Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش جام جم آنلاین از ایرنا، رویترز اعلام کرد، تحلیلگران می گویند که آمریکا احتمالا در ماه مه (اردیبهشت) معافیت های صادر شده برای خریداران نفت ایران را تمدید خواهد کرد اما شمار کشورهای برخوردار از معافیت را کاهش می دهد تا از خریداران اصلی مانند چین و هند دلجویی کند و همچنین از افزایش قیمت نفت جلوگیری کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



پس از آغاز تحریم نفت ایران در ماه نوامبر، آمریکا با صدور معافیت هایی برای هشت کشور خریدار نفت ایران، بازارهای نفتی را شگفت زده کرد. قیمت نفت برنت در آن ماه 22 درصد کاهش یافت و معافیت های صادر شده موجب شد که سازمان کشورهای صادر کننده نفت (اوپک) در ماه دسامبر با کاهش تولید در سال 2019 موافقت کند.

کاهش معافیت های نفتی ایران موجب محدود شدن صادرات نفت ایران - چهارمین تولیدکننده بزرگ اوپک - خواهد شد اما بعید است که آمریکا بتواند هدف خود برای به صفر رساندن صادرات نفت ایران را محقق سازد.

تحلیلگران در «گروه اوراسیا» مستقر در آمریکا می گویند: چین، هند، ژاپن، کره جنوبی و ترکیه احتمالا پس از انقضای مدت معافیت ها در ماه می، بار دیگر چنین معافیت هایی دریافت خواهند کرد که به این ترتیب صادرات نفت ایران در حدود 1.1 میلیون بشکه در روز محدود خواهد شد و کشورهای ایتالیا، یونان و تایوان از فهرست کنونی دریافت کنندگان معافیت از تحریم نفت ایران خارج خواهند شد.

تحلیلگران همچنین می گویند که سایر اولویت های ژئوپلتیک بخصوص در ارتباط با چین و هند - دو خریدار اصلی نفت ایران - موجب تعدیل خواست دولت آمریکا برای توقف صادرات نفت ایران خواهد شد.

با این حال بعید است که آمریکا نفت ایران را بطور کامل از بازار حذف کند زیرا چنین اقدامی احتمالا موجب افزایشی در بهای نفت می شود که از لحاظ سیاسی قابل تحمل نخواهد بود.

مایک تران، تحلیلگر گروه «آر بی سی کپیتال» گفت: با توجه به علاقه ترامپ به بهای پایین نفت و دشواری راضی کردن کشورهایی مانند چین و هند به توقف کامل خرید نفت از ایران، کاخ سفید احتمالا از هدف ادعایی صفر کردن صادرات نفت ایران صرفنظر می کند.

پیش از این ، تارنمای آمریکایی «سی ان بی سی» نیز در گزارشی از احتمال تمدید معافیت های نفتی ایران از سوی آمریکا خبر داد و نوشت: دولت ترامپ به دنبال اجازه دادن به ادامه صادرات نفت ایران است تا شرایط لازم برای بهای پایین تر نفت در پایان سال جاری میلادی ایجاد شود.

این درحالی است که بنا بر جدیدترین گزارش ها، دولت ترامپ به ناکامی سیاست فشار بر ایران اذعان کرده است.

پایگاه خبری آمریکایی «المانیتور» روز جمعه گزارش داد، دولت ترامپ با انجام یک ارزیابی داخلی از سیاست باصطلاح فشار حداکثری علیه ایران به این نتیجه گیری رسیده که این سیاست موفق نبوده و جواب نداده است.

منبع: جام جم آنلاین

کلیدواژه: خریداران نفت ایران تحریم نفت ایران معافیت از تحریم نفت ایران معافیت های نفتی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت jamejamonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام جم آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۴۲۲۲۶۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واردات ایتالیا از ایران ۲ برابر شد

مبادلات تجاری ایران و اتحادیه اروپا در دو ماهه نخست سال جاری میلادی با رشد ۸ درصدی به حدود ۸۵۰ میلیون یورو رسید.

به گزارش مشرق، جدیدترین آمار منتشر شده از سوی مرکز آمار اروپا (یورو استات) نشان می‌دهد تجارت ایران و ۲۷ عضو اتحادیه اروپا در دو ماهه نخست سال جاری میلادی به ۸۴۷ میلیون یورو رسیده است.

