Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسکانیوز»
2024-05-06@14:21:06 GMT

روزگار سیاه دانشجویان رنگین پوست در غرب

تاریخ انتشار: ۳۰ دی ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۴۳۸۵۷۲

روزگار سیاه دانشجویان رنگین پوست در غرب

به گزارش گروه علم و فناوری ایسکانیوز، تحقیقات جدید نشان داده است که وجود تفکرات قالبی و برچسب هایی که به دانشجویان سیاهپوست و آسیایی در دانشگاه های متفاوت دنیا نسبت داده می شود تاثیرات منفی و مخرب بسیاری بر روی دستاوردهای علمی و تحصیلات عالیه آنها خواهد داشت.

طی مطالعه ای که دانشمندان در دانشگاه « وندربیلت » انجام دادند، هر دو گروه رنگین پوست به شدت از لحاظ مادی و روانی انرزی می گذارند تا از تفکرات کلیشه ای و حاشیه ای که درباره آنها در جوامع و دانشگاه ها وجود دارد، فرار کرده و خود را از آنها مبرا نشان دهند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

محققان آموزش و پرورش، تنوع و تحصیلات شهری در دانشکده آموزش و پرورش و توسعه انسانی دانشگاه وندربیلت طی مصاحبه هایی که با افراد و اقشار مختلف نژادی انجام دادند به این نتیجه رسیدند، دانشجویان سیاهپوستی که در حال پیشرفت هستند تلاش می کنند تا از کلیشه های « ضعف فکری » که جامعه غربی برای آنها ساخته فرار کنند ؛ در حالی که دانشجویان آسیایی درصدد هستند تا جایی که ممکن است از این قالب فکری که « مدل اقلیت برتری فکری » هستند، حمایت کنند.

این تحقیق روی 61 دانشجوی سیاه پوست ،اهل آمریکای لاتین و دانشجویان آسیایی که در مقاطع عالی تحصیلاتی حضور داشتند و در 6 موسسه ای که در مقاطع فوق لیسانس و بالاتر دانشجوی « STEM » می پذیرفتند، انجام شد.

دانشجویانی که در مقاطع عالی کالج و دانشگاه و رشته های علوم، فن آوری، مهندسی و ریاضیات (" science,technology, engineering and mathematics "STEM) پذیرفته می شوند به دانشجویان (STEM) معروفند و از آنها در بسیاری از صنایع برای اشتغال به کار دعوت می شود.

دانشجویان آسیایی کارشناسی پیشرفته گزارش کردند از آنجایی که آنها احساس می کنند که همتایانشان از آنها انتظار دارند که در آن رشته ها به موفقیت دست یابند، استرس مضاعفی برای عملکرد بهتر بر آنها تحمیل می شود .

این در حالی است که موفقیت هایی که آنها در کار و تحصیل به دست می آورند را به پای خصوصیات نژادی آنها می گذارند و تلاش های فردی آنها نادیده گرفته می شود.

یکی از دانشجویان آسیایی شرکت کننده در این مطالعه اعلام کرده بود هنگامی که نمره امتحان وی 89 اعلام شد همکلاسی هایش با تمسخر این نمره را یک شکست بزرگ برای یک آسیایی قلمداد کردند و پس از آن « اندیشه شکست سراسر وجود وی را فرا گرفت تا جایی که برای امتحان پایانی خود 38 ساعت کامل نخوابید و پس از اتمام امتحان به دلیل خستگی و کم آبی بدن در بیمارستان بستری شد.

از سوی دیگر دانشجویان سیاهپوستی که در حال پیشرفت هستند، گزارش دادند که معمولا نمرات خوب و موفقیت آنها معمولا با شک و تردید یا تمسخر و مبالغه هم کلاسی های آسیایی و سفیدپوستشان مواجه می شود.

یک دانشجوی دورگه آفریقایی – آمریکایی شرکت کننده در این مطالعه به یاد می آورد هنگامی که در استاد در کلاس اعلام کرد که وی موفق شده تارتبه دوم را در کلاس کسب کند ، همشاگردی هایش به تمسخر وی را یک سیاه نابغه خطاب کرده اند . وی که در آن زمان در رشته مهندسی برق تحصیل می کرد، بسیار خوشحال بود که استادش پس از این سخنان شاگردان، وی را یک متقلب ننامید، اتفاقی که در گذشته بارها برایش تکرار شده بود.

هر چند شنیدن و پذیرفتن این که هم کلاسی هایش تنها به دلیل این که وی یک سیاهپوست است از پذیرفتن این امر که وی به واقع می تواند یک سیاه نابغه باشد و از راه های دیگر برای به موفقیت رسیدن خود استفاده نمی کند، بسیار سنگین و دشوار بود.

محققان در پایان این تحقیق اعلام کردند که برچسب های نژادی و حاشیه سازی اثرات منفی شدیدی بر روی ذهن و جسم دانشجویان غیرغربی می گذارد.

هر دو گروه نژادی شرکت کننده در این مطالعه فشارهای عصبی و پریشانی های احساسی شدیدی را تجربه کرده بودند، زیرا که هر کدام انگیزه بدون وقفه ای برای دستیابی به موفقیت داشته اند؛ موفقیتی که برایشان بسیار گران تمام شده است.

این تحقیق نشان داد که تمسخر و کوچک کردن این دانشجویان صرف نظر از این که آیا آنها به عنوان یک حریف بسیار قوی و یا کسی که کمتر از توانایی قضاوت می شوند، به صورت کاملا عمدی و انتخابی از سوی دانشجویان غربی و آمریکایی انجام می شود.

در این بین نقش استادان و محققان می تواند بسیار پررنگ باشد.

آنها با کنار گذاشتن مسائل نژادپرستانه و شناسایی و بررسی خصوصیات منحصر به فرد خاص و یا مشترک هر دو گروه نژادی مورد مطالعه می توانند در جهت رشد و تعالی جامعه علمی بهره برداری کنند ؛ این در حالی است که آن دو گروه نیز مسائل بسیار زیادی را می توانند از یکدیگر فرابگیرند.

در نتیجه گیری این تحقیق آمده است که تشویق ائتلاف بین گروه های نژادی برای ایجاد مهارت های مقابله روانی و اجتماعی و همچنین راهبردهای دیگر برای مقابله با اثرات کلیشه ها و برچسب گذاری امری اجتناب ناپذیر به نظر می آید.

انتهای پیام/

159 / 159

منبع: ایسکانیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۴۳۸۵۷۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دانشگاه تبریز در رتبه‌بندی آسیایی تایمز در جایگاه ۱۲۱ دانشگاه‌های آسیا قرار گرفت

براساس تازه‌ترین رتبه‌بندی آسیایی تایمز، دانشگاه تبریز با صعود ۲۸ پله‌ای نسبت به سال ۲۰۲۳ در جایگاه ۱۲۱ دانشگاه‌های آسیا قرار گرفت.

به گزارش ایسنا، جلال شیری، معاون پژوهش و فناوری دانشگاه تبریز گفت: بر اساس آخرین آمار اعلامی نظام رتبه بندی جهانی تایمز در خصوص رتبه بندی دانشگاه‌های آسیایی، دانشگاه تبریز با صعود کم سابقه ۲۸ پله ای در بین دانشگاه‌های آسیایی توانست جایگاه ۱۲۱ آسیا را کسب کند.

وی افزود: بر همین اساس، دانشگاه تبریز با صعود ۱۲ پله ای در بین دانشگاه‌های کشور نسبت به سال گذشته، توانست جایگاه دوم دانشگاه‌های جامع کشور را پس از دانشگاه تهران برای سال ۲۰۲۴ کسب نماید.

شیری گفت: همچنین در مقیاس "درهمکرد"، دانشگاه تبریز پس از دانشگاه های صنعتی شریف، صنعتی امیرکبیر، علم و صنعت، تهران و صنعتی شیراز در جایگاه ششم کشوری قرار گرفت.

*اعتبار بالای نظام رتبه بندی بین المللی تایمز

شیری با اشاره به اعتبار بالای نظام رتبه بندی تایمز اظهار داشت: نظام رتبه بندی بین المللی تایمز از جمله نظام های رتبه بندی معتبر است که با استفاده از شاخص های آموزش، کیفیت پژوهش، محیط پژوهشی، ارتباط با جامعه و صنعت، و فعالیت ها و همکاری های بین المللی اقدام به رتبه بندی دانشگاه ها می نماید.

دانشگاه تبریز در سال ۲۰۲۴ صعود ۲۰۰ رتبه ای در بین دانشگاه های جهان در نظام رتبه‌بندی بین المللی شانگهای، و نیز صعود ۱۰۰ رتبه ای نظام رتبه‌بندی تایمز (در بین کل دانشگاه های جهان) را نیز تجربه کرده است.

بر اساس این گزارش؛ در لیست ارائه شده  در رتبه بندی آسیایی تایمز در سال ۲۰۲۴ ۷۵ دانشگاه  از جمهوری اسلامی ایران حضور داشته اند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • صدای چپ امریکایی را  در تهران می‌شنوید؟
  • کسب عنوان برتر دانشجویان دانشگاه آزاد سقز در جشنواره نمایشنامه‌خوانی
  • کسب عنوان برتر دانشجویان دانشگاه آزاد سقز در جشنواره نمایشنامه خوانی
  • دانشگاه اراک در میان برترین‌های آسیا قرار گرفت
  • دانشگاه تبریز در رتبه‌بندی آسیایی تایمز در جایگاه ۱۲۱ دانشگاه‌های آسیا قرار گرفت
  • روزگار سپری شده اسکناس ایرانی
  • آسمان رنگین کمانی تهران
  • تصاویری از رنگین کمان عصرگاهی تهران
  • (ویدئو) رنگین کمان زیبا در آسمان تهران
  • تمرین فشرده شاگردان عبدی زیر بارش باران و رنگین کمان