Web Analytics Made Easy - Statcounter

کرج - ایرنا - مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان البرز با بیان اینکه 45 هزار هکتار اراضی بیابانی در استان وجود دارد، گفت: 25 هزار هکتار از این عرصه ها کانون ریزگرد داخلی هستند.

به گزارش ایرنا، حامد فرضی روز شنبه در کارگروه کاهش آلودگی هوا و کمیته مبارزه با گرد و غبار استان البرز افزود: این کانون ها در بیابان های شهرستان اشتهارد و نظرآباد هستند که اگر اقدامات جدی برای مهار آن نداشته باشیم با مشکلاتی جدی در آینده مواجه خواهیم شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی اظهار داشت: یکی از اقدامات برای مهار این بحران احیای این بیابان ها و بیابانزدایی با گونه های مقاوم گیاهی می باشد که برای این موضوع از ظرفیت و پتانسیل نهالستان بزرگ کرج استفاده می کنیم.
وی گفت: نهالستان بزرگ کرج به مساحت 136 هکتار می باشد که 100 هکتار آن در اختیار شهرداری و 36 هکتار آن در اختیار منابع طبیعی است.
فرضی افزود: منابع طبیعی با کاشت و پرورش 35 گونه جنگلی و بومی غیرمثمر مقاوم به کم آبی اقدام به نهالکاری در عرصه های ملی و بیابانی استان می کند.
وی اظهار داشت: هم اکنون در این نهالستان 2 میلیون اصله نهال پرورش پیدا می کند که بر اساس برنامه ریزی های انجام شده در یک افق پنج ساله قرار است به 10 میلیون اصله نهال برسد.

*** توزیع 700 هزار اصله نهال در هفته منابع طبیعی
مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان البرز گفت: این نهال ها نه تنها نیاز داخلی استان را تامین می کند بلکه به استان های دیگر نیز فرستاده می شود به طوریکه در هفته منابع طبیعی سال گذشته 500 هزار اصله نهال در استان توزیع شد و قرار است تعداد نهال ها در هفته منابع طبیعی سال جاری به 700 هزار اصله نهال برسد.
وی همچنین به اقدامات شهرداری برای استفاده از آب آشامیدنی برای توسعه فضای سبز و استفاده از گونه های کم آب بر و کاهش میزان چمن کاری در فضای سبز و بلوارها اشاره کرد و گفت: شهرداری کارهای خوبی را انجام داده است.
وی ادامه داد: عمده کانون ریزگرد استان در منطقه اشتهارد است که دلایلی مثل ایجاد کانال زهکش و افت شدید منابع آب زیرزمینی موجب شده که هزینه های تثبیت عملیات در بیابان صرف آبیاری گونه های کشت شده بشود که یکی از مشکلات عدیده برای عدم توسعه جنگل و فضای سبز است.
وی گفت: از محل اعتبارات سفر رئیس جمهوری به استان 200 میلیارد ریال اعتبار برای جلوگیری از توسعه کانون های ریزگرد استان اختصاص یافت که از محل این اعتبار 4 هزار هکتار عملیات بیابانزدایی در منطقه داشتیم.
فرضی ادامه داد: برای اجرای طرح ها و عملیات ها سعی شده جوامع محلی توانمندسازی شده و از ظرفیت مشارکت مردم استفاده شود زیرا در غیر اینصورت به نتایج مطلوب در برنامه های راهبردی مدنظر نمی رسیم.
وی یادآور شد: برای 45 هزار هکتار بیابان استان طرح مطالعاتی انجام شده و 10 هزار هکتار کاشت نهال در بیابان انجام شده است.
وی گفت: همچنین آبیاری و مراقبت عرصه های کشت شده به مساحت 10 هزار هکتار اجرا شده و قرق و حفاظت از عرصه های نهال کاری شده توسط بخش خصوصی را داشته ایم.
فرضی با بیان اینکه در استان 345 هزار هکتار عرصه مرتعی داریم، افزود: اجرای طرح ها در مراتع بیش از 45 درصد پیشرفت فیزیکی داشته است.
وی یکی از عوامل تهدید کننده را استفاده بیش از حد ظرفیت از مراتع در چرای دام دانست و اظهار داشت: تا قبل از سال 94 تا سه برابر ظرفیت مراتع چرای دام داشتیم که اکنون با تعامل با استان های همجوار ظرفیت دام با ظرفیت مراتع به حد یکسانی رسیده که در کاهش سیل و پوشش گیاهی مراتع بسیار تاثیرگذار است.
وی با بیان اینکه در موضوع کنترل ریزگرد اقدامات خوبی انجام شده، گفت: ولی در موضوع سیل که اقدام مشکلات در شهرستان های طالقان و کرج بود با اختصاص 200 میلیارد ریال از محل صندوق توسعه ملی بخش بزرگی از مشکلات رفع شده است.
وی افزود: ولی هنوز در بخش آبخیز شهری مشکلاتی وجود دارد که ممکن است به عنوان یک معضل در آینده مطرح شود.
430 هزار هکتار از مساحت استان البرز به عنوان عرصه های ملی است.
6156/6993

