Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-04-30@05:42:54 GMT

تلاش عراق برای بازگشت سوریه به اتحادیه عرب

تاریخ انتشار: ۳۰ دی ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۴۵۱۱۸۹

تلاش عراق برای بازگشت سوریه به اتحادیه عرب

محمدعلی حکیم به روزنامه الشرق الاوسط گفته است که عراق و کشورهای عربی برای بازگشت سوریه به اتحادیه عرب تلاش می کنند و گفتگوها در این خصوص ادامه دارد.

وی گفت: عراق، الجزایر، سودان و چند کشور دیگر از این اقدام حمایت می کنند اما برای طرح رسمی آن در اتحادیه عرب باید رسما از سوی یک یا چند کشور عضو، پیشنهاد شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حکیم افزود: بر اساس عرف، تصمیم گیری های اتحادیه عرب بر مبنای توافق همه اعضا انجام می شود. البته اگر یک یا دو کشور تحفظ داشته باشند امکان تصویب آن وجود دارد اما اگر تعداد زیادی از کشورها مخالف یک تصمیم باشند چنین امکانی وجود نخواهد داشت.

وی گفت: درحال حاضر شش کشور مخالف بازگشت سوریه به اتحادیه عرب هستند و بنابر این نیاز به تلاش بیشتری داریم تا به این توافق نزدیک شویم.

حکیم با تایید امکان طرح پیشنهاد عضویت سوریه از سوی عراق یا کشورهای دیگر مثل مصر، اردان، سودان و الجزایر گفت که پیش از ارائه پیشنهاد رسمی باید دید چه کشورهای مخالف هستند تا تصویب آن با مانع برخورد نکند بر همین اساس در حال حاضر سرگرم رایزنی ها و مذاکرات شفاهی هستیم و هنوز به مرحله توافق مکتوب نرسیده ایم.

درهمین حال حسام زکی معاون دبیر کل اتحادیه عرب روز جمعه با تاکید بر اینکه سوریه از این اتحادیه اخراج نشده و بازگشتش حتمی است؛ گفت: تنها حضور سوریه در اتحادیه عرب به تعلیق درآمده که پایان این تعلیق نیز با توافق سایر اعضای اتحادیه محقق می شود.

زکی در جمع خبرنگاران درباره بازگشت سوریه به اتحادیه عرب گفت: ما در گذشته نیز گفتیم که بازگشت سوریه به اتحادیه عرب قطعی است. این جمله روشن است و ابهامی ندارد. حضور سوریه در این اتحادیه در سال ۲۰۱۱ به تعلیق درآمد. درنتیجه می توانیم بگوییم که بازگشت سوریه، طبیعی است زیرا از اتحادیه عرب اخراج نشده است و تعلیق حضور این کشور هم با توافق سایر اعضای اتحادیه عرب به پایان می رسد.

نشست افتتاحیه اقتصادی اتحادیه عرب در سطح وزیران خارجه روز جمعه و نشست اقتصادی سران اتحادیه عرب شنبه و یکشنبه در بیروت برگزار شد.

جبران باسیل وزیر امور خارجه لبنان نیز در این نشست به طور رسمی خواستار بازگشت سوریه به اتحادیه عرب شد.

باسیل گفت: عدم حضور سوریه در اتحادیه عرب، بزرگترین شکاف در این نشست است و ما سنگینی عدم این حضور را احساس می ‌کنیم. سوریه باید به ما بازگردد تا ضررهای که متحمل می شویم، پایان یابد. سوریه را باید به آغوش بگیریم نه اینکه آن را سمت تروریسم سوق دهیم.

اتحادیه عرب از ماه نوامبر سال ۲۰۱۱ ( ابان ۱۳۹۰) عضویت سوریه را که یکی از اعضای مؤسس آن بود، به حال تعلیق در آورد اما این روزها و با گذشت هفت سال از این رویداد، سیگنال های مثبتی برای بازگشت دمشق به این سازمان منطقه ای مشاهده می شود.

