Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه سیاسی ایسکانیوز، تصمیم دولت لهستان برای میزبانی از نشستی که تصور می‌شود هدف اصلی آن فضاسازی علیه ایران باشد، هم در اتحادیه اروپا و هم در خود لهستان با انتقاداتی مواجه شده است.

پایگاه «پالیتیکو» در گزارشی با عنوان «ترامپ به دنبال تفرقه انداختن در اتحادیه اروپا همزمان با تشدید منازعه بر سر توافق هسته‌ای ایران»، نوشته است که دولت «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا با انتخاب لهستان به عنوان میزبان نشست موسوم به «آینده خاورمیانه» و متمرکز کردن آن بر ایران، تلاش می‌کند میان اعضای اتحادیه اروپا در موضوع ایران اختلاف ایجاد کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بر اساس این گزارش، همراهی ورشو با واشنگتن موجب شده تا برخی کشورهای اروپایی از لهستان انتقاد کنند. در بخشی از این گزارش آمده است: «دیپلمات‌های اتحادیه اروپا از اظهار نظر علنی در مورد این مراسم خودداری کرده و سوالات را به همتایان لهستانی خود ارجاع دادند. اما این دیپلمات‌ها و مقامات به صورت خصوصی از آنچه آن‌ها تلاش آشکار ورشو برای جلب نظر ترامپ، آن هم به هزینه اتحادیه اروپا، خواندند، ابراز ناخرسندی می‌کنند.»

آنطور که اتحادیه اروپا اعلام کرده، «فدریکا موگرینی» مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا قصد ندارد در این نشست که روزهای ۲۴ و ۲۵ بهمن برگزار می‌شود، شرکت کنند. بقیه کشورهای اروپایی نیز هنوز در این مورد تصمیم نگرفته‌اند.

انتقاد از میزبانی لهستان از این نشست، به اعضای اتحادیه اروپا محدود نیست و در خود لهستان هم این تصمیم با برخی واکنش‌های منفی مواجه شده است. به نوشته پالیتیکو، برخی از تحلیلگران در لهستان می‌گویند ورشو از نحوه اعلام این نشست توسط دولت ترامپ غافلگیر شده و حالا هم به شکلی نابخردانه خود را درگیر مناقشه‌ای کرده که برایش منفعت چندانی به همراه ندارد.

«مارسین زابورووسکی» تحلیلگر اندیشکده لهستانی «ویزگراد اینسایت»، در این مورد می‌گوید: «ما در موقعیت کارگزاری سیاست خارجی آمریکا قرار گرفته‌ایم.»

وی با اشاره به اینکه برگزاری این نشست اولین بار در جریان مصاحبه «مایک پامپئو» وزیر خارجه آمریکا با شبکه «فاکس نیوز» اعلام شد، افزود: «این کار و نحوه اطلاع‌رسانی در مورد آن به نحوی افتضاح انجام شد.»

در پی اعلام برگزاری این نشست و اظهارات پامپئو در مورد تمرکز این کنفرانس بر ایران، وزارت امور خارجه ایران دیپلمات ارشد لهستان در تهران را احضار کرد. زابورووسکی می‌گوید میزبانی لهستان از این نشست ضدایرانی به روابط ورشو با تهران لطمه می‌زند. به گفته این کارشناس لهستانی «ایران یک منبع بالقوه برای تنوع‌بخشی به بخش انرژی ما برای [کاهش وابستگی] به روسیه است. الان کاملا به این [رابطه] لطمه خورده است.»

لهستان هرچند عضو اتحادیه اروپاست و در ظاهر هم از توافق هسته‌ای با ایران حمایت کرده، اما دولت راستگرای این کشور در ماه‌های گذشته بیش از هر دولت اروپایی دیگر با سیاست‌های آمریکا حمایت کرده و حتی به آمریکا پیشنهاد داده در لهستان یک پایگاه نظامی دائمی احداث کند. رئیس‌جمهور لهستان حتی پیشنهاد کرده که این پایگاه «دژ ترامپ» نام بگیرد.

به نوشته پالیتیکو، با این وجود، اتحادیه اروپا احتمالا به زودی ساز و کار موسوم به کانال ویژه پرداخت (SPV) را با هدف مقابله با تحریم‌های یکجانبه آمریکا علیه ایران راه‌اندازی کند. بنا بر این گزارش، این ساز و کار که قرار است مقر آن در فرانسه باشد، دستکم تلاشی نمادین با هدف اعلام حمایت اتحادیه اروپا از برجام و همچنین کمکی به حفظ میزانی از رابطه تجاری با تهران است. قرار است آخرین جزئیات مربوط به این ساز و کار در نشست روز دوشنبه وزرای خارجه اتحادیه اروپا نهایی شود و برای تایید پایانی به نشست آتی سران اتحادیه ارجاع شود.

فارس

انتهای پیام/

171 / 156 لهستان آمریکا ایران

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: لهستان آمریکا ایران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۴۳۸۰۹۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مخالفت پارلمان آلمان با پیشنهاد تحریم سپاه پاسداران

پارلمان آلمان، پیشنهاد تحریم‌های جامع‌تر اتحادیه اروپا و قرار دادن سپاه پاسداران در فهرست تروریسم را رد کرد.

