Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، اگر شما هم مانند میلیون‌ها نفر دیگری که به دنبال شیوه‌ جدیدی از تغذیه هستند سعی دارید رژیم غذایی مناسبی برای خودتان پیدا کنید، شاید رژیم کتوژنیک که این روز‌ها شهرت زیادی پیدا کرده توجه شما را به خود جلب کرده باشد.

در این مطلب می‌خواهیم رژیم غذایی کتوژنیک را با رژیم مدیترانه‌ای مقایسه کنیم و از نقاط قوت و ضعف آن‌ها بگوییم و با ارائه‌ی آخرین دست آورد‌ها پیرامون جزئیات آنها، کمک‌تان کنیم تصمیم بگیرید کدامیک برای کاهش وزن شما و سلامت عمومی‌تان مناسب‌تر است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رژیم غذایی پُرچرب و کم کربوهیدرات و پروتئین‌دار کتوزنیک تابع این الگو است: ۷۵ کالری از چربی، ۱۵ تا ۲۰ درصد از کالری از پروتئین و ۵ تا ۱۰ درصد از کالری از کربوهیدرات‌ها باید باشد. هدف این است که با محدود کردن کربوهیدراتها، سوخت و سازتان وارد فاز کتون زدگی شود و بدن‌تان به جای کربوهیدراتها، چربی‌ها را به عنوان سوخت مصرف کند.

برای تغییر وضعیت به سمت کتون زدگی، وعده‌ها اصلی و میان وعده‌ها باید بر محور چربیهایی، چون روغن‌ها، آووکادو و کره و بیکن و استیک باشد و کربوهیدرات‌ها به حداقل ممکن محدود شوند یعنی تقریبا چیزی معادل مقدار کربوهیدراتی که از یک یا دو سیب در روز دریافت می‌کنید. درمورد پروتئین هم آزادید مقدار متعادلی از آن را در سه وعده در روز مصرف کنید که می‌تواند از منابعی مانند گوشت گوساله، بوقلمون، مرغ، ماهی و تخم مرغ باشد. چربی محدودیتی در این رژیم ندارد بنابراین می‌توانید از انواع چربی‌ها مانند کره، بیکن، پنیر و ماهی چرب استفاده کنید.

از سویی دیگر، در رژیم مدیترانه‌ای حدود ۵۰ تا ۶۰ درصد از کالری روزانه از کربوهیدراتها، ۲۵ تا ۳۵ درصد کالری از چربی‌ها و بقیه از پروتئین تامین می‌شود. در رژیم مدیترانه‌ای باید به این اصول پایبند باشید:. میوه‌ها و سبزیها: دست کم پنج وعده سبزیجات و دو وعده میوه در روز. غلات سبوسدار: دست کم سه وعده در روز. حبوبات: وعده‌های غذایی تهیه شده با حبوبات و بنشن چند بار در هفت. مغزها: به عنوان اسنک روزانه، یک مشت از مغز‌ها. روغن زیتون بکر: به عنوان منبع اصلی چربی به جای کره و خامه. گوشت قرمز و فرآورده‌های لبنی: در حد متعادل.

درمورد رژیم مدیترانه‌ای تقریبا ۶۰۰۰ مطالعه و بررسی انجام شده که همه‌ی آن‌ها نقش این رژیم غذایی را در کاهش ریسک بیماری قلبی، دیابت نوع دوم، سرطان، زوال عقل و ... ثابت کرده‌اند. رژیم مدیترانه‌ای درمیان ۴۱ رژیم غذایی متفاوت، بهترین رژیم غذایی از جهت تغذیه سالم شناخته شده که اساسی گیاهی دارد و برای بیماران دیابتی مناسب‌ترین رژیم غذایی است و ضمنا راحت‌ترین رژیم از نظر پیگیری می‌باشد. رژیم کتوژنیک مقام ۳۸ ام را در میان این رژیم‌ها کسب کرده است.

مطالعات نشان می‌دهند افرادی که به الگو‌های رژیم مدیترانه‌ای و شیوه‌های تغذیه‌ای آن پایبند مانده‌اند احتمال طول عمرشان بیشتر است.

رژیم کتوژنیک، رژیمی با هدف درمانی بوده که از سال ۱۹۳۰ رواج پیدا کرده و برای کمک به کنترل حملات صرع در کودکان به کار برده می‌شد. در چند سال گذشته، رژیم کتوژنیک به عنوان راهی برای کاهش وزن سریع، شهرت پیدا کرده است.