 

منبع: پارسینه

کلیدواژه: عراق سوریه اتحادیه عرب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۴۵۱۱۸۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فرصت دفاع برای مصلایی‌پور؛ وقتی فقط یک نفر تعلیق شد

اتحادیه جهانی کشتی ضمن اعلام تعلیق محمد مصلایی‌پور، به او فرصت ارسال دفاعیه درباره اتفاق رخ داده در مبارزه کشتی‌گیران چین و قزاقستان را داده است. - اخبار ورزشی -

به گزارش خبرگزاری تسنیم، پیش از برگزاری مسابقات کشتی قهرمانی آسیا و گزینشی المپیک، محمد مصلایی‌پور در گفت‌وگو با تسنیم گفته بود که با توجه به عدم حضورش در مسابقات قهرمانی آسیا، شانس او برای حضور در المپیک بسیار کم و در حد صفر شده است، اما او خودش را به مسابقات گزینشی المپیک رساند و در این رقابت‌ها در کنار سه داور ایرانی دیگر به قضاوت پرداخت.

شب گذشته اسامی داورانی که به استانبول دعوت ‌شده‌اند از سوی اتحادیه جهانی اعلام شد که نام نیما صادقی، کامران سلطانی‌زاده و مهدی بشیرزاده از داوران S1 ایران در جمع آنها دیده می‌شود، اما خبری از مصلایی‌پور نبود.

در ادامه نامه تعلیق او به ایران ایمیل شد که به دلیل قضاوت اشتباه در مبارزه 65 کیلوگرم مسابقات گزینشی آسیایی بین دو کشتی‌گیر چین و قزاقستان، او با تعلیق مواجه شده است. بنابراین دو موضوع غیبت مصلایی‌پور در مسابقات قهرمانی آسیا و تعلیق شدنش از سوی اتحادیه جهانی منجر به عدم حضور نامش در لیست داوران دعوتی به ترکیه شد.

بخشی از غربال داوران S1 کشتی جهان برای حضور در المپیک، در مسابقات گزینشی جهانی اتفاق می‌افتد و بعد از این رقابت‌ها که آخرین مسابقه کسب سهمیه المپیک است، لیست نهایی داوران قضاوت‌کننده در المپیک اعلام خواهد شد که فعلاً مصلایی‌پور تعلیق است.

نکته عجیب در ماجرای تعلیق این داور که در المپیک 2020 توکیو قضاوت کرده بود، این است که از میان گروه داوری رقابت یادشده، صرفاً او معلق شده و محرومیت و تعلیقی برای رئیس تشک و قاضی در نظر گرفته نشده است، برخلاف آن چیزی که در ماجرای چامیزو و توران بایراموف اتفاق افتاد.

بعد از بازبینی فیلم داوری آن کشتی که در وزن 74 کیلوگرم گزینشی اروپایی بین کشتی‌گیران ایتالیا و آذربایجان برگزار شد، تمام گروه داوری مسابقه با تعلیق مواجه شدند.

ضمن اینکه به محمد مصلایی‌پور این فرصت داده شده است که دفاعیه خود را درخصوص این مبارزه ارائه دهد.

باید دید آیا ارائه دفاعیه از سوی رئیس کمیسیون داوران فدراسیون کشتی، کمیسیون داوران اتحادیه جهانی را قانع کرده و می‌تواند تعلیق او را از بین ببرد.

انتهای پیام/

 

دیگر خبرها

  • جنگ فرهنگی آمریکا علیه عراق و منطقه
  • استرداد بیش از ۱۹۰ خانواده عراقی از اردوگاه الهول سوریه به عراق
  • تحرکات آمریکا در سوریه از بیم تشدید عملیات‌های مقاومت
  • مسئول «پلیس اسلامی داعش» در عراق به دام افتاد
  • دیدار وزیر خارجه بحرین با بشار اسد پس از ۱۳ سال
  • وزیر خارجه بحرین با بشار اسد دیدار کرد
  • سفر وزیر خارجه بحرین به سوریه پس از ۱۳ سال
  • فرصت دفاع برای مصلایی‌پور؛ وقتی فقط یک نفر تعلیق شد
  • چرا اتحادیه جهانی کشتی چهره مطرح ایرانی را از المپیک کنار گذاشت؟
  • چرا اتحادیه جهانی کشتی مصلایی پور را از المپیک‌ کنار گذاشت؟