Web Analytics Made Easy - Statcounter

پذیرایی اجباری در جلسات دفاع از پایان نامه و رساله غیرقانونی اعلام شد؛ این خبری است که طی روز‌های گذشته مخابره شد، اما آیا تنها اجباری که دانشجویان به آن تن داده و می‌دهند، پذیرایی در جلسه دفاع است؟
به گزارش «تابناک»، پیرو غائله دعوای نماینده سراوان با کارمند گمرک و پس از آنکه ماجرا بیخ یافت و مسائلی در خصوص سوابق علمی این نماینده و کپی کاری در مقاله علمی با نام وی منتشر شد، این نماینده بیانیه‌ای منتشر کرد که حاوی نکات جالب توجهی بود، از جمله اینکه در تهیه و انتشار آن مقاله هیچ نقشی نداشته و دانشجویش «به اجبار» نام وی را در مقاله گنجانده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


اجباری که ظاهرا آنقدر جا افتاده و پذیرفته شده است که این نماینده خیلی ساده و گذرا به آن اشاره می‌کند و حتی می‌کوشد با مطرح کردن آن، خود را از اتهام سرقت علمی مبرا کند. اتهامی بسیار سنگین برای فردی که استاد دانشگاه است و اگر اثبات شود، می‌تواند تبعات بسیار سنگینی برای وی به همراه داشته باشد.
مطابق آنچه این نماینده و عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی گفته، یکی از دانشجویانش نام وی را در مقاله‌ای که در تهیه و تنظیم آن نقشی نداشته و حتی دانش ورود به حوزه مقاله را هم نداشته، درج کرده و بر این اساس، برچسب سرقت علمی به وی چسبیدنی نیست.
اما چه اجباری در این خصوص وجود دارد و چرا دانشجویان به این اجبار تن می‌دهند و راضی می‌شوند که ماحصل دسترنج شان که مقالات علمی می‌شود را با دیگران شریک شوند و نام آن‌ها را هم در مقالات شان بگنجانند؟ آیا این اجبار در دیگر نقاط جهان هم وجود دارد و در ابعاد جهانی در واکنش به آن سکوت می‌کنند یا مشکلی بومی و ایرانی است؟
سوالاتی که می‌شود در ادامه شان پرسید آیا مسئولان آموزش عالی و نهاد‌های نظارتی در این حوزه مانند مجلس و کمیسیون آموزش و تحقیقات (که درازهی یکی از اعضای آن است) از این وضعیت بی اطلاع هستند یا اطلاع دارند، اما آن را بی اشکال و بدون آفت تلقی می‌کنند که تدبیری برای مقابله با آن نیاندیشیده‌اند؟
حالا چه؟ حالا که دست کم یک نمونه جدی وجود دارد که نشان می‌دهد درج اجباری نام استاد پای مقاله، ممکن است وی را به سرقت علمی یا مشکلات دیگر متهم یا مبتلا کند و از آن مهم تر، احتمال شکایت از وی در کشوری دیگر و تشکیل پرونده‌ای جهانی برای وی را به دنبال داشته باشد، آیا نباید به فکر راهی برای پایان دادن به این اجبار مشکل ساز باشیم؟
براستی وظیفه چه کسی است که با این اجبار و الزام مقابله کند و به عبارت بهتر، چه کسی در این خصوص کوتاهی کرده و می‌کند؟ آیا این اجبار اهمیتش کمتر از اجبار دانشجویان به پذیرایی آنچنانی در جلسات دفاع از پایان نامه و رساله دارد که به تازگی در خصوص آن بخشنامه صادر شده است؟!  

منبع: تابناک

کلیدواژه: درازهی نماینده مجلس اجبار مقاله دانشجو پذیرایی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۴۱۴۵۰۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اصلاح قانون تاسیس مدارس غیردولتی گرفتن مجوز برای مسئولان را محدود می‌کند

حجت‌الاسلام احمدحسین فلاحی سخنگوی کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی درباره شفاف شدن شهریه‌های مدارس غیردولتی گفت: در طرح اصلاح قانون تاسیس و اداره مدارس و مراکز آموزشی و پرورشی غیردولتی که انجام شده یکی از بحث‌ها قانونمندی در پرداخت شهریه، حقوق حق‌التدریس‌ها، زمان آموزش، عنوان و مجوز مدارس و کیفیت مدارس است که مورد رسیدگی قرار گرفته است.

وی اظهار کرد: موارد مذکور هم مورد مطالبه معلمان حق‌التدریس غیرانتفاعی و هم صاحبان مدارس بود و طوری قانون را تصویب کردیم که منافع هر دو طرف تامین شود و حقوق کسی ضایع نشود.

نماینده مردم همدان در مجلس ادامه داد: به نظر می‌رسد با اصلاح قانون تاسیس مدارس غیرانتفاعی مباحث مربوط به شهریه، کیفیت مدارس و نوع مدارس هم اصلاح شود.

سخنگوی کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس بیان کرد: با ابلاغ قانون جدید و نظارت جدی بر اجرای قانون، شهریه‌های مدارس غیردولتی سامان‌دهی می‌شود، چون الان با نقص‌هایی که در قانون قبلی وجود دارد، مواجهیم و مشکلاتی را ایجاد کرده است.

حجت‌الاسلام فلاحی اظهار کرد: در قانون جدید بحث کسانی که می‌خواهند مجوز بگیرند دیده شده حتی به تعارض منافع به صورت جدی پرداخته شده است. 

وی درباره تعارض منافع گفت: منظور از تعارض منافع این است که شاید کسانی که ممکن است جایگاهی داشته باشند بخواهند مجوز بگیردند لذا یک محدودیت‌هایی برای آنها وجود دارد و اگر خودشان در آموزش و پروش و جا‌های دیگر سمت داشته باشند این‌ها در گرفتن مجوز‌ها محدود می‌شوند البته این مورد مربوط به مجوز‌های جدید می‌شود، چون قانون عطف به‌ماسبق نمی‌شود.

باشگاه خبرنگاران جوان سیاسی مجلس

دیگر خبرها

  • آغازهمایش بین‌المللی علوم و فنون هسته‌ای در اصفهان
  • ۴۲۰ مقاله در سی‌امین کنفرانس بین المللی هسته‌ای ایران پذیرفته شد
  • طرح اجباری پزشکان برداشته شود
  • اصلاح قانون تاسیس مدارس غیردولتی گرفتن مجوز برای مسئولان را محدود می‌کند
  • برگزاری همایش دین، فرهنگ و رسانه‌های نوین در قم و تهران
  • همایش دین، فرهنگ و رسانه‌های نوین
  • کسب چهار افتخار علمی بین‌المللی توسط عضو پیوسته فرهنگستان علوم
  • رشت میزبان دوازدهمین کنگره ملی سوختگی ایران شد
  • رشت میزبان دوازدهمین کنگره ملی سوختگی ایران است
  • لباس فرم برای دانش آموزان اجباری نیست