مشکل رژیم کتوژنیک این است که پایبند ماندن و پیگیری چنین رژیمی تقریبا غیرممکن است و بیشتر طرفداران این رژیم فقط می‌توانند مدت کوتاهی آن را دنبال کنند و هر هفته روزی را از رژیم آزاد هستند. در رژیم کتوژنیک، انواع نان، غلات صبحانه، دانه‌ها، میوه و سبزیجات نشاسته‌دار محدود شده است و به همین دلیل احتمال اینکه بدن دچار کمبود مواد مغذی شود زیاد است؛ و از آنجاییکه رژیم کتوژنیک، پُر از چربی‌های اشباع است می‌تواند ریسک بیماری قلبی را بالا ببرد.

یک تفاوت دیگر: رژیم مدیترانه‌ای یک شیوه‌ی تغذیه‌ای قابل تداوم و گیاه محور است که مزه‌های خوبی در خود دارد و محصولات محلی و فصلی استفاده می‌کند؛ بنابراین برای کاهش وزن و حفظ وزن ایده‌آل بسیار مناسب است.

رژیم کتوژنیک از جهت منابع، گسترده‌تر است، زیرا غذا‌های حیوانی فراوان و چربی‌های فرآوری شده مانند روغن‌ها و کره و مغز‌ها را شامل می‌شود تا کالری‌های مورد نیاز روزانه تامین شود. ضمنا، آیا شما می‌توانید بدون خوردن سیب زمینی، نان، پاستا و یا برنج باقی عمرتان را سر کنید؟ بعید است بتوانید!

اگر به دنبال رژیم غذایی سالمی هستید تا وزن کم کنید، ریسک بیماری‌های مزمن را کاهش بدهید و سلامت عمومی‌تان را بهتر کنید، رژیم مدیترانه‌ای را انتخاب کنید و از مزایای آن لذت ببرید.

منبع: برترین ها

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: مواد غذایی چاقی تغذیه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۴۱۷۵۷۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چطور باید حواسمان به بیماری‌های کبد باشد؟

به گزارش خبرآنلاین، وقتی صحبت از سلامت کلی به میان می‌آید، آنچه ابتدا به ذهن خطور می‌کند، حفاظت از مغز و قلب به‌عنوان مهم‌ترین اعضای بدن در سنین بالاست و احتمالا به کبد و سلامتی آن زیاد فکر نمی‌کنیم؛ در حالی که شواهد نشان می‌دهد با بالا رفتن سن، افزایش توجه به سلامتی کبد بسیار مهم است.

ایسنا در گزارشی نوشت: علاوه بر این وضعیت سلامتی کبد بیش از آنچه فکر کنید زندگی افراد را تحت تاثیر قرار می‌دهد. بنابر اعلام مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌های ایالات متحده، بیش از ۴.۵ میلیون بزرگسال ۱۸ ساله و بالاتر در این کشور به بیماری‌های کبدی مبتلا می‌شوند.

چرا سلامتی کبد بسیار مهم است؟

دکتر «سودا کودالی»، متخصص کبد، می‌گوید: کبد عضو مهم بدن است که چندین عملکرد حیاتی انجام می‌دهد اما با اینکه تعداد زیادی به بیماری‌های آن مبتلا می‌شوند، کمتر تشخیص داده می‌شود و افراد، معمولا تا وقتی به بیماری‌های کبدی بسیار پیشرفته دچار نشده‌اند به متخصص مراجعه نمی‌کنند؛ یعنی زمانی که گزینه‌های درمانی بسیار محدود شده‌اند.

به گفته دکتر کودالی، برای چندین بیماری که سلامتی کبد را تحت تاثیر قرار می‌دهند، گزینه‌های درمانی وجود دارند و به همین دلیل تشخیص زودهنگام بیماری کلید اصلی است.

برخی عوارض کبد ناسالم

عوامل متعددی می‌توانند باعث بیماری کبد شوند از جمله عفونت، چربی و مشکلات ایمنی. به گفته دکتر کودالی، پیامد بیماری‌های کبدی طولانی‌مدت فارغ از اینکه چه عاملی موجب آسیب کبدی شده است، شرایطی به نام سیروز کبدی یا آسیب‌دیدگی شدید کبد را به وجود می‌آورد که در صورت ابتلا، بافت سالم کبد تخریب و بافت‌های نسجی نامنظم و زخمی جایگزین آن می‌شوند.