به گزارش مشرق، روزنامه کیهان در ستون خبر ویژه خود نوشت: به گزارش دویچه‌وله، این پیشنهاد را اتحادیه احزاب دموکرات مسیحی و سوسیال مسیحی آلمان دادند. فراکسیون پارلمانی این دو حزب خواستار اتخاذ رویکرد سخت‌گیرانه‌تر و بازنگری در سیاست نسبت به ایران است. اما دو پیشنهاد این فراکسیون، در پارلمان آلمان رای نیاورد و سایر احزاب با آن مخالفت کردند. طرح آنها قرار دادن سپاه پاسداران در فهرست گروه‌های تروریستی و تحریم‌های جامع‌تر در سطح اتحادیه اروپا بود.

یوهان دیوید وادفول، یکی از نمایندگان این فراکسیون از این که آلمان همچنان بزرگ‌ترین شریک تجاری اتحادیه اروپا با ایران است، انتقاد کرد و آن را «بن‌بست سیاست آلمان در قبال ایران» خواند. نیلس اشمیت، نماینده حزب سوسیال دموکرات در واکنش به انتقادهای این فراکسیون گفت: «بقای ایران به تجارت با آلمان بستگی دارد.» او تاکید کرد که دیپلماسی همچنان مسیر درست «برای جلوگیری از برنامه هسته‌ای ایران» است و پرسید که جایگزین احزاب یادشده «برای جلوگیری از بمب هسته‌ای ایران چیست؟»

لامیا کادور از حزب‌سبزها هم اتهام مماشات با ایران را رد کرد و از ۱۰ بسته تحریمی علیه ایران از سال ۲۰۲۲، احضار سفیر ایران و ارجاع پرونده ایران به شورای حقوق بشر سخن گفت.

رناتا آلت از حزب دموکرات‌های آزاد هم حملات موشکی ایران به اسرائیل را یک نقطه عطف دانست. او به تحریم‌های متعدد اتحادیه اروپا از سال ۲۰۱۱ اشاره کرد و گفت: «مشکل این است که ایران، این تحریم‌ها را دور می‌زند. بیش از نیمی از صادرات ایران به چین و ترکیه است. باید اقدام قوی‌تری علیه تجاوزات ایران و برنامه موشکی آن انجام دهیم».

گروه پارلمانی اتحادیه احزاب دموکرات مسیحی و سوسیال مسیحی از دولت آلمان خواست تا پیش‌نویس بسته تحریمی جامعی علیه ایران را در چارچوب اتحادیه اروپا ارائه کند. نمایندگان این فراکسیون تاکید کردند که اروپا تا رسیدن به این هدف هنوز راه طولانی در پیش دارد و دولت آلمان به جای انتقاد کردن از ایران در پلتفرم ایکس (توئیتر سابق) باید پیشتاز اقداماتی تاثیرگذار علیه آن در اتحادیه اروپا باشد.

تحریم گروه‌های مورد حمایت ایران، تحریم‌های تجاری بیشتر، دشوارتر کردن تأمین مالی سپاه پاسداران و رویکرد سخت‌گیرانه‌تر به انتقال فناوری و همچنین تعطیلی مرکز اسلامی هامبورگ به‌عنوان مرکزی برای عملیات سپاه پاسداران در آلمان، موارد دیگری است که در این پیشنهاد آمده است.

گفتنی است که نمایندگان پارلمان اروپا اخیرا با تصویب قطعنامه‌ای، حمله موشکی و پهپادی ایران به اسرائیل را شدیداً محکوم کردند و خواستار قرار دادن سپاه پاسداران در فهرست سازمان‌ها و گروه‌های تروریستی شدند. این در حالی است که دولت‌های اروپایی و پارلمان اروپا ظرف هفت ماه گذشته نسبت به نسل‌کشی صهیونیست‌ها در غزه و همچنین اقدامات تروریستی اسرائیل در سوریه از جمله علیه سفارت ایران، سکوت اختیار کرده‌اند. نمایندگان پارلمان اروپا همچنین خواستار گسترش تحریم‌ها علیه رژیم اسلامی به ویژه در عرصه‌های نفت و بانک شدند. آنان همچنین از اتحادیه اروپا خواستند که نقض توافق هسته‌ای از سوی ایران و نقش آن در بی‌ثبات کردن خاورمیانه به ویژه از خلال حمایت از گروه حماس را تأیید کند. یادآور می‌شود طرف اروپایی پس از خروج آمریکا از برجام، خود را در حد پادوی بی‌اختیار آمریکا پایین آورد و به ایران اعلام کرد که قادر به انجام تعهدات ضد تحریمی و خرید نفت ایران یا تجارت متقابل حتی در حد فروش دارو نیست. بنابراین ایران پس از دو سال خویشتنداری اقدام به توقف اجرای تعهدات برجامی کرد.

دیگر خبرها

  • مدودف: توقیف دارایی های روسیه در آمریکا بی پاسخ نمی ماند
  • عضو پارلمان اروپا: این نهاد ننگ بشریت است
  • مخالفت پارلمان آلمان با پیشنهاد تحریم سپاه پاسداران
  • هشدار روسیه به آمریکا درباره استقرار سلاح هسته‌ای در لهستان
  • هشدار رئیس جمهور فرانسه به اروپا: نباید دست نشانده آمریکا باشیم
  • روسیه: هر سلاح اتمی‌ای وارد لهستان شود، آن را هدف مشروع تلقی می کنیم
  • درخواست اتحادیه عرب برای اجرای قطعنامه آتش‌بس غزه
  • گفت و شنود/ به سه دلیل!
  • دست خالی غرب در برابر ایران | وقتی تیغ تحریم دیگر نمی‌بُرد!
  • ببینید | دفاع جانانه برخی از نمایندگان اتحادیه اروپا از ایران