، مقرر است تا توقیف ۶ماهه خودروهای حامل اتباع خارجی غیرمجاز حتی‌المقدور در محورهای مواصلاتی جاده‌ای و بین‌شهری در نوبت اول ارتکاب جرم به‌عنوان مجازات تکمیلی عملیاتی شده تا از این طریق تا حد زیادی بتوان موج مهاجرت‌های انبوه و بی‌رویه دراین‌خصوص را ساماندهی کرد.

باشگاه خبرنگاران جوان سیستان و بلوچستان زاهدان

دیگر خبرها

  • روزنامه جمهوری اسلامی: طالبان مشغول پاکسازی قومی و شیعه‌کشی است؛ ایران هم سکوت می‌کند
  • گروگان‌های طالبان که درباره‌شان نشنیده‌اید / چرا آمریکا ۸۰۰ پایگاه نظامی در سرتاسر دنیا دارد؟ / چرا کشور‌ها به جنگ با یکدیگر می‌روند؟ / چگونه داعش به وجود آمد؟
  • تاثیر مهاجرت‌ اتباع خارجی غیرمجاز بر صنف‌های شغلی
  • عزم جهانی برای پایان دادن به استفاده از زغال‌سنگ
  • اطلاعیه سپاه درباره بازداشت پشتیبانان یک گروه تروریستی
  • اطلاعیه مهم سپاه پاسداران درباره بازداشت عوامل پشتیبانی یک گروه تروریستی در مدرسه دینی پشامگ راسک
  • ‏توسعه روابط با کشورهای آفریقایی از اولویت‌های سفر به گامبیا است
  • داعش در افغانستان به طور جدی سرکوب شده است
  • طالبان: حضور داعش در افغانستان به صفر نزدیک شده است
  • ستاره پرتغالی الاتحاد در لیست سیاه لیگ عربستان!