Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «شبستان»
2024-05-05@21:55:52 GMT

بازگشت چین به صنعت نفت و گاز ایران

تاریخ انتشار: ۲۸ دی ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۴۲۳۷۲۱

بازگشت چین به صنعت نفت و گاز ایران

در حالیکه شرکت چینی از اجرای تعهد خود در فاز ۱۱ پارس جنوبی سر باز زد اما یک شرکت دیگر چینی قصد دارد ۳ میلیارد دلار در میدان یادآوران سرمایه گذاری کند.

 

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، با خروج شرکت توتال از فاز ۱۱ پارس جنوبی، شرکت چینی که می توانست سهم توتال را سهیم شود اما از این پروژه خارج شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این اقدام برخلاف پیش بینی های ایران در دوران تحریم ها بود. از آنجایی که در دوره های قبل تحریم ها چینی ها نقش بسیاری در اجرای پروژه های نفتی کشور داشتند اینبار نیز انتظار می رفت شرکت های چشم بادامی جایگزین اروپایی ها شوند. 

اما با کمی تاخیر بالاخره شرکت های چینی به ظرفیت عظیم صنعت نفت و گاز ایران برای سرمایه گذاری پی بردند و حالا وال استریت ژورنال خبر جدیدی در این باره منتشر کرده است.

در این خبر آمده است: شرکت ساینوپک، غول انرژی چین به دنبال انجام معامله سه میلیارد دلاری برای توسعه بیشتر میدان های نفتی در ایران است. 

ساینوپک به شرکت ملی نفت ایران پیشنهاد داده است که در ازای دریافت نفت، پروژه سه میلیارد دلاری میدان یادآوران را توسعه خواهد داد. تولید کنونی میدان یادآوران ۹۰ هزار بشکه است و با توسعه آن توسط ساینوپک، سطح تولید آن به ۱۸۰ هزار بشکه در روز خواهد رسید.

منابع مطلع گزارش داده اند که شرکت ساینوپک قصد خود برای توسعه میدان یادآوران را به آمریکا اطلاع داده است.

به گزارش شبستان، طبق معافیت اعلام شده از سوی آمریکا چین می تواند تا ماه مه روزانه ۳۶۰ هزار بشکه نفت از ایران خریداری کند.

پایان پیام/281

منبع: شبستان

کلیدواژه: خبرگزاری شبستان استان بوشهر سفر رئیس جمهور به گلستان چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی انقلاب اسلامی جنوب کرمان شورای عالی انقلاب فرهنگی طرح هر مسجد یک خبرنگار کانون های مساجد اصفهان نفت و گاز وزارت نفت نفت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۴۲۳۷۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

این باتری چینی با آب کار می‌کند

به گزارش خبرآنلاین و به نقل از ایسنا، پژوهشگران چینی باتری جدیدی مبتنی بر آب ساخته‌اند که ادعا می‌شود نسبت به باتری‌های اشتعال‌پذیر لیتیومی بسیار ایمن‌تر و کم‌مصرف‌تر است. جالب‌تر این‌که به ادعای سازندگان، باتری‌های جدید دو برابر بیشتر از باتری‌های سنتی لیتیوم یونی چگالی انرژی خواهند داشت که پتانسیل ایجاد تحول در صنعت خودروهای الکتریکی را دارد. استفاده از آب به‌عنوان حلال الکترولیت، ایمنی آن‌ها را نیز افزایش می‌دهد.

باتری‌های لیتیوم یونی غیرآبی سنتی، چگالی انرژی بالایی دارند اما ایمنی آن‌ها به دلیل وجود الکترولیت‌های آلی اشتعال‌پذیری که به باتری اجازه شارژ و تخلیه شارژ را می‌دهد، پایین است. درمقابل، باتری‌های آبی هرچند ایمن‌ترند، اما به دلیل حلالیت محدود الکترولیت و ولتاژ پایین باتری، عموماً چگالی انرژی کمتری دارند.

اکنون پژوهشگران در چین، باتری آبی با چگالی بالا بر اساس انتقال چند الکترونی هالوژن ساخته‌اند. آن‌ها به سرپرستی پروفسور «لی چیانفنگ» (LI Xianfeng) از مؤسسه فیزیک شیمی دالیان (DICP) که تحت نظر آکادمی علوم چین (CAS) فعالیت می‌کند، کاتد انتقال چندالکترونی را بر پایه برم و ید ساخته‌اند.

