Web Analytics Made Easy - Statcounter

به  گزارش خبرنگار  حوزه دانشگاهی گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، سیداحمد معتمدی رئیس دانشگاه امیر کبیر در حاشیه شانزدهمین کنگره مهندسی شیمی و در جمع خبرنگاران درباره ماهواره پیام کبیر اظهار کرد: ساخت این ماهواره ۱۱ سال به طول انجامید و البته نکته مهم زیرساخت‌هایی است که برای این پروژه در دانشگاه به وجود آمده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: راه اندازی آزمایشگاه‌ها، ایجاد اتاق تمیز و همچنین تربیت نیروی متخصص از جمله دستاورد‌هایی است که طی ۱۱ سال گذشته و در خلل ساخت ماهواره پیام به وجود آمده است.

معتمدی با بیان اینکه ۱۶ عضو هیئت علمی و ۱۱۰ دانشجو در پروژه ماهواره پیام حضور داشتند، گفت: علاوه بر اینکه دانش فنی ساخت ماهواره در اختیار کشور قرار گرفت توانستیم موفقیت‌های بسیاری را به دست آوردیم که مهم‌ترین این موفقیت‌ها همین دانش به وجود آمده است.

رئیس دانشگاه امیر کبیر با اشاره به ساخت ماهواره پیام به سفارش سازمان فضایی گفت: پس از آن که ماهواره برای قرار گرفتن روی مدار پرتاب شد سیگنال‌ها و اطلاعات لازم را به ایستگاه زمینی ارسال کرد که این موضوع خود نشان دهنده عملکرد مثبت این ماهواره بوده است.

علل  سقوط ماهواره پیام در دست بررسی است

وی با بیان اینکه علل سقوط ماهواره پیام در دست بررسی است، اظهار کرد: برای به دست آوردن علت اصلی سقوط ماهواره و دلایل قرار نگرفتن آن در مدار علل مختلف را مورد بررسی قرار می‌دهیم.

معتمدی درباره پیام دیگری که ساخته خواهد شد، گفت: اگر وزارت ارتباطات و سازمان فضایی اعلام آمادگی کند می‌توانیم پیام دیگری را با سرعت بیشتری بسازیم اکنون دانش فنی ساخت ماهواره و همچنین قطعات آن در اختیار دانشگاه است و می‌توانیم نسخه ارتقا یافته آن را بسازیم.

رئیس دانشگاه امیر کبیر با بیان اینکه به طور کلی پرتاب ماهواره پروژه خطرناک و ریسک پذیری است، اظهار کرد: در تمام دنیا کار پرتاب ماهواره با دقت بالایی انجام می‌شود، زیرا نیازمند محققان و همکاری‌هایی مختلفی است.

وی درباره ماهواره پیام گفت: پرتاب‌گر سیمرغ ماهواره ۱۱۰ کیلوگرمی پیام را پرتاب کرد و به اعتقاد محققان در صورتی که این ماهواره به مدت ۲۰ ثانیه می‌توانست به فعالیت‌های خود ادامه دهد توانایی قرار گرفتن روی مدار را داشت.

معتمدی گفت: به دلیل آن که فناوری ساخت ماهواره سود زیادی برای بخش غیردولتی ندارد باید از بخش خصوصی هم کمک بگیریم، اما رویکرد اصلی‌مان بهره بردن از بخش خصوصی است.

رئیس دانشگاه امیر کبیر یادآوری کرد: همچنین دانشگاه‌ها هم می‌توانند در طراحی و ساخت پرتاب‌گر موثر واقع شوند و در حال حاضر بسیاری از افرادی که در ساخت ماهواره نقش داشته‌اند توسط سازمان‌های مختلف مورد تشویق قرار گرفتند و باید زیرساخت‌های مناسب برای بهبود فعالیت‌ها آن‌ها انجام شود.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: اخبار فناوری هوافضا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۴۳۱۰۰۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

امسال شاهد رونمایی و پرتاب ماهواره‌های جدید خواهیم بود

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، زارع پور، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در جلسه هیئت دولت در جمع خبرنگاران اظهار کرد: بیش از هفت میلیون خانوار در کشور تحت پوشش فیبر نوری قرار گرفته‌اند و هدف‌گذاری کردیم که امسال در این زمینه به ۱۴ میلیون خانوار برسیم.

وزیر ارتباطات گفت: رفع فیلتر «گوگل پلی» را در کارگروه تعیین مصادیق مجرمانه مطرح کردیم و امیدوارم در جلسه آتی، بررسی شود.

وزیر ارتباطات امروز در حاشیه جلسه هیأت دولت در جمع خبرنگاران اظهار کرد: هم‌چنین امسال برنامه‌ریزی کرده‌ایم که رویداد‌های فضایی متعددتری نسبت به سال گذشته داشته باشیم و ظرف یکی-دو ماه آینده، شاهد رونمایی و پرتاب ماهواره‌های جدید خواهیم بود.

زارع‌پور اظهار کرد: برای بار سوم، رفع فیلتر «گوگل پلی» را در کارگروه تعیین مصادیق مجرمانه مطرح کردیم و امیدوارم در جلسه آتی، بررسی شده و رفع فیلتر انجام شود. 

دیگر خبرها

  • ۷ اردیبهشت در دنیای علم چه خبر؟
  • ناسا ۲ ماموریت رصد زمین را پس از ۱۸ سال متوقف کرد
  • بادبان خورشیدی ناسا به مدار زمین رفت
  • کره جنوبی نانوماهواره پرتاب کرد
  • امسال شاهد رونمایی و پرتاب ماهواره‌های جدید خواهیم بود
  • کره شمالی: ما یک قدرت نظامی فوق العاده می‌سازیم
  • زباله‌های فضایی ماهواره ناسا را در آستانه نابودی قرار داد!
  • احتمال رفع فیلتر گوگل‌پلی/رونمایی و پرتاب ماهواره‌های جدید
  • سرعت ساخت در پروژه‌های خیرساز بیشتر و هزینه‌های آن کمتر است
  • مدل‌های آب‌وهوایی تغییر مکان ماهواره‌ها را هم پیش‌بینی می‌کنند