Web Analytics Made Easy - Statcounter

در دومین روز از گرامی‌داشت هفته هوای پاک، طرح تعویض رایگان کنیستر خودروهای تاکسی با حضور مدیرکل حفاظت محیط زیست استان تهران، امام جمعه صفادشت، فرماندار و جمعی از مسئولان شهرستان ملارد در مجموعه اورند پیشرو اجرا شد.

به گزارش ایسنا، کیومرث کلانتری، مدیرکل حفاظت محیط زیست استان تهران در این مراسم با اشاره به این که تعریف امروز محیط زیست با گذشته متفاوت است، افزود: در گذشته فضایی که در آن زندگی می‌کردند را محیط زیست می نامیدند اما امروز تعریف محیط زیست مجموعه‌ای از منابع انرژی، آب، خاک، هوا، انسان، گیاهان و جانوران است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان این که اگر بخواهیم محیط زیست در تعادل باشد، باید از نظر کمی و کیفی در شرایط مناسبی باشد و در غیر این صورت، عدم تعادل  و تخریب محیط زیستی اتفاق می‌افتد، گفت:  رشد جمعیت، تلاش برای تأمین مواد غذایی، توسعه صنعتی، تولید پسماند، تخریب لایه ازون و تغییرات آب و هوایی و ده‌ها موضوع دیگر لحظه‌ به ‌لحظه اهمیت محیط زیست را در جهان دوچندان می‌کند.

کلانتری با اشاره به این که کشور ما هم از این اصل مستثنی نیست، اظهار کرد:  کشور ما به رغم این که کشوری با تنوع آب و هوایی، اقلیمی و اکوسیستمی است، بسیار آسیب‌پذیر و شکننده  و از نظر آب و جنگل فقیر است.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان تهران در ادامه با بیان اینکه ایران کشوری در حال توسعه بوده و توسعه هم بر محیط زیست اثر می گذارد، افزود:  راهکار این است که بر منابع مدیریت داشته باشیم، باید درست مصرف کنیم و توسعه در کشور را در مسیر درستاشتغال هدایت کنیم.

کلانتری در ادامه سخنان خود به حفظ محیط زیست در کنار توسعه کشور اشاره داشت و گفت: ما نیازمند توسعه و ایجاد  اشتغال و همچنین تولید هستیم اما باید  در کنار آن محیط زیست را حفظ کنیم و سازمان حفاظت محیط زیست در کنار توسعه است و در مقابل آن نیست.

وی ادامه داد: حفظ محیط زیست وظیفه عمومی است  و ما هم باید همگام با دنیا نسبت به محیط زیست احساس تکلیف قانونی و شرعی داشته باشیم.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان تهران با بیان این که در دین ما هم بر حفظ محیط زیست و مواهب الهی تأکید شده است، اظهار داشت: ما در روی زمین ساکن هستیم و مالک نیستیم. مالک، خداوند متعال است و انسان‌ها باید به اندازه نیاز و به اندازه ظرفیت قابل تحمل محیط زیست از منابع برداشت کرده و ضمن بهسازی آن را به نسل بعد واگذار کنند.

کلانتری در بخشی دیگر از سخنان خود به اجرای قانون هوای پاک از سال گذشته اشاره کرد و افزود: در قانون هوای پاک جرم‌انگاری شده و برای کسانی که به تکالیف قانونی خود عمل نکنند، جرم تعیین شده و مجازات دیده شده است.

وی با بیان این که از سال گذشته اقدامات خوبی برای کنترل آلودگی هوا در راستای اجرای این قانون انجام شده است، گفت: از جمله این اقدامات، استانداردسازی سوخت توسط وزارت نفت است که بر اساس آن حتما باید در تهران بنزین یورو ۴ و گازوئیل استاندارد توزیع شود.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان تهران تصریح کرد: همچنین سخت‌گیری در استانداردهای معاینه فنی، تبدیل سوخت نیروگاه‌ها و واحدهای بزرگ صنعتی از نفت کوره به گاز، مسائل مربوط به مدیریت هوا، طرح کاهش و برخورد پلیس با خودروهای آلاینده و ده‌ها اقدام دیگری که در سال گذشته بر اساس مصوبات کارگروه کاهش آلودگی هوا انجام شد.

وی گفت: خوشبختانه امسال نسبت به سال گذشته، وضعیت هوا بهتر شده است و این نشان‌دهنده آن است که قانون هوای پاک قانونی کاربردی است؛ به شرط آن که همه مردم و مسئولان در آن مشارکت داشته باشند.

کلانتری در پایان با بیان اینکه نصب کنیستر و کاتالیست در خودروها از تکالیف قانونی است، خاطرنشان کرد: سازمان حفاظت محیط زیست موظف است طبق قانون این موضوع را پیگیری کند تا این قطعات در خودروها نصب شود و همچنین در ادوار تعویض این قطعات هم نظارت و پیگیری لازم را خواهد داشت.

حسین توکلی کجانی، فرماندار شهرستان ملارد نیز در این مراسم با اشاره به این که خوشبختانه نگاه ویژه ‌ی در مجموعه عملکردی محیط زیست در حال حاضر وجود دارد، افزود: با توجه به اهمیت موضوعات محیط زیستی باید مسائل زیست محیطی را به عنوان یک اولویت ببینیم.

وی با بیان این که محیط زیست سرمایه‌ای است برای نسل آتی و این نگاه در کشور باید تقویت شود، اظهار داشت: در سیاست‌های ابلاغی مقام معظم رهبری و برنامه ششم توسعه هم نگاه ویژه‌ای به موضوعات محیط زیست شده است.

فرماندار شهرستان ملارد در ادامه سخنان خود تصویب و اجرای قانون هوای پاک را نتیجه تعامل مجلس و دولت عنوان کرد و افزود: خوشبختانه لایحه هوای پاک توانسته نقش بسزایی را در کنترل آلودگی هوای کلان‌شهرها ایفا کند.

توکلی کجانی با اشاره به این که زمانی که در کشور در حوزه اقتصادی مشکلاتی به وجود آمد، بسیاری گفتند که نباید نگاهمان به بیرون باشد، ادامه داد: البته این یک اصل است و با توجه به تولیداتی که در کشور داریم، می‌توانیم اقتصاد مقاومتی را که نگاه مقام معظم رهبری و رئیس‌جمهور نیز هست، تحقق دهیم اما  باید تعامل جهانی نیز داشته باشیم.

وی در پایان تصریح کرد: این که جهان را کنار بگذاریم و فقط در فضای داخلی کشور فعالیت کنیم، نمی‌توانیم مسائل و مشکلاتی را که مربوط به سیاست‌های کلان اقتصاد کشور است، برطرف کنیم.

حجت‌الاسلام والمسلیمن حسینی، امام جمعه صفادشت نیز در این مراسم با اشاره به این که امروز هزینه‌های جانی و مالی بسیاری به دلیل وجود آلودگی هوا در کلان‌شهر می شود، افزود: اگر کسی در بحث آلودگی هوا و آلوده کردن آن سهمی داشته باشد، باید او را فاسد بنامیم.

وی با بیان این که فساد صرفا به مسائل اقتصادی مربوط نمی شود و ایجاد آلودگی که به سلامت مردم آسیب می‌زند هم فساد است، اظهار کرد: البته کسی هم که در رفع آلودگی هوا و پاک نگه داشتن آن در تلاش است را باید فردی با ایمان و فردی که موثر در این دنیاست، معرفی کنیم.

به گزارش روابط عمومی حفاظت محیط زیست استان تهران، در این مراسم که به مناسبت هفته هوای پاک برگزار شد، کنیستر 520 دستگاه تاکسی توسط مجموعه اورند پیشرو، تولیدکننده قطعات خودرو از جمله کاتالیست، کنیستر و باک به صورت رایگان تعویض شد.

انتهای پیام

خبرنگار: مهشاد کریمی
دبیر: اسدی

منبع: ایسنا

کلیدواژه: هواي پاك

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۴۵۱۰۷۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

صندوق ملی محیط زیست از طرحهای حافظ محیط زیست حمایت می کند

به گزارش خبرنگار مهر، اسلام جاودان خرد ظهر چهارشنبه در گفتگو با خبرنگاران افزود: طرح‌های حافظ محیط زیست در حوزه صنعتی، کشاورزی، طرح‌های کاهش دهنده آلودگی هوا، آب و خاک، نیروگاه‌های تولید انرژیِ پاک به خصوص طرح‌های مدیریت پسماند شهرداری‌ها شامل پرداخت این تسهیلات می‌شوند.

وی بیان داشت: واحدهای صنعتی، معدنی، شهرداری‌ها، ادارات جهاد کشاورزی، صنعت معدن و تجارت، میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری، شرکت‌های صنعتی و فرمانداران می‌توانند نسبت به معرفی طرح‌های حائز اهمیت در راستای حفاظت از محیط زیست به ریاست این صندوق یا محیط زیست استان برای مراجعه کنند.

جاودان خرد افزود: هیچ نهادی تاکنون برای ارائه طرح‌های زیست محیطی و دریافت تسهیلات به صندوق ملی محیط زیست مراجعه نکرده است.

وی اظهار داشت: صندوق ملی محیط زیست به عنوان یک مؤسسه عمومی غیردولتی وابسته به سازمان حفاظت محیط زیست در زمینه حفظ و تنوع زیستی و جلوگیری از آلودگی و تخریب محیط زیست کشور فعالیت می‌کند.

وی اظهار داشت: این صندوق، تسهیلاتی با بهره کم به طرح‌های حافظ محیط زیست پرداخت می‌کند اما متأسفانه تاکنون در استان کهگیلویه و بویراحمد از این ظرفیت ملی استفاده نشده است.

جاودان خرد تصریح کرد: متأسفانه صنایع، شهرداری‌ها، شرکت‌های شهرک‌های صنعتی و حتی بخش خصوصی و غیردولتی از این فرصت برای ارائه طرح‌های محیط زیستی و بهره مندی از دریافت تسهیلات حمایتی این صندوق استفاده نکرده‌اند.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان بیان داشت: بخش عمده منابع مالی این صندوق در چارچوب اساسنامه و در قالب اعطای تسهیلات با نرخ ترجیحی برای رفع آلودگی‌های محیط زیست و طرح‌هایی که منجر به حفظ محیط زیست شوند، مصرف می‌شود.

کد خبر 6094198

دیگر خبرها

  • ۲ واحد شن و ماسه متخلف در یزد پلمب شدند
  • پلمب دو واحد شن و ماسه در یزد
  • رئیسی: حفاظت از محیط‌زیست باید مردمی شود
  • بررسی مسائل زیست محیطی اصفهان در جلسه شورای عالی حفاظت محیط زیست با حضور رئیس جمهور
  • لزوم بهره‌گیری از فناوری‌ و دستاورد‌های دانش‌بنیان در حفاظت محیط زیست
  • تولید خودروهای برقی گامی برای کاهش آلودگی‌هوا است
  • علت آلودگی هوا و محیط‌زیست قم چیست؟
  • آغاز نخستین بازرسی و نظارت خانه‌های محیط زیست کشور از گیلان
  • صندوق ملی محیط زیست از طرحهای حافظ محیط زیست حمایت می کند
  • گلایه مدیر کل برای استفاده نکردن نهادها از صندوق ملی محیط‌زیست