Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «افکارنيوز»
2024-04-27@01:16:45 GMT

۶ بلایی که نشستن طولانی مدت سرتان می‌آورد

تاریخ انتشار: ۲۷ دی ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۴۱۳۸۸۴

آمار و ارقام نشان می‌دهند یک آمریکایی معمولی تقریباً 55درصد از زمان بیداری خود را یکجا می‌نشیند. ما در محل کار خود می‌نشینیم، وقتی به خانه برمی‌گردیم مقابل تلویزیون می‌نشینیم یا کارمان جوری است که مدام مقابل کامپیوتر نشسته‌ایم. متأسفانه زیاد نشستن عواقب ناخوشایندی برای سلامتی دارد. عواقبی چون:

تأثیر منفی بر سلامت رگ‌های خونی

نشستن باعث می‌شود جریان خون به سمت پاها محدود شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مطالعه‌ای دریافته حتی 10 دقیقه یکجا نشستن، توانایی عروق ریز برای گشاد شدن (در پاها) را مختل می‌کند. بنابراین جریان خون کمتری در پاهایتان خواهید داشت. حتی بدتر، کاهش جریان خون، ریسک تشکیل لخته خون را افزایش می‌دهد. وقتی لخته خون در پاها شکل می‌گیرد، این احتمال وجود دارد که به سمت ریه‌ها به راه بیفتد که کُشنده است. به همین علت باید در طول روز پاهای خود را مدام حرکت دهید تا جریان خون در آن‌ها بیشتر شود.

زیاد نشستن، عضلات باسن را ضعیف و تنبل می‌کند. این مشکل آن‌قدر شایع است که سندرمی به نام سندرم باسن مُرده (dead butt syndrome) برایش نام‌گذاری شده است. قوی بودن عضلات باسن و سرینی برای استحکام لگن اهمیت زیادی دارد و زیاد نشستن احتمال درد پایین کمر را افزایش می‌دهد.

زیاد نشستن سایر عضلات را نیز ضعیف می‌کند که شامل عضلات میان تنه هم می‌شود. به همین علت تمرینات قدرتی برای افرادی که پشت‌میزنشین هستند مهم‌تر هم می‌شود.

کاهش حساسیت به انسولین

مطالعات نشان می‌دهند زیاد نشستن از حساسیت به انسولین کم کرده و منجر به مقاومت به انسولین می‌شود. مقاومت به انسولین، ریسک فاکتور اصلی برای دیابت نوع دوم و بیماری قلبی و عروقی است. مطالعه‌ای دریافته است زنانی که هر روز 8 ساعت می‌نشستند (درست مانند خیلی از ما که شغلمان یکجانشینی را ایجاب می‌کند)، 56 درصد بیشتر در معرض ابتلاء به دیابت نوع دوم بودند.

خوشبختانه حتی دوره‌های کوتاه مدت ورزش می‌توانند حساسیت به انسولین را افزایش داده و قند خون را پایین بیاورند. لازم نیست مانند یک دونده‌ی ماراتن بدوید تا از خطرات زیاد نشستن بکاهید، تحرک بدنی در حد متوسط کافی است.

زیاد نشستن، ریسک بیماری قلبی و عروقی را بالا می‌برد

افزایش تریگلیسرید و قند خون هر دو با افزایش ریسک بیماری قلبی و عروقی ارتباط دارند. مطالعه‌ای دریافته افرادی که دو ساعت یکجانشینی را با ایستادن جایگزین کردند، تریگلیسریدشان 11 درصد و قند خونشان 2 درصد پایین آمده بود. بنابراین ایستادن بهتر از نشستن است اما راه رفتن در طول روز، بهترین کاری است که می‌توانید انجام دهید.

مطالعه‌ای دریافت که زیاد نشستن منجر به نازک شدن لوب گیجگاهی مغز می‌شود؛ بخشی از مغز که مربوط به تشکیل خاطرات است. ضمناً افراد شرکت کننده در آزمایش که تمرینات ساختاری با شدت بالا انجام می‌دادند نیز این قسمت از مغزشان نازک شده بود، بنابراین ورزش نمی‌تواند تمام عوارض یکجانشینی را جبران کند. یکی از بهترین کارهایی که می‌توانیم برای سلامت مغزمان انجام دهیم، تحرک بیشتر در طول روز و کم کردن از ساعات یکجانشینی است.