مبادلات ایران و اتحادیه اروپا در دو ماهه نخست ۲۰۲۴ نسبت به مدت مشابه سال قبل ۸ درصد افزایش داشته است. در ماه‌های ژانویه و فوریه سال قبل ۷۸۰ میلیون یورو کالا بین دو طرف مبادله شده بود.

بر اساس این گزارش واردات اتحادیه اروپا از ایران در دو ماهه نخست ۲۰۲۴ با افزایش ۳ درصدی نسبت به مدت مشابه سال قبل مواجه شده و به ۱۴۴ میلیون یورو رسیده است. در ماه‌های ژانویه و فوریه سال قبل ۱۳۹ میلیون یورو کالا از ایران توسط کشورهای اروپایی وارد شده بود.

صادرات اتحادیه اروپا به ایران در ماه‌های ژانویه و فوریه امسال نیز ۹ درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل افزایش یافته و به ۷۰۳ میلیون یورو رسیده است. اتحادیه اروپا در دوماهه نخست سال قبل ۶۴۱ میلیون یورو کالا به ایران صادر کرده بود.

جهش ۴۶ درصدی صادرات آلمان به ایران در فوریه ۲۰۲۴

بر اساس این گزارش تجارت ایران و اروپا در دومین ماه سال جاری میلادی رشد قابل توجه ۳۰ درصدی داشته و از ۳۵۸ میلیون یورو در فوریه سال ۲۰۲۳ به ۴۶۸ میلیون یورو در فوریه ۲۰۲۴ رسیده است.

صادرات اروپا به ایران در فوریه امسال نسبت به مدت مشابه سال قبل با افزایش ۳۲ درصدی مواجه شده و به ۳۹۲ میلیون یورو رسیده است. صادرات اروپا به ایران در فوریه سال قبل ۲۹۷ میلیون یورو گزارش شده بود.

صادرات آلمان به ایران در فوریه امسال ۴۶ درصد رشد کرده و به ۱۴۱ میلیون یورو بالغ شده است. صادرات فرانسه به ایران نیز با ۳۷ درصد رشد به ۳۳ میلیون یورو و صادرات ایتالیا با کاهش ۶ درصدی به ۴۲ میلیون یورو رسیده است.

صادرات رومانی به ایران ۲۲ برابر شد

اما صادرات رومانی به ایران در فوریه ۲۰۲۴ نسبت به مدت مشابه سال قبل ۲۲ برابر شده و از ۲.۵ میلیون یورو در فوریه سال قبل به ۵۷ میلیون یورو در فوریه امسال افزایش یافته است.

واردات اتحادیه اروپا از ایران نیز در فوریه ۲۰۲۴ با رشد ۲۴ درصدی نسبت به مدت مشابه سال قبل به ۷۶ میلیون یورو رسیده است. این رقم برای فوریه سال ۲۰۲۳ بالغ بر ۶۱ میلیون یورو اعلام شده بود.

واردات ایتالیا از ایران ۲ برابر شد

واردات آلمان از ایران در فوریه امسال تغییر محسوسی نداشته و در سطح ۱۹ میلیون دلار باقی مانده است. اما واردات اسپانیا از ایران با رشد ۶۶ درصدی مواجه شده و به ۹.۳ میلیون یورو رسیده است. واردات ایتالیا از ایران نیز ۹۶ درصد رشد کرده و به ۲۶.۱ میلیون یورو افزایش یافته است. ایتالیا در فوریه سال قبل ۱۳.۳ میلیون یورو کالا از ایران وارد کرده بود.

منبع: تسنیم

دیگر خبرها

  • چگونه بازار مرغ ترکمنستان را از دست دادیم؟
  • ریل گذاری ایران و امارات برای افزایش صادرات
  • حمایت‌های صندوق ضمانت صادرات از صادرکنندگان
  • عقب نشینی ذخیره سد زاینده‌رود؛ ۳۹۶ میلیون مترمکعب آب آخرین موجودی
  • صادرات ۹۰ درصدی محصولات خام پتروشیمی ایران به چین
  • ببینید/منزل استاد شهریار و یادآوری یک شب‌نشینی باشکوه
  • جهش ۴۶ درصدی صادرات آلمان به ایران در فوریه ۲۰۲۴
  • واردات ایتالیا از ایران ۲ برابر شد
  • معافیت ویژه مازندران در پذیره اجاره موقوفات
  • رشد ۳۰ درصدی تجارت ایران و اتحادیه اروپا