بر اساس نتایج این مطالعه که جزئیات آن در مجله Nature Energy منتشر شده، این کاتد در آزمایش‌ها به ظرفیت ویژه بیش از ۸۴۰ آمپرساعت بر لیتر و چگالی انرژی تا ۱۲۰۰ وات‌ساعت بر لیتر دست یافته است.

الکترولیتی با مخلوط هالوژن

پژوهشگران برای بهبود چگالی انرژی باتری‌های آبی، از مخلوط هالوژن‌های محلول یعنی یون‌های یدید (I-) و برمید (Br-) به‌عنوان الکترولیت استفاده کردند. آن‌ها توانستند واکنش انتقال چندالکترونی را توسعه دهند و یون‌های یدید را به عنصر ید (I2) و سپس به یون یدات (IO3- ) تبدیل کنند.

محققان می‌گویند که یون منفی ید (I-) در طول فرآیند شارژ در سمت مثبت بهIO3- اکسید شد و H+ تولیدشده به شکل الکترولیت پشتیبان به سمت منفی هدایت شد. در طی فرآیند تخلیه، H+ از سمت مثبت جریان پیدا کرد و IO3- به I- کاهش یافت.

به گفته محققان، Br- اضافه‌شده به الکترولیت می‌تواند برمید ید قطبی (IBr) را در طول فرآیند شارژ تولید کند که واکنش با آب (H2O) را برای تشکیل IO3- تسهیل می‌کند.

در طول تخلیه شارژ نیز IO3- نه‌تنها Br- را به Br2اکسید کرد که در واکنش الکتروشیمیایی برای تحقق تخلیه برگشت‌پذیر و سریع IO3- نیز شرکت کرد؛ بنابراین واسطه برمید تشکیل‌شده در طول فرآیند شارژ و تخلیه، فرآیند واکنش را بهینه کرد و به‌طور مؤثر جنبش و برگشت‌پذیری واکنش الکتروشیمیایی را بهبود بخشید.

باتری با پتانسیل ۱۰۰۰ چرخه

کاتد انتقال چند الکترونی توسعه‌یافته دارای ظرفیت مشخص Ah/L ۸۴۰ بود. محققان با افزودن صفحه‌ای فلزی به کاتد توانستند باتری کاملی با چگالی انرژی تا Wh/L ۱۲۰۰ بر اساس کاتولیت توسعه‌یافته دست یابند.

زمانی که پژوهشگران الکترولیت خود را با آند وانادیوم آزمایش کردند، دریافتند که چرخه عمر این باتر را می‌توان تا ۱۰۰۰ چرخه افزایش داد که پایداری قابل‌توجهی را نشان می‌دهد.

دانشمندان همچنین اشاره کرده‌اند که چگالی انرژی باتری آبی حتی از برخی الکترودهای جامد فراتر رفته و می‌تواند ازنظر هزینه با باتری‌های لیتیومی سنتی قابل‌مقایسه باشد.

آن‌ها ادعا کردند که کارشان نشان می‌دهد که باتری‌های آبی با چگالی انرژی بالا قابل توسعه هستند و این یک گزینه توسعه‌پذیر برای ذخیره‌سازی انرژی در مقیاس شبکه و حتی وسایل نقلیه الکتریکی است.

۵۴۵۴

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1903114 ذوالفقار دانشی

دیگر خبرها

  • این باتری چینی با آب کار می‌کند
  • حضور ۱۱۰ شرکت در نمایشگاه بین‌المللی صنعت پخش ایران
  • جشنواره «شو سواری» اسب کُرد در سقز
  • جان‌فشانی در سنگر تولید
  • آماده باش تیم‌های عملیاتی نیشکر برای مقابله با آبگرفتگی
  • این برند لوکس چینی به میدان بازمی‌گردد | به دنبال تجسم آینده
  • افزایش تولید گاز / خوراک پتروشیمی ها تامین شد؟
  • مدیرعامل شرکت پتروایران منصوب شد
  • گزیده‌های نفتی هفته
  • سکوی توسعه‌ نوآوری و فناوری صنعت پتروشیمی کشور رونمایی می‌شود