تأثیر منفی بر خلق و خو و سطح انرژی

تا به حال متوجه شده‌اید وقتی زیاد می‌نشینید احساس خستگی می‌کنید؟ این خیالات شما نیست. مطالعه‌ای که روی 30 فرد بزرگسال انجام شد دریافت آن‌هایی که در طول روز حرکات ورزشی کمی انجام می‌دادند (تقریباً 5 دقیقه ورزش و تحرک)، سطح انرژی بهتری داشتند، خلق و خویشان بهتر شده بود و از اشتهایشان کم شده بود.

بالا بردن احتمال مرگ و میر

زیاد نشستن به طور کلی ریسک مرگ را افزایش می‌دهد. مطالعه‌ای دریافته زنانی که روزانه بیش از 6 ساعت می‌نشستند، 94 درصد بیشتر احتمال داشت طی دوره‌ی مطالعه بمیرند.

طبق اعلام انجمن سرطان آمریکا، ساعات طولانی یکجا نشستن، ریسک مرگ در اثر آلزایمر، پارکینسون، سکته مغزی، بیماری قلبی، دیابت، بیماری کلیوی، بیماری ریوی، سرطان، بیماری کبد و خودکُشی را افزایش می‌دهد. متقاعد نشدید؟

خلاصه اینکه کمتر بنشینید و بیشتر حرکت کنید. شاید نتوانید بدوید، طناب بزنید یا در محل کارتان تمرین بدنسازی انجام دهید، اما می‌توانید به جای آسانسور از پله‌ها استفاده کنید، اتومبیلتان را دورتر از مقصد پارک کنید، هنگام صحبت با تلفن راه بروید و ….

اگر هم مجبور هستید بنشینید، هر چند دقیقه بدنتان را بکشید و پاهایتان را خم و راست کنید تا از تشکیل لخته خون پیشگیری کنید.

اگر تحت هورمون درمانی هستید بیشتر در معرض تشکیل لخته خون هستید (مثلاً قرص ضدبارداری یا درمان هورمون جایگزین). فراموش نکنید که زیاد آب بنوشید تا احتمال تشکیل لخته خون کمتر شود.

منبع: افکارنيوز

کلیدواژه: تلویزیون سلامت بیماری قلبی قند مغز انرژی مرگ سرطان تلفن درمان آلزایمر بیماری قلبی سرطان قند مغز نشستن زیاد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.afkarnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «افکارنيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۴۱۳۸۸۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش تدریجی دمای هوا در استان همدان

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما استان همدان، محمدحسن باقری شکیب گفت: پس از فعالیت سامانه بارشی، افت محسوس دمارا در استان همدان شاهد بودیم که با خروج این سامانه دمای هوای بیشتر نقاط استان روزانه بین یک تا ۲ درجه سانتی گراد افزایش می‌یابد.

او افزود: بر اساس آخرین خروجی مدل‌های هواشناسی، آسمان بیشتر نقاط استان همدان تا اواسط هفته آینده، صاف تا قسمتی ابری، همراه با وزش باد ملایم پیش بینی می‌شود.

کارشناس اداره کل هواشناسی استان همدان تأکید کرد: در ساعت بعدازظهر سرعت وزش باد در بیشتر مناطق استان افزایش می‌یابد.

باقری شکیب تصریح کرد: به طور کلی تا اواسط هفته آینده از فعالیت سامانه بارشی خبری نیست و آسمان استان تا آن زمان پایدار پیش بینی می‌شود.

دیگر خبرها

  • از هر هزار تولد، یک تا سه نوزاد با آسیب شنوایی متولد می شود/شناسایی۱۶۳ نوزاد ناشنوا در خراسان شمالی
  • چرا با افزایش سن سرعت حرکت ما کم می‌شود؟
  • عوارض مصرف بیش از اندازه برنج سفید
  • غیرمنتظره: چه بلایی بر سر صلاح آمده!
  • افزایش تدریجی دمای هوا در استان همدان
  • جهان در خطر: تنها راه جلوگیری از همه‌گیری‌های حیوانی چیست؟
  • چرا ایرانی‌ها بیشتر سنگ کلیه می‌گیرند؟/ شایع‌ ترین بیماری های اورولوژی در کشور
  • اگر مراقب خودتان باشید، فرزند سالم‌تری خواهید داشت/ خطرات استرس مادر بر جنین
  • چرا ایرانی‌ها بیشتر سنگ کلیه می گیرند؟
  • تغییرات آب و هوایی چگونه زندگی متولدین ۲۰۲۴ را تحت تاثیر قرار خواهد داد؟