سیروز کبدی خطر ابتلا به سرطان کبد را نیز افزایش می‌دهد و سایر عوارض آن که ناتوانی کبد در انجام دادن چندین عملکرد مهم را در پی دارد، می‌تواند کار فرد را به بستری‌ شدن در بیمارستان بکشاند، بر کیفیت زندگی تاثیر بگذارد و در اغلب موارد به پیوند کبد منتهی می‌شود.

مهم‌ترین قدمی که می‌توان برای سلامتی کبد برداشت

به گزارش ایندیپندنت، مهم‌ترین کاری که می‌توان برای سلامتی کبد انجام داد، رعایت یک رژیم غذایی متعادل و غنی از آنتی‌اکسیدان، ویتامین‌ و مواد معدنی ضروری است و به گفته دکتر کودالی، رژیم غذایی مدیترانه‌ای می‌تواند نمونه بسیار خوبی باشد.

رژیم غذایی مدیترانه‌ای حاوی انواع سبزیجات، فیبر و آنتی‌اکسیدان است و بر مصرف ماهی‌های دارای اسیدهای چرب امگا، مغزها و سایر مواد معدنی و ویتامین‌ها، پروتئین‌ها و کربوهیدرات‌ها در حد تعادل تاکید می‌کند.

روش‌های دیگر تغذیه برای تقویت سلامت کبد

دکتر کودالی می‌گوید: به جای مصرف بی‌رویه ویتامین‌ها و مکمل‌ها، رعایت یک رژیم غذایی متعادل باید در مرکز توجه قرار گیرد، با این حال آشکار شده که ویتامین E در رفع چربی و التهاب کبد مفید است.

به گفته او، برخی پژوهش‌ها نیز نشان می‌دهد ممکن است در بیماران مبتلا به کبد چرب، سطح پایین ویتامین D دیده شود، اما برای تایید اینکه آیا مکمل ویتامین D واقعا در پیشگیری از بیماری کبد چرب مفید است یا این‌ روند را معکوس می‌کند، به تحقیقات و مطالعات بیشتری نیاز است.

برخی روش‌های دیگر برای بهبود سلامت کبد

طبق توضیحات دکتر کودالی، کبد چرب یکی از دلایل اصلی بیماری‌های کبدی است که عامل ثانویه فاکتورهای خطر مانند فشار خون بالا، دیابت، کلسترول و تری‌گلیسیرید بالا به شمار می‌رود که همگی باید کاملا تحت کنترل باشند.

او خاطر نشان می‌کند که عدم مصرف الکل، پیشگیری از چاقی و کاهش وزن با اصلاح رژیم غذایی و ورزش منظم از راهکارهای پیشگیری از ابتلا به بیماری‌های کبدی است. همچنین توصیه می‌کند از مصرف گیاهان دارویی و مکمل‌های غیرضروری که به کبد صدمه می‌زنند، پرهیز کنید. ترک سیگار هم می‌تواند سلامتی کبد را تقویت کند و خواب کافی نیز تاثیر مثبتی بر کبد می‌گذارد. مراجعه منظم به پزشک نیز به عنوان یک اقدام‌ پیشگیرانه مهم است.

۴۷۲۳۶

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1901994

دیگر خبرها

  • نوشیدن آبمیوه طبیعی در کودکی می‌تواند از ابتلا به چاقی در بزرگسالی جلوگیری کند
  • ۹ راهکار موثر برای کاهش وزن در زنان بالای ۳۰ سال
  • مهم‌ترین علت چاقی در ایران
  • کاهش وزن با دو قاشق چایخوری از سرکه سیب
  • این ویتامین چربی کبد را دفع می‌کند | روش‌های کاربردی برای تقویت سلامت کبد
  • چطور باید حواسمان به بیماری‌های کبد باشد؟
  • با سریع ترین روش های کاهش وزن آشنا شوید
  • چرا سلامتی کبد بسیار مهم است؟
  • مورایس: بازیکنان من، چه اتفاق‌هایی برایتان رخ داد!
  • ماجرای استفاده اسرائیل از سلاح گرمافشاری