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اقتصاد هواي پاك منابع طبيعي البرز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۴۳۶۵۴۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رفع تصرف بیش از ۲۱۰۰ هکتار اراضی ملی و منابع طبیعی، در سال ۱۴۰۲ با ورود دستگاه قضایی آذربایجان غربی

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای استان آذربایجان غربی،دکتر ناصر عتباتی با اعلام این خبر بیان داشت: در سال ۱۴۰۲ دستگاه قضایی استان در راستای صیانت از اراضی ملی و طبیعی، با اقدامات خود از بیش از ۲۱۰۰ هکتار از اراضی ملی که مورد تعرض و تصرف عده‌ای افراد سودجو قرار گرفته بود با اقدامات قانونی خود و پای کار آوردن ادارات متولی رفع تصرف نمود.
عتباتی ادامه داد: اقدامات قانونی که در این خصوص صورت گرفت شامل رفع تصرف بیش از ۳۴۹ هکتار در اجرای تبصره ماده ۵۵ و بدون ارجاع به محاکم، قلع و قم ۱۸۲ فقره در مساحتی بالغ بر ۱۵۹ هکتار، اجرای احکام خلع ید در ۱۱۳۷ فقره به مساحت بیش از ۱۲۴۷ هکتار بود.
رئیس کل دادگستری استان همچنین به اقدامات صیانتی در مقابله با تغییر کاربری غیرمجاز اراضی زراعی و باغ‌ها در سال ۱۴۰۲ نیز پرداخت و گفت: دستگاه قضایی استان در سال گذشته به منظور مقابله با تغییر کاربری غیرمجاز اراضی زراعی و باغ‌ها با تشکیل قرارگاه پیشگیری از تغییر کاربری غیر مجاز اراضی در استان و شهرستان‌ها با محوریت سازمان جهادکشاورزی استان، ۲۶۸۶ مورد تغییر کاربری غیر مجاز در سطح استان به مساحت بیش از ۸۲ هکتار را شناسایی و در اجرای تبصره ۲ ماده ۱۰ قانون حفظ کاربری اراضی زراعی و باغ‌ها به تعداد ۸۰۲ مورد به مساحت بیش از ۱۵ هکتار و اجرای احکام قطعی محاکم کیفری به تعداد ۲۱۳ مورد به مساحت بیش از ۶ هکتار با تعداد ۱۰۱۵ مورد قلع و قمع مستحدثات از تغییر کاربری در این اراضی ممانعت به عمل آمد.
مقام ارشد قضایی استان همچنین به رفع تصرفات غیر مجاز اراضی ساحلی، بستر و حریم رودخانه‌ها و انهار طبیعی هم اشاره و گفت: در سال ۱۴۰۲ از بیش از ۶۵ هکتار از تصرفات غیر مجاز اراضی ساحلی، بستر و حریم رودخانه‌ها و انهار طبیعی استان نیز رفع تصرف به عمل آمده است.

دیگر خبرها

  • نهال‌کاری در ۵۰ هکتار از اراضی تفرجگاه عینالی تبریز
  • بازگشایی و رفع تصرف ۹۱ هکتار از اراضی رودخانه‌ای
  • مقابله با تغییر کاربری ۱۲۸۷۰ هکتار از اراضی زراعی البرز
  • توسعه ۳۰۰ هزار هکتار اراضی؛ افزایش سه میلیون تنی محصولات کشاورزی
  • رفع تصرف ۴۶۰۰ هکتار از اراضی ملی سیستان و بلوچستان
  • رفع تصرف بیش از ۲ هزار هکتار اراضی ملی و منابع طبیعی در آذربایجان‌غربی
  • رفع تصرف بیش از دو هزار هکتار اراضی ملی و منابع طبیعی در آذربایجان‌غربی
  • رفع تصرف بیش از ۲۱۰۰ هکتار اراضی ملی و منابع طبیعی در آذربایجان‌غربی
  • رفع تصرف بیش از ۲۱۰۰ هکتار اراضی ملی و منابع طبیعی، در سال ۱۴۰۲ با ورود دستگاه قضایی آذربایجان غربی
  • رفع تصرف و بازپس گیری ۳هکتار از اراضی ملی اشنویه