Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «شبستان»
2024-04-26@10:11:42 GMT

رایو ذائقه موسیقی مردم را سطحی کرده است

تاریخ انتشار: ۳۰ دی ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۴۴۴۸۵۶

رایو ذائقه موسیقی مردم را سطحی کرده است

کیانی هندی گفت: موسیقی مردم پسند که در گذشته از موسیقی نواحی و دستگاهی گرفته می شد و شادتر هم اجرا می شد، امروز متروک شده است.

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری شبستان، «مجید کیانی هندی» امروز(یک شنبه، 30 دی) در نشست« تحلیل تغییرات ذائقه موسیقی مردم ایران» که در پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات برگزار شد، گفت: تغییر سلیقه موسیقی مردم در سالهای اخیر شدت بیشتری یافته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سوال مهم در این زمینه این است که آیا این تغییرات موسیقی ایران در جهت متعالی شدن است یا در جهت سطحی شدن؟ آیا این تغییرات در 40 سال اخیر بوجود آمده است یا از قبل بوده است؟

 

رییس گروه موسیقی فرهنگستان هنر اظهار داشت: بر اساس تجربه پژوهشی بنده به طور کلی ذائقه موسیقی را در جهت متعالی شدن نمی بینم.جوانانی هستند که از گذشته هم بهتر کار می کنند اما گمنام هستند و دیده نی شوند. اکثر کارهای موسیقی غیر هنری و مردم پسند است. مسلما هر تغییری مثل تغییر ذائقه ناگهانی نیست.این تغییر از صد سال پیش که با فرهنگ غرب آشنا شدیم بوجود آمد. تحت تاثیر فرهنگ غرب قرار گرفتیم و موسیقی ما هم از این فرهنگ متاثر  شد. از همان جا  ذائقه مردم از موسیقی خود دور شد. تجدد خواهی ما ایرانیان همیشه بوده و ما تحت تاثیر جریانات قرار می گیریم.

 

کیانی هندی با اشاره به اینکه همیشه در کنار یک موسیقی متعالی یک موسیقی تفریحی و کاربردی برای مردم وجود دارد، عنوان کرد: در گذشته این کاربرد جشن و تفریح ها جنبه آیینی داشت. کم کم این آیین ها نادیده گرفته شدند و شاهد یک موسیقی جدید بودیم. در کنار مکتب وزیری که جدی است، موسیقی مردم پسند وجود دارد. آرام آرام با تاسیس رادیو ، ترانه هایی بوجود آمد که ذائقه های مردم به سمت تفریح و لذت های سطحی سوق داده شد. در دهه های اخیر این نوع موسیقی شدت بیشتری یافته است.

 

وی تصریح کرد: اینکه آیا ذائقه مردم به سمت  زشتی می رود یا خیر، بحث زیبایی شناسی است که بسیار گسترده است و از آن صرفنظر می کنم و به جنبه توصیفی این بحث می پردازم. به یک موسیقی مردم پسند ، نمی توانیم بگوییم موسیقی بد. هر مخاطب بر اساس نوع سلیقه ، ذوق و دانش خود می تواند قضاوت کند که موسیقی هایی که هستند ارزش فرهنگی دارند یا خیر.

 

این مدرس دانشگاه با اشاره به اینکه در حال حاضر با 6 نوع موسیقی سر و کار داریم، بیان کرد: موسیقی سنتی که به آن موسیقی دستگاهی یا ردیف می گوییم. این موسیقی رسمی ما ایرانیان است مثل زبان فارسی.دوم موسیقی نواحی مختلف که غنی و آیینی است. به عنوان مثال خراسان انواع تنبور زنی را دارد. موسیقی دیگر، موسیقی مذهبی است که از موسیقی نواحی و سنتی تشکیل یافتها ست. در شهرستان های مختلف انتظار داریم نوحه خوان ها از موسیقی نواحی خود استفاده کنند اما از موسیقی سنتی استفاده می کنند.

 

کیانی هندی ادامه داد: موسیقی دیگر، موسیقی کلاسیک اروپا است. 100، 150 سال پیش ارکستر سمفونیک تکیل شد. موسیقی ترکیبی نوع دیگر موسیقی است که از ترکیب موسیقی کلاسیک غرب و ایرانی بوجود آمده است. این همامنموسیقی وزیری است که بیشترین کاربرد را در صدا و سیما دارد.تئوری و علم موسیقی که مهم است در موسیقی ترکیبی استفاده نشده است. این موسیقی را موسیقی علمی ملی نیز می نامند. عده ای گوش داد به موسیقی مذهبی و محلی را املی می دانند و شنیدن موسیقی کلاسیک را نشانه روشنفکری می دانند.

 

این نوازنده سنتور و پژوهشگر خاطر نشان کرد: موسیقی مردم پسند که در گذشته از موسیقی نواحی و دستگاهی استفاده می شد و شادتر هم اجرا می شد، امروز متروک شده است. امروز دیگر در موسیقی مردم پسند از کمانچه و تار استفاده نمی کنند . موسیقی پاپ در جهان شکل گرفت و ذائقه موسیقی مردم را تحت تاثر قرار داد.

پایان پیام/31

منبع: شبستان

کلیدواژه: شورای عالی انقلاب فرهنگی خبرگزاری شبستان انقلاب اسلامی سفر رئیس جمهور به گلستان حضرت زهرا س جنوب کرمان روزنامه شهید حجت الاسلام روحانی ششمین نمایشگاه بزرگ کتاب استانی جنوب کرمان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۴۴۴۸۵۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کدام نواحی ایران در معرض خشکسالی شدید هستند؟

بارندگی‌های اخیر این پرسش را پررنگ کرده است که از نظر بارش در چه وضعی هستیم؟ آیا خشکسالی تمام شده است؟

به گزارش خبرآنلاین، مهدی زارع، کارشناس محیط زیست، در این‌باره می‌گوید: خشکسالی هواشناسی یک نیروی محرکه طبیعی اصلی بیابان‌زایی است و به دلیل دوره‌های طولانی مدت کم بارش رخ می‌دهد. کمبود آب و همچنین استفاده بی رویه از منابع آبی، عمدتاً برای کشاورزی، تعادل آبی منفی و تغییر در پوشش گیاهی ایجاد می‌کند و بیابان‌زایی را تسریع می‌کند.

او با بیان اینکه علی‌رغم اقدامات سیاسی مختلف در گذشته، بیابان‌زایی همچنان یک معضل جدی زیست‌محیطی در بسیاری از مناطق ایران است، ادامه می‌دهد: شاخص‌های خشکسالی و خشکی حاصل از داده‌های بلندمدت دما و بارندگی وقوع خشکسالی طولانی‌مدت در مناطق مختلف اقلیمی ایران را نشان می‌دهد. خشکسالی‌های شدید و فوق‌العاده شدید هواشناسی در دهه‌های اخیر با رشد سریع جمعیت، شور شدن خاک و مدیریت ضعیف منابع آب نیز به عنوان محرک‌های اصلی انسانی در نظر گرفته می‌شوند.

این استاد پژوهشکده زلزله‌شناسی توضیح می‌دهد: درصد جمعیت روستایی در ایران رو به کاهش است و مناطق شهری به سرعت در حال رشد هستند. از دهه پنجاه شمسی، میزان استفاده از آب‌های زیرزمینی در ایران حدود ۴ برابر شده و میانگین کاهش سالانه سطح آب زیرزمینی حدود ۵۰ سانتی‌متر بوده است. بیابان‌زایی را نمی‌توان به طور کامل متوقف یا مدیریت کرد، اما می‌توان با اتخاذ برخی راهبرد‌های مدیریت پایدار زمین آن را کاهش داد.

زارع با اشاره به اینکه رویداد‌های طبیعی شدید مانند خشکسالی و سیلاب می‌تواند با تغییرات اقلیمی مرتبط باشد، می‌گوید: بررسی شاخص خشکسالی نشان داده است که روندی منفی به ویژه در فلات مرکزی با اقلیم خشک و نیمه خشک برقرار است. این روند منفی منجر به افزایش خشکی در آینده و بدتر شدن وضعیت خشکسالی شدید فعلی در مناطق خشک و نیمه خشک خواهد شد.

او در پاسخ به این سوال که کدام نواحی ایران در معرض بیابان‌زایی هستند، ادامه می‌دهد: مردم فلات مرکزی ایران نسبت به سایر نقاط کشور در معرض خطر خشکسالی شدید و بیابان‌زایی هستند. افزایش مدت و شدت خشکسالی منجر به افزایش مهاجرت خواهد شد.

زارع معتقد است: مشارکت سازمان‌های مردم نهاد محلی در تصمیم‌گیری‌های مدیریت آب برای دستیابی به مدیریت پایدار حوزه آبخیز، مطالعه بهترین روش‌های تأمین و ذخیره‌سازی آب و سامانه‌های آبیاری اصلاح‌شده برای افزایش بهره‌وری مصرف آب، انتخاب مدیران مناسب و چارچوب‌های مدیریتی مناسب در طرح‌های توسعه روستایی برای ایجاد بستر مناسب برای تسریع در روند مبارزه با بیابان‌زایی و توسعه برنامه‌های چند رشته‌ای برای ترکیب یافته‌های علمی مدرن با دانش بومی از روش‌هایی است که می‌توان در مدیریت خشکسالی به کار بست.

استاد پژوهشگاه بین‌المللی زلزله‌شناسی و مهندسی زلزله اظهار می‌کند: در دهه ۱۳۹۰-۱۴۰۰ بارندگی ایران به طور متوسط حدود ۱۱ درصد، آب‌های سطحی حدود ۴۴ درصد و آب‌های تجدیدپذیر حدود ۳۲ درصد کاهش یافته است. در دهه‌های اخیر میانگین دمای شهر‌های اصلی ایران حدود ۰.۶ درجه سانتی‌گراد افزایش یافته است. پیش‌بینی‌ها تا ۱۴۱۵ بین ۰.۷ (در سناریوی متوسط) تا ۱ (در بدترین حالت) درجه افزایش دما را نشان می‌دهد.

او با بیان اینکه در ایران کاهش حدود ۱۵ درصدی بارش و از سوی دیگر افزایش تا حدود ۴.۵ درجه سانتیگراد در میانگین دمای ایران در هفت دهه آینده پیش‌بینی شده و اگر اقدامات فوری برای حل این مشکلات انجام نشود، وضعیت می‌تواند به زودی فاجعه‌بارتر شود، می‌گوید: آب تنها منبع طبیعی است که جایگزینی ندارد و نیاز به آن طاقت فرسا، ثابت و فوری است. رقابت برای دستیابی به منابع کمیاب آب، حداقل به صورت ناخودآگاه، می‌تواند افراد را به رفتار‌های خودخواهانه، غیرهمکاری و حتی تهاجمی و خشونت‌آمیز سوق دهد. علاوه بر این، کمبود بارش ممکن است درآمد مردم را کاهش دهد، مثلاً در بخش کشاورزی، و بنابراین، اضطراب و استرس مرتبط می‌تواند مردم را به سمت خشونت سوق دهد.

دیگر خبرها

  • فیلمی از سورپرایز جالب مردم در کنسرت توسط گرشا رضایی
  • صرفه جویی ۴۰ درصدی در مصرف آب با سیستم ابیاری زیر سطحی
  • کدام نواحی ایران در معرض خشکسالی شدید هستند؟
  • تمدید قرار داد مربی دروازه‌بانان تیم فوتسال گیتی پسند اصفهان
  • برداشت گل‌محمدی در نواحی مرزی گنبدکاووس
  • افزایش ابر در مشهد از عصر امروز چهارشنبه ۵ اردیبهشت
  • هواشناسی اصفهان فردا پنجشنبه ۶ اردیبهشت؛ بارش باران و رعد و برق
  • گشایش نمایشگاه کارآفرینی و اشتغال بسیجیان استان در درچه
  • عملیات احداث کانال دفع آب‌های سطحی در محله شرف‌آباد یاسوج اجرایی شد
  • نواحی منفصل شهری؛ منفصل از خدمات شهری