Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایرنا مدت هاست مساله رانش زمین و فرسایش خاک در 2 روستای میراحمد غریبی ها از توابع دهدز و روستای دراویزه از توابع شهرستان باوی سبب بروز نگرانی ساکنان آنها شده است.
یکی از راهکارهای مورد نظر مسئولان و کارشناسان جابجایی این 2 روستا و انتقال ساکنان به نقاط ایمن است.

** جابجایی روستای دراویزه و میراحمد غریبی ها در اولویت
مدیرکل مدیریت بحران استانداری خوزستان روز یکشنبه در نشست تصمیم گیری درخصوص جابجایی این 2 روستا با تاکید بر لزوم بحث پیشگیری در مدیریت بحران گفت: یکی از اقدامات علمی انجام شده بحث بررسی شرایط روستاهای در معرض خطر رانش زمین یا فرسایش رودخانه ها بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


کیامرث حاجی زاده با بیان اینکه سازمان آب و برق و بنیاد مسکن خوزستان بازه های خطر آفرین در بحث فرسایش رودخانه را مشخص کردند ادامه داد: روستای میر احمد غربی ها از توابع دهدز و روستای دراویزه از توابع باوی با خطر رانش زمین و فرسایش ساحل رودخانه روبه رو هستند.
به گفته وی سازمان آب و برق درحال ایمن سازی حاشیه رودخانه کارون در روستاهای ام الحجار و ام‌الغزال در دارخوین شادگان است از سویی دیگر روستای سیدنبی و حاشیه رودخانه دز نیز درحال ایمن سازی است.
حاجی زاده با اشاره به ترمیم سیل بندها در شعیبیه و ایمن سازی روستاهای شوش و زاویه در دزفول گفت:روستای میراحمد غریبی های از بالادست در خطر رانش قرار دارد و از پایین دست به دریاچه سد کارون 3 منتهی می شود به همین دلیل طبق مصوبه پارسال جابجایی این روستا در اولویت قرار گرفت.
وی افزود: با پیگیری انجام شده کارهای مقدماتی و زیرساختی جابجایی این روستا در کمیسیون ها و کارگروه‌های مختلف خوزستانی و کشوری انجام و مصوبات لازم اخذ شد.
وی ادامه داد: طبق مصوبه امروز نشست مدیریت بحران مقرر شد ساکنان این روستا در مکان جدید مشخص شده مستقر شوند اما لازم است نخست حدود سه کیلومتر جاده فرعی مورد نیاز کامل شود تا بنیاد مسکن تجهیزات لازم را برای ساخت مکان جدید جابجا کند.
حاجی زاده گفت: تامین اعتبار توسط سازمان مدیریت و برنامه ریزی خوزستان انجام و در مدت یک ماه تخصیص پیدا کند تا کار آغاز شود.
به گفته وی سازمان آب و برق مکلف به همکاری در بحث احداث زیرساخت هایی همچون مدرسه، مسجد و خانه بهداشت شده است.
حاجی زاده در ادامه گفت: مقرر شد برای مقابله با بحران 2 بخش اسکان اضطراری توسط چادر و کانکس تهیه شود؛ آب نیرو، سازمان آب و برق وشرکت های منطقه ای مکلف شده اند کانکس هایی در نقاط ایمن روستا برای اسکان مستقر کنند.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری خوزستان در باره روستای دراویزه نیز بیان کرد:مقرر شد هرچه سریعتر جلسه ای با حضور مسئولان جهاد کشاورزی خوزستان، بنیاد مسکن، فرماندار باوی و مدیریت بحران برگزار شود.
وی ادامه داد:: جهاد کشاورزی در این روستا یک مرکز ژنتیک دارد و لازم است حریم آن به صورت دقیق کارشناسی شود.
حاجی زاده با بیا اینکه جابجایی این روستا نیز در اولویت قرار دارد یادآور شد: انتظار می رود تجهیزلت لازم در روستای دراویزه مستقر شود تا ایمن سازی در این روستا انجام شود.
وی افزود:یکی از راه حل ها کاهش حریم مرکز ژنتیک جهادکشاورزی است و راه حل دیگر اقناع روستاییان با پرداخت تسهیلات برای جابجایی روستا است.
حاجی زاده با اشاره به اینکه زمین های این روستا ملک ساکنان است گفت: در زمین های متعلق به منابع ملی می توان طرح های ملی در نظر گرفت اما در املاک شخصی باید تملیک توسط خود ساکنان صورت گیرد.

** جابجایی روستا سبب حفظ جان ساکنان
فرماندار شهرستان ایذه نیز با اشاره به انجام مطالعات برای جابجایی روستای میراحمد غریبی ها از توابع بخش دهدز بیان کرد: مساله رانش زمین در این روستا قطعی است و هر لحظه امکان بروز این اتفاق وجود دارد.
مصطفی سمالی با اشاره به پدیدار شدن ترک در بناهای این روستا به دلیل رانش زمین ادامه داد: منازل ساکنان این روستا به دلیل حفظ جان باید به نقطه امن دیگری منتقل شوند.
فرماندار شهرستان باوی نیز درخصوص مساله رانش زمین در روستای دراویزه گفت: این روستا با 120 خانوار در فاصله پنج کیلومتری ملاثانی مرکز شهرستان باوی قرار دارد.
منوچهر ورناصری افزود: روستای دراویزه در 2 قسمت غرب و شرق جاده شوشتر واقع شده است که یک قسمت روستا در شرق ساحل رودخانه کارون در خطر رانش زمین قرار دارد.
وی ادامه داد: 20 خانوار از ساکنان این روستا به دلیل افزایش دبی رودخانه کارون و احتمال رانش زمین باید هرچه سریعتر جابجا شوند.
ورناصری با تاکید بر ممانعت از ورود خسارت مالی و جانی به ساکنان این روستا خاطر نشان کرد: بنیاد مسکن در قسمت شرق جاده مجوز ساخت به روستاییان داده است اما جهاد کشاورزی در همان محدوده یک مرکز ژنتیک دام راه اندازی کرده و با تعیین حریم مانع ساخت و ساز می شود.
وی با بیان اینکه سازمان آب و برق نیز باید نسبت به مقاوم سازی ساحل در این روستا اقدام کند ادامه داد: مسیر رودخانه به سمت روستا و در نهایت جاده در حال تغییر است از این رو پیش از بروز حادثه باید این مشکل رفع شود.

** حفظ جان روستاییان مهم تر از مرکز ژنتیک
مدیرکل بنیاد مسکن خوزستان نیز در این نشست با انتقاد به سازمان جهاد کشاورزی به دلیل ممانعت در ساخت و ساز روستاییان گفت: از سال 95 مقدمات جابجایی ساکنان روستای دراویزه فراهم است اما جهاد کشاورزی با تعیین حریم 200 متری مانع این امر شده است.
مسعود انصاریان با اشاره به اینکه این زمین ها متعلق به خود روستاییان است افزود: حفظ جان انسان ها بسیار مهم تر از رعایت حریم یک مرکز ژنتیک است.
به گفته وی طرح جابجایی روستا انجام شده و تسهیلات برای متقاضیان نیز فراهم است اما به دلیل مخالفت های جهادکشاورزی طرح جابجایی تاکنون تکلیف آن مخشص نشده است.
انصاریان اضافه کرد:ساکنان روستای دراویزه به دلیل وجود خاک حاصلخیز و دسترسی به آب، موافق جابجایی نیستند.
معاون بهبود تولیدات سازمان جهاد کشاورزی خوزستان نیز در دفاع از حفظ حریم این مرکز ژنتیک گفت: این مرکز تهیه اسپرم گاومیش در کشور منحصر بفرد است و سبب ارتقای رتبه خوزستان شده است.
محمد مشکورزاده ادامه داد: جابجایی این روستا مساله مهمی است اما نباید سبب تعطیلی این مرکز شود.
در نشست شهریور پارسال مدیریت بحران استان خوزستان در دهدز مقرر شده بود با توجه به مطالعات زمین شناسی و آثار رانش و خطرات احتمالی روستای میراحمد غریبی ها، ساکنان این روستا به مکانی امن جابجا شوند که تاکنون این امر محقق نشده است.
اوایل ماه گذشته، پنج خانه روستایی در روستای میراحمدغریبی‌ها به دلیل بارش باران و جنس خاک منطقه تخریب شد اما در این حادثه به کسی صدمه وارد نشد.
میراحمد غریبی‌ها با حدود 700 نفر سکنه در بخش دهدز شهرستان ایذه قرار گرفته است، دهدز با مساحت تقریبی یک هزار و 321 کیلومتر مربع دارای جمعیتی بالغ بر 17 هزار نفر است که در سه دهستان دهدز،دنباله رود شمالی و دنباله رود جنوبی متشکل از 103 روستا زندگی می‌کنند.
همچنین فرسایش زمین کرانه های رودخانه در روستای دراویزه از توابع شهرستان باوی و تاثیر آن بر سبب شده تعدادی از خانوارها از ترس تَرَک های جامانده بر دیوارها، خانه های خود را رها کرده و به محل دیگری نقل مکان کنند.
روستای دراویزه از توابع شهرستان باوی در کنار رودخانه کارون قرار دارد و چند سالیست که فروریختن ساختمان منازل آن سبب نگرانی اهالی روستا شده است.
اگرچه مساله فروریختن خانه ها در این روستا تازه نیست اما در سال های اخیر به ویژه در امسال ، شدت آن افزایش یافته و تَرَک های ایجاد شده بر دیوار خانه ها بیش از گذشته شده است، گفته می شود دلیل اصلی تخریب خانه ها همجواری با رودخانه و رعایت نکردن حریم رودخانه کارون است.
9887/ 6037
انتهای پیام

منبع: جماران

کلیدواژه: جام ملت های آسیا منع به کارگیری بازنشستگان بودجه 98 جلیقه زردها دبی ژنتیک ساخت و ساز فرماندار شهرستان مسجد جام ملت های آسیا منع به کارگیری بازنشستگان بودجه 98 جلیقه زردها امام خمینی س سید مصطفی خمینی سید احمد خمینی سید حسن خمینی انقلاب اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۴۴۹۰۷۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آغاز آبرسانی به هفت شهر و ۱۳۶ روستای هرمزگان


به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مرکز خلیج فارس، عبدالحمید حمزه‌پور افزود: برای آبرسانی به این شهر‌ها و روستا‌ها ۳۰ هزار و ۳۴۰ میلیارد ریال اعتبار در نظر گرفته شده است.
وی گفت: از ابتدای دولت سیزدهم تا پایان سال گذشته، در هرمزگان ۲۰۱ روستا و ۶ شهر از تنش آبی خارج شد.
حمزه پور افزود: پارسال طرح آبرسانی به شش شهر و ۱۵۶ روستا با اجرای ۶۶ طرح و سرمایه گذاری ۲۹ هزار و ۷۸۷ میلیارد ریال اجرایی شد که ۲۲۵ هزار و ۹۷۲ تن از جمعیت استان به آب پایدار دست یافتند.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب هرمزگان گفت: در دولت سیزدهم نیز لوله‌گذاری خط انتقال به طول ۵۸۰ کیلومتر، توسعه شبکه توزیع آب به طول ۵۴۴ کیلومتر و اصلاح شبکه آب به طول ۲۰۶ کیلومتر از محل طرح‌های عمرانی و محرومیت زدایی و جاری در استان اجرا شد.
وی افزود: جهاد آبرسانی به شهر‌ها و روستا‌های به‌ویژه مناطق کم برخوردار و دارای تنش آبی یکی از اولویت‌های دولت سیزدهم و طرح‌های شاخص وزارت نیرو است.

بیشتربخوانید:ساخت مخزن هزار متر مکعبی آب در بشاگرد
حمزه پور گفت: سالانه ۲۵۰ میلیون مترمکعب از منابع مختلف برای تامین آب آشامیدنی مردم هرمزگان تولید، انتقال و توزیع می‌شود که از این حجم ۴۰ درصد از چاه‌ها، ۳۵ درصد از آب شیرین‌کن‌ها و ۲۵ درصد نیز از محل منابع سد‌ها و چشمه‌ها تامین می‌شود.

دیگر خبرها

  • ۳۲۰۰مترمربع از معابر روستای ابیانه سنگ‌فرش شد
  • ناآرامی‌ها در ارمنستان به دنبال واگذاری ۴ روستا به جمهوری آذربایجان
  • ساخت مسجد در روستای دره بید در بخش ممبی توسط گروه جهادی
  • پیگیری ،مشکلات تردد اهالی روستای رباط قره بیل
  • نبود تیر برق در محله ای از روستای اوغلی تبریز
  • مستند می‌تواند در گسترش فرزندآوری تاثیرگذار باشد/کنجکاوی اهالی روستا برای ساخت یک فیلم
  • گلایه اهالی روستای حمزه آباد مهاباد از وضعیت اینترنت
  • آخرین وضعیت بارندگی و سیلاب در بخش شهداد کرمان/ تخریب قنات یک روستا
  • آغاز آبرسانی به هفت شهر و ۱۳۶ روستای هرمزگان
  • رمزگشایی از ماجرای مرموز روستایی که یک شبه ناپدید شد!