Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-04-26@07:53:15 GMT

دلایل بدبو شدن گاز معده و روده چیست

تاریخ انتشار: ۳۰ دی ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۴۵۱۱۵۹

دلایل بدبو شدن گاز معده و روده چیست


محصولاتی مانند برنج و ماکارونی لزوما کربوهیدرات‌های ایجادکننده گاز نیستند، اما استفاده زیاد از آن‌ها می‌تواند تحرکات روده را آهسته و نامطلوب کند. دقیقا همین مشکل است که می‌تواند به یبوست منجر شود و بوی بدی در گاز معده و روده به‌وجود بیاورد در ادامه مقاله دلایلی که باععث می شود گاز روده شما بدبو شود را با هم مرور می کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



۱. مشکلات مربوط به روده باعث بدبو شدن گاز معده می شود
باکتری‌های روده در طول فرآیند هضم، ترکیبات حاوی گوگردی مانند هیدروژن سولفید تولید می‌کند که بوی زننده‌ای را در گاز معده به‌ وجود می‌آورند. علاوه بر این، مواد غذایی مصرفی می‌توانند روی تناسب باکتری‌های درون کولون تاثیر بگذارند و در نتیجه گاز معده هم از این عدم تناسب بی‌نصیب باقی نمی‌ماند. محققان می‌گویند که بعضی از افراد دارای فلور خاصی درون روده‌شان هستند که میزان ایجاد گاز معده را بیشتر می‌کند و حتی بدبویی این گاز را افزایش می‌دهد.

۲. مواد غذایی سرشار از سولفور باعث بدبو شدن گاز معده می شود
مواد غذایی سرشار از سولفور می‌توانند بوی شدیدا زننده و ناخوشایندی به گاز معده بدهند. سبزی‌های چلیپایی مانند کلم بروکلی، کلم بروکسل، ‌گل‌کلم و کلم در همین گروه قرار می‌گیرند و معمولا باعث ایجاد گاز معده بدبو می‌شوند. دیگر مواد غذایی سرشار از سولفور عبارت‌اند از سیر، پیاز، عدس، پنیر چدار* cheddar cheese، میوه خشک و مغزهای خام. محققان استرالیایی در سال‌های اخیر به این نتیجه رسیده‌اند که با اضافه شدن نوعی ترکیب حاوی سولفور به‌ نام سیستئین Cystéine که در منابع پروتئینی یافت می‌شود، میزان انتشار هیدروژن سولفید نیز در روده‌ها حدودا ۷ برابر افزایش می‌یابد و گاز معده نیز شدیدا بدبو می‌شود. به همین دلیل است که بدن‌سازانی که به مقدار زیادی از پودرهای پروتئینی استفاده می‌کنند، ممکن است شدیدا با گازهای معده و روده بدبو مواجه شوند.

* پنیر چدار cheddar cheese : پنیر چدار, پنیری نسبتا سفت, با رنگ سفید تا زرد پررنگ است. این پنیر مزه تندی دارد و از شیر خام گاو تهیه می شود و پس از تولید 9 تا 24 ماه به آن استراحت می دهند.

۳. عدم تحمل لاکتوز باعث بدبو شدن گاز معده می شود
بعضی از افراد، محصولاتی مانند شیر، پنیر، بستنی و... را مسئول بدبو شدن گاز معده و روده می‌دانند. واقعیت این است که بخشی از مردم جهان (مثلا بین ۳۰ تا ۵۰ میلیون نفر از آمریکایی‌ها)، فاقد آنزیم لاکتاز Lactase در بدن‌شان هستند که برای هضم لاکتوز Lactose موجود در محصولات لبنی لازم است. لاکتوز در بدن این افراد از روده کوچک بدون هیچ گونه جذبی می‌گذرد و به سمت کولون می‌رود؛ یعنی جایی که تریلیون‌ها باکتری منتظرش هستند. نتیجه این برخورد چیزی نیست جز گاز معده شدیدا بدبو، چون شیر و محصولات لبنی حاوی سولفور نیز هستند. این افراد همچنین می‌توانند با مشکل عدم تحمل قندهای دیگر نیز مواجه باشند. در نتیجه آنان با دریافت قندهای ساکروز (قند رایج) و فراکتوز (قند موجود در میوه خام و بعضی از مواد غذایی فرآوری‌شده) با همین مشکل مواجه شوند.

۴. رافینوز* Retene باعث بدبو شدن گاز معده می شود
لوبیا، یکی از مواد غذایی سرشار از پروتئین، آنتی‌اکسیدان‌ها، ویتامین‌ها و مواد معدنی است. با این‌ حال، همین خوراکی مغذی می‌تواند باعث ایجاد گاز معده بسیار زیاد و بدبو شود. دلیلش این است که انواع لوبیاها حاوی الیگوساکاریدهای خانواده رافینوز (RFOs) هستند که پس از مصرف می‌توانند گاز معده و روده زیادی ایجاد کنند. انواع حبوبات و سبزی‌های چلیپایی نیز همین ویژگی را دارند. دستگاه گوارش انسان‌ها فاقد آنزیم مهمی است که برای تجزیه و هضم این قندها ضروری محسوب می‌شود. یکی از مطالعات اخیر در همین زمینه نشان می‌دهد که خیساندن لوبیا در آب به جداسازی الیگوساکاریدهای خانواده رافینوز (RFOs) کمک می‌کند، بدون این‌که ارزش تغذیه‌ای لوبیا را کاهش بدهد. به‌ علاوه، استفاده از قرص‌های هضم آنزیمی نیز می‌تواند به تسکین علائم استفاده از این مواد غذایی کمک کند.

* رفيونوز تريساکاريدها Retene : متشکل از گالاکتوز، گلوکز و فروکتوز است و در لوبیا، کلم، گل سرخ، بروکلی، مارچوبه و سبزیجات دیگر و غلات کامل موجود است.

۵. یبوست باعث بدبود شدن گاز معده می شود
محصولاتی مانند برنج و ماکارونی لزوما کربوهیدرات‌های ایجادکننده گاز نیستند، اما استفاده زیاد از آن‌ها می‌تواند تحرکات روده را آهسته و نامطلوب کند. دقیقا همین مشکل است که می‌تواند به یبوست منجر شود و بوی بدی در گاز معده به ‌وجود بیاورد. محققان می‌گویند که وقتی ما به یبوست مبتلا می‌شویم، مدفوع برای مدت طولانی‌ای در کولون یا روده بزرگ باقی می‌ماند و باکتری‌ها می‌توانند به آن رسوخ کنند و باعث شکل‌گیری گاز زیاد و بدبو شوند.

۶. بعضی داروها باعث بدبو شدن گاز معده می شوند
بعضی از داروهای تجویزی، ویتامین‌ها و مکمل‌ها می‌توانند همین روده‌ها را تحت تاثیر قرار بدهند و باعث شکل‌گیری گاز معده و روده بدبو شوند. دلایل این نوسان‌ها و اختلال‌ها با توجه به نوع داروها متفاوت هستند و میزان گاز ایجادشده نیز در هر فرد نسبت به فرد دیگر متفاوت است. افرادی که داروهای کاهش وزن مصرف می‌کنند، معمولا با این گازهای بدبو مواجه می‌شوند. مکمل‌های آهن، مکمل‌های حاوی فیبر و داروی متفورمین نیز می‌توانند گاز معده زیادی به‌ وجود بیاورند.   منبع: سیمرغ

منبع: پارسینه

کلیدواژه: معده نفخ یبوست

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۴۵۱۱۵۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دلایل بروز زانودرد و روش‌های درمانی آن را بشناسید

از جمله دلایل بروز زانودرد می‌توان به آسیب به زانو، آرتروز، بورسیت، تاندونیت و کیست بیکر اشاره کرد.

به گزارش سرویس ترجمه خبرگزاری ایمنا، زانو درد می‌تواند بسیار آزاردهنده باشد، به طوری که تحرک شما را مختل کند و باعث بروز اختلال در فعالیت‌های روزانه شود، کسب آگاهی در مورد دلیل بروز این مشکل می‌تواند به تسکین آن کمک کند، در ادامه به بررسی چند دلیل بروز زانو درد می‌پردازیم:

آسیب

آسیب‌ها اغلب در نتیجه پیچ خوردن، افتادن یا ضربه ناگهانی ایجاد می‏‌شود، زانو یک مفصل پیچیده است که مستعد انواع آسیب‌ها مانند پارگی رباط، پارگی مینیسک یا شکستگی است، یکی از دلایل رایج بروز این اتفاقات تغییر جهت ناگهانی و فشار زیاد به مفصل زانو است؛ علاوه‌بر این حوادثی مانند افتادن یا برخورد نیز می‌تواند منجر به آسیب دیدگی زانو شود، درمان این نوع آسیب‌های زانو شامل استراحت و استفاده از کمپرس یخ می‌شود، البته با توجه به میزان آسیب دیدگی، ممکن است فیزیوتراپی یا حتی جراحی لازم باشد؛ به منظور پیشگیری از بروز این مشکل، قبل از ورزش کردن بدن خود را گرم کنید و از کفش مناسب استفاده کنید.

آرتروز

آرتروز که با التهاب مفاصل مشخص می‏‌شود، می‌تواند تأثیر منفی بر زانوها بگذارد؛ استئوآرتریت که رایج‌ترین نوع آرتروز است، زمانی رخ می‌دهد که غضروف محافظ انتهای استخوان‌ها به مرور زمان از بین برود، از طرف دیگر آرتریت روماتوئید یک اختلال خودایمنی است که در آن سیستم ایمنی بدن به مفاصل حمله می‌کند و منجر به ایجاد التهاب می‏‌شود؛ روش‌های درمانی آرتروز شامل مصرف دارو، فیزیوتراپی و اصلاح سبک زندگی می‌‎شود، در موارد شدیدتر نیز ممکن است به عمل جراحی نیاز باشد.

بورسیت

بورسیت زمانی اتفاق می‌افتد که کیسه‌های کوچک پر از مایع به نام بورسا که از مفصل زانو محافظت می‌کند، ملتهب می‌شود؛ این التهاب اغلب نتیجه حرکات تکراری یا فشار طولانی مدت روی زانو یا نشستن و دویدن طولانی مدت است؛ درمان بورسیت شامل استراحت، استفاده از کمپرس یخ و مصرف داروهای ضدالتهابی برای کاهش درد و تورم می‌شود، به منظور جلوگیری از بروز بورسیت استفاده از زانوبندهای محافظ می‌تواند مفید واقع شود.

تاندونیت

تاندونیت زمانی رخ می‌دهد که تاندون‌هایی که ماهیچه‌ها را به استخوان‌ها متصل می‌کند، ملتهب یا تحریک شود، این وضعیت می‌تواند در اثر حرکات تکراری یا افزایش ناگهانی فعالیت بدنی ایجاد شود؛ تمرین‌های فیزیوتراپی با تمرکز بر تقویت عضلات اطراف زانو می‌تواند به کاهش علائم و جلوگیری از بروز تاندونیت کمک کند.

کیست بیکر

کیست بیکر به بیرون‌زدگی غشاء سینوویال در زانو گفته می‌شود و در قسمت پشت زانو احساس می‏‌شود؛ در‬ این حالت استراحت کردن و استفاده از کمپرس یخ می‌تواند به زانو درد ناشی از این مشکل کمک کند، در بعضی موارد نیز تخلیه مایع جمع شده پشت زانو یا تزریق داروی ضدالتهابی کورتیکواستروئید در این زمینه مؤثر واقع می‏‌شود.

کد خبر 747735

دیگر خبرها

  • دلایل توصیه ائمه(ع) به زیارت حضرت عبدالعظیم(ع)
  • دلایل نوسان قیمت پیاز
  • دلایل بروز زانودرد و روش‌های درمانی آن را بشناسید
  • دلایل بروز زانو درد و روش‌های درمانی آن را بشناسید
  • علائم ورم معده یا گاستریت چیست؟
  • فضای سبز و تقویت سلامت میکروبیوتای روده و پوست
  • از کجا بفهمیم سرطان معده داریم یا نه؟
  • ضرر‌هایی که نوشیدن قهوه به همراه دارد
  • خواص درمانی رازیانه
  • افزایش ابتلا به سرطان در افراد کمتر از پنجاه سال