Web Analytics Made Easy - Statcounter

اهواز - ایرنا - رئیس شورای هماهنگی تشکل های کشاورزی خوزستان، سوءمدیریت در رهاسازی آب سد دز، را عامل خسارت سنگین به اراضی کشاورزی پنج شهرستان دانست و خواستار اعزام هیاتی از وزارت نیرو برای بررسی خسارت های سیل به کشاورزان شد.

مسعود اسدی شنبه در گفت وگو با ایرنا با اشاره به افزایش آب خروجی سد دز، اظهار داشت: هزاران هکتار از اراضی کشاورزی شهرستان های دزفول، شوش، شوشتر، اهواز و باوی به زیر آب رفته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی افزود: این دومین بار در سه سال گذشته است که به دلیل سوءمدیریت در سد دز، کشاورزان حاشیه رودخانه دز خسارت های سنگینی را متحمل می شوند، این در حالیست که به رغم وعده ها هنوز هیچگونه خسارتی بابت سیل سال 1395 به کشاورزان پرداخت نشده است.
رئیس خانه کشاورز خوزستان گفت: در حال حاضر صدها ایستگاه پمپاژ آب برقی و دیزلی و خطوط انتقال آب و هزاران هکتار از زمین های کشاورزی حاشیه دز به زیر آب رفته و خسارت سنگینی به کشاورزان تحمیل شده است.
به گفته وی، اراضی خسارت دیده زیر کشت گندم بوده و با توجه به اینکه بیشتر مزارع در مرحله «پنجه زنی» هستند، یک روز آبگرفتگی به نابودی کامل آنها منجر خواهد شد.
وی تصریح کرد: بر اساس اطلاعات موثق، برخی کارشناسان و مدیران و مسئولان سازمان آب و برق خواهان تخلیه تدریجی آب سد دز و با حجم 500 مترمکعب از 2 هفته پیش بودند ولی معاونت سد و نیروگاه های این سازمان که متولی تولید برق است، با این پیشنهاد مخالفت کرده و از تخلیه آب جلوگیری کرده است، در نتیجه در پی بارندگی های اخیر و افزایش حجم سد و پر شدن سد دز ناچار به تخلیه ناگهانی آب سد با دبی یک هزار و 500 مترمکعب برثانیه می شوند که منجر به خسارت سنگین به کشاورزان می شود.
اسدی ادامه داد: در اینجا قصور استانداری خوزستان، مدیریت سد دز و معاونت مطالعات پایه سازمان آب و برق به عنوان معاونتی که باید بر نظر کارشناسی خود مبنی بر تخلیه تدریجی سد پافشاری می کرد و زیربار نظر کسانی که تولید برق را در اولویت دارند، نمی رفت نیز محرز و مسجل است.
وی با اشاره به اینکه بیشتر خسارات وارده به ایستگاه های پمپاژ و کانال های آبرسانی و مزارع کشاورزان به علت عدم مدیریت صحیح بوده، خواستار اعزام هیاتی از وزارت نیرو و سازمان آب و برق خوزستان ظرف 24 ساعت آینده شد تا با همکاری شورای هماهنگی تشکل های کشاورزی استان، این مساله را بررسی و جبران خسارت کنند.
اسدی تاکید کرد: با توجه به عدم جبران خسارت سیل 1395به کشاورزان، در صورتی که این اقدام صورت نگیرد، شورای هماهنگی تشکل های کشاورزی ظرف 48 ساعت آینده تصمیمات جدیدی اتخاذ خواهد کرد.
با وجود پیگیری خبرنگار ایرنا، حاجی زاده مدیرکل مدیریت بحران استانداری خوزستان، حسونی زاده معاون مطالعات پایه و طرح های جامع منابع آب سازمان آب و برق، توکلی معاون سد و نیروگاه های سازمان آب و برق و لشکری معاون بهره برداری و حفاظت از منابع آب سازمان آب و برق، پاسخ ندادند.
به گفته حاجی زاده مدیرکل مدیریت بحران استانداری خوزستان، در پی افزایش ورودی به سد دز، کارگروه مقابله با سیلاب از 40 روز پیش در استانداری تشکیل شده است. او گفته است که طی این مدت، به صورت مستمر خروجی از سد زیاد شده و تا حدود 500 تا 600 متر رسیده، همچنین از 26 دی ماه که ورودی سد دز به حدود 2 هزار و 400 متر مکعب بر ثانیه افزایش یافته، خروجی آب به یک هزار متر مکعب بر ثانیه رسیده است.
بر اساس اعلام جهاد کشاورزی خوزستان، خسارت وارده به بخش کشاورزی، ناشی از سیل و طغیان رودخانه دز در سال 1395، چهار هزار و 810 میلیارد ریال بوده است.

/6002/9754

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اقتصاد سيل سد دز كشاورزي خوزستان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۴۳۴۰۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بارش‌های اخیر بخشی از کمبود بارش در بخش کشاورزی را جبران کرد

احد وظیفه در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران جوان، گفت: بنابر آمار از ابتدای سال زراعی تاکنون مجموع بارش های کشور نسبت به دوره نرمال ۱۳ تا ۱۴ درصد کمتر است.

به گفته او، علی رغم شرایط مساعد بارش نسبت به دوره نرمال، اما در استان های قزوین، البرز، تهران و خراسان رضوی بیشترین کم بارشی را داریم.

وظیفه ادامه داد: در مناطق جنوبی خوزستان، فارس، بوشهر و هرمزگان برداشت غلات در جریان است، از این رو به سبب بارش های سیل آسا به کشاورزان توصیه می شود که نسبت به انتقال غلات به انبارها اقدام کنند.

رئیس مرکز خشکسالی افزود: کشاورزان با مراجعه به کارشناسان اقدامات داشت را انجام دهند که بهترین خروجی را داشته باشند.

به گفته او، با توجه به کاهش منابع آبی ناشی از برداشت بی رویه سفره های زیرزمینی به کشاورزان توصیه می شود که در روزهای بارندگی یک تا ۲ نوبت آبیاری را به تاخیر بیندازند که این امر می تواند کمکی به آبیاری هر منطقه باشد‌.

این مقام مسئول افزود: با توجه به بارش های اخیر در حوزه غرب و جنوب غرب، بخشی از کم بارشی های اخیر در حوزه کشاورزی جبران شد.

وظیفه گفت: با توجه به کاهش بارش و بحران آب در برخی مناطق از جمله تهران، سمنان و خراسان رضوی، مدیریت آب شرب، صنعت و کشاورزی باید در دستور کار قرار بگیرد چراکه مدیریت آب شرب در این مناطق ضروری است.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی صنعت ، تجارت و کشاورزی

دیگر خبرها

  • بارش‌های اخیر بخشی از کمبود بارش در بخش کشاورزی را جبران کرد
  • آغاز کشت گسترده سیب‌زمینی در اراضی کشاورزی
  • قطع آب و خسارت به محصولات دغدغه‌ی کشاورزان قزوینی+ فیلم
  • عدم پرداخت خسارت کشاورزان زرندی از سال ۱۴۰۱
  • هشدار مدیرکل مدیریت بحران استانداری در پی تشدید بارش‌ها در کرمانشاه
  • رئیس اتاق اصناف کشاورزی مشکلات کشاورزان را به معاون وزیر منتقل کرد
  • کشاورزان خوزستانی گندم را به مراکز سرپوشیده تحویل دهند
  • پرداخت حدود هزار میلیارد تومان غرامت بیمه به کشاورزان
  • کشاورزان مکلف به نظارت بر استخرهای کشاورزی
  • بسیج امکانات برای جمع آوری و انتقال گندم کشاورزان